Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 01, 2006 10:08 am
ja teraz czytam ... the shining niby horror ale jeszcze sie nie balam smile ) dam znac jak sie przestrasze
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 01, 2006 12:03 pm
ZebraDeath nie mogłam "Achaji" znieść. ale tom "Zapach szkła" Ziemiańskiego podbił moje serce. To zbiór najlepszych opowiadań autora (min. tytułowy "Zapach szkła", "Bomba Heisenberga" i mój faworyt, "Autobahn nach Poznań") Czemu? Co prawda "Achaja" jest przesadnie wulgarna (autora chyba troche poniosło), ale ogólnie interesująca... Co do zbioru "Zapach szkła", to jak narazie przeczytałam kilka opowiadań ( 2 z nich wymieniłaś), są ciekawe, ale jakos mnie nie ruszyły. Ostatnio wolę powieści na tle historycznym razz A co myslicie o "Ja, Klaudiusz" Graves'a?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 01, 2006 1:20 pm
ZebraDeath nie mogłam "Achaji" znieść. ale tom "Zapach szkła" Ziemiańskiego podbił moje serce. To zbiór najlepszych opowiadań autora (min. tytułowy "Zapach szkła", "Bomba Heisenberga" i mój faworyt, "Autobahn nach Poznań") Achaja jest swietna, wciagajaca i z fajnym humorem... Rufus tak, ci dwaj kolesie sa najlepsi mrgreen k4trink4 "Co prawda "Achaja" jest przesadnie wulgarna" wedlug mnie ona nie jest wulgarna tylko prawdziwa... czasem rzucenie miesem jest potrzebne aby pokazac realizm akcji... Zebra "Autobahn nach Poznań" wymiata cool chociaz reszta opowiadan tez mi sie podoba... maja swoj klimat
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 01, 2006 2:10 pm
'Achaji' jeszcze nie czytałam, ale cała moja rodzinka już przez to przeszła i zostałam tylko ja XD ale jak na razie to czytam ostatni tom trylogii Klingi Łowcy Salvatore'a *__*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 01, 2006 2:29 pm
Kiray wedlug mnie ona nie jest wulgarna tylko prawdziwa... czasem rzucenie miesem jest potrzebne aby pokazac realizm akcji... Moze masz rację... Ale nadal uważam, ze w niektórych momentach Ziemiański przesadził, ale moze o to chodziło. "tak, ci dwaj kolesie sa najlepsi"- tu sie zgodzę razz Skoro tak mówicie o "Autobahn nach Poznań", to chyba w końcu sie za to wezmę...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 02, 2006 9:58 am
a Graham Masterton?
Po "Wyklętym" zaczęłam się bać - ale ja się boję prawie po wszystkim...
Ktoś pamięta, czyjego autorstwa jest "Kostnica"???
S. King nadal jednak rządzi...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 03, 2006 9:24 am
ZebraDeath Ktoś pamięta, czyjego autorstwa jest "Kostnica"??? no, a czy Kostnica nie jest Masterton'a Graham'a?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 04, 2006 9:53 am
Kyoko Suomi ZebraDeath Ktoś pamięta, czyjego autorstwa jest "Kostnica"??? no, a czy Kostnica nie jest Masterton'a Graham'a? właśnie się nad tym zastanawiam.....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 04, 2006 11:54 am
moge powiedziec z calym przekonaniem, ze "Kostnica" jest jego smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 04, 2006 12:17 pm
...Wspominałem, że przeczytałem "Ubik" Dicka? ...Mmm...miodzio książka. ...Chociaż ostro pokrzywiona, nie ma co. ...Czas (chociaż na chwilę) odpocząć od tego autora. ...Choć pewnie będzie wolno szło mi czytanie kolejnej książki (szkoła): idea "Zamieć" Neal Stephenson.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 05, 2006 9:15 am
Ja też wszędzie szukam tej książki.... Ale nie mogę znaleźć...
Ostanio czytałam "Linię Ognia" i "Szatański Interes" Tomasza Pacyńskiego... Genialne książki... Czytał to ktoś jeszcze?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 05, 2006 12:26 pm
kamilka3d Ja też wszędzie szukam tej książki.... Ale nie mogę znaleźć... Ostanio czytałam "Linię Ognia" i "Szatański Interes" Tomasza Pacyńskiego... Genialne książki... Czytał to ktoś jeszcze? ja...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 05, 2006 11:58 pm
....czy jestem nienormalna?
na osiemnastkę zachciało mi się "Kordiana" Słowackiego. od rodziców.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 06, 2006 2:22 am
Kiray kamilka3d Ja też wszędzie szukam tej książki.... Ale nie mogę znaleźć... Ostanio czytałam "Linię Ognia" i "Szatański Interes" Tomasza Pacyńskiego... Genialne książki... Czytał to ktoś jeszcze? ja... I co ty o tych książkach myślisz?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 06, 2006 10:21 am
kamilka3d Kiray kamilka3d Ja też wszędzie szukam tej książki.... Ale nie mogę znaleźć... Ostanio czytałam "Linię Ognia" i "Szatański Interes" Tomasza Pacyńskiego... Genialne książki... Czytał to ktoś jeszcze? ja... I co ty o tych książkach myślisz? fajne okladki maja... [tak robie to specjalnie]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|