|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 29, 2006 3:28 am
dla tych, ktorzy bali sie na Egzorcyzmach Emily Rose: nie ma to jak skonczyc ogladac Egzorcyzmy Emily Rose o 3 nad ranem..^^ ten film wogole mnie nie wystraszyl. zdziwilam sie, ze kumpele stwierdzily, ze to przynajmniej jeden z najstraszniejszych horrorow, jakie obejrzaly..wg mnie to bardzo dobry thriller psychologiczny, z tym ze bardziej psychologiczny niz thriller. potwierdzily sie wszystkie moje przekonania co do spraw duchowych i naukowego ich wytlumaczenia. doszlam do wniosku, ze ludzie w obecnych czasach jeszcze malo wiedza i beda malo wiedzieli jeszcze przez dlugi czas.. no coz, nie patrzylam na te wykrzywione miny, bo jestem na nie troche uczulona i nie chcialam miec przyjemnych widoczkow na noc..^^' pomysl filmu byl dobry, zrobiony tez fajnie, tylko te dlugie rozprawy sadowe..ale polecam ten film.
w sumie nie opisuje filmow, ktorych bym nie polecila XP
obejrzalam jeszcze polski film pt. Komornik..jak na polskie mozliwosci film jest niezly, nie zaluje, ze go obejrzalam. zaskoczyla mnie troche jego koncowka, choc "w srodku" filmu akcja byla przewidywalna. dla niewtajemniczonych: film mowi o..komorniku! xd i jego przemianie wewnetrznej. nie polecam filmu dla tych, ktorzy nie lubia polskiego kina, natomiast polecam dla tych, ktorzy chca sie wkurzyc, bo zobacza, jaki czlowiek potrafi byc podly..i chodzi nie tylko o glownego bohatera.
dzis w planie: Green Street Hooligans, recenzja comming soon ;>
edit: Green Street Hooligans obejrzec sie nie udalo, aczkolwiek w dalszej przyszlosci i ten film rowniez zalicze..^^'
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 4:53 pm
wlasnie obejrzalem Teksanska Masakre Pila Mechaniczna ale z 1974 i musze przyznac ze jest o wiele lepsza od tej nowej chociaz podobal mi sie motyw laski pistoletem chowanym gdzie nikt nie patrzy XD...tu w tej wersji jest lepiej odczuwalna przemoc mimo braku bezposrednich scen masakry klimat przebija to co zaserwowano nam po odgrzaniu.Co do swery dzwiekowej jak na lata 70 przystalo jakies dzwieki lagodne zespalajace ludzi z natura i uspokajajace,natomiast ludzi bez nalogu ogladania horrorow dzwieki podczas brutalizmow i aktow przemocy przysporza o pikawe gdyz zakres jaki przyslugiwal na produkcje byl wysoki i piskliwy ale bardzo dobrze ze jest taki pomagajac poczuc atmosfere przerazenia smierci i ogolnego zniszczenia...Kinomanom i fanom horrorow goraco polecam aby zobaczyc co ludzie w latach70 potrafili i gdyby im tak zostalo do XXI wieku to naprawde byloby sie czego bac bo mimo 32lat na karku ten film nadal ma w sobie cos przebijajacego wiele produkcji nowoczesnych... OGOLNIE : WARTO!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 6:26 am
O filmach to ja bym mogla caly dzien pisac i jeszcze troszke. Ale ze nie mam czasu to powiem wam tylko moje ulubione filmy: moj ulubiony zagraniczny film ktory moglabym ogladac dniami i nocami: ~ * Matrix * ~ (tylko pierwsza czesc, 2 i 3 sa okropnie dlugie i nudne T.T) Ulubiony polski film: ~ * Chlopaki nie placza * ~ (jestem synem krola sedesow, to wysoko postawiona poprzeczka) A teraz filmy ktore lubie ogladac: - Wladca piercienia powrot krola (warto bylo sie przemeczyc przez 2 czesci zeby ta zobaczyc) - Spider man (pierwsza czesc... w drugiej pokazal swoj pysk do M.J. i zrobilo sie niezrecznie...) - Brekfast Club (trzeba zobczayc zeby zrozumiec) - I Robot (Will i jego jedrne posladki XD) - Oszukac przeznaczenie (niewiadomo co sie dzieje... Druga czesc sobie odpuscie) - Dirty dancing (*.*) - Donnie darko (hehe film ala matrix) - Titanic (and my heart will go on and on!! T.T XD) - Gwiezdne wojny (nie pytajcie dlaczego bo samam nie wiem) - szosty zmysl (To on byl duchem ?? surprised ) - Podaj dalej ( T.T) - willy wonka and the chocolate factory (oryginalna.. Umpa lumpa dumpa di du) - Wywiad z wampirem (mmmmmmm) -w sieci pajaka (uuuuuuu biggrin ) i duzo wiecej ale nie chce mi sie myslec smile SERIALE: - Buffy (kto nie lubi ogladac filmow o popularnej dziewczynie ktora jest pogromczynia wampirow?) - Ostry dyzur (oryginalna seria... z wszytskimi doktorkami.. John Truman carter is my hero!!) - Roswell (bardzo porzadny serial nie ma co) - Luz we dwoch (XD) - Family Guy (prze smieszna komedia) - Przyjaciele (chyba nic nie trzeba mowic) - Supernatural (wiecie jak jest) - The simpsons (Doh!!!) to chyba tyle... Jak jakies pytania to pisac XD hahaha
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 10:59 pm
Quote: ..kto nie lubi ogladac filmow o popularnej dziewczynie ktora jest pogromczynia wampirow?.. ja..bardzo.. btw, co do dobrych horrorow sprzed lat, ktore by pobily dzisiejsze, trzeba wspomniec Lsnienie Cubricka. porownujac go z nowa wersja (nota bene w rezyserii samego Kinga! ^^'), duzo bardziej trzyma w napieciu, wogole lepiej "zrobiony", tak, jak horror powinien byc nakrecony. no i od tamtej pory z niepewnoscia spogladam na osniezone krzaki i to w bialy dzien..:>
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 19, 2006 7:05 am
Ej, a tych roznych wersji "Lsnienia" nie bylo az trzy? Bo ja sie doliczyc nie moge...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 28, 2006 7:57 am
Ogladał juz ktos "Tajemnice Brokeback Mountain"
Co co!!!!!!!!!!!! heart heart ten film to cudenko ja jeszcze go nie widziałam ale normalnie jak tylko pokarze sie u nas w kinach to ide bez dwoch zdan biggrin ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 2:14 am
The Fog... badzieff jakich malo, idiotyczne zakonczenie bez zwiazku z fabula calego filmu... moze lagodniej, dobry pomysl mieli no i 2-3 razy sie wzdrygnelam... ale horror to to nie byl jak dla mnie evil
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 12:53 pm
wybieram sie na Pania Zemste, film tworcy Old Boya..czyli moje ulubione koreanskie kino ^^ nie mam pojecia, o czym jest film i wole nie wiedziec..nie moge sie doczekac X3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 12:57 pm
Ilraeth Ej, a tych roznych wersji "Lsnienia" nie bylo az trzy? Bo ja sie doliczyc nie moge... ja ogladalam dwie, ta stara i ta nowa. jest jeszcze serial ( z 2000-ktoregos roku), w rezyserii Kinga, na ktorego podstawie zrobiono wlasnie ten dluuuugi film, badziewski, az wstyd.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 11:28 pm
Och ja ogladalam ostatnio film "Mgla"... Calkowite dno!! W zyciu nie widzialam bardziej badziewnego filmu, rzadnej akcji, ani nic stare , a nudne to jak flaki z olejem mad !! Niby troche krwi bylo i w ogole zabijania, ale... to takie... takie rzadkie bylo confused . Ale jesli chodzi o "Egzorcyzmy Emily Rose" to ja to ogladalam sama w domu i to poznym wieczorkiem... Cos strasznego biggrin , palce na spacji caly film trzymalam zeby zatrzymac go w razie czego mrgreen !! To bylo cos pieknego rofl , swietny film. Troche bylam nawet zdziwiona, myslalam sobie, "Ja!? Balam sie ogladac horror!! To niemozliwe, przeciez tyle tego sie ogladalo i nic...", ale widac, ze nawet my, koneserzy wink , czasem znajdziemy cos co i nas moze zadziwic. To dobrze biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 11:57 pm
NatkaPL Och ja ogladalam ostatnio film "Mgla"... Calkowite dno!! W zyciu nie widzialam bardziej badziewnego filmu, rzadnej akcji, ani nic stare , a nudne to jak flaki z olejem mad !! Niby troche krwi bylo i w ogole zabijania, ale... to takie... takie rzadkie bylo confused . Ale jesli chodzi o "Egzorcyzmy Emily Rose" to ja to ogladalam sama w domu i to poznym wieczorkiem... Cos strasznego biggrin , palce na spacji caly film trzymalam zeby zatrzymac go w razie czego mrgreen !! To bylo cos pieknego rofl , swietny film. Troche bylam nawet zdziwiona, myslalam sobie, "Ja!? Balam sie ogladac horror!! To niemozliwe, przeciez tyle tego sie ogladalo i nic...", ale widac, ze nawet my, koneserzy wink , czasem znajdziemy cos co i nas moze zadziwic. To dobrze biggrin egzorcyzmy ogladalem w sylwka wieczorem i mi sie przysnelo na 10 minut xd musialem cofnac film zeby zobaczyc glowny egzorcyzm xd i w sumie pomysl fajny ale straszne to to nie bylo a jesli wystraszylas sie na tym to (nie)polecam Zejscia- w oryginale The Descent o wieeeeeeele lepszse i straszniejsze z reszta opisywalem gdzies ostatnio wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Mar 02, 2006 12:06 am
Czemu od razu napisales (nie)polecam wink , to fajnie, skoro ten film co podales jest taki super, to juz go sciagam biggrin , trzeba szukac nowych wyznan, a ostatnio cos cienko... niema co ogladac oprocz tej "Mugly" xp . A jesli chodzi o ten moj strach to zapewne noc i cisza w domku na mnie zadzialala 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Mar 02, 2006 12:57 am
NatkaPL Czemu od razu napisales (nie)polecam wink , to fajnie, skoro ten film co podales jest taki super, to juz go sciagam biggrin , trzeba szukac nowych wyznan, a ostatnio cos cienko... niema co ogladac oprocz tej "Mugly" xp . A jesli chodzi o ten moj strach to zapewne noc i cisza w domku na mnie zadzialala 4laugh tak, to zdecydowanie byla noc i cisza..nic innego..^^'
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Mar 02, 2006 4:40 am
NatkaPL Czemu od razu napisales (nie)polecam wink , to fajnie, skoro ten film co podales jest taki super, to juz go sciagam biggrin , trzeba szukac nowych wyznan, a ostatnio cos cienko... niema co ogladac oprocz tej "Mugly" xp . A jesli chodzi o ten moj strach to zapewne noc i cisza w domku na mnie zadzialala 4laugh to specjalnie tak 3nodding polecam bo to naprawde mocny film a to nie z powodu strachu jaki sie w tobie wydzielil w wyniku zobaczenia emily pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 05, 2006 1:09 pm
...Ostatnio jakoś oglądałem Sin City i miło wspominam. ...Tylko strasznie mnie Frodo rozbawił w roli mordercy. ...I nie mogłem się pozbyć skojarzeń z reklamami Heyah. ...Jak znajdę troche czasu to na celowniku mam "Jarhead'a"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|