|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 18, 2004 1:45 am
Wklejam tu, bo chyba nie wszyscy znaja ogolnie przyjete zasady obowiazujace na forum stare Omega Sun Jak sie zachowywac na forum by nie utrudniac innym zyciaStosujac sie do ponizszych zasad unikniemy jednego wielkiego smietnika na forum i nie narazimy sie innym 1)Nie zakladamy bez potrzeby topikow!!! a)Jezeli zakladasz sobie topik tylko po to by powiedziec: "Czesc. Jestem tu nowy!", juz na starcie mozesz sobie narobic wielu wrogow. b)Nie zakladaj topiku z pytaniem, ktore rownie dobrze mozesz zadac w Temacie Głównym xp 2)Na forum sie nie wyzywamy, nie przeklinamy, nie rozmawiamy na tematy, ktore moga krepowac innych. Uwaga:Wyjatkiem od tej reguly jest Melina gdzie regulamin jest lagodniejszy, poniewaz uzytkownicy wchodza tam na wlasne zyczenie liczac sie z konsekwencjami wink 3)Nie cytujemy wiecej niz kilku chmurek na raz4)Nie wstawiamy bardzo duzych zdjec do postow i sygnaturek. Jezeli juz bardzo chcesz sie czyms takim podzielic, to lepiej zamiesc link do obrazka. xp 5) nie rozciagamy chmurek poprzez pisanie bez odstepow (takie posty beda raczej usuwane sweatdrop ) 6) Nie zebrzemy namolnie (kazdy tutaj tak samo ciezko pracowal na to co ma, poza tym idea gai nie polega jedynie na gromadzeniu dobr materialnych wink ) 7) Nie uzalamy sie przesadnie nad soba (ludzie przychodza na GAIe odpoczac, zrelaksowac sie po pracy lub szkole wiec nie zawsze maja ochote sluchac o naszych problemych) na czerwono zaznaczylam Wam wszystkie punkty ktore zlamaliscie w tym temacie razz . Bardzo prosze abyscie przestrzegali zwlaszcza pkt. pierwszego, bo przeciez o ulubionych ksiazkach mogliscie rownie dobrze rozmawiac w temacie glownym xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 20, 2004 9:31 am
no wiec wszystko sie zgadza ! paulina nie zlamala zadnego punktu !!!! o co wam chodzi? napewno to nie jest niepotrzebny topic dlatego bo gdyby to napisa na glownym to odpowiedzialo by na to kilka osob a takto kazdymoze napisac o swojej ulubionej ksiazce tak jak jest topic o muzyce jaka sluchamy ! nie przesadzajmy juz z tym zabranianiem pisania :/ to chyba nie jest wiezienie tlyko wlasnie forum
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 23, 2004 8:49 am
"Nostalgia Anioła" Alice Sebold. Nie wiem czy mogę ją nazwać swoją ulubioną książką, ale zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Jest po prostu dziwna biggrin Naprawdę warto przeczytać.
Uwielbiam "Anię z Zielonego Wzgórza" i w ogóle całą serię o Ani. Może jestem na to trochę za stara, ale często wracam do tej książki. Pewnie dlatego, że jestem trochę podobna do głównej bohaterki. Wierzę w magię, elfy, wróżki i całą resztę. xp I dobrze mi z tym, chociaż niektórzy twierdzą, że jestem dziwna...Ciekawe czemu? blaugh biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 24, 2004 5:38 am
Lilotsu no wiec wszystko sie zgadza ! paulina nie zlamala zadnego punktu !!!! o co wam chodzi? napewno to nie jest niepotrzebny topic dlatego bo gdyby to napisa na glownym to odpowiedzialo by na to kilka osob a takto kazdymoze napisac o swojej ulubionej ksiazce tak jak jest topic o muzyce jaka sluchamy ! nie przesadzajmy juz z tym zabranianiem pisania :/ to chyba nie jest wiezienie tlyko wlasnie forum dzięki lilo :*******************
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 24, 2004 9:34 am
moje ulubione książki "Siewca Wiatru" Mai Lidii Kossakowskiej i "Obrońcy Królestwa" Tej samej autorki...co powiedzieć o tych książkach nic dodać nic ująć jak Królestwo (Niebo) i Głębia (Piekło) i ich mieszkańcy w dość nietuzinkowym bo bardzo ludzkim przedstawieniu ... ach świetne smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 25, 2004 2:42 am
Lilotsu no wiec wszystko sie zgadza ! paulina nie zlamala zadnego punktu !!!! o co wam chodzi? napewno to nie jest niepotrzebny topic dlatego bo gdyby to napisa na glownym to odpowiedzialo by na to kilka osob a takto kazdymoze napisac o swojej ulubionej ksiazce tak jak jest topic o muzyce jaka sluchamy ! nie przesadzajmy juz z tym zabranianiem pisania :/ to chyba nie jest wiezienie tlyko wlasnie forum Nie! To nie tak! Omega Sun wstawila ten regulamin aby pokazac jakie punkty zlamali inni uzytkownicy a nie Paulina! Czytaj dokladnie a nie wyglaszasz jakies opinie!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 26, 2004 5:07 am
To jest jedna z moich ulubionych książek, chociaż niestety 3 części nie czytałam sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 03, 2004 12:40 pm
Trzeba przyznać że Artemis Fowl to świetna książka... Nie ma co ukrywać, że autor stworzył coś zupełnie innego niż świat przyszłości ala cyberpunk, czy shadowrun... I chwała mu za to
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 04, 2004 9:19 am
"Artemis Fowl"... Fajna książka. A tak apropo! Wiecie że wychodzi 3 część już w Polsce? Będzie się zwała "Kod wieczności". Okładka będzie fioletowa, a książka o tym:
Przestępcza kariera Artemisa dobiegła końca. Kto stanął mu na drodze? Własny ojciec, który spędził pięć lat w niewoli u rosyjskiej mafii, a teraz, ku przerażeniu syna, w imieniu ich obu poprzysiągł porzucić drogę występku. Jednak Artemis nie byłby sobą, gdyby nie zakończył swej kryminalnej przygody wyczynem godnym geniusza. Niestety, i tym razem okazuje się, że błyskotliwy plan to za mało, a wykradziona elfom technologia, która miała dać Artemisowi kontrolę nad ludźmi, obraca się przeciwko niemu. Artemis znów musi szukać pomocy u swych niedawnych wrogów, kapitan Holly Niedużej i komendanta Bulwy − tym bardziej, że jego wierny towarzysz Butler jest ciężko ranny i tylko magia elfów może uratować mu życie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 05, 2004 8:04 am
Kod Leonarda Da Vinchi rządzi ta książka łapie trzyma i nie puszca do ostatniej strony... a jak jeszcze zdałem sobie sprawę że byłem w niektórych miejscach występujących w książcę to jóż jest normalnie Total..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 09, 2004 4:10 am
Jako, zem totalny maniak, jesli o ksiazki sie rozchodzi, dorzuce tutaj moje 3 goldy ;3 Artemisa Fowla czytalam, zajmuje honorowe miejsce na polce obok pieciu czesci HP i pierwszego tomiku sagi Sapkowskiego ("Krew Elfow" znaczy sie) ^^ Wybrechtalam sie jak never ever przy ksiazce podczas szalenczych wyczynow Mierzwy jak - mu - tam! x3 Ogolnie, jak widac po mojej nieskromnej ksiazkowej kolekcji, ubostwiam fantasy i s-f. Czytalam prawie wszystkie ksiazki Sapkowskiego o Geralcie z Rivii (poluje akuratnie na pierwszy tom nowelek o Wiedzminie), Tolkiena, Urszulkem Le Guin i pare pomniejszych ksiazek i autorow. "Gre Endera" tez, ciekawe, nie powiem... Z reszty niefikszynowych knig zzarlam Niziurskiego (prawdopodobnie wszystko, no, chiba, ze cos przypadkowo pominelam), Pany Samochodziki, polska klasyke w stylu Sienkiewiczowej trylogii (no co, nudzilo mi sie...) i pare komiksow! >3 Mangi tez, mangi tez... Ale glownie "Thorgale" oraz "Kajko i Kokosze" wygrzebane z piwnicy (wspominalam juz, ze sie mi nudzilo?...). Co sie tak patrzycie, nuuuu~? Ostrzegalam, zem maniak! xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 15, 2004 11:54 am
Cornelia Erefashi Jako, zem totalny maniak, jesli o ksiazki sie rozchodzi, dorzuce tutaj moje 3 goldy ;3 Artemisa Fowla czytalam, zajmuje honorowe miejsce na polce obok pieciu czesci HP i pierwszego tomiku sagi Sapkowskiego ("Krew Elfow" znaczy sie) ^^ Wybrechtalam sie jak never ever przy ksiazce podczas szalenczych wyczynow Mierzwy jak - mu - tam! x3 Ogolnie, jak widac po mojej nieskromnej ksiazkowej kolekcji, ubostwiam fantasy i s-f. Czytalam prawie wszystkie ksiazki Sapkowskiego o Geralcie z Rivii (poluje akuratnie na pierwszy tom nowelek o Wiedzminie), Tolkiena, Urszulkem Le Guin i pare pomniejszych ksiazek i autorow. "Gre Endera" tez, ciekawe, nie powiem... Z reszty niefikszynowych knig zzarlam Niziurskiego (prawdopodobnie wszystko, no, chiba, ze cos przypadkowo pominelam), Pany Samochodziki, polska klasyke w stylu Sienkiewiczowej trylogii (no co, nudzilo mi sie...) i pare komiksow! >3 Mangi tez, mangi tez... Ale glownie "Thorgale" oraz "Kajko i Kokosze" wygrzebane z piwnicy (wspominalam juz, ze sie mi nudzilo?...). Co sie tak patrzycie, nuuuu~? Ostrzegalam, zem maniak! xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 16, 2004 5:29 am
Hmmm ostanio jestem na etapie "Diuny" Herberta, a ku mojemu zaskoczeniu duze wrazenie wywarla na mnie ksiazka "Gobeliniarze" Eschbacha. Uwielbiam "Swiat dysku" Pratchetta i wiele, wiele innych (zapalony czytelnik, nazywany przez rodzinke molem ksiazkowym) smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 26, 2004 10:56 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 27, 2004 4:47 am
Jestem w trakcie lektury cyklu o Honor Harrington autorstwa Davida Webbera - powiem krotko jesli ktos lubi militarna Sf to bedzie wniebowziety a reszta te moze przeczytac bo ksiazka jest pisana ciekawym jezykiem a autor prezentuje calkiem ciekawa wizja przyszlosci w erze miedzysystemowych lotow kosmicznych.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|