Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 29606 29607 29608 29609 29610 29611 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 4:01 am

Omega Sun
KaeltheNinth

uuu.. no to się świetnie składa, bo ja w tym miesiącu też kupuję parowar i nie wiem w co wycelować. Myślałem o czymś z Tefala, ale w cholerę tego jest. twisted

Dzięki za miłe słowo wink

Ja też na początku chciałam Tefala, ale na podstawie porównywarki wywnioskowałam, że Philips bardziej mi odpowiada, no i ma aromatyzator-naczynko na przyprawy smile Wiesz, w sumie to zależy czego oczekujesz od parowaru.
Ja wybrałam Philipsa głównie ze względu na szereg zabezpieczeń dla gapowatych (zabezpieczenia przed przegrzaniem, przed włączeniem pustego, jakieś piszczące sygnały ostrzegawcze itd). No i ten model ma możliwość uzupełniania wody z zewnątrz.
Tefale są lepsze w tym, że podtrzymują ciepło (droższe modele Philipsa też to mają, ale nie zależało mi na tej opcji tak bardzo żeby dopłacać do niej aż 120zł smile ), a ten najdroższy Tefal ma chyba opcję niemieszania się zapachów na pięterkach, więc możesz sobie na raz "piec" rybę i deser.

To nie spróbuję nigdy truskawek o smaku łososia? sad

Każdy steampunkowiec powinien mieć parowar, parowóz, wpieprzać parówki i kluski na parze! dramallama

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 4:07 am

KaeltheNinth

To nie spróbuję nigdy truskawek o smaku łososia? sad

Każdy steampunkowiec powinien mieć parowar, parowóz, wpieprzać parówki i kluski na parze! dramallama

Hmm, tego to nie wiem- poeksperymentuj sobie, może Ci się uda wink
surprised

Omega Sun
Captain

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 4:09 am

Omega Sun

Hmm, tego to nie wiem- poeksperymentuj sobie, może Ci się uda wink
surprised

*śmiech szalonego naukowca*
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 7:49 am

ninja

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150

Wodzu

Aged Hunter

4,250 Points
  • Dressed Up 200
  • PvP 200
  • Partygoer 500
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 11:44 am

Co w taki mrazie powqinien wpieprzac fantasta? Pieczonego smoka ?:>
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 12:01 pm

Wodzu
Co w taki mrazie powqinien wpieprzac fantasta? Pieczonego smoka ?:>

Może stwórz ciąg skojarzeń aż dojdziesz do czegoś jadalnego xd

Spróbujmy:
fantasy -> smok -> ogień -> grill .... hmm... myślę, że jedzenie z grilla będzie wystarczająco fantasy wink

Już przetestowałam parowar. Uparowałam filety z kurczaka, warzywa i w dodatkowym koszu ryż z curry zabarwiony kurkumą. Ryż wychodzi sypki i smaczny, warzywa mają śliczny kolor i świetnie smakują, mięso jest soczyste ale kruche - nie okładałam go niczym, tylko wtarłam przyprawy. Parowar łatwo się myje, składa i rozkłada, trudno go zepsuć co mnie bardzo cieszy, bo mam talent do psucia.
Może ktoś ma większe doświadczenie z takimi urządzeniami i jakieś fajne przepisy? smile Ja na razie improwizuję.

Omega Sun
Captain

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 12:58 pm

Słońce, nie myślałaś może o pracy telemarketera? biggrin
Aż mi smaka narobiłaś..

Fantasta powinien wpieprzać eliksiry mocy i wszystko co wypadnie z trucheł ubitych wrogów!

...no, w sumie fantasta nie równa się erpegowiec, ale to takie niewinne zaokrąglenie smile
(zapewne to samo mówią kobiety, by uspokoić swoich mężczyzn po nieostrożnym seksie)

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:17 pm

KaeltheNinth
Słońce, nie myślałaś może o pracy telemarketera? biggrin
Aż mi smaka narobiłaś..

Fantasta powinien wpieprzać eliksiry mocy i wszystko co wypadnie z trucheł ubitych wrogów!

...no, w sumie fantasta nie równa się erpegowiec, ale to takie niewinne zaokrąglenie smile
(zapewne to samo mówią kobiety, by uspokoić swoich mężczyzn po nieostrożnym seksie)

Wybacz wink
Nie myślałam o pracy telemarketera- to nie dla mnie wink Najchętniej pracowałabym robiąc to co lubię- biżuterię albo coś gotując heart Aczkolwiek myślę, że co do tego drugiego, to jakbym robiła to za pieniądze to przestałoby mi się to tak strasznie podobać.

A Ty już sobie wybrałeś któregoś Tefala? smile

Omega Sun
Captain

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:19 pm

Omega Sun

A Ty już sobie wybrałeś któregoś Tefala? smile

Jeszcze nie, nie mam czasu
Muszę przyszpilić ze zleceniami, bo w weekend wybieram się do Krakowa poimprezować.
Jak coś wybiorę, nie omieszkam się tym pochwalić wink

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:29 pm

KaeltheNinth

Jeszcze nie, nie mam czasu
Muszę przyszpilić ze zleceniami, bo w weekend wybieram się do Krakowa poimprezować.
Jak coś wybiorę, nie omieszkam się tym pochwalić wink

Czyli pracowity tydzień uwieńczony miłym weekendem smile Tylko musisz uważać, bo w sobotę jest święto i pewnie większość środków komunikacji nie kursuje a niektóre sklepy i lokale mogą być zamknięte.

Ja czekam aż przyjdą moje kamienie, perełki i złoto bo muszę skończyć zamówienia- w końcu trafiły się ciekawsze niż Swar na druciku smile W weekend zamierzam grillować.

Omega Sun
Captain

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:37 pm

Aż mi się przypomniał najlepszy nadruk na koszulce, jaki ostatnio widziałem:

User Image

bossski heart

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:40 pm

Omega Sun

Czyli pracowity tydzień uwieńczony miłym weekendem smile Tylko musisz uważać..

..żeby mnie nic nie pogryzło

KaeltheNinth

Omega Sun
Captain

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:49 pm

KaeltheNinth
Omega Sun

Wygląda na to, że zapowiada się ciekawie, ale to nie moje klimaty więc się nie znam wink
PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:52 pm

KaeltheNinth
Omega Sun

O, widzę że mój kumpel się tam wybiera wink

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150

KaeltheNinth

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 1:53 pm

Delein the Wildest

O, widzę że mój kumpel się tam wybiera wink

Zabierz się z nim, wreszcie sobie pogadamy przy piwku wink

Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 29606 29607 29608 29609 29610 29611 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games