Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Potter Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 8 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Potter
  bleee
  fantastyczny [przeseplen to sobie]
  blizniaki rulez!
  Syriusz byl najbardziejszy
  whatever
View Results

suicunka

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 9:09 am

Mroovecka
Ayah_TheMetalMania
Zimtca
Najlepsza para to ojciec Malfoya i Snape. Tak wiele ich przeciez laczy heart

Syriusz zyje, widzialam go w zeszlym tygodniu w Poznaniu.

We wrocku byl tylko przejazdem rolleyes

a to cham, na kujawy już nie zajrzał razz razz razz

Być może widzieliście go w kinie ale 100% umarł! Przeczytajcie sobie Zakon Feniksa i nie sprzeczajcie się! SYRIUSZ NIE ŻYJE I ZOBACZYCIE TO NAWET W NASTĘPNYM FILMIE -.- *odchuchnęła i dalej ryczy latając po całej gildii*
PostPosted: Mon Jul 23, 2007 10:14 am

Boshe, ludzie, ale robicie panikę stare
Ja osobiście jestem złakniona spojlerów, bo chce sie posmiać. HP jako tako nie cierpię, bo jest ksiązka dla dzieci nieudolnie udającą cos bardziej dorosłego i poważnego...
i khem... jesli ktos ma wątpliwości, czy Potter kojhnie czy nie, to prosze się nad tym poważnie zastanowić - gdyby pani R. zabiła glownego, DOBREGO bohatera, nawet gdyby ten zły tez poszedł kwiatki od spodu wąchac, to by ją powiesili za takie coś. W koncu najliczniejszą grupą odbiorców jest dzieciarnia.
Tak, czytałam poprzednie 6 tomów, więc moge się tak negatywnie wypowiadać, bo wiem o czym mówię/piszę.
7 czesci nie czytałam, nie chce mi się, poczekam az będzie po polsku i pozycze od kumpeli. O wszystkim, co się dzieje, wole sie dowiedziec z fików, które, o ironio, sa o wiele lepsze od oryginału pod względem językowym, stylistycznym, fabularnym (moze i historia i świat taki sam, ale za to jak rozwinięty) i psychologi postaci.

Yajo

wilkus
Crew

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 10:33 am

oz, Yaio nam sie rozsierdzila... xp
ale ta ksiazka ma chyba byc taka. w sensie nic zbytnio gornolotnego, ani nic.
tak, jak Piraci i inne takie - jest po to, zeby zabic czas glupota.
i chyba spelnia swoja role 3nodding wink
PostPosted: Mon Jul 23, 2007 12:52 pm

Rozsierdziłam? E, może... ja juz tak zapobiegawczo, bo już za często się ludzie na mnie rzucali za to, ze nie lubię czegoś, co "każdy" lubi. Ach... az mi sie "Chobits" przypomniał. Za wystawienie negatywnej opinii zostałam objechana, że jestem bezczelna i każdy moze miec własne zdanie i to nie grzech, ze im się podoba, bo akzdy ma własne zdanie a ja jestem beee, bo zabraniam im miec własnego zdania. lol.
Piraci nie sa głupi >.<... No dobra, są, ale w bardziej psychiczny sposób xD

Yajo

suicunka

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 1:05 pm

Yajo
W koncu najliczniejszą grupą odbiorców jest dzieciarnia.

Troszkę mnie uraziłaś tym... Wyobraź sobie...nie nie wyobrażaj ty to wiedz, że tesh jesteś dzieckiem, bo rodzice ciebie stworzyli i nie jestem, aż tak dziecinna jak inni potteromaniacy. -.- Przynajmniej nie kupuję książek jak wlezie i nie plakatuje sobie pokoju śmieciami. Zauważmy tesh, że wiele fanów to tesh dorośli! *uspokaja się* pogodziłam sie już z tym, że Syriusza zabiła, ale reszt jush nie zniosę :/
PostPosted: Mon Jul 23, 2007 1:22 pm

... oz. ale co do chobitsow sie zgadzam.. z reszta w ogole mangi clampa mi nie podchodza... niewazne.
hehhe, sa rzeczy na tyle glupie, ze az milo je sie czyta/oglada.

przeciez nikt nie bedzie na Ciebie skakal, bo nie lubisz Pottera ninja

swoja droga...
YAY SEBERUS SNAPE! YAY SLYTHERIN 4laugh

wilkus
Crew

Lieutenant Narayan Z

Greedy Hunter

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 1:03 am

Mroovecka
Ayah_TheMetalMania
Zimtca
Najlepsza para to ojciec Malfoya i Snape. Tak wiele ich przeciez laczy heart

Syriusz zyje, widzialam go w zeszlym tygodniu w Poznaniu.

We wrocku byl tylko przejazdem rolleyes

a to cham, na kujawy już nie zajrzał razz razz razz

uściślijmy to sobie, kochania moje

1) Syriusz NIE ŻYJE, ale tam, gdzie jest, czeka i kocha TYLKO REMUSA

2) Remus żyje (przynajmniej na razie...) i czeka i kocha TYLKO SYRIUSZA.

to takie zajebiście romantyczne! crying crying
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 1:27 am

hmm, z tym sie jakos zdarzylam pogodzic, ale... SPOJLER ALE NIE FREEEEED!!!!!! A BUUUUUUUUUUUUUU/SPOJLER
crying crying crying crying crying crying dlaczego on crying crying crying crying crying crying
*histeria/syndrom sieroty* emo ninja

wilkus
Crew

pani psychol

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 2:21 am

Nie lubiałam, nie lubię i nie będę lubić.
Tak samo jak i Piratów z Karaibów.
rzekłam xp
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 3:31 am

suicunka
Yajo
W koncu najliczniejszą grupą odbiorców jest dzieciarnia.

Troszkę mnie uraziłaś tym... Wyobraź sobie...nie nie wyobrażaj ty to wiedz, że tesh jesteś dzieckiem, bo rodzice ciebie stworzyli i nie jestem, aż tak dziecinna jak inni potteromaniacy. -.- Przynajmniej nie kupuję książek jak wlezie i nie plakatuje sobie pokoju śmieciami. Zauważmy tesh, że wiele fanów to tesh dorośli! *uspokaja się* pogodziłam sie już z tym, że Syriusza zabiła, ale reszt jush nie zniosę :/
lol, nie wiem o co Ci chodzi i o co się rzucasz. Czy ja napisałam o Tobie? Hej, jesli nie jestes głupim i naiwnym dzieckiem jak piszesz, tylko jestes doroślejsza, to... o co chodzi? Najliczniejsza grupa odbiorców nie równa się jedynej grupie odbiorców, jeśli nalezysz do jednej z tych mniejszych, to należ. Ja stwierdziłam tylko fakt i tyle.
ale lol, ja wiem ze jestem dzieckiem xD Nie myl pojęc bycia czyims dzieckiem a bycia dzieckiem mentalnie/psychicznie xD

Yajo

Yajo

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 3:33 am

wilkus
... oz. ale co do chobitsow sie zgadzam.. z reszta w ogole mangi clampa mi nie podchodza... niewazne.
hehhe, sa rzeczy na tyle glupie, ze az milo je sie czyta/oglada.

przeciez nikt nie bedzie na Ciebie skakal, bo nie lubisz Pottera ninja

swoja droga...
YAY SEBERUS SNAPE! YAY SLYTHERIN 4laugh
Ja tam Clampa lubię, ale akurat te starsze tytuły, rysowane przez panią Apapę (głownie). Tyle tam bishków biega, tyle angstu, ta wspaniałe, az przeładowana szczegółami kreska potentegowana fabuła... szkoda, ze ten piękny okres w ich twórczości się juz skonczył xp

A zalożymy się? mrgreen
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 4:22 am

Yajo
Ja tam Clampa lubię, ale akurat te starsze tytuły, rysowane przez panią Apapę (głownie). Tyle tam bishków biega, tyle angstu, ta wspaniałe, az przeładowana szczegółami kreska potentegowana fabuła... szkoda, ze ten piękny okres w ich twórczości się juz skonczył xp

A zalożymy się? mrgreen

a mi sie nie podoba przede wszystkim sposob rysowania oczu, ale moze ja sie czepiam po prostu sweatdrop
hmmm, a o ktorych tytulach dokladnie mowisz xp

nauczylam sie nie zakladac... przegralam beczke piwa ostatnim razem rolleyes
zreszta pewnie i tak masz racje sweatdrop

wilkus
Crew

Zimtca

Rainbow Noob

8,500 Points
  • Clambake 200
  • Invisibility 100
  • Prayer Circle 200
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 5:03 am

Zdaje sie, ze Potter z zalozenia przeznaczony byl dla dzieci. To, ze zdobyl popularnosc wsrod roznych grup wiekowych, to inna sprawa. Nie oszukujmy sie: Rowling piszac Pottera, zrzynala ze wszystkiego, nawet z Biblii i opierala sie na wytartych schematach (np. walka dobra ze zlem).
Mimo to, czyta sie przyjemnie, nierzadko mozna sie posmiac (zwlaszcza, kiedy po raz n-ty na jaw wychodzi "glupizna" glownego bohatera wink ). Ale to nie jest ksiazka, ktora trzeba "wyznawac". whee
PostPosted: Tue Jul 24, 2007 5:26 am

wilkus
hmm, z tym sie jakos zdarzylam pogodzic, ale... SPOJLER ALE NIE FREEEEED!!!!!! A BUUUUUUUUUUUUUU/SPOJLER
crying crying crying crying crying crying dlaczego on crying crying crying crying crying crying
*histeria/syndrom sieroty* emo ninja

NIE!!! gonk gonk gonk gonk gonk gonk

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

wilkus
Crew

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 5:29 am

kurde im dalej jestem, tym ta ksiazka bardziej boli sweatdrop
to chyba nienormalne, prawda?
*wali glowa w sciane* buuuu crying
Reply
Polish Poll Center