|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 10:33 am
Csokinyuszi Tudja valaki mi ez a cenzúra dolog??? Elég zavaró confused A SOPA egy új amerikai internet cenzúra mechanizmus, ami jelenleg elfogadásra vár. A lényege az, hogy ha valami joghordozó képet, vagy videót töltesz fel (A joghordozó lehet akár egy kép egy anime-ből, vagy egy filmből, akármiből.) akár egyetlen felhasználó által feltöltött joghordozó elég lehet ahhoz, hogy az egész weboldalt letiltsák, vagy teljesen megszüntessék és a feltöltő ellen eljárást indítson az amerikai kormány. Továbbá a védett IP és DNS megakadályozza, hogy Amerikából külföldi oldalra látogass és vice versa, külföldről sem látogathatsz meg amerikai oldalt. Egyszóval, a ma ismert internet megszűnne létezni. Ezt a törvényt a sok kapzsi zsidó találta ki, hogy megakadályozzák a film letöltéseket világszerte, hogy még több pénzt kapjanak. Mit jelent a SOPA nekünk, magyar Gaia felhasználóknak? Többé nem tudnánk feljelentkezni Gaia-ra, se semmilyen más amerikai oldalra.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:12 am
Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:15 am
Obi Aoi Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek). Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:23 am
Most kikerült egy dev alert a dologról: SOPA & Censorship To commemorate the Internet-wide protest against SOPA/ PIPA, Gaia has been censored for the day, but we'll be back to normal tomorrow. Once censored, avatars cannot be uncensored, so think carefully about how much this legislation could affect you.. To discuss SOPA/PIPA further, see this thread in the SOPA forum. SOPA és cenzor Hogy megemlékezzünk a SOPA/ PIPA elleni internetes tiltakozásról, Gaia erre a napra cenzúrázva lett, de holnap megint normális lesz az oldal. Ha az avatarok egyszer már cenzúrázva lettek, nem lehet visszaállítani, tehát nagyon gondolkodjatok el rajta, hogy mennyiben hathat rátok ez a törvényhozás. Hogy mélyebben beszélhessetek a SOPA-ról/PIPA-ról, nézzétek meg ezt a topikot in the a SOPA fórumban. AKI NEM AKAR CENZÚRÁZOTT AVIT, AZ EGYIK GOMBRA SE KLIKKELJEN AZ ANNOUNCEMENTBEN! (Vagy talán az I'm against SOPA-ra=A SOPA ellen vagyok). (Az enyém se lett az (ugye?) és arra klikkeltem.)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:28 am
Malreni Obi Aoi Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek). Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni? 1-2 hete volt egy ingyen cucc link, onnan. Én egyszer már szereztem, csak elfeledkeztem róla, vettem 2-t de el is adtam őket mert rájöttem, hogy van már egy és a táblához meg a szappanhoz elég egy, nem kell kettő. Most azon gondolkozom, hogy az I'm with SOPA-t nyomók lettek csak cenzúrázott avijúak? És az I don't care-esek? Te ugye nem cenzúrázottnk látod az avimat?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:32 am
Obi Aoi Malreni Obi Aoi Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek). Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni? 1-2 hete volt egy ingyen cucc link, onnan. Én egyszer már szereztem, csak elfeledkeztem róla, vettem 2-t de el is adtam őket mert rájöttem, hogy van már egy és a táblához meg a szappanhoz elég egy, nem kell kettő. Most azon gondolkozom, hogy az I'm with SOPA-t nyomók lettek csak cenzúrázott avijúak? És az I don't care-esek? Te ugye nem cenzúrázottnk látod az avimat? Már megvan, köszi. Rájöttem, hogy az eredeti SOPA tárgy azt, csak seckó kéztartással. És nem, nem látlak cenzúrázva. Én, természetesen a SOPA ellen szavaztam. Ha megszavazzák, az tönkre fogja tenni az internetet!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:39 am
Malreni Obi Aoi Malreni Obi Aoi Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek). Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni? 1-2 hete volt egy ingyen cucc link, onnan. Én egyszer már szereztem, csak elfeledkeztem róla, vettem 2-t de el is adtam őket mert rájöttem, hogy van már egy és a táblához meg a szappanhoz elég egy, nem kell kettő. Most azon gondolkozom, hogy az I'm with SOPA-t nyomók lettek csak cenzúrázott avijúak? És az I don't care-esek? Te ugye nem cenzúrázottnk látod az avimat? Már megvan, köszi. Rájöttem, hogy az eredeti SOPA tárgy azt, csak seckó kéztartással. És nem, nem látlak cenzúrázva. Én, természetesen a SOPA ellen szavaztam. Ha megszavazzák, az tönkre fogja tenni az internetet! Megértem... Akkora baromság. Talán ha valaki pénzt keresne azon, hogy fanart van a sigjében, azt még picikét megértem, hiszen elég anyagias a mai világ. De hogy ha nem futkározunk engedélyért minden jogvédett dolog haszonmentes felhasználására... Nagyon-nagyon nem fair. Az anyagiasság lovának túlsó oldala. Na akkor megkönnyebbültem az avim ügyében, én is against-et nyomtam. Egy cenzúrázott avikról szóló fórumban valaki azt írta, hogy csak azért klikkelt a SOPA mellett vagyok-ra mert remélte, hogy megmutatja, a gombnyomók hány %-a van a SOPA mellett. Valamint azt javasolja néhány user ott, hogy adblockkal tiltsák le a cenzúrás képeket, mert az állítólag csak felülrétegezi az eredeti avit, amely ott van alatta. A korábban említett fordítást meg vagy később, vagy holnap kezdem el. Tervezel esetleg magyar topikot a SOPA-ról? (De inkább itt a guildban, hogy ne pofázzanak bele a külföldiek hogy "milyen nyelv ez?")
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 11:46 am
Egy pici lényeges "előleg": a gaiát még abban érintené a dolog, hogy mindent, privi üzit, guild témákat/posztokat, minden egyéb posztokat mindig át kéne vizsgálnia a Gaiának, nem linkelhetnek más oldalakra, ha van ott valamilyen jogsértő tartalom, illetve a rajzolások is le lennének korlátozva (tudom, vannak a valódi pénzes comiissionök, de a Gaia golddal fizetett vagy ingyenrajzok...? Ennyi erővel faxoljunk!
Itt van azért az idevonatkozó angol rész, ha valakit érdekel: This means that Gaia would quite possibly have to review all content submitted by members before it could be posted. This monitoring would have to include posts, threads, guild posts, guild topics, and private messages. Gaians would, in all likelihood, no longer be able to freely post art, comments, or send messages to friends without us having to read and review that content first. It would also mean that most likely Gaians would no longer be allowed to link to other websites on Gaia given that the content of that website might contain copyright infringing material.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 12:16 pm
Már decemberben amikor 4chanon találkoztam az első hullámmal, már akkor feliratkoztam a hírlevélre és folyamatosan nyomon követem a történéseket. Kár. hogy nem vagyok amerikában, hogy aktívan részt vegyek a tüntetésben.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 1:02 pm
Gabessz Már decemberben amikor 4chanon találkoztam az első hullámmal, már akkor feliratkoztam a hírlevélre és folyamatosan nyomon követem a történéseket. Kár. hogy nem vagyok amerikában, hogy aktívan részt vegyek a tüntetésben. Ja, 4chan nagyon benne van a sűrűjében... elvégre az ő oldaluk leginkább a túlélésre hajt... sweatdrop Gaia nincs ekkora veszélyben, de azért halmozottan baromságnak tartom ezt a "mindent át kell vizsgálni, hátha tartalmaz valami jogvédettet" dolgot. Egyrészt MIÉRT, másrészt KI fogja ezt kivitelezni? Arról nem is beszélve, hogy szerintem a jogvédett cuccok linkelése inkább ingyenreklám, semmint jogtiprás... Japánban ez jól meg van oldva, csak nálunk szaroznak.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 2:21 pm
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 3:13 pm
Wow, tényleg? eek Na az szép, akarom mondani jó, ha tényleg... biggrin Remélem átgondolják. Kíváncsi vagyok ez sok amerikai híroldalra is kikerült-e már... Majd nap közben elolvasom a cikket. Egyébként a Virtual Hollywood legteltebb szobájában ekkora tiltakozó tömeg vanvolt. Ilyet még én se láttam, egészen a belépésem (2009) óta... Meg meghívtak egy SOPA ellenes guildba is, gondolom kiszúrtak VH-n.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 3:43 pm
Molylepke Gabessz Már decemberben amikor 4chanon találkoztam az első hullámmal, már akkor feliratkoztam a hírlevélre és folyamatosan nyomon követem a történéseket. Kár. hogy nem vagyok amerikában, hogy aktívan részt vegyek a tüntetésben. Ja, 4chan nagyon benne van a sűrűjében... elvégre az ő oldaluk leginkább a túlélésre hajt... sweatdrop Gaia nincs ekkora veszélyben, de azért halmozottan baromságnak tartom ezt a "mindent át kell vizsgálni, hátha tartalmaz valami jogvédettet" dolgot. Egyrészt MIÉRT, másrészt KI fogja ezt kivitelezni? Arról nem is beszélve, hogy szerintem a jogvédett cuccok linkelése inkább ingyenreklám, semmint jogtiprás... Japánban ez jól meg van oldva, csak nálunk szaroznak. Az adófizetők pénzéből találnak embereket akik kiviteleznék, hidd el. Az amcsik nem normálisak. Az ingyenreklám meg szerintem nem igazán foglalkoztatja őket... De mindennek ellenére derűlátó vagyok. Nem győzhetnek az internettel szemben. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 6:58 pm
Gabessz Molylepke Gabessz Már decemberben amikor 4chanon találkoztam az első hullámmal, már akkor feliratkoztam a hírlevélre és folyamatosan nyomon követem a történéseket. Kár. hogy nem vagyok amerikában, hogy aktívan részt vegyek a tüntetésben. Ja, 4chan nagyon benne van a sűrűjében... elvégre az ő oldaluk leginkább a túlélésre hajt... sweatdrop Gaia nincs ekkora veszélyben, de azért halmozottan baromságnak tartom ezt a "mindent át kell vizsgálni, hátha tartalmaz valami jogvédettet" dolgot. Egyrészt MIÉRT, másrészt KI fogja ezt kivitelezni? Arról nem is beszélve, hogy szerintem a jogvédett cuccok linkelése inkább ingyenreklám, semmint jogtiprás... Japánban ez jól meg van oldva, csak nálunk szaroznak. Az adófizetők pénzéből találnak embereket akik kiviteleznék, hidd el. Az amcsik nem normálisak. Az ingyenreklám meg szerintem nem igazán foglalkoztatja őket... De mindennek ellenére derűlátó vagyok. Nem győzhetnek az internettel szemben. biggrin Két saját repülőgépüket belevezettek a World Trade Center-be, egyet pedig a Pentagon-ba. Szerinted pont érdekelni fogja őket néhány milliárd tiltakozó ember, akiknek amúgy csak a töredéke amerikai?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2012 10:09 pm
Obi Aoi Malreni Obi Aoi Jesszusom... az amerikaiak átmennek Kínába? Bár kínai oldalt tudtommal lehet látogatni, de a kínai netezőknek meg van szabva, mit látogathatnak, és mit nem (de lehet, hogy nem egészen jól tudom). Az elég durva, ha Amerika internetügyben be lesz falazva előlünk... meg vice versa... Bolhányit megértem a fájlmegosztás ellenességet, de ez a letiltósdi meg ilyenek... durva és szerintem átesés a ló túlsó oldalára. Valaki szerint a rosszabb minőségű megosztott anyagok pont reklámnak jók arra, hogyaz illető megvegye CD-n (ha zene) illetve DVD-n/Blurayen (ha film). És az e-bookok...? (Igaz, nekem nincs, csak eszembe jutott). Csokinyuszinak: a SOPA azt jelenti, hogy Stop Online Piracy Act, vagyis állítsuk le az online kalózkodást. Miután az I'm against Sopa gombra kattintottam, bejött egy angol tájékoztató (itt meg lehet nézni), ha akarjátok, majd lefordítom, amennyire csak tudom (esetleg egy külön topikba, a subfórumokon kívülre, ha az úgy jó szerintetek). Hol lehet SOPA ellenes táblát szerezni? 1-2 hete volt egy ingyen cucc link, onnan. Én egyszer már szereztem, csak elfeledkeztem róla, vettem 2-t de el is adtam őket mert rájöttem, hogy van már egy és a táblához meg a szappanhoz elég egy, nem kell kettő. Most azon gondolkozom, hogy az I'm with SOPA-t nyomók lettek csak cenzúrázott avijúak? És az I don't care-esek? Te ugye nem cenzúrázottnk látod az avimat? én rendessen látom a tiédet..de az enyémet sem látom..lehet azis látszik mert arra mentem ami te,amugy szerintem így több pénzt vesztenek hogy letiltják pl a Face-t többmillió ember megy fel nap mint nap az internetre ha megszűnik elvesztenek egy csomó támogatót.ha még mondjuk a filmletöltést beltiltsák azmég jólenne de az egésznek nincs értelme -.-""
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|