|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 12:03 pm
ja z gemmą sprzedaliśmy graty i kupiliśmy za jednym zamachem urnę, furugasę i gimpi cool a wcześniej dorwałam death whispera twisted
*pogo*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 12:15 pm
Ja się za bardzo przywiązuję do itemów (których zresztą nie mam znowu tak dużo), żeby je tak sprzedać okrutnie xd
I jeszcze boję się ryzyka, bo jak z jakiegoś evolution wyjdzie kicha, to nie będę miał kasy żeby odkupić te moje stare "graty" xp
A wszystkie pierwsze geny?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 2:21 pm
ichabot Ja się za bardzo przywiązuję do itemów (których zresztą nie mam znowu tak dużo), żeby je tak sprzedać okrutnie xd I jeszcze boję się ryzyka, bo jak z jakiegoś evolution wyjdzie kicha, to nie będę miał kasy żeby odkupić te moje stare "graty" xp A wszystkie pierwsze geny? z moich obserwacji wynika, że dopóki item evoluuje, opyla się go kupić, jeśli: itemy za $5 nie przekraczają ceną 70k itemy za $7 nie przekraczają 200k (picolitriso 120k) itemy za $10 podobnie jak za $7 itemy evoluujące tańsze nie obserwuję, ale generalnie chyba nie mają tak drastycznych wahań cenowych, więc radzę kupować tylko, jak się je planuję zachować. Jak chodzi o pozostałe, ja kupuję je na dwa lub więcej tygodni po ostatniej ewolucji. Jeśli przy następnej skaczą drastycznie w cenie, można je sprzedać od razu, odczekać, znowu kupić. Pod koniec trzeba być ostrożnym, bo gdy następuje ostatnia ewolucja pierwszej generacji, na długo następuje drastyczny spadek cen - później znowu idą w górę (późniejsze generacje nie mają takiego spadku, z reguły drożeją).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 2:24 pm
Dzięki Dae, widzę że przeanalizowałaś rynek dokładnie biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 2:26 pm
ichabot Dzięki Dae, widzę że przeanalizowałaś rynek dokładnie biggrin tak, ale uważaj, bo ostatnio jest poważna inflacja. Właśnie na niej tracę 35k. confused EDIT: po zastanowieniu z tymi itemami za 5 dolców, dałabym im limit 50k. Bo u nich to jest bardziej kwestia tego, czy pomysł podpadnie publice, o ile przy tych droższych jest to też kwestia prestiżu, który daje pewną gwarancję dolnej granicy cen... zanim zaczniesz inwestować, radziłabym Ci przeprowadzić obserwacje na własną rękę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 2:30 pm
Hiperinflacja to niestety odwieczny problem Gai. Od czasu cash shopa tylko się pogłębia... czyli kolejny spadek wartości golda przeżywasz? confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 2:44 pm
ichabot Hiperinflacja to niestety odwieczny problem Gai. Od czasu cash shopa tylko się pogłębia... czyli kolejny spadek wartości golda przeżywasz? confused niedokładnie. Jak dotąd wszystkie moje przewidywania co do inari's beads się potwiedzały, ale teraz po zakończeniu jego ewolucji spadek ceny powinien był się zakończyć przynajmniej dwa dni temu, tymczasem z 250k spadł już do 150k, co leży na granicy absurdu, ale niestety daje fatalne prognozy na przyszłość, zwłaszcza biorąc poprawkę na to, jakie są ceny urny. Zarówno to, jak i urna musi mieć wytłumaczenie w spadającej wartości golda (i mnożącej się liczbie evolvów). gonk I tak na beads zarobiłam z 70k manipulując kupnem/sprzedażą, ale niestety to mi wygląda już na koniec zabawy, a co jest najgorsze, nie mam teraz dość funduszy by zaangażować się w grę rynkową z fallen wish. stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 08, 2008 11:10 pm
ach, a jak było wczoraj na beta-tescie? mnie nie było, bo grzecznie poszedłem spac.
ach, było wszystko dobrze? bo jezeli było, to będziemy grac cały weekend!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 09, 2008 2:32 pm
ILikeGreenChickenLegs ach, a jak było wczoraj na beta-tescie? mnie nie było, bo grzecznie poszedłem spac. ach, było wszystko dobrze? bo jezeli było, to będziemy grac cały weekend! question to wczoraj był ten test? Myślałam, że ma być znowu w piątek. neutral
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 09, 2008 2:54 pm
Matko kochana, toż to teraz cały rynek na pysk leci|! gonk Nic tylko wszystko co się ma sprzedawać, zanim będzie miało połowę swojej dawnej wartości! crying
czy to jakieś zupełne szaleństwo czy naprawdę moja ciężko uzbierana kolekcja itemów z dnia na dzień czyni mnie biedniejszą?
NIECH KTOŚ TO ZATRZYMA!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! gonk gonk gonk gonk gonk gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 09, 2008 2:59 pm
Daedhel Matko kochana, toż to teraz cały rynek na pysk leci|! gonk Nic tylko wszystko co się ma sprzedawać, zanim będzie miało połowę swojej dawnej wartości! crying czy to jakieś zupełne szaleństwo czy naprawdę moja ciężko uzbierana kolekcja itemów z dnia na dzień czyni mnie biedniejszą? NIECH KTOŚ TO ZATRZYMA!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! gonk gonk gonk gonk gonk gonk od dziś babcia-rekin giełdowy staje się babcią-hodowczynią paprotek. emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 3:36 am
Współczuję babuni... znam ten ból emo
Ja też słyszałem tylko o piątkowym teście O_o
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 7:58 am
to sprawdże eek .
ej, macie rację. a rodziców w domu nie ma, grać mogęęęę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 8:00 am
to przez ten krach w usa ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 10, 2008 8:10 am
wilkus to przez ten krach w usa ninja nie ma rodziców? i jak teraz moja mam zadzwoni do mamy ichabota?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|