|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 04, 2005 9:18 am
FeaRan nie spie, nie dam rady..ta nocka zburzyla moj skrzetnie skladany do kupy zegar biologiczny.. stressed no, zapomnialam napisac, jak sie zaczyna 28 dni pozniej, ale tak mi sie spodobal, ze az..az.. xp wyszlo takl, ze zamiescilam moje przemyslenia z nim zwiazane..to dla tych, co juz ogladali 3nodding i dzieki za uznanie Vykk xd ha! a mi udalo sie przespac, ale czuje sie taka...zuzyta xp a co do filmow...zgadzam sie ze 28 days later byl najepszy z tych czterech. ogladalam go drugi raz a i tak zrobil na mnie duze wrazenie. moze jestem dziwna ze wzruszam sie ogladajac film o zombie, ale ta niesamowita muzyka i glowny bohater sprawiaja ze cos mnie chwyta za serce xp nie umiem tego opisac. najmniej podobalo mi sie nowe lsnienie. przede wszystkim bylo troche za dlugie. spodziewalam sie ze bedzie straszniejsze niz to stare ale sie mylilam. w starszym caly czas czulo sie napiecie i groze, chyba przez muzyke. a nowe...nawet ja sie nie balam xp i chyba troche przysnelam pod koniec.no i zawiodlam sie bo geje byli pokazani tylko przez chwilke sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Aug 05, 2005 3:10 am
kingus ha! a mi udalo sie przespac, ale czuje sie taka...zuzyta xp a co do filmow...zgadzam sie ze 28 days later byl najepszy z tych czterech. ogladalam go drugi raz a i tak zrobil na mnie duze wrazenie. moze jestem dziwna ze wzruszam sie ogladajac film o zombie, ale ta niesamowita muzyka i glowny bohater sprawiaja ze cos mnie chwyta za serce xp nie umiem tego opisac. najmniej podobalo mi sie nowe lsnienie. przede wszystkim bylo troche za dlugie. spodziewalam sie ze bedzie straszniejsze niz to stare ale sie mylilam. w starszym caly czas czulo sie napiecie i groze, chyba przez muzyke. a nowe...nawet ja sie nie balam xp i chyba troche przysnelam pod koniec.no i zawiodlam sie bo geje byli pokazani tylko przez chwilke sad co do 28 dni pozniej - taaaak..Jim jest taki, ze chcialoby sie go przytulic i poglaskac po glowce..^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 3:32 am
Obejrzalem wczoraj Kobiete Kota i szczerze mowiac nie jest to ani w realiach batmana ani spidermana na czym sie zawiodlem....zrobili po prostu nowy film z totalnie wymyslona fabula i osobnymi realiami...ogolnie przyjemnie sie oglada:lekkie znosne lekko przesadzone dla niewymagajacego widza... ale czegos brakuje wlasnie ktoregos z powyzszych tytulow...tak wiec jesli wam sie nudzi jestescie zmeczeni po ciezkim dniu i lubicie historyjki o superbohaterach to chyba cos dla was
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 4:39 am
Vykk Obejrzalem wczoraj Kobiete Kota i szczerze mowiac nie jest to ani w realiach batmana ani spidermana na czym sie zawiodlem....zrobili po prostu nowy film z totalnie wymyslona fabula i osobnymi realiami...ogolnie przyjemnie sie oglada:lekkie znosne lekko przesadzone dla niewymagajacego widza... ale czegos brakuje wlasnie ktoregos z powyzszych tytulow...tak wiec jesli wam sie nudzi jestescie zmeczeni po ciezkim dniu i lubicie historyjki o superbohaterach to chyba cos dla was Catwoman - naughty but nice.. rofl (napis na mojej spedalonej czarno - rozowej koszulce z usa.. sweatdrop ) sorry, to nie mialo sensu i ogolnie offotpic, ale tak mi sie przypomnialo.. xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Aug 11, 2005 4:49 am
Prawde mowiac wiekszosc filmow realizowanych na podstawie komiksow i ksiazek nie ma nic wspolnego z ich oryginalami. Jedynym skladnikiem co laczy te dwie rzeczy jest glowny bohater...... A jesli jestesmy przy cat-woman, to mowiac szczerze bardziej podobala mi sie wersja z batmana, nowy image jakos mnie nie urzekl ...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 22, 2005 4:59 am
o zesz..Fea poszla i topic zmarl.. neutral
no, to znow furka recenzyjek, tym razem troszke ktrotszych, bo nie ma co sie rozpisywac prawde mowiac.. rolleyes z piatku na sobote bylam na horrorowej nocy filmowej, jedziem.
nie wiedziec czemu, do horrorow dziewczyny wziely Stary, gdzie moja bryka? xp zalamalam sie, przyszlam dopiero po Bryce..
pierwszym "horrorem" bylo Miasteczko Salem, filmik o wampirach w stylu Buffy, nic strasznego ani ciekawego..nie polecam. ale wampiry byly ladne, szczegolnie dzieci ^^
drugi byl raczej thriller niz horror..o inwazji kosmitow na Ziemie..o ciekawym sposobie rozmnazania, mianowicie przez rozpylanie gamet, ktore sa wdychane przez ludzi..i zarodki rozwijaja sie w organizmie ludzkim smile chyba jeden z lepszych filmow naszej nocki, zaciekawil mnie, nie tylko z powodu ciekawego sposobu rozmnazania wink to rowniez film o przyjazni i swego rodzaju poswieceniu..polecam rowniez dla tych, ktorzy lubia widok lejacej sie krwi i zebatych stawonogow wypelzajacych z pupy smile
dalej - amerykanska wersja Klatwy, drugi film, ktory polecam, trzyma w napieciu do samego konca. fajnie ze rzecz dzieje sie w Japonii smile fabuly nie opowiem, bo jest dosc prosta, poza tym pewnie kazdy zainteresowany wie, o co chodzi wink
ostatnim filmem naszej nocki byl japonski The Ring..coz..jak wiekszosc japonskich filmow akcja jest baaaaardzo wooooolna..i prawie wogole nie ma napiecia. mimo to nie patrzylam, kiedy puszczali slynny Film, bo po pprostu sie go boje >_< no ok, bylo pare strasznych momentow, jednak to nie to, co prezentuja amerykanskie horrory..i przyznam, ze wole jednak te zrobione przez jankesow..
to tyle na temat horrorow smile
od kina japonskiego lepsze jest kino koreanskie i przekonalam sie o tym po raz kolejny, ogladajac Pewnego razu w szkole sredniej smile swietny film o nastolatku, ktory ma dosyc rezimu nakladanego w jego szkole i wzajemnych konfliktach miedzy gangami szkolnymi, cierpi zawod milosny i dojrzewa w koncu aby zrobic z tym wszystkim porzadek..film naprawde wart obejrzenia.
a dzis zabieram sie za Battle Royale 2..^^ obym kiedys obejrzalam 1. czesc :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 01, 2005 12:04 am
No widzisz jak ci fajnie :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 01, 2005 7:54 am
Vykk Obejrzalem wczoraj Kobiete Kota i szczerze mowiac nie jest to ani w realiach batmana ani spidermana na czym sie zawiodlem....zrobili po prostu nowy film z totalnie wymyslona fabula i osobnymi realiami...ogolnie przyjemnie sie oglada:lekkie znosne lekko przesadzone dla niewymagajacego widza... ale czegos brakuje wlasnie ktoregos z powyzszych tytulow...tak wiec jesli wam sie nudzi jestescie zmeczeni po ciezkim dniu i lubicie historyjki o superbohaterach to chyba cos dla was Przecież to stary film xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 01, 2005 12:44 pm
ostatnio poogladalem sobie troche filmow.... omeny 1-3 Godsend alone in the dark shaun of the dead sex is zero trup w akademiku i pewnie cos jeszcze ale juz nie pamietam..tak po krotce...
Omen-klasyka horrorow tlumaczyc duzo nie trzeba dla fanow wink
Godsend- dobry horror,thriller z De Niro
alone in the dark-spodziewalem sie horroru a zrobili z niego sensacyjno przygodowy przy czym sam glowny bohater gier i niby filmu zostal brutalnie splycony
shaun of the dead - parodia w angielskim wydaniu wiecej mowic nie trzeba
Sex is zero xd oj task...o wiele lepsze od american pie a i ma przeslanke dla widza pomimo komizmu w nim zawartego...w polsce tez powinni to pokazywac jako filmy edukacyjne
Trup w akademiku- zawaliles semestr? muszisz utrzymac stypendium a masz same 2?Jesli twoj kumpel z pokoju popelni samobojstwo Ty bedziesz mial same piatki na koniec semesrtu?No nie skusisz sie:>?? twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 02, 2005 12:37 am
teorytycznie mowiac stary film ... ale jakby na to nie patrzec co dzis jest nowe jutro jest juz stare xp
A tak propo nie moge sie d oczekac Apellseda w Polskich Kinach mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 04, 2005 12:59 pm
świt żywych trupów to jest dopiero Film Horror polaczony z lekkimi wstawkami humorystycznymi mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 20, 2005 1:46 am
Lorcan_Gon świt żywych trupów to jest dopiero Film Horror polaczony z lekkimi wstawkami humorystycznymi mrgreen a na Jedynce ostatnio klasyka horroru: Wilkolak w Londynie (omijajcie to szerokim lukiem!!!! chyba ze nie macie ochoty sie bac tylko smiac mrgreen ), Koszmar z Elm Street (GO GO FREDDY!!!! 4laugh heart )...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 20, 2005 8:02 am
Raticiel Lorcan_Gon świt żywych trupów to jest dopiero Film Horror polaczony z lekkimi wstawkami humorystycznymi mrgreen a na Jedynce ostatnio klasyka horroru: Wilkolak w Londynie (omijajcie to szerokim lukiem!!!! chyba ze nie macie ochoty sie bac tylko smiac mrgreen ), Koszmar z Elm Street (GO GO FREDDY!!!! 4laugh heart )... jesli chodzi o chorrory ktore zamiast straszyc -bawia ..to przypomia mi sie "smetarz dla zwierzakow 2"(ach te efekty specjalne )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 12:14 am
wow, wrocilam!! rofl ehh..ale sie za wami stesknilam smile oczywiscie od razu wpadam na moj ulubiony topic ^^
no wiec..nie mialam czasu ogladac filmow, szkola mi wyzera caly wony czas..raz mialam okazje do obejrzenia Battle Royale II..i..nie obejrzalam do konca, bo juz poczatek mnie wkurzyl. chodzi o sama tresc, ten chory pomysl z wybijaniem "niepotrzebnej" mlodziezy. oczywiscie znalam tresc, ale jak zaczelam to wszystkoo ogladac..po prostu sie wkurzylam i wylaczylam film XP dziwne, ze krwawe thrillery mnie nie ruszaja, ruszyc mnie zdolala tylko Audition..no jakos Battle Royale to nie moja stylistyka, ale polecam, bo wiekszosci znajomych sie podoba..jak zawsze musze byc inna XP
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 1:57 am
FeaRan wow, wrocilam!! rofl ehh..ale sie za wami stesknilam smile oczywiscie od razu wpadam na moj ulubiony topic ^^ no wiec..nie mialam czasu ogladac filmow, szkola mi wyzera caly wony czas..raz mialam okazje do obejrzenia Battle Royale II..i..nie obejrzalam do konca, bo juz poczatek mnie wkurzyl. chodzi o sama tresc, ten chory pomysl z wybijaniem "niepotrzebnej" mlodziezy. oczywiscie znalam tresc, ale jak zaczelam to wszystkoo ogladac..po prostu sie wkurzylam i wylaczylam film XP dziwne, ze krwawe thrillery mnie nie ruszaja, ruszyc mnie zdolala tylko Audition..no jakos Battle Royale to nie moja stylistyka, ale polecam, bo wiekszosci znajomych sie podoba..jak zawsze musze byc inna XP ja wole mniej krwi a wiecej strachu i poczucia zagrozenia zamiast obrzydzenia... niewiele jest takich filmow... cry
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|