Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 28 29 30 31 32 33 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

ramonium

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 12:06 pm

RUFUS.ABBYSINIAN
Raticiel
no tak, a jakby Harry umarl to autorka nie mialaby zycia... xd jak dla mnie moze np. umrzec sobie hmm... Dumbledore mrgreen

..."Nigdziebadz" byl swieeetny!
...Wspanialy, wciagajacy klimat i fabula. Dolaczam sie: Serdecznie polecam ta ksiazke.

niestety nie miałam jeszcze okazji czytac "nigdziebadz", ale wszystko jeszcze przede mna mrgreen
a Raticiel jak mozesz - dumbledore jest fajny i nie powinien umierac!
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 12:08 pm

Pysiol
Mo ja się nie zgadzam ze stwierdzeniem, że w książkach za mało ludzi umiera, wystarczy wziąść taką "Grawitację" albo "Uprowadzenie". Zresztą nawet jeśli to czy to źle? Nie wystarczy, że tylu ludzi umiera codziennie na świecie to muszą jeszcze ginąć w książkach?

nie zgadzam sie, nie chcialabym czytac o nudnej utopii, gdzie nikt nie umiera, a wszyscy zyja dlugo i szczesliwie. ksiazki opowiadaja o zyciu, a smierc to jakby nie bylo jego czesc!

ramonium

Kiray

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 1:42 pm

Ibris
Kiray
Autark
RUFUS.ABBYSINIAN
...W ksiazkach generalnie za malo ludzi umiera...
...

Niestety evil

zalezy co sie czyta...
Nie wszedzie pasuja smutne zakonczenia. Najlepsze sa te alternatywne, pobudzajace wyobraznie XD

mi nie chodzi o jakies smutne zakonczenia...ale bardziej o to ze sa ksiazki gdzie poprostu krew sie leje...
moze nie umieraja glowni bohaterowie ale za to gina hordy mutantow albo innych potworow pirate
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 12:34 pm

a ja czytam teraz tez ksiazke o smierci "zielona mila" kinga, wczoraj zaczelam...
co myslicie o kingu?
ja go bardzo lubie, naprawde umie mnie przestraszyc!! choc musze przyznac ze denerwuje mnie czasem slownictwo jakiego uzywa, byc moze wina tlumaczenia,
jakby wszyscy ludzie musieli na siebie klnac...

ramonium

M-Teen

PostPosted: Sun Oct 16, 2005 3:10 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Mon Oct 17, 2005 1:41 am

SangekiNoYoru

M-Teen

PostPosted: Mon Oct 17, 2005 8:37 am

PostPosted: Mon Oct 17, 2005 9:47 am

FeaRan
M-Teen
a ja czytam teraz lekture szkolną *_* Kamienie na szaniec - Kamińskiego
jestem w trakcie czytania r�wnież "Frywolitek ..." Musierowicz i Ali Makota część 2 .....
ciekawe kiedy p�jde do biblioteki...
a tak nawiasem - lubicie czytać felietony? bo ja chyba jestem swtorzona do pisania felieton�w, bo zawsze jeśli mamy coś napisać na j.polskim to wychodzi mi nic innego jak felietonik rofl
kiedy bylam na etapie Musierowicz itp., tez bylam dobra w felietonach - minelo mi wraz z pojawieniem sie w moim zyciu Sapkowskiego. lektury naprawde ksztaltuja i zmieniaja czlowieka..

zgadzam sie, kazda ksiazka cos po sobie zostawia, a jak czytam dlugo ksiazki jednego autora to zauwazam, ze mysle i mowie troche jego jezykiem i zaczynam zwracac uwage na inne rzeczy czytajac musierowicz a czytajac sapka na inne...

ramonium

SangekiNoYoru

PostPosted: Tue Oct 18, 2005 11:59 pm

ramonium
FeaRan
M-Teen
jestem w trakcie czytania r�wnież "Frywolitek ..." Musierowicz i Ali Makota część 2 .....
a tak nawiasem - lubicie czytać felietony? bo ja chyba jestem swtorzona do pisania felieton�w, bo zawsze jeśli mamy coś napisać na j.polskim to wychodzi mi nic innego jak felietonik rofl
kiedy bylam na etapie Musierowicz itp., tez bylam dobra w felietonach - minelo mi wraz z pojawieniem sie w moim zyciu Sapkowskiego. lektury naprawde ksztaltuja i zmieniaja czlowieka..

zgadzam sie, kazda ksiazka cos po sobie zostawia, a jak czytam dlugo ksiazki jednego autora to zauwazam, ze mysle i mowie troche jego jezykiem i zaczynam zwracac uwage na inne rzeczy czytajac musierowicz a czytajac sapka na inne...
pisarze do perfekcji opanowali sztuke manipulacji XP
PostPosted: Wed Oct 19, 2005 7:52 am

FeaRan
ramonium
FeaRan
M-Teen

Lektury szkolne sa zle!

Autark

M-Teen

PostPosted: Sat Oct 22, 2005 2:54 am

Autark

Lektury szkolne sa zle!
zalezy o ktorych mowimy stare
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 3:33 am

ramonium
a ja czytam teraz tez ksiazke o smierci "zielona mila" kinga, wczoraj zaczelam...
co myslicie o kingu?
ja go bardzo lubie, naprawde umie mnie przestraszyc!! choc musze przyznac ze denerwuje mnie czasem slownictwo jakiego uzywa, byc moze wina tlumaczenia,
jakby wszyscy ludzie musieli na siebie klnac...
King jest dobry 3nodding
tylkoz e czasem ma sie dosc tego jego ociezalego stylu (i jednoczescnie bardzo mrocznego wink ), choc dosc interesujacy jest fakt iz wszystkie (prawie wszystkie? rolleyes ) jego powiesci sa powiazane z Dark Tower, i kazda jego powiesc pozwala nam stworzyc coraz dokladniejszy obraz Mrocznej Wiezy 3nodding

Baliaur

Raticiel

PostPosted: Sat Oct 22, 2005 4:18 am

Ostatnio przeczytalam (obowiazkowo) Eutydema, dzielo Platona. Przedni yaojec, jak to zgraja zboli chciala osmielic biednego mlodego chlopca do filozofii, ale z pomoca przybywa Sokrates mrgreen niektore texty wygrywaja pirate
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 7:15 am

Autark
FeaRan
ramonium
FeaRan
M-Teen

Lektury szkolne sa zle!
ta rozmowa nie byla o lekturach szkolnych sweatdrop

SangekiNoYoru

Petete_pogromca

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 2:49 pm

czesc jestem nowo przyjety do gildii lubie czytac książki przygodowe i fantastyczne biggrin
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 28 29 30 31 32 33 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games