Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Kacik kinomanow i koneserow filmowych Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 37 38 39 40 41 42 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

el_Taro

PostPosted: Tue Oct 25, 2005 3:53 am

A co myslicie APPLESET? ponoc moze byc wart lookniecia.
PostPosted: Tue Oct 25, 2005 12:03 pm

EL_TARO
Odradzam, marna, niezbyt logiczna fabula i niewiele akcji (co do tego drugiego mozna sie nie zgodzic)

Autark

SangekiNoYoru

PostPosted: Tue Oct 25, 2005 11:13 pm

Autark
EL_TARO
Odradzam, marna, niezbyt logiczna fabula i niewiele akcji (co do tego drugiego mozna sie nie zgodzic)
kiedys tam pewnie obejrze, ale pewnie dopiero na dvd, bo nie sadze, zeby w moim miesce Appleseed (poprawka) sie wogole pojawil w kinach..no ale trzeba miec nadzieje. wydaje mi sie, ze warto obejrzec chocby dlatego, ze to

heart >>>ANIME<<< heart

i na dodatek tworcow Ghost InThe Shell..no, ja bym poszla 3nodding

btw, premiera juz byla? :>
PostPosted: Wed Oct 26, 2005 10:36 am

FeaRan
Autark
EL_TARO
kiedys tam pewnie obejrze, ale pewnie dopiero na dvd, bo nie sadze, zeby w moim miesce Appleseed (poprawka) sie wogole pojawil w kinach..no ale trzeba miec nadzieje. wydaje mi sie, ze warto obejrzec chocby dlatego, ze to

heart >>>ANIME<<< heart

i na dodatek tworcow Ghost InThe Shell..no, ja bym poszla 3nodding

btw, premiera juz byla? :>

Tak wlasnie myslalem.
"Niezbyt logiczna fabula" <--- to samo moge powiedziec o obu filmach Ghost in the Shell.
Wlasnie takie filmy lubie biggrin z -dla niektorych- niezbyt logiczna fabula.

W kazdym razie.
Ostatnio przegralem sobie z eMule "Zmieniajacy sie Zamek Hauru" i z reka na sercu moge przyznac ze to druga najpiekniejsza basn fantastyczna jaka w zyciu widzialem biggrin
Pierwsza to "Princess Mononoke", poluje teraz na "Spirit Away - w krainie bogow"

el_Taro

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 10:51 am

...AppleseED, SpiritED... -_-U
...A GITS jest logiczny.
PostPosted: Wed Oct 26, 2005 1:25 pm

RUFUS.ABBYSINIAN
...AppleseED, SpiritED... -_-U
...A GITS jest logiczny.
zgadzam sie z tym panem...appleseed jest dobry ale brakuje mu czegos z mangi.
a co do niezbyt logicznej fabuly to nie wiem dlaczego ktos tak twierdzi bo oba GiTSy sa bardzo logiczne tylko trzeba pomyslec a nie tylko ogladac... sweatdrop

Vykk

Autark

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 1:42 pm

Niech nikt nie porownuje GITS z Aplesead eek
PostPosted: Thu Oct 27, 2005 1:31 pm

Autark
Niech nikt nie porownuje GITS z Aplesead eek

...Eblesit? xd

RUFUS.ABBYSINIAN

el_Taro

PostPosted: Sat Oct 29, 2005 6:49 am

heh... a o HAYAO MIYAZAKI nikt nie gada.
Co myslicie o jego tworach?
/Zmieniajacy sie zamek Hawla
Princess Mononoke
Spirited Away
... i inne.
PostPosted: Sat Oct 29, 2005 8:50 am

EL_TARO
Princess Mononoke
Spirited Away
... i inne.

Tak wiem widzialam..... jesli chodzi o mnie u Miyazaki-ego drazni mnie kreska, ale tla i reszta jest cudem jesli chodzi o grafike. Natomiast jezeli idzie oscenarisz to jest tresciwy. Np. Mononoke, ktos stwierdzil ze lekko pokrecony ... ja uwazam ze interesuacy...
Co do Apple.... to jest lekko dretwy co nie znaczy ze nie logiczny sweatdrop i postacie czasami przypominaja marionetki...Bardziej GITS2 mi lezy.
Pozatym jak juz wszystkim wiadomo ukazal sie FF7 Advent Children , do tego jest jeszcze bonus. Prawdziwe anime a nie przecudna magiczna grafika komputerowa jak w ff7ac, ale tez o ff7 bedzie tam Zak i Sephirot wszystko w czystym anime whee nawet pozadnie rysowane whee
Wiecej nie zdradze ...Polecam smile
zwie sie : "Final Fantasy - Last Order" rolleyes
BTW. Czy coś Nowego wychodzi z anime wyszlo ostatnio??

Ayah_TheMetalMania

el_Taro

PostPosted: Sat Oct 29, 2005 9:07 am

Ayah_TheMetalMania
Tak wiem widzialam..... jesli chodzi o mnie u Miyazaki-ego drazni mnie kreska, ale tla i reszta jest cudem jesli chodzi o grafike. Natomiast jezeli idzie oscenarisz to jest tresciwy. Np. Mononoke, ktos stwierdzil ze lekko pokrecony ... ja uwazam ze interesuacy...

Mnie sie podoba calosc. Kreska jest idealna, nie ma duzych komicznych oczu jak w Shojo. A malo jest filmow fantasy w Shonenie. A popatrzxcie tylko na ta plynnosc ruchu postaci, jak w prawdziwym Dysneju. Ba! nawet lepiej niz w Dysneju. Wrecz bosko crying
Gdy ogladam jego filmy nie skupiam sie na scenariuszu, bo wiem ze to ma byc basn, a nie film psychologiczno psychotropiczny stare
/Czy ktos zastanawail sie nad sensem filmu Oliver Twist? bo ja nie.
PostPosted: Sun Oct 30, 2005 1:29 pm

heh, a pomyslec, ze Hauru robiony byl na podstawie ksiazki angielskiej (bodajze) pisarki ^^*

Vincuś Valentine - meine liebe

Yui_Tohma

Raticiel

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 12:34 am

EL_TARO
Princess Mononoke
Spirited Away
... i inne.
absolutnie najsmerfniejsze 4laugh heart
PostPosted: Sat Nov 05, 2005 12:39 am

Yui_Tohma
heh, a pomyslec, ze Hauru robiony byl na podstawie ksiazki angielskiej (bodajze) pisarki ^^*

i bardzo chcialabym to przeczytac... trza zaatakowac biblioteke aczkolwiek mam tyle lektur rolleyes swoja droga co myslicie o ekranizacjach roznych powiesci i jakie uwazacie za najlepsze? 4laugh

Raticiel

SangekiNoYoru

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 2:19 am

Raticiel
Yui_Tohma

i bardzo chcialabym to przeczytac... trza zaatakowac biblioteke aczkolwiek mam tyle lektur rolleyes swoja droga co myslicie o ekranizacjach roznych powiesci i jakie uwazacie za najlepsze? 4laugh
Lsnienie Kubricka uwazam za swietna sprawe, co prawda nie czytalam powiesci Kinga, na ktorej podstawie zrobiono ten film, ale ci ktorzy ogladali twierdza, ze ow horror (?) to bardzo dobre dzielo, mimo, ze nie zawarto w nim wszystkiego, co bylo w ksiazce. no ale wszyscy wiemy, ze jest to niewykonalne. tak wiec Lsnienie Kubricka, bardzo polecam 3nodding
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 37 38 39 40 41 42 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games