Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Kacik kinomanow i koneserow filmowych Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 51 52 53 54 55 56 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Fuzja

PostPosted: Tue Oct 10, 2006 3:01 pm

Delein the Wildest
Piraci są do bani...na pierwszej czesci zasnelam zanim sie skonczyla, a na ta Knightley, to patrzec nie moge. Tylko Depp ratuje ten film.

Wczoraj ogladnelam "Gdyby jutra nie bylo" made in Bollywood. 4 godziny trwal, ale kurde dawno tak pozytywnie nastrajajacego filmu nie widzialam.
"gdyby jutra nie było" to jeden z moich ulubionych filmów z bollywood, ale najbardziej to lubie "żona dla zuchwałych" heart
PostPosted: Mon Oct 16, 2006 3:35 pm

Ja z tych najnowszych moge polecic "Diabel ubiera sie u Prady", swietny film!!
A stanowczo odradzic "S@motnosc w sieci" - jedna z najgorszych polskich adaptacji filmowych ksiazki, jaka widzialam.. niestety... bo ksiazka jest cudowna! I ksiazke polecam biggrin

Avanae

Raticiel

PostPosted: Wed Oct 25, 2006 8:28 am

ja w ubiegla sobote ogladalam "Starsza Pani Musi Umrzec". Chyba sie zainspiruje, doprawdy ciekawy sposob zarabiania pieniazkow mrgreen
PostPosted: Wed Oct 25, 2006 12:10 pm

Raticiel
ja w ubiegla sobote ogladalam "Starsza Pani Musi Umrzec". Chyba sie zainspiruje, doprawdy ciekawy sposob zarabiania pieniazkow mrgreen
mnie osobiscie rozczarowal ten film i draznil a takiej wrednej baby to nie chcialbym miec pod swoim dachem

Vykk

Merillian

PostPosted: Fri Oct 27, 2006 1:59 am

Jeżeli ktoś lubi kino grozy- wyszła nowa seria "Filmów kioskowych". Nazywa się "Horrory świata". Jakoże uwielbiam horrory azjatyckie- mam pierwszy numer. Jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy polecać. Film Tajwański "Dziedzictwo". Moze być dobry- bo rekomendowany przez festiwal Era Nowe Horyzonty biggrin ( o czym już pisałam wink )
PostPosted: Mon Oct 30, 2006 7:16 am

Vykk
Raticiel
mnie osobiscie rozczarowal ten film i draznil a takiej wrednej baby to nie chcialbym miec pod swoim dachem
ja tez nie, ale moze by zaczac taka dzialalnosc... podpuszczac mlode malzenstwa i takie tam... mrgreen

Raticiel

Raticiel

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 7:18 am

Merillian
Jeżeli ktoś lubi kino grozy- wyszła nowa seria "Filmów kioskowych". Nazywa się "Horrory świata". Jakoże uwielbiam horrory azjatyckie- mam pierwszy numer. Jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy polecać. Film Tajwański "Dziedzictwo". Moze być dobry- bo rekomendowany przez festiwal Era Nowe Horyzonty biggrin ( o czym już pisałam wink )
a do jakiegos programu TV za zeta dodaja DVD z "Trzecia Planeta od Slonca", kiedys to nalogowo ogladalam, niby takie sf komediowe, z tym, ze niemal calkiem wyzute z efektow specjalnych mrgreen duzo dobrego humoru... no i dziewczyna ktora jest facetem i uwielbia Nikite biggrin polecam!
PostPosted: Tue Oct 31, 2006 3:15 am

Pamiętam ten serial, jaki on był nienormalny xd I na swój sposób strasznie przesmiewczy i wytykający paluchami jeśli chodzi o jakies "dziwne", ludzkie zwyczaje i zachowania, miodzio whee

Yajo

Vykk

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 9:52 am

Raticiel
Merillian
a do jakiegos programu TV za zeta dodaja DVD z "Trzecia Planeta od Slonca", kiedys to nalogowo ogladalam, niby takie sf komediowe, z tym, ze niemal calkiem wyzute z efektow specjalnych mrgreen duzo dobrego humoru... no i dziewczyna ktora jest facetem i uwielbia Nikite biggrin polecam!
zle to nie bylo ale i tak wole drew carrey show rofl blaugh xd
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 2:09 pm

Vykk
Raticiel
Merillian
zle to nie bylo ale i tak wole drew carrey show rofl blaugh xd

zaskocze cie ale ja tez wole drew carrey show blaugh

Berry Scary

Uriell Draven

PostPosted: Sat Nov 04, 2006 2:14 pm

Kruk ten film pienie zobrazował to ze prawdziwej milosci nigdy nic nie zabije i nic nie rozdzieli dwojga przeznaczonych sobie ludzi.
Motyw zemsty po smierci i element kruka jako przewodnika zmarlych utworzyly dobry klimat razem z muzyka scenerja i obsada aktorska
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 12:10 pm

...Może nie mam jakiegoś refleksu z filmami, ale małymi kroczkami dochodzę do celu. mrgreen
...Tak więc dziś udało mi się zobaczyć "Pana Życia i Śmierci" ("Lord of War") z Mikołajem Klatką w roli głównej.
...Ogromnie mi się podobał, a jakże. Lubię takie filmy i tyle, a ten był wyjątkowo dobry. Do tego miał fajne zakończenie, a nie takie, jakiego możnaby się spodziewać po tego typu produkcji. Chociaż wątek krytyki tego i owego - również był. Polecam.

RUFUS.ABBYSINIAN

Vykk

PostPosted: Tue Nov 07, 2006 3:02 am

RUFUS.ABBYSINIAN
...Może nie mam jakiegoś refleksu z filmami, ale małymi kroczkami dochodzę do celu. mrgreen
...Tak więc dziś udało mi się zobaczyć "Pana Życia i Śmierci" ("Lord of War") z Mikołajem Klatką w roli głównej.
...Ogromnie mi się podobał, a jakże. Lubię takie filmy i tyle, a ten był wyjątkowo dobry. Do tego miał fajne zakończenie, a nie takie, jakiego możnaby się spodziewać po tego typu produkcji. Chociaż wątek krytyki tego i owego - również był. Polecam.
zgadzam sie film jest bardzo dobry ...a tak jak na wiekszosci wstepniakow jakos sie nudze przy napisach wejsciowych to tutaj ten motyw mial cos w sobie wink
ostatnio obejrzalem:
Bloodrayne i choc sam film nie jest jakos strasznie dupny bo nawet dalbym mu 6/10 to za sam tytul dostaje mierne 4 bo zupelnie nie ma ten film nic wspolnego z grami...oczywiscie poza tytulem

Frragile-horrorek nie specjalnie wnoszacy cokolwiek nowego.Aczkolwiek jakos nie spodziewalem sie zobaczyc w tego typu kinie Calisty Flockhart jako troskliwej pielegniarki po przejsciach w starym szpitalu do rozbiorki z opuszczonym pietrem na ktorym jak twierdzi mala Maggie mieszka metalowa dziewczynka....oczywiscie nie bylby to horror gdyby nie dzialo sie nic zagrazajacego zyciu...a reszte bajki albo sami sobie popiszcie albo obejrzyjcie... ogolnie 7/10 m.in. za nietuzinkowa obsade(przynajmniej wg mnie)

Jakis czas temu zdarzylo mi sie obejrzec filkm o glosnej reklamie jakoby gra zabijala w rzeczywistym swiecie swoich graczy czyli STAY ALIVE musze powiedziec ze mimo jakiegos wewnetrznego oporu na poczatku filmu im dalej w las tym milej sie ogladalo. Na poczatku ktos musi zawsze zginac dlatego i tu nie bylo inaczej i gdy biedny gracz zakonczyl swoj zywot wokol niego zaczely sie dziac rzeczy niczym z gry no i smierc gotowa pirate ...oczywisicie policja stwierdza samobojstwo lecz jego znajomi chcac uczcic jego zycie zasiadaja do wspolnej gry ktorej"nie dal rady" przejsc ich przyjaciel.Z czasem odkrywaja ze powiazania miedzy naglymi smierciami w tym kole nie sa przypadkowe...
polecam dla fanow horrorow ktos probowal stworzyc innowacje w mrocznych klimatach wiec nalezy mu sie 8/10 jednak mnie troche przypomialo to osobiscie Hellraiser'a VII ale oczywiscie polecam

Chaos znany u nas jako teoria chaosu jest zdecydowanie filmem wartym obejrzenia czy to samemu czy w wiweekszym gronie bo intryga szerzaca sie w filmie jest ciekawa a przy tym pobudzajaca do myslenia i kroczzenia albo gotowymi albo wlasnymi sciezkami do sprawcy...film mnie zaskoczyl dlatego jak na sensacje/kryminaly ostatnich lat przez mnie ogladane daje 10/10

no z grubsza to tyle jak mi sie cos przypomni albo obejrze to dam jeszcze o osbie znac wink
PostPosted: Tue Nov 07, 2006 3:03 am

Uriell Draven
Kruk ten film pienie zobrazował to ze prawdziwej milosci nigdy nic nie zabije i nic nie rozdzieli dwojga przeznaczonych sobie ludzi.
Motyw zemsty po smierci i element kruka jako przewodnika zmarlych utworzyly dobry klimat razem z muzyka scenerja i obsada aktorska
pierwsza czesc chyba jest najlepsza aczkolwiek 3 ma najlepszego OSTa rofl

Vykk

iqh

PostPosted: Sun Nov 12, 2006 4:05 am

Avanae

A stanowczo odradzic "S@motnosc w sieci" - jedna z najgorszych polskich adaptacji filmowych ksiazki, jaka widzialam.. niestety... bo ksiazka jest cudowna! I ksiazke polecam biggrin

znaczy sie jeszcze gorsza niż "wiedzmin"? wybacz ale chyba nie mozliwe....

seriale: ER zdecydowanie rzadzi...gdzie indziej jest tak wartka akcja, kamera wykonuje jakies przedziwne akrobacje gdy trzeba podkrecic tempo, a zwalnia i pokazuje dlugo jedno ujecie gdy trzeba spokoju...muzyka: swietnie pomieszanie nowoczesnosci i elektroniki z tradycyjna muzyka nawet klasyczna...aktorzy: tutaj wypromowal sie clooney (i byl jeszcze strawny i smieszny), noah wyle, maura tierney, anthony edwards niezbyt sie wybili...sam nie wiem czemu, bo w serialu gralli (graja) naprawde dobrze...poza tym lubie seriale w ktorych producenci nie boja sie usmiercic bohaterow, i choc jest to raczej smutne (lucy, dr.green, gant) to jednak nie daje efektu cholernej nudy fabularnej...i tyle--nie wiem tylko czemu polska tv nie pokazuje dalszych sezonow (w tvn a czesniej w dwojce byly tyko do 8 zdaje sie....)
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 51 52 53 54 55 56 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games