Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Általános témák (offolás ezerrel!!!) Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 389 390 391 392 393 394 ... 549 550 551 552 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Jan 19, 2012 12:53 am

xNoyax
Obi Aoi
Malreni
Obi Aoi
Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa...
Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott).
Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást.
Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek).

Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni?

1-2 hete volt egy ingyen cucc link, onnan. Én egyszer már szereztem, csak elfeledkeztem róla, vettem 2-t de el is adtam őket mert rájöttem, hogy van már egy és a táblához meg a szappanhoz elég egy, nem kell kettő.

Most azon gondolkozom, hogy az I'm with SOPA-t nyomók lettek csak cenzúrázott avijúak? És az I don't care-esek? Te ugye nem cenzúrázottnk látod az avimat?

én rendessen látom a tiédet..de az enyémet sem látom..lehet azis látszik mert arra mentem ami te,amugy szerintem így több pénzt vesztenek hogy letiltják pl a Face-t többmillió ember megy fel nap mint nap az internetre ha megszűnik elvesztenek egy csomó támogatót.ha még mondjuk a filmletöltést beltiltsák azmég jólenne de az egésznek nincs értelme -.-""

Sajnálom sweatdrop Én az against SOPA-ra klikkeltem és normál maradt. Most páran azt remélik, hogy visszaállnak a censored avik, amikor ma napközben vége a Gaiás titakozásnak a SOPA ellen (egy dev alertben írták, hogy csak egy napig lesz ilyen a Gaia, a tiltakozós Blackout Day-hez csatlakozott gondolom, amikor több oldal egy napra elsötétül tiltakozásképpen, pl az angol wikipédia is). Egyébként majd olvasd vissza az egyik hozzászólásomat, előre lefordítottam a Gaia SOPA tájékoztatójából, azt a részt fordítottam le, mely arról szól, hogy mi lenne a Gaiával.
Teljesen egyetértek. Megértem valamennyire, hogy a kalózkodást vissza akarják szorítani. Bár egy ismerős mondta, hogy néha a rosszabb minőségű letöltött anyagok pont ingyenreklámként szolgálhatnak, igaz azon meg a mozik veszthetnek, ha az adott film éppen még vetítve van a moziban.
Meg a youtube-on, ha szerzői jogra hivatkozvba lenémították a videódat, akkor egy bizonyos cikkelyre hivatkozva visszakérhetted, Fair Use a neve, ami arról szól, hogy nem keresel profitot a videóval ill. a hanganyagával és új szemszögből nézed azt, ami a videóban van.

Ja és a cikket is olvasd el, melyet AzTimmy linkelt be feljebb, úgy tűnik, "egyelőre" megúsztuk, bár a PIPA-t állítólag még felhozzák (az IP védős tervezetet, PIPA = Protect IP Adress).
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 1:17 am

Én az announcement-ből tudtam meg először mindezt. Igaz, korábban már adták ezt az ingyenes kék SOPA cuccot, akkor még fogalmam se volt mi ez és miért. De így most már értem. A cucc azóta is megvan. Az announcement-ből először nem igazán értettem, hogy mi ez az egész, ezért mindhárom gombra kattintottam új lapfüleken megnyitva kíváncsiságból. Majd hirtelen feketén cenzúrázva lett a figurám, amitől kissé megijedtem. Ezt nem tudhattam előre, ahogy a legtöbben szintén nem. Mikor kerestem a fórumok között, hogy hogyan lehetne leszedni, láttam hogy nem csak én követtem el ezt a hibát és nem csak én ijedtem meg. Sajnos nem igazán volt megoldás, így reméltük, hogy néhány napon belül csak lesz rá valami mód, vagy eltüntetik. Ahogy láttam és látom, szerencsére azóta már nincs fekete cenzúrázott figura sehol se. Gondolom akkor a lázadás miatt csinálták némileg ez is és ez már lejárt a Gaia-n, legalábbis a figurák formájában igen.

Én is a SOPA ellen vagyok, örömmel látom, hogy itt a magyarok többsége szintén ellene van! Utánanéztem a Google-n keresztül magyar SOPA-s híreknek. Találtam néhány jót, nézzétek meg, olvassátok el:
http://frostshock.eu/mmo/2012/01/18/sopa-sztrajk/ - itt lejjebb Kukac nevű felhasználó hozzászólását érdemes elolvasni
http://gamepod.hu/hir/polcra_kerult_a_s_o_p_a_legalabbis_egyelore.html
http://www.gepnarancs.hu/2012/01/sopa-hogyan-tovabb/
http://ipon.hu/hir/online_tiltakozas_a_sopa_ellen/19051
http://www.pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/tiltakozas-a-sopa-es-a-pipa-ellen-elfeketedett-a-google-es-a-wikipedia.html
Azért linkeltem többféle hírt, mert mindegyik picit másképp írja le és van mindegyikben néhány olyan részlet, melyeket a másik cikk, avagy hír nem tartalmaz. Ha netán mégis bevezetik majd a SOPA-t, annak jócskán hátrányai is lesznek, meg egyéb következményei is. Mint például egy csomó ügyfél, támogató elvesztése, újabb fekete illegális utak, módok tervezése és egyéb hasonló dolgok. Így nem fognak többen vásárolni, sőt akár ellenkezőjére is fordulhat a dolog, mely némiképp veszélyes is lehet! Na meg így a net nagy része nem létezne és így a szólásszabadság ellen is vét az egész ügy! Remélem Európában nem akarják bevezetni, csak mert állítólag, ha lesz, akkor sajnos ide is eljuthat. Nem szokásom káromkodva beszélni, de hadd éljek most kétféle kicsit csúnya szójátékkal a témához kapcsolódóan: ez az egész ügy SZOPAS és SZOPACS!

Esetleg azt bevezethetnék helyette, hogy neten olcsón le lehet tölteni dolgokat, legyen az akár film, akár sorozat, zene és/vagy egyéb. Állítólag néhány ilyen már létezik egy ideje. Meg amúgy is a legtöbb net felhasználó ahogy láttam és látom, szerencsére a SOPA ellen van, remélem így is marad! Azt is hallottam, hogy Amerikában már több petíciót indítottam a SOPA ellen és valamelyiknek már több mint 50.000 aláírója van, ami egész szép. Na majd meglátjuk mi lesz mindebből, remélem semmi rossz!

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Jan 19, 2012 2:33 am

Lábjegyzet: akinek censored az avija, annak a guild fórumokban illetve a flash-es helyeken normális viszont (Hollywood, zOMG, Rally, Towns, szponzoros "helyek" stb.).

Javítás: már megszűntek a censored avik, már "csak" egy censored felirat van a fejlécben, a Gaia Online logóján.
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 5:15 am

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Thu Jan 19, 2012 10:07 am

Azóta valaki ezt linkelte nekem, egy frissebb fejlemény:
http://index.hu/tech/2012/01/19/celt_ert_a_nagy_elsotetites/
Remélem tényleg nem lesz most már a SOPA. Bár én még egy picit aggódok, mert még meg fogják szavazni.
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 10:08 am

A gaia online feliratról is eltűnt a cenzúra felirat! wink

Csokinyuszi

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Jan 19, 2012 10:11 am

Anyukám talált egy pdf-et a Mozilla Twitter oldalán, melyben egy szenátor levele van, ő is a SOPA ellen van. Érdemes elolvasni a véleményét, valamint megemlíti, hogy amerikai idő szerint január 26-án (jövő kedden) délután 2.15-kor szavaznak a PIPA-ról (ha jól értelmeztem).
http://wyden.senate.gov/imo/media/doc/letter-to-internet.pdf
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 12:27 am

Hmm, úgy néz ki, a SOPA emléke miatt cuccként megcsinálták Censored néven a fekete külsőt a "CENSORED" felirattal. Egyébként vannak, akik szerint a SOPA még nem adta fel a dolgot és lehet, hogy majd máskor a jövőben is próbálkoznak néha. Akár így, akár csak kicsit másképp így tuti nem lesz jó!

Szerintem nem rosszak az új bolti ruhák és szemek, amiket kiírtak announcement-ben. Igaz, hogy a ruhák starter-ek, melyek gondolom főleg kezdőknek és kifejezetten szegényeknek valók inkább, de ennek ellenére jók, még így is, hogy olcsók (nem az ára miatt kifejezetten). Legalábbis néhány tetszik közülük. A Kanoko szemek helyett pedig bejön, tetszik egy hasonló szempár az újak közül, így nyereséges a dolog a Kanoko helyett. smile

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

III_Kisrajczy_III

Romantic Survivor

12,400 Points
  • Partygoer 500
  • Generous 100
  • Junior Trader 100
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 3:11 am

Xanvie
Hmm, úgy néz ki, a SOPA emléke miatt cuccként megcsinálták Censored néven a fekete külsőt a "CENSORED" felirattal. Egyébként vannak, akik szerint a SOPA még nem adta fel a dolgot és lehet, hogy majd máskor a jövőben is próbálkoznak néha. Akár így, akár csak kicsit másképp így tuti nem lesz jó!

Szerintem nem rosszak az új bolti ruhák és szemek, amiket kiírtak announcement-ben. Igaz, hogy a ruhák starter-ek, melyek gondolom főleg kezdőknek és kifejezetten szegényeknek valók inkább, de ennek ellenére jók, még így is, hogy olcsók (nem az ára miatt kifejezetten). Legalábbis néhány tetszik közülük. A Kanoko szemek helyett pedig bejön, tetszik egy hasonló szempár az újak közül, így nyereséges a dolog a Kanoko helyett. smile

Honnan van MINDEKINEK ilyen Sopa-s táblája? És a Censored-nek a linkjét beadtam az ingyen cuccokhoz. biggrin
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 3:16 am

A SOPA tábla a kék SOPA szappan cucc egyik plusz rejtett póza. Az Avatar menüpontban az egyik kezedet tartsd ökölbe és akkor előjön. Én Obitól tudtam meg néhány napja. Én mondjuk a SOPA szappant a szájhoz nem igazán szeretem, de ez az alap póza, tehát ez van. A tábla oké. A szájhoz szappan helyett lehetne az is kézbe, vagy mondjuk övként, vagy kitűzőként a mellkasra, vagy akár egy áthúzott SOPA feliratú póló, hasonlóan mondjuk a táblához. Na persze nem tragédia, a Gaia szerkesztői így döntöttek, ilyen szappanos jelképnél, ez van.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 6:22 am

Xanvie
A SOPA tábla a kék SOPA szappan cucc egyik plusz rejtett póza. Az Avatar menüpontban az egyik kezedet tartsd ökölbe és akkor előjön. Én Obitól tudtam meg néhány napja. Én mondjuk a SOPA szappant a szájhoz nem igazán szeretem, de ez az alap póza, tehát ez van. A tábla oké. A szájhoz szappan helyett lehetne az is kézbe, vagy mondjuk övként, vagy kitűzőként a mellkasra, vagy akár egy áthúzott SOPA feliratú póló, hasonlóan mondjuk a táblához. Na persze nem tragédia, a Gaia szerkesztői így döntöttek, ilyen szappanos jelképnél, ez van.
Azért van a szappan a szájnál, mert ennek ez a szimbolikája. Nem lehet szabadon cselekedni, a száj előtt van valami ami meggátolja a szabad szólásban. = CENZÚRA

Ennyi a lényege....
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 7:09 am

Oké, nem tudtam, hogy ennyire jelképes. Csupán elmondtam, hogy hogyan tetszett volna jobban, ennyi!

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Sat Jan 21, 2012 11:40 am

Ez engem a ragasztott szájú tüntetőkre emlékeztet egyébként (mely szintén szólásszabadság-eltiprás ellenes).
PostPosted: Sun Jan 22, 2012 10:52 am

Boldog újévet mindenkinek! biggrin Megkezdődött a sárkány éve, aki ebben a jegyben született, az hordjon napokig piros alsóneműt, hogy szerencséje legyen biggrin (ezt apáéknál a kínai szakács mondta )

Jah és kaptam az újévi menüjükből *.* nyam-nyam fincsi kínai hamik

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Pumpkin dad

Feral Hunter

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 12:41 pm

napsugar
Boldog újévet mindenkinek! biggrin Megkezdődött a sárkány éve, aki ebben a jegyben született, az hordjon napokig piros alsóneműt, hogy szerencséje legyen biggrin (ezt apáéknál a kínai szakács mondta )

Jah és kaptam az újévi menüjükből *.* nyam-nyam fincsi kínai hamik

Nekem még várnom kell 5 évet... >.>
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 389 390 391 392 393 394 ... 549 550 551 552 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games