Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Könyvmoly vagy-e? Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 3:00 am

Engem az zavar, ahol gyerekeket bántanak. Nem veszi be a gyomrom. Hiába értékteremtő, meg őszinte. Szerintem undorító, ha valaki csak a pénzért tart gyereket, és veri, meg éhezteti és mindenért hibáztatja. Sőt, az orra alá is dörgöli hogy nincs semmije, mert ő csak állami árva. Egyszerűen gusztustalan.

A Kincskereső kisködmönt se szeretem, és a Légy jó mindhaláligot sem. Elolvastam őket, mert kötelezők voltak, de sose szerettem.

Amúgy most olvasom Robert Merle-től az Üvegfal mögött c. regényt. Nagyon izgalmas, akit érdekel, bátran vágjon bele.
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 10:35 am

Én nem igazán szeretek olvasni. Azt én is utálom, ha valakit azért megkülönböztetnek, mert árva, vagy bármi más miatt, mint pl. nemi, faji különbségekért.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Amalysa

Romantic Fairy

PostPosted: Sat Mar 05, 2011 2:08 am

Kicsit rázzuk fel ezt a könyves topic-ot. Mostanában tucatszámra olvasom a könyveket, tegnap este Gelléri Andor Endre "Nagymosoda" című regényét tettem le, jó volt, szeretem az ilyen munkásszagú, de mély mondanivalójú műveket.
Nektek mi volt az a könyv, ami legutoljára nagy hatást gyakorolt rátok, amit igazán magatokénak éreztetek? (és persze, a miértek is érdekelnek smile )
PostPosted: Sat Mar 05, 2011 6:31 am

Hát nálam nagyjából képben vagy a miértekkel mrgreen

Én is elég sokat olvastam az utóbbi időben és az elmúlt hónapokban talán Zafón Angyali játszmája tetszett a legjobban és Markus Zusak-tól A könyvtolvaj, de nagyon megfogott most Wass Alberttől A funtineli boszorkány is. Bár még csak most kezdtem el a 2. kötetet.

FancyFahey

Beloved Genius

10,450 Points
  • Forum Sophomore 300
  • Millionaire 200
  • Nudist Colony 200

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Sat Mar 05, 2011 8:01 am

Amalysa
Kicsit rázzuk fel ezt a könyves topic-ot. Mostanában tucatszámra olvasom a könyveket, tegnap este Gelléri Andor Endre "Nagymosoda" című regényét tettem le, jó volt, szeretem az ilyen munkásszagú, de mély mondanivalójú műveket.
Nektek mi volt az a könyv, ami legutoljára nagy hatást gyakorolt rátok, amit igazán magatokénak éreztetek? (és persze, a miértek is érdekelnek smile )

Nálam legutóbb talán a Nedves tájak című "remekmű" volt, ami nagy hatást gyakorolt rám, de nem tudom ettől mennyire nevezhetném a magaménak a kötetet.... kb. semennyire, inkább csak növelte a műtétektől való félelmemet. xd

Egyébként nem tragikusan rossz könyv, csak ha érzékeny vagy bizonyos témákra (nálam is csak kb 5 oldal csapta ki a biztosítékot, a többin kellemesen elrötyörésztem). A bigott évfolyamtársak elborzasztására viszont tökéletes volt. xd Elolvasták a könyv címét, és már meg is voltam bélyegezve, mint "perverz kéjenc"....

Komolyan, ilyenkor szinte sajnálni tudom, hogy nem pszichológia-szakos hallgató vagyok, és nem tudom belőlük írni a diplomamunkám.... biggrin
PostPosted: Mon Mar 07, 2011 11:55 am

Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:53 pm

napsugar
Én utoljára Christopher Moore Vérszívó démonok könyvét olvastam, bár nem vagyok az a nagy vámpírb*zi (sőt a Twillighttől feláll a szőr a hátamon) de ezt érdemes elolvasni, meg egy halom könyvet tőle. Rettentő jó humora van. Az első könyv amit olvastam tőle a Biff evangéliuma (amit azóta be is szereztem biggrin ) Az a könyv Jézus gyerekkorát írja le nem hitgyalázóan, hanem rengeteg humorral, iróniával biggrin Imádom a stílusát, ajánlom mindenkinek smile

Hát engem bezzeg nem ajánlasz? biggrin
PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:58 pm

Én utoljára Bret Easton Ellis-től olvastam egy könyvet, a Holdparkot. Eléggé érdekes mű. A gyerekek apjuktól való elidegenedéséről szól, megfűszerezve a már B.E.E.-től megszokott brutalitással és betegességgel. Na persze, a könyv nem mérhető az Amerika Pszicho-hoz.

Azt szeretem a stílusában, hogy se füle, se farka a könyveinek. Mintha, egy teljes kerek történetből kiragadt volna egy részt és az maga a könyv. Ami előtte és utána történik, az homályos, csak apró utalások vannak rá. Ez, szerintem zseniális. biggrin

A könyv egészen jó, bár kicsit többet és mást vártam. Nem a megszokott B.E.E. kötet. Ezt már merem ajánlani mindenkinek, nem csak a gyengébb idegzetűeknek. biggrin

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Mon Mar 07, 2011 2:51 pm

Malreni
napsugar

Hát engem bezzeg nem ajánlasz? biggrin
Dehogynem, de rólad már egy egész topik van a főoldalon biggrin
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 11:54 am

napsugar

Nekem Moore-tól a Mocskos Meló van meg (az nekem annyira nem jött be, picit kusza, és könnyen kiszámítható volt...), a Biffet pedig én is olvastam, és az tényleg haláli. biggrin

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

FancyFahey

Beloved Genius

10,450 Points
  • Forum Sophomore 300
  • Millionaire 200
  • Nudist Colony 200
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 1:01 pm

A Biff-et én is kinéztem már. Mennyire van a hangsúly a valláson és mennyire a humoron? Ha a vallás javára billen a mérleg, akkor én távol tartom magam tőle.
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 11:47 pm

FancyFahey
A Biff-et én is kinéztem már. Mennyire van a hangsúly a valláson és mennyire a humoron? Ha a vallás javára billen a mérleg, akkor én távol tartom magam tőle.
Abszolúte a humoron van a hangsúly biggrin A vallás csak vezetője a történet szálának, vagyis inkább csak az alap sugallatot adja meg. Fikció az egész, bár követi a Biblia történetét, mégis egy teljesen más nézőpontot ad, amitől úgy tűnik, mintha két külön dologról lenne szó. (nah ha valaki felfogja rendesen, hogy mit akartam annak gartula xP)

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200
PostPosted: Mon Mar 14, 2011 7:44 am

Én mostanában újra Harry Pottert olvasok. Az ötödik kötet közepén járok, nem tudom hányadjára, de még mindig ugyanúgy imádom. ^^
PostPosted: Mon Mar 14, 2011 9:17 am

Harry Potter nekem is elő szokott kerülni időnként.. Megunhatatlan. (Amalysa voltam amúgy, Artaax a másik avim smile )

Artaax

Generous Explorer

5,900 Points
  • Bunny Spotter 50
  • Bunny Hunter 100
  • Bunny Hoarder 150

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Mon Mar 14, 2011 1:20 pm

Én a Harry Potter sorozattal kezdtem el könyvmolykodni, az a sorozat vett rá a hosszabb távú olvasásra biggrin
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces