Terrorystka Frania
Omega Sun
Frania, Ty zdawałaś maturę w tym roku?
ja dopiero za rok. i mam dylemat co zdawać: historie rozszerzoną czy tez podstawę... na wypracowaniu padne jak dowalą takie jakie było w tym roku!
za to w tym roku zdaje cae... x____X jutro mam speaking gonk Hmm, najlepiej przejrzyj sobie testy z poprzednich lat i zobacz czy rozszerzony poziom sprawia Ci trudności.
Po przejrzeniu testów z nowych matur współczuję maturzystom (rozwiązywałam sobie przykładowe testy z WOSu i o ile w tym roku był prosty tak w kluczu jest trochę błędów. Z kolei w zeszłorocznym niektóre zadania zdecydowanie wykraczały poza poziom liceum - przynajmniej ja je miałam dopiero na studiach, na bardzo szczegółowych, specjalizacyjnych przedmiotach.) i cieszę się, że ja zdawałam maturę starą.
A już wybrałaś sobie jakąś uczelnię?
Co do speakingu, to nie ma się czym denerwować. Komisje na ogół są bardzo przyjaźnie nastawione i wszystko przebiega bez stresu
smile Ja miałam na części ustnej z TELCa rozmowę z osobą z komisji zamiast z innym zdającym, bo osoba, która była zapisana na tą samą godzinę stchórzyła i nie przyszła...