Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

amalath

9,050 Points
  • Invisibility 100
  • Forum Regular 100
  • Piepitcher 100
PostPosted: Wed Oct 27, 2004 8:34 am

No, właąśnie kupiłam soibe trzeci tom Artemisa smile Zapowiada się troche ciekawej lektury smile
PostPosted: Thu Nov 18, 2004 8:52 am

To jest tak extra, że brak mi słów heart

Aoi_Taiyo

PerfectAssassin

PostPosted: Wed Dec 01, 2004 10:16 am

Artemis Fowl to ciekawa ksiazka... dobra rozrywka... szybka akcja... i ciekawe postacie... osobiscie nie moge sie doczekac az Artemisek ukonczy 17 i wiecej! (mam nadzieje, ze autor pozwoli mi to ujzec ;3)

A co do innych ciekawych (i moich ulubionych) ksiazek:
Nigdziebadz - Neil Gaiman -> wspaniala fantastyczna komedia... pomysl nowatorski i swietnie napisane heart ...

Czlowiek, ktory spi - Georges Perec -> wspaniala podroz wglab psychiki czlowieka, ktory zapada w depresje... w prawdziwa depresje...

itd, itp...
PostPosted: Thu Dec 02, 2004 9:35 am

A ja włąśnie zaopatrzyłem sie w "Na posłaniu z trawy" kontynuacje "Po słowiczej podłodze" (świetnej książki zresztą) i lco prawda ledwo zaczołem ale i tak josh widać że jest super..... PO_LE_CAM

Christoff_Gangrell

eddh

PostPosted: Thu Dec 02, 2004 10:01 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Thu Dec 02, 2004 10:02 am

Christoff_Gangrell
A ja włąśnie zaopatrzyłem sie w "Na posłaniu z trawy" kontynuacje "Po słowiczej podłodze" (świetnej książki zresztą) i lco prawda ledwo zaczołem ale i tak josh widać że jest super..... PO_LE_CAM

hehe przed wejsciem do mojego bloku wisi plakat ksiazki "na poslaniu z trawy" biggrin

eddh

M-Teen

PostPosted: Fri Dec 03, 2004 3:51 pm

a ja wam powiem, że Adrian Mole jest zaj***sty smile seryjnie biggrin lubie jeszcze Pmaietnik ksiezniczki, serie Evy Hobots czy jak jej tam no i jeszcze uwielbiam skaizki Edmunda Niziurskiego i Zbigniewa Nienackiego smile są extra! ps. wspominał o replice? ann Carrol?
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 11:35 am

a ja sobie od nowa czytam całego harrego Pottera biggrin to jest super, mnie sie strasznie podoba wink

Gabrysia

BeeWolf_san

PostPosted: Wed Dec 22, 2004 10:10 am

A ja czytuje co mam pod ręką najczesciej sa to pozycje od mojego kumpla, Książki Fantasy.
No ale ostatnio kupiłem sobie Filozofie mistrza Zen bardzo wciagajace choć Mozgo[....] Trudna filozofia, ale nieszkodzi spróbować.
PostPosted: Wed Dec 22, 2004 12:14 pm

Gabrysia
a ja sobie od nowa czytam całego harrego Pottera biggrin to jest super, mnie sie strasznie podoba wink

kiedys cos mi odbilo i wszystkie czesci po piec razy przeczytalam sweatdrop juz nie moge na nie patrzec, ale na 6 czesc czekam z niecierpliwoscia xd

a teraz czytam 'Czekolade' Joanne Harris, bardzo przyjemna lektura wink

kcdjvbgnjdkm

bromek

PostPosted: Wed Dec 22, 2004 2:11 pm

Ja dorwalem jedyne 2 knigi o Ada95 w polsce i wchlaniam cala powierznia ciala info na temat skladni polecam xd
To sie dopiero nazywa akcja i jak ladnie ukazano bohatera blaugh
PostPosted: Thu Dec 23, 2004 12:46 am

kingus
Gabrysia

kiedys cos mi odbilo i wszystkie czesci po piec razy przeczytalam sweatdrop juz nie moge na nie patrzec, ale na 6 czesc czekam z niecierpliwoscia xd

a teraz czytam 'Czekolade' Joanne Harris, bardzo przyjemna lektura wink

6 czesc Harrego ma sie ukazac w Polsce tak w kwietniu 2006roku, a w ameryce juz w lipcu 2005 rok
a co do ksiazek to aktualnie czytam "Rekma, czyli życia za życie" Zofia Chądzyńska

Melania Moon

Christoff_Gangrell

PostPosted: Thu Dec 23, 2004 5:35 am

Czasem ma wrażenie że czytanie jakby zanika... trochęmnie to niepokoi...
nie wiem czy to sprawa mojego wychowanie (duzo ksiażek w domu) czy moich studiów (bibliotekoznastwo) ale naprawde i sie to nie podoba...
Tym bardziej miło mi że pojawiją sie tu jakieś posty....fajnie ze nie siedzicie tylko i wyłaćznie przed kompem....
PostPosted: Fri Dec 24, 2004 4:00 pm

Cornelia Erefashi
Jako, zem totalny maniak, jesli o ksiazki sie rozchodzi, dorzuce tutaj moje 3 goldy ;3
Artemisa Fowla czytalam, zajmuje honorowe miejsce na polce obok pieciu czesci HP i pierwszego tomiku sagi Sapkowskiego ("Krew Elfow" znaczy sie) ^^ Wybrechtalam sie jak never ever przy ksiazce podczas szalenczych wyczynow Mierzwy jak - mu - tam! x3
Ogolnie, jak widac po mojej nieskromnej ksiazkowej kolekcji, ubostwiam fantasy i s-f. Czytalam prawie wszystkie ksiazki Sapkowskiego o Geralcie z Rivii (poluje akuratnie na pierwszy tom nowelek o Wiedzminie), Tolkiena, Urszulkem Le Guin i pare pomniejszych ksiazek i autorow. "Gre Endera" tez, ciekawe, nie powiem...
Z reszty niefikszynowych knig zzarlam Niziurskiego (prawdopodobnie wszystko, no, chiba, ze cos przypadkowo pominelam), Pany Samochodziki, polska klasyke w stylu Sienkiewiczowej trylogii (no co, nudzilo mi sie...) i pare komiksow! >3 Mangi tez, mangi tez... Ale glownie "Thorgale" oraz "Kajko i Kokosze" wygrzebane z piwnicy (wspominalam juz, ze sie mi nudzilo?...).
Co sie tak patrzycie, nuuuu~? Ostrzegalam, zem maniak! xD

czyutalam Sapkowskiego.... spodobalo mi sie opowiadanie...z Korinem... ale nie pamietam tytuly chyba "droga z ktorej sie nie wraca" ale nie jestem pewna...

eddh

kcdjvbgnjdkm

PostPosted: Tue Dec 28, 2004 11:17 am

czytaliscie moze jakies fajne ksiazki o wampirach? jesli tak to podajcie tytul i autora. prosze 3nodding mam ochote na cos wampirzego xp
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces