Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Általános témák (offolás ezerrel!!!) Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 353 354 355 356 357 358 ... 549 550 551 552 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

EvilGump

PostPosted: Sat Feb 12, 2011 12:15 am

Obilia
EvilGump
Hali!

Ha már offolás ezerrel...ti elgondolkoztatok már az atom-galaxis felfogáson?

Az atom szó eredeti jelentése ugye oszthatatlan, de ma már tudjuk, az atomnak is rengeteg összetevője van, sőt az összetevőknek is összetevője...

Gondoljatok egy végtelenített tükrökkel telepakolt sorra, amibe belenéztek.

A lényeg, hogy eme filozófia szerint mi mondjuk atomok vagyunk egy galaxishoz képest, de egy sejtünk is maga egy önálló galaxis. Bizarr, ugye?

Szerintem érdekes.

Érdekes téma. Kicsit olyan a természet ebből a szempontból, mint egy fraktál. Sőt makro szempontból a galaxishalmaz áll még galaxisokból és a sejtnek is vannak részei pl a mitokondrium.
Erről a galaxis-ember-sejt dologról eszembe jutott egy érdekes sci-fis fantasy-s regény, magyarul Szélvarázs a címe (Madeleine L'Engle írta), ott van olyan, hogy emberek találkoznak mitokondriumban lakó kitalált organizmusokkal meg rejtélyes módon utaznak, és közben az egyik ember főszereplő egy neki kezében elférőnek tűnő születő csillagot lát és akkor valaki kérdezi: tulajdonképpen mekkora is vagyok? mire a nem földi kísérőjük: nem fontos. Lehet, hogy ezzel arra utal, hogy legyen szó akár sejtről, akár emberről akár galaxisról, a méretük csak viszonyítás kérdése merthogy lehet, hogy van amihez viszonyítva az ember 1 nanométer nagyságú például.

Ejha.
Nagyon kíváncsivá tettél ezzel a könyvvel, Obilia. Köszönöm a tippet, meg fogom keresni ^^
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 1:37 am

EvilGump
Obilia
EvilGump
Hali!

Ha már offolás ezerrel...ti elgondolkoztatok már az atom-galaxis felfogáson?

Az atom szó eredeti jelentése ugye oszthatatlan, de ma már tudjuk, az atomnak is rengeteg összetevője van, sőt az összetevőknek is összetevője...

Gondoljatok egy végtelenített tükrökkel telepakolt sorra, amibe belenéztek.

A lényeg, hogy eme filozófia szerint mi mondjuk atomok vagyunk egy galaxishoz képest, de egy sejtünk is maga egy önálló galaxis. Bizarr, ugye?

Szerintem érdekes.

Érdekes téma. Kicsit olyan a természet ebből a szempontból, mint egy fraktál. Sőt makro szempontból a galaxishalmaz áll még galaxisokból és a sejtnek is vannak részei pl a mitokondrium.
Erről a galaxis-ember-sejt dologról eszembe jutott egy érdekes sci-fis fantasy-s regény, magyarul Szélvarázs a címe (Madeleine L'Engle írta), ott van olyan, hogy emberek találkoznak mitokondriumban lakó kitalált organizmusokkal meg rejtélyes módon utaznak, és közben az egyik ember főszereplő egy neki kezében elférőnek tűnő születő csillagot lát és akkor valaki kérdezi: tulajdonképpen mekkora is vagyok? mire a nem földi kísérőjük: nem fontos. Lehet, hogy ezzel arra utal, hogy legyen szó akár sejtről, akár emberről akár galaxisról, a méretük csak viszonyítás kérdése merthogy lehet, hogy van amihez viszonyítva az ember 1 nanométer nagyságú például.

Ejha.
Nagyon kíváncsivá tettél ezzel a könyvvel, Obilia. Köszönöm a tippet, meg fogom keresni ^^

Szívesen. Anno egy Alexandra boltban vettem. De arra "készülj fel" hogy eléggé fantasy-s (nem középkoros-tündés értelemben) tehát sok minden lesz benne ami nem valós, érted. És ez a 2. kötete egy "sorozatnak" de a történet az különáll az elsőétől.

Találtam egy oldalt, ami leírja a történet elejét röviden meg picit a tarlmat is: itt

No de nem akartam témát terelni. Tehát érdekes elgondolás, és szerintem a méretek elsősorban viszonyítás kérdése.

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

The Cryene

Lonely Fairy

13,640 Points
  • Magical Girl 50
  • Object of Affection 150
  • Vicious Spirit 250
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 8:45 am

88 pontos lett a felvételim!!!! 88/100!!!! 3nodding
Annyira örülööök!!!! whee  
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 9:30 am

Kill LilCryene
88 pontos lett a felvételim!!!! 88/100!!!! 3nodding
Annyira örülööök!!!! whee

Gratu biggrin Milyen felvételit írtál? biggrin

Syrielle

Desirable Kitten

9,075 Points
  • Cat Fancier 100
  • Treasure Hunter 100
  • Full closet 200

The Cryene

Lonely Fairy

13,640 Points
  • Magical Girl 50
  • Vicious Spirit 250
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 9:53 am

Syrielle

Gratu biggrin Milyen felvételit írtál? biggrin

Központi.... Most megyek gimibe smile
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 11:42 am

Nincs véletlenül valaki, aki 12-15 év között van, és nagyon szeretne májusban a mondoconon perfromencen coplayezni???? biggrin biggrin
Ha nincs nem baj....... gonk

The Cryene

Lonely Fairy

13,640 Points
  • Magical Girl 50
  • Vicious Spirit 250

jolly kati

3,400 Points
  • Window Shopper 100
  • Junior Trader 100
  • Gaian 50
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 1:06 am

EvilGump: ez a tema olyasmi amit anyam szokot nekem mondani hogy akarmi lehet kicsi csak olyan targyhoz kell hasonlitani es forditva is.

dehat ez a tema nagyon erdekes
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 5:23 am

Kill LilCryene
Nincs véletlenül valaki, aki 12-15 év között van, és nagyon szeretne májusban a mondoconon perfromencen coplayezni???? biggrin biggrin

Nekem egyedül a korhatár nem stimmel mert 22 vagyok de szívesen versenyeznék egyszer cosplayen csak még nemigen tudok varrni stb stb sweatdrop Most is olyan cosplayt csináltam amihez sima ruhák kellenek (Men in Black biggrin )

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

The Cryene

Lonely Fairy

13,640 Points
  • Magical Girl 50
  • Vicious Spirit 250
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 12:44 pm

Az se rossz, mert egy nappal előtte is van egy verseny, ahol a ruha a lényeg, és 22 éves az pont jó lenne =)
PostPosted: Sun Feb 13, 2011 11:34 pm

Kill LilCryene
Az se rossz, mert egy nappal előtte is van egy verseny, ahol a ruha a lényeg, és 22 éves az pont jó lenne =)

Értem smile Bár eszembe jutott, hogy.. saját cosplay cuccom nincs sweatdrop Milyen karakter lenne?
Ezenkívül.

Boldog Valentin-napot Mindenkinek! heart 4laugh

És még:

Malreni ha ezt olvasod, azóta láttam a Blade Runner-t (Halloweenkor jött fel kicsit a téma), majd írok PM-et a véleményemről a filmet illetően (ha nem gond persze).

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

The Cryene

Lonely Fairy

13,640 Points
  • Magical Girl 50
  • Vicious Spirit 250
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 4:54 am

Obilia

Értem smile Bár eszembe jutott, hogy.. saját cosplay cuccom nincs sweatdrop Milyen karakter lenne?

Nos az a helyzet, hogy ez a karakter fiú ._."
De ha még így is vállalod, akkor küldök egy képet róla ^^'
Amúgy nem nagy ördöngősség a ruha, azt be tudom szerezni!

Boldog Valentin-napot mindenkinek!!! heart
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 5:01 am

Kill LilCryene
Obilia

Nos az a helyzet, hogy ez a karakter fiú ._."
De ha még így is vállalod, akkor küldök egy képet róla ^^'
Amúgy nem nagy ördöngősség a ruha, azt be tudom szerezni!

Boldog Valentin-napot mindenkinek!!! heart

Értem, akkor majd PM-be küldd el a képet, plusz kérnék (a PM-ben) infót arról hogy mikor hogy lesz ez belépő stb). Előre is köszi smile

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Wed Feb 16, 2011 3:07 am

Elég fura, kinek vicces kinek esetlegesen megbontrákoztató dolog történt az egyik fejlesztő, Panagrammic avijával, lássátok itt a dev alertekben (fejlesztői bejegyzések): http://www.gaiaonline.com/forum/dev-notices/site-changes/t.63632027_175/#175 Szerintem vicces (valamennyire) biggrin
PostPosted: Wed Feb 16, 2011 7:15 am

Obilia
Elég fura, kinek vicces kinek esetlegesen megbontrákoztató dolog történt az egyik fejlesztő, Panagrammic avijával, lássátok itt a dev alertekben (fejlesztői bejegyzések): http://www.gaiaonline.com/forum/dev-notices/site-changes/t.63632027_175/#175 Szerintem vicces (valamennyire) biggrin
Ha a Justin Bieberes dologra gondolsz azt láttam és én rettentően jót nevettem rajta XD

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100
PostPosted: Wed Feb 16, 2011 11:12 am

Kill LilCryene

Hülye kérdés: Minek kéne be öltözni? biggrin (csak mert eredetileg fiú vagyok) xp
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 353 354 355 356 357 358 ... 549 550 551 552 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games