|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 21, 2008 10:04 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 3:46 am
mowilam, ze was kocham heart heart heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 3:47 am
ILikeGreenChickenLegs hm, obejrza łem tego arta, i wiesz co? zamówię u ciebie! ale zapłace, nie tak jak ten baaad man.
4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 3:48 am
Fafkulec a wiela to ten malunek wart był ? 5 tysięcy ? wart byl wiecej, ale oposcialm cene, no tak sie dogadalismy...teoretycznie...>.< chcialam, do cholery, byc kulturalna, jak widac sie nie oplaca!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 3:49 am
gdzie ten topic walnac ninja na ogolnym?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 4:19 am
Na chatterbox'ie to nie będzie wałków jak będziemy bumpować xd Umieść linka w tym topicu w pierwszym poście i namiary na jego profil też biggrin W tym topicu też umieść link do jego profilu to może ludzie się zaczną przyłączać mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 4:35 am
ten buc wyłączył sobie kommenty profilowe stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 4:46 am
"The War For Ericm160's Profile" To było wcześniej na jego profilu? Wiecie co? Może zaczniemy pisać na profilach jego friendów? np. "Eric160 is art stealer. Why are you his friend?" twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 7:15 am
Bez przesady, nie róbcie z naszej gildii faktycznej mafii. Gość już dostał solidną nauczkę, jest na Gai chyba nowy, bo ma mało przyjaciół tak czy inaczej. Nie urządzajcie temu idiocie regularnego prześladowania za to, to nie adekwatna kara. Po prostu nie adekwatna.
Sensowniej jest po prostu upowszechnić informację, że nie płaci za arty, tak żeby w innych sklepach mu nie chciano ich sprzedawać. Blacklista to sensowne rozwiązanie. Mogę pocieszyć Cię, burak, że nie jesteś pierwsza ani ostatnia, która została w ten sposób oszukana. Tacy się zawsze znajdą, większość jednak płaci. Po prostu pogódź się z tym, taka jest natura tego typu interesu. rolleyes
Jak burak chcesz, możesz go reportnąć, dać linki do swojego sklepu, pokazać arta i rozmowę z tym gościem. Admini będą pewnie mogli ustalić, że rzeczywiście w Twojej historii trade'ów nie ma jego zapłaty. Albo wiesz co? Napisz do któregoś z moderatorów forum, na którym masz ten sklepik. Mogą Ci coś doradzić czy nawet pomóc (o ile będziesz miała szczęście i nie trafisz na takiego, co to jest taki ważny, że każdego oleje).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 7:25 am
A może to jego kolejne konto, na którym kogoś oszukał? Nie rozumiem czemu mielibyśmy mu odpuszczać w jakikolwiek sposób. Nie nazwałbym tego, co robimy prześladowaniem, tylko konsekwentnym dążeniem ku słusznemu celowi. Jeżeli teraz mu nikt nie pokaże, że takie postępowanie się nie opłaca, to w przyszłości znowu kogoś okradnie. Daedhel, masz dużo racji w tym co mówisz, może to byłoby nawet trochę okrutne, może zniżyłbym się do jego poziomu, może nawet już na nim jestem, ale wolę się poświęcić niż mieć świadomość, że taki palant będzie robił to, co mu się żywnie podoba. Zróbmy chociaż ten topic i czarną listę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 7:36 am
Ja bym to nazwała walką z wiatrakami. Wytępicie jedneko typka, są ich setki i przybędzie jeszcze więcej. Myślę, że zamiast takich międzyuserskich nagonek sensowniej jest zgłosić to odpowiednim władzom, to zadziała efektywniej, bo będzie oznaczało, że Gaia jako taka będzie tępić takie zachowania. Wy nie macie jakby odpowiedniej rangi, by kogoś nastraszyć. Topic, czarna lista - możecie to robić, ale z głową i nie w charakterze prześladowań, na co się tu widzę kroiło. Tymczasem szanse na to, że Gaia się tym zajmie, są i to spore, bo to podchodzi pod kradzież i ewentualnie kradzież praw autorskich (coś było o zmianach wprowadzonych do rysunku?), co jest wykroczeniem karnym we wszystkich krajach, z USA włącznie, i choć jest to raczej najmniej drastyczna wersja tych występków, w interesie Gai jest tępić wszelkie przejawy działalności kryminalnej na jej forach.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 7:46 am
Co do walki z wiatrakami, to lepiej robić cokolwiek niż siedzieć i się patrzyć. Przyznam, że warto zgłosić to do władz Gai. Tylko ja np. nie wiem do kogo konkretnie należałoby by to zgłosić. Ma ktoś jakiś e-mail lub coś w tym stylu?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 7:57 am
ichabot Co do walki z wiatrakami, to lepiej robić cokolwiek niż siedzieć i się patrzyć. Przyznam, że warto zgłosić to do władz Gai. Tylko ja np. nie wiem do kogo konkretnie należałoby by to zgłosić. Ma ktoś jakiś e-mail lub coś w tym stylu? xd jaki tam znowu e-mail. Burak powinna wejść na forum, na którym ma swój thread, znaleźć jakiegoś z online moderators i posłać mu pełen skarg PM. rolleyes Ale to może nie zadziałać, bo moderatorzy rekrutują się z aktywnych Gaiowiczów i nie zarabiają na tym, że komuś pomogą, choć to niby wielki zaszczyt jest być modem. Można też wejść na Forums, ten główny interface. Na dole masz "report a hacking", "report a scamming", "report abuse or harrassment". I to już trafi do samego gaiowego serca. wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 9:26 am
Daedhel ichabot Co do walki z wiatrakami, to lepiej robić cokolwiek niż siedzieć i się patrzyć. Przyznam, że warto zgłosić to do władz Gai. Tylko ja np. nie wiem do kogo konkretnie należałoby by to zgłosić. Ma ktoś jakiś e-mail lub coś w tym stylu? xd jaki tam znowu e-mail. Burak powinna wejść na forum, na którym ma swój thread, znaleźć jakiegoś z online moderators i posłać mu pełen skarg PM. rolleyes Ale to może nie zadziałać, bo moderatorzy rekrutują się z aktywnych Gaiowiczów i nie zarabiają na tym, że komuś pomogą, choć to niby wielki zaszczyt jest być modem. Można też wejść na Forums, ten główny interface. Na dole masz "report a hacking", "report a scamming", "report abuse or harrassment". I to już trafi do samego gaiowego serca. wink w przypadku włamania się na moje konto, dwukrotne użycie guzika "report a hacking" nic nie dało, zaś napisanie do jednego z modów na gai i owszem, w końcu nie każdy jest typem który kiedy tylo dostanie wyższe stanowisko przestaje się starać, a wręcz przeciwnie stara sie pomagać jak najbardziej. Quote: Bez przesady, nie róbcie z naszej gildii faktycznej mafii. jakiej znów mafii, jesteśmy tylko prostą rybacką rodziną z sycili starającą się sobie nawzajem pomagać n.n
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 22, 2008 10:15 am
Fafkulec Quote: Bez przesady, nie róbcie z naszej gildii faktycznej mafii. jakiej znów mafii, jesteśmy tylko prostą rybacką rodziną z sycili starającą się sobie nawzajem pomagać n.n
grająca wieczorami w gry karciane.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|