Welcome to Gaia! ::

Reply Ruskie-Partyzanty [RP]
24h w paszczu za dichu. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 ... 553 554 555 556 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

revcat

PostPosted: Sat May 28, 2005 1:47 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Sat May 28, 2005 1:52 pm

racqel
Bee - rzucam go tutaj, zeby nie zaginal.

racqel
BeeWolf_san
ide pic piwo w ilosciach bardzo durzawych, a i pytanie do racquela - jakie piwa sa w Anglii ?! ...
bowiem ze maja wog�le tego od pytki i ciut ciut, ... ninja
oj duzo, ale glowny podzial to :
LAGER / BEER
wiec Lager - to wszystkie piwa jakie mamy w Polsce, poza porterami (czarne, np Zywiec-porter) - czyli wszystko co jest w miare przezroczyste i ma duzo gazu

tu sa : Carling, Strongbow(jak nasz Redds), Heineken prawdziwy, Budwaiser, tych lokalnych duzo nie pamietam, ale zaraz moge sprawdzic...

A BEER to zaraz napisze...
i lecimy dalej.
Prosze panstwa, BEER to jest prawdziwe pifko, ciezkie, kremowe, generalnie wszystko to, co musi odstac co najmniej 5 min zeby sie nadawalo do picia. Beer raczej nie kupuje sie w butelkach, czy puszkach (tu kroluje Lager) - bo to po prostu nie to samo piwo co podaja w pubie z kija (czyli po tutejszemu " draft beer "). Generalnie jest nawet taka niepisana regula, ze kiedy zamawiasz w pubie beer i gdy ci je juz postawia na barze, to nie ruszasz go w ogole przez kilka minut, barman wraca do ciebie po chwili i dolewa roznice piany (nie wszedzie tego przestrzegaja, ale tak jest w wiekszosci barow) - przy tym wszystkim rozlewa sie cala masa piwka, ale angole malo o to dbaja i w ogole nie zwracaja na to uwagi... poza tym w wiekszosci barow sa dywany na podlodze wiec piwko wsiaka, istad ten specyficzny zapach w tutejszych pijalniach.

Z rodzajow beer to tez za duzo nie pamietam, ale tak na szybkiego : Pedigree, 1664, Bombardier...

No i GUINESS, cofee beer - stanowi sam dla siebie kategorie, chociaz wiekszosc ludzi umieszcza wsrod innych Porter'ow, obecnie na rynku dostepny jest w 2 wersjach - cold i drought.

starczy czy podawac rodzaje?

eek
to bylo piekne...poprostu sie wzruszylem
xd xd
nie ma to jak poslucha o dobrym piwku, zwlaszcza jak sie popja jedno wink
EDIT: Dobrze ze zamiesciles to tutaj, partyzanci docenia Twoja
wypowiedz

Kiray
Crew

racqel
Crew

PostPosted: Sat May 28, 2005 2:10 pm

dzieki chlopcy, az sie wzruszylem...

Kot - jak ci mam to przywiezc? W kuflu? Przeciez pisalem, ze " z kija " najlepsze, a w puszce/butelce to juz inne piwko.

/edit. niejedno, chlopak, przywioze wiecej, zreszta kaze Kujawowi tez conieco wziac jak juz przyjedzie, a wiesz, ze z Polski jest ograniczenie tylko na papierosy a alkoholu mozesz tu przywiezc (w rozsadnych ilosciach) ile chcesz? i w druga strone tez, wiec spodziewaj sie ladunku...
PostPosted: Sun May 29, 2005 1:14 am

racqel
infantylizacja w sferze komunikacji niewerbalnej na gildii przerosla wszelkie moje oczekiwania. Zalew newbow w postaci mlodych nastolatek z piersiami mniejszymi niz A ! ! !

bez przesady stare
ja sie do nich nie zaliczam xp

puss87

opcy
Crew

PostPosted: Sun May 29, 2005 2:34 am

puss87
racqel
infantylizacja w sferze komunikacji niewerbalnej na gildii przerosla wszelkie moje oczekiwania. Zalew newbow w postaci mlodych nastolatek z piersiami mniejszymi niz A ! ! !

bez przesady stare
ja sie do nich nie zaliczam xp
ugabuga!
PostPosted: Sun May 29, 2005 3:10 am

[ Message temporarily off-line ]

BeeWolf_san
Captain

revcat

PostPosted: Sun May 29, 2005 5:33 am

racqel
dzieki chlopcy, az sie wzruszylem...

Kot - jak ci mam to przywiezc? W kuflu? Przeciez pisalem, ze " z kija " najlepsze, a w puszce/butelce to juz inne piwko.

/edit. niejedno, chlopak, przywioze wiecej, zreszta kaze Kujawowi tez conieco wziac jak juz przyjedzie, a wiesz, ze z Polski jest ograniczenie tylko na papierosy a alkoholu mozesz tu przywiezc (w rozsadnych ilosciach) ile chcesz? i w druga strone tez, wiec spodziewaj sie ladunku...

ladunku?? he he he niezle...no to czekam na ow ladunek xd

kujav jak zwykle wodke ci przywiezie..tego mozesz byc pewien... xd
PostPosted: Sun May 29, 2005 3:52 pm

Kot - to bardzo przyjemna wiadomosc jak dla mnie przynajmniej. Tylko wez mi jeszcze raz przypomnij kiedy ja bede w Polandii, bo sie mnie tu koledzy znowu pytaja a ja znowu nie pamietam...

racqel
Crew

revcat

PostPosted: Sun May 29, 2005 11:30 pm

racqel
Kot - to bardzo przyjemna wiadomosc jak dla mnie przynajmniej. Tylko wez mi jeszcze raz przypomnij kiedy ja bede w Polandii, bo sie mnie tu koledzy znowu pytaja a ja znowu nie pamietam...

w polandii bedziesz tak jakos w pazdzierniku......

podoba mi twoj sig......we spies we slow hands.... smile
PostPosted: Mon May 30, 2005 6:59 am

revcat
racqel

bylo i nie ma, ale cos tej kelnerki z cyganerii nie moge zapomniec, i jeszcze mi sie przypomniala ta slicznotka z rewolucji? czy gdzie tam wtedy bylismy na jajecznicy na starym miescie z Olka? pamietasz ja?

racqel
Crew

revcat

PostPosted: Mon May 30, 2005 7:05 am

racqel
revcat
racqel

bylo i nie ma, ale cos tej kelnerki z cyganerii nie moge zapomniec, i jeszcze mi sie przypomniala ta slicznotka z rewolucji? czy gdzie tam wtedy bylismy na jajecznicy na starym miescie z Olka? pamietasz ja?

rac to ona tam pracuje dalej...pewnie ze pamietam smile malo tego jest taka druga i sluchaj co ostatnio zrobilem..bylem sobie z kuzynem na kawie i podeszla dziewczynka mala z rozami i wzialem jedna czerwona i jedna cherbaciana i jak juz ta kelnerka ale nie ta twoja tylko inna podeszla dac nam rachunek to jej wreczylem cherbaciana za dobra kawe w kubku a czerwona z sympatii...dziewczyna malo co sie nie rozplynela.... biggrin kuzyn do niej mowi to teraz pani napewno cie zapamieta...a ona na to ojj tak teraz napewno i mam nadzieje ze pan bedzie czesciej wpadal do nas ... smile
PostPosted: Mon May 30, 2005 7:50 am

revcat
racqel
revcat
racqel

rac to ona tam pracuje dalej...pewnie ze pamietam smile malo tego jest taka druga i sluchaj co ostatnio zrobilem..bylem sobie z kuzynem na kawie i podeszla dziewczynka mala z rozami i wzialem jedna czerwona i jedna cherbaciana i jak juz ta kelnerka ale nie ta twoja tylko inna podeszla dac nam rachunek to jej wreczylem cherbaciana za dobra kawe w kubku a czerwona z sympatii...dziewczyna malo co sie nie rozplynela.... biggrin kuzyn do niej mowi to teraz pani napewno cie zapamieta...a ona na to ojj tak teraz napewno i mam nadzieje ze pan bedzie czesciej wpadal do nas ... smile

To co tu robisz ić na mrorzona kawe do niej biggrin cool

BeeWolf_san
Captain

revcat

PostPosted: Mon May 30, 2005 10:42 am

BeeWolf_san
revcat
racqel
revcat
racqel

no lwasnie bylem tam ostatnio ale jej nie zastalem widocznie na inna godzine do pracy miala.... cry
PostPosted: Mon May 30, 2005 10:45 am

revcat

no lwasnie bylem tam ostatnio ale jej nie zastalem widocznie na inna godzine do pracy miala.... cry a narzekarz, ze w 3miescie zadnych znajomych nie masz, to wpadaj do niej czesciej, dowiedz sie kiedy, pracuje, zapros ja grzecznie gdzies, siadziecie, pogadacie, wyskoczycie na imprezke, jedna, druga...

racqel
Crew

revcat

PostPosted: Mon May 30, 2005 10:55 am

racqel
a narzekarz, ze w 3miescie zadnych znajomych nie masz, to wpadaj do niej czesciej, dowiedz sie kiedy, pracuje, zapros ja grzecznie gdzies, siadziecie, pogadacie, wyskoczycie na imprezke, jedna, druga...

czy ty sobie wyobrazasz ze ja mam nadmiar czasu???? no wlasnie nie mam... ale staram sie tam byc jak najczesciej ale jakos na nia jeszcze nie trafilem...ale jak juz trafie to ide na calosc....jak przytsalo na Partyzanta... xd
Reply
Ruskie-Partyzanty [RP]

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 ... 553 554 555 556 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games