Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Dlaczego yaoi jest tak popularne wśród kobiet? Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Yaoi czy shoujo? [pytanko do pań]
  ewidentnie "yałoi"! :D
  "yałoi" beeeee.... shoujo rulez!
  dawaj goldy [opcja dla panów XD]
View Results

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:05 am

oz, przepraszam... jakos tak wyszlo.... t my sie wyniesiemy ladnie 3nodding
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:09 am

ops przepraszamy. kurde my chyba tylko ciagle offtopujemy xd zaraz zakaldam specjalny temat na to chyba mrgreen

happy_goth_buf

Insane Lady-sama

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:24 am

wilkus
Andareen
polskie fiki zazwyczaj są do dupy. ja czytam głównie te po angielsku. moim zdaniem są dużo lepsze, bo jest ich więcej, mam większy wybór autorów, a w Polsce jest kilka osób, które piszą dobrze, reszta tak sobie...
nie, w zycieu nie zajze do polskich fikow. chyba nasz narod pod wzgledem pisarskim jest uposledzony... [nic dziwnego, jezeli taki Mickiewicz jest wieszczem narodowym].
wybacz, ale dla mnei to glupota ludzi, ktory tylko w ten sposob moga swoje chore fantazje wyrazic. 3nodding

No dobra, może mam pewne fantazje związane z takimi rzeczami, może dlatego lubię to czytać *przyznała się* rofl .

Co do polskich fików, to są niektóre dobre, ale większość ma mało oryginalną fabułę i pod względem językowym też są średnie, jednak są też autorzy któzy próbują być tak poprawni, że formy językowe, które stosują są wręcz śmieszne (nie będę wymieniać po nickach xD)
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:29 am

hehehe, spoko xd

jezeli chodzi ofolnie o Polskie fiki... wszystkie wydaja mi sie oparte na tych samych schematach... hehehe, cos o tym wiem xd

wilkus
Crew

Insane Lady-sama

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:31 am

wilkus
hehehe, spoko xd

jezeli chodzi ofolnie o Polskie fiki... wszystkie wydaja mi sie oparte na tych samych schematach... hehehe, cos o tym wiem xd

taaa... a jak ja napisałam w jednym fiku, że jeden bohater robił drugiemu lewatywę (bez żadnych szczegółów, które mogłyby kogoś obrzydzić, w końcu to normalny zabieg przed seksem analnym), to zostałam strasznie zjechana, że piszę obrzydliwe rzeczy _^_. Nie obrzydza ich to, że jeden drugiemu się spuszcza gdzie popadnie, a lewatywa już tak _^_
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:36 am

hmm, mysle, ze po prostu nie wiedzieli, o czym mowisz, a lewatywa to dla nich magiczne slowo xd

wilkus
Crew

Insane Lady-sama

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:38 am

wilkus
hmm, mysle, ze po prostu nie wiedzieli, o czym mowisz, a lewatywa to dla nich magiczne slowo xd

to po co w ogóle czytają yaoi, skoro nic na ten temat nie wiedzą stare . To ja już chyba wiem czemu ludzie tak chwalą moje fiki. Nie piszę tego wg jednego szablonu, każdy jest inny xp
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:42 am

1. Zamiast romansów, które się niektórym kobietom znudziły czytają/ oglądają/ same piszą historie w których jest romans ale podlany sosem "zakazanej miłości", mający sprawiać wrażenie większej przygody ( dawniej spełniały tą rolę romanse o miłosci pomiedzy czarną służącą a jej białym panem).
2. Własne problemy ze znalezieniem kogoś bliskiego i czytanie takich romansów, w których występuje miłość idealna, w której one same nie mogą uczestniczyć z racji odmiennej płci od kochanków ( nie wiem jak sytuacja wyglada z czytelnictwem Yuri wśród dziewczyn, a to też ciekawy temat).
3. We wszystkich Yaoi jakie czytałem ( przyznaje nie mam dużej wiedzy na ten temat, czytałem 4 razy takie opowiadanka) występowały dwie role. Facet, który się opiekuje chłopcem, który nie wie co zrobić i ktorego cieszy miłość jaką okazuje mu ten starszy ( jak dla mnie ***** w czystej postaci, ale Yaoi pochodzi z innego kręgu kulturowego i tam może być inaczej odbierane).
4. To wszystko mowi samiec, którego romanse nie interesują, a temat znam tylko z ogolnego zaiteresowania manga i anime.

Kasmizar
Crew

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:42 am

zeby czuc sie fajnym. przeciez ostatnio wszystko, co homoseksualne jest na topie. powiedza, ze czytali i juz sa bardziejsi. sa ludzie i ludzie, niestety...i to dzisiaj jest zadkoscia tak pisac 3nodding
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:47 am

wilkus
zeby czuc sie fajnym. przeciez ostatnio wszystko, co homoseksualne jest na topie. powiedza, ze czytali i juz sa bardziejsi. sa ludzie i ludzie, niestety...i to dzisiaj jest zadkoscia tak pisac 3nodding

mi to obojętne jak ktoś traktuje yaoi, w każdym razie ja czytam to dla przyjemności. jak ktoś to też lubi, to miłe dla mnie, bo mam z tą osobą o czym pogadac, po prostu ^^

Insane Lady-sama

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:50 am

przeciez Ci wolno xd
chodzi mi o te czesc spoleczenstwa probujaca byc za wszelka cene na topie, czesto niedokonca wiedzac, z czym to sie wiarze....

ale chyba milej pogadac z kims, kto sie zna i lubi, niz na sile chce czytac, bo tak modnie wink
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 5:59 am

wilkus
przeciez Ci wolno xd
chodzi mi o te czesc spoleczenstwa probujaca byc za wszelka cene na topie, czesto niedokonca wiedzac, z czym to sie wiarze....

mam ich gdzieś rofl

Quote:
ale chyba milej pogadac z kims, kto sie zna i lubi, niz na sile chce czytac, bo tak modnie wink

ja znam dużo takich osób cool . które po prostu to lubią.

Insane Lady-sama

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 6:24 am

hm. yaoi.

piszę - dużo, ale mało publikuję.

był czas, że za tym szalałam jak typowa "fangirl" ale już mi przeszło, staram się pisać i interesować tym z sensem, a nie dla samego seksu (choć to tez mnie... hmm... powiedzmy "ciekawi")

zastanawia mnie jak moją tfu-twórczość wy odbieracie (bo sądzę, że się potknęłyście o moje fiki, nie?)
PostPosted: Sun Sep 23, 2007 6:51 am

A ty nie lubisz przeciwuenswa? yuri mi sie podoba smile i tak to juz jest ze niektore panie lubia popatrzec na panow zabawiajacych sie ;] a ja lubie popatrzec na panie razz

harab serapel

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 7:12 am

yuuuuuri też jest niczego sobie twisted
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers