|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 8:11 am
Ayah_TheMetalMania Obejzalam Wolf`s Rain rolleyes Strasznie mi sie spodobalo to anime, ale wole zakonczenie w mandze. nie ma to jak rozbudowana wypowiedz na temat anime. nawet nie wiem co ci odpowiedziec.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 6:40 am
Ja obejzalam tylko trzy pierwsze odcinki wilkow, ktore zgadzaly sie z wersja mangowa prawie z 100%, domyslam sie jednak, ze potem akcja w mandze przyspiesza. A manga podobala mi sie bardzo, zwlaszcza kreska. Szkoda tylko, ze taka krotka, nie zdazylam nawet dobrze poznac postaci a juz koniec... BTW JPF wyda Alchemika, hura!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 28, 2005 3:38 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 28, 2005 1:13 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 31, 2005 2:52 am
Bardzo goraco polecam anime Gankutsuou Zeby nie było, ze wypowiedz ,nie jest rozbudowana xp Gankutsuou", "jest adaptacją słynnej powieści Alexandra Dumas pt. "Hrabia Monte Cristo". Anime to zostało okrzyknięte pierwszym prawdziwym animowanym dramatem Japonii. Akcja tego dramatu toczy się w wyimaginowanym Paryżu przyszłości. Nawet jeżeli jest to futurystyczna wizji tego miasta, to oddaje w pełni konwencje panujące w barokowej Francji.Bardzo ciekawą stroną tego anime jest grafika - Dziwne barwne, mieniące się kolory dają wprost niewiarygodny efekt dla oka. Wszelakie ubrania, czy włosy postaci zrobione są zupełnie nową techniką - obłożone zostały lekko poruszającą, mieniącą się teksturą. Połączenie z grafiką komputerową, robi na nas, przyzwyczajonych do normalnej "rysowanej" grafiki Otaku, "dziwne" wrażenie. Jednak po paru minutach przestaje się to mocno rzucać w oczy, pozwalając nam delektować się fabułą - A tej trzeba przyznać nie brakuje polotu. Tajemniczość oraz wielowątkowość akcji w początkowych odcinkach rokuje nadzieję na to, iż przyszłe odcinki będą jeszcze ciekawsze... " 
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 31, 2005 3:38 am
Ayah_TheMetalMania Bardzo goraco polecam anime Gankutsuou Zeby nie było, ze wypowiedz ,nie jest rozbudowana xp Gankutsuou", "jest adaptacją słynnej powieści Alexandra Dumas pt. "Hrabia Monte Cristo". Anime to zostało okrzyknięte pierwszym prawdziwym animowanym dramatem Japonii. Akcja tego dramatu toczy się w wyimaginowanym Paryżu przyszłości. Nawet jeżeli jest to futurystyczna wizji tego miasta, to oddaje w pełni konwencje panujące w barokowej Francji.Bardzo ciekawą stroną tego anime jest grafika - Dziwne barwne, mieniące się kolory dają wprost niewiarygodny efekt dla oka. Wszelakie ubrania, czy włosy postaci zrobione są zupełnie nową techniką - obłożone zostały lekko poruszającą, mieniącą się teksturą. Połączenie z grafiką komputerową, robi na nas, przyzwyczajonych do normalnej "rysowanej" grafiki Otaku, "dziwne" wrażenie. Jednak po paru minutach przestaje się to mocno rzucać w oczy, pozwalając nam delektować się fabułą - A tej trzeba przyznać nie brakuje polotu. Tajemniczość oraz wielowątkowość akcji w początkowych odcinkach rokuje nadzieję na to, iż przyszłe odcinki będą jeszcze ciekawsze... "  A wiem wiem, scagnołem sobie ale sie zabrac za to nie moge. Mam nadzieje, zew koncu uda mi sie przysiasc i wchłopnąc. ogladałem tylko pobierznie 2-wa odcinki, nie da sie ukryc, ze jest ładnie zrobione no i nic wiecej nie powiem bo nie ma o czym biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 03, 2006 12:22 am
Ayah ma zupelna racje - to amine jest super heart czy JPF wreszcie wyda nastepny tom Hellsinga?? i widzieliscie okladke alchemista??? Straszna scream scream scream paskudna, mogliby sie postarac, albo jakiegos chetnego grafika znalesc, co by im chociarz ten napis sprawil ladniejszy neutral
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 03, 2006 12:30 am
exclaim exclaim Beeeep, beeeeep, do wszystkich Wroclawian i ludzi mieszkajacych w poblizu/pzejezdzajacyc itp exclaim exclaim We Wrocku, w domu handlowym Magdalena, (Ulica Oławska, obok Kameleona) jest otwarty sklep komiskowo-mangowy! mają wszystkie mangi JPF, Waneko, Egmontu, Arashi itp. poza tym figurki, plakaty, karty, broszki, zakladki, breloczki, artbooki, kalendarze, nawet te dostepne tylko wysylkowo w JPF blaugh oprocz tego mozna tam dostac artbooki tworcof niemangowych (Louis Royo heart ) Zapraszamy do pięknego miasta WROCLAW exclaim exclaim exclaim
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 03, 2006 11:55 pm
drugi koniec Polski..no żesz.. crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:42 am
Ja czuje to samo! Czy ktos moze wie czy jest cos podobnego w Toruniu?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 7:37 am
Ja mam dobrze ZebraDeath mieszka dwie ulice dalej odemnie . mrgreen Zapraszam do Wrocławia naprawde magicznego miasta mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:17 am
Ayah_TheMetalMania Ja mam dobrze ZebraDeath mieszka dwie ulice dalej odemnie . mrgreen Zapraszam do Wrocławia naprawde magicznego miasta mrgreen Festung Breslau!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 10:13 am
oszesz opcy, norrrrrmalnie cie zaraz..........NIE BRESLAU, tylko WROCLAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! scream scream scream scream scream scream scream scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 1:01 pm
ZebraDeath oszesz opcy, norrrrrmalnie cie zaraz..........NIE BRESLAU, tylko WROCLAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! scream scream scream scream scream scream scream scream jawohl frau kommandant!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 1:05 pm
Ja jak narazie mam faze na OVA z fushigi yuugi i musze przyznac ze jest calkiem fajne, chociarz pierwsza seria jest troche pokrecona i zabardzo nie wiadomo w ktorym momencie z anime ja umiescic xp Druga tez jest pokrecona ale przynajmniej wiadomo, ze trzeba ja obejrzec dopiero po przebrnieciu przez cala serie tv 3nodding Niestety o trzeciej serii jeszcze nic nie moge powiedziec bo narazie jestem w polowie drugiej sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|