|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 20, 2010 3:00 am
Engem az zavar, ahol gyerekeket bántanak. Nem veszi be a gyomrom. Hiába értékteremtő, meg őszinte. Szerintem undorító, ha valaki csak a pénzért tart gyereket, és veri, meg éhezteti és mindenért hibáztatja. Sőt, az orra alá is dörgöli hogy nincs semmije, mert ő csak állami árva. Egyszerűen gusztustalan.
A Kincskereső kisködmönt se szeretem, és a Légy jó mindhaláligot sem. Elolvastam őket, mert kötelezők voltak, de sose szerettem.
Amúgy most olvasom Robert Merle-től az Üvegfal mögött c. regényt. Nagyon izgalmas, akit érdekel, bátran vágjon bele.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 20, 2010 10:35 am
Én nem igazán szeretek olvasni. Azt én is utálom, ha valakit azért megkülönböztetnek, mert árva, vagy bármi más miatt, mint pl. nemi, faji különbségekért.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 05, 2011 2:08 am
Kicsit rázzuk fel ezt a könyves topic-ot. Mostanában tucatszámra olvasom a könyveket, tegnap este Gelléri Andor Endre "Nagymosoda" című regényét tettem le, jó volt, szeretem az ilyen munkásszagú, de mély mondanivalójú műveket. Nektek mi volt az a könyv, ami legutoljára nagy hatást gyakorolt rátok, amit igazán magatokénak éreztetek? (és persze, a miértek is érdekelnek smile )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 05, 2011 6:31 am
Hát nálam nagyjából képben vagy a miértekkel mrgreen
Én is elég sokat olvastam az utóbbi időben és az elmúlt hónapokban talán Zafón Angyali játszmája tetszett a legjobban és Markus Zusak-tól A könyvtolvaj, de nagyon megfogott most Wass Alberttől A funtineli boszorkány is. Bár még csak most kezdtem el a 2. kötetet.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 05, 2011 8:01 am
Amalysa Kicsit rázzuk fel ezt a könyves topic-ot. Mostanában tucatszámra olvasom a könyveket, tegnap este Gelléri Andor Endre "Nagymosoda" című regényét tettem le, jó volt, szeretem az ilyen munkásszagú, de mély mondanivalójú műveket. Nektek mi volt az a könyv, ami legutoljára nagy hatást gyakorolt rátok, amit igazán magatokénak éreztetek? (és persze, a miértek is érdekelnek smile ) Nálam legutóbb talán a Nedves tájak című "remekmű" volt, ami nagy hatást gyakorolt rám, de nem tudom ettől mennyire nevezhetném a magaménak a kötetet.... kb. semennyire, inkább csak növelte a műtétektől való félelmemet. xd Egyébként nem tragikusan rossz könyv, csak ha érzékeny vagy bizonyos témákra (nálam is csak kb 5 oldal csapta ki a biztosítékot, a többin kellemesen elrötyörésztem). A bigott évfolyamtársak elborzasztására viszont tökéletes volt. xd Elolvasták a könyv címét, és már meg is voltam bélyegezve, mint "perverz kéjenc".... Komolyan, ilyenkor szinte sajnálni tudom, hogy nem pszichológia-szakos hallgató vagyok, és nem tudom belőlük írni a diplomamunkám.... biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 11:55 am
Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 1:53 pm
napsugar Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile Hát engem bezzeg nem ajánlasz? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 1:58 pm
Én utoljára Bret Easton Ellis-től olvastam egy könyvet, a Holdparkot. Eléggé érdekes mű. A gyerekek apjuktól való elidegenedéséről szól, megfűszerezve a már B.E.E.-től megszokott brutalitással és betegességgel. Na persze, a könyv nem mérhető az Amerika Pszicho-hoz.
Azt szeretem a stílusában, hogy se füle, se farka a könyveinek. Mintha, egy teljes kerek történetből kiragadt volna egy részt és az maga a könyv. Ami előtte és utána történik, az homályos, csak apró utalások vannak rá. Ez, szerintem zseniális. biggrin
A könyv egészen jó, bár kicsit többet és mást vártam. Nem a megszokott B.E.E. kötet. Ezt már merem ajánlani mindenkinek, nem csak a gyengébb idegzetűeknek. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 2:51 pm
Malreni napsugar Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile Hát engem bezzeg nem ajánlasz? biggrin Dehogynem, de rólad már egy egész topik van a főoldalon biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 11:54 am
napsugar Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile Nekem Moore-tól a Mocskos Meló van meg (az nekem annyira nem jött be, picit kusza, és könnyen kiszámítható volt...), a Biffet pedig én is olvastam, és az tényleg haláli. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 1:01 pm
A Biff-et én is kinéztem már. Mennyire van a hangsúly a valláson és mennyire a humoron? Ha a vallás javára billen a mérleg, akkor én távol tartom magam tőle.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 11:47 pm
FancyFahey A Biff-et én is kinéztem már. Mennyire van a hangsúly a valláson és mennyire a humoron? Ha a vallás javára billen a mérleg, akkor én távol tartom magam tőle. Abszolúte a humoron van a hangsúly biggrin A vallás csak vezetője a történet szálának, vagyis inkább csak az alap sugallatot adja meg. Fikció az egész, bár követi a Biblia történetét, mégis egy teljesen más nézőpontot ad, amitől úgy tűnik, mintha két külön dologról lenne szó. (nah ha valaki felfogja rendesen, hogy mit akartam annak gartula xP)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 14, 2011 7:44 am
Én mostanában újra Harry Pottert olvasok. Az ötödik kötet közepén járok, nem tudom hányadjára, de még mindig ugyanúgy imádom. ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 14, 2011 9:17 am
Harry Potter nekem is elő szokott kerülni időnként.. Megunhatatlan. (Amalysa voltam amúgy, Artaax a másik avim smile )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 14, 2011 1:20 pm
Én a Harry Potter sorozattal kezdtem el könyvmolykodni, az a sorozat vett rá a hosszabb távú olvasásra biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|