Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28600 28601 28602 28603 28604 28605 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Valter

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 5:47 am

Czarna Lisiczka
Valter
BeeWolf

Jesteś upośledzony czy mi się wydaje ?
Piszesz, że jesteś dalekowidzem ale jak zdejmiesz okulary to tekstu nie widzisz a zaraz obok czytam ze jakieś 10-9 człowieku. - to krótkowzroczność, + to daleko.

Czy ja się doczekam iż napiszesz coś normalnego bez rzucania ogólnikami ? Bo powoli dochodzę do wniosku, że ciebie trzeba leczyć.

a kto tu niby jeest normalny question rofl

jestem dalekowidzem ... tyle ze ta moja dalekowzroczność jest "ujowa" bo z daleka też niewiele widze ... bo jest za daleko .. wiesz czytanie książek z odległości 5 metrów jest mało realne.
A tak wogle to mało obchodzi mnie moja wada .. jest bo jest , puki co mi nie przeszkadza a jak zacznie to ją skasuje laserem. rofl

Dziubki, Valter pisze dobrze. Dalekowidz widzi to, co jest "daleko", a krótkowidz to, co jest blisko - jak same nazwy wskazują. Czyli wszystko sie zgadza. A skoro masz/miałeś coś w przedziale 9-10 to chyba zacznę Ci mówić Stępień ;P

nom .. kiedyś to szkiełka miałem grube ale teraz to niczym sie nie różnią od normalnych zwłaszcza że są pocieniane rofl
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:45 am

Czarna Lisiczka
Valter
BeeWolf

Jesteś upośledzony czy mi się wydaje ?
Piszesz, że jesteś dalekowidzem ale jak zdejmiesz okulary to tekstu nie widzisz a zaraz obok czytam ze jakieś 10-9 człowieku. - to krótkowzroczność, + to daleko.

Czy ja się doczekam iż napiszesz coś normalnego bez rzucania ogólnikami ? Bo powoli dochodzę do wniosku, że ciebie trzeba leczyć.

a kto tu niby jeest normalny question rofl

jestem dalekowidzem ... tyle ze ta moja dalekowzroczność jest "ujowa" bo z daleka też niewiele widze ... bo jest za daleko .. wiesz czytanie książek z odległości 5 metrów jest mało realne.
A tak wogle to mało obchodzi mnie moja wada .. jest bo jest , puki co mi nie przeszkadza a jak zacznie to ją skasuje laserem. rofl

Dziubki, Valter pisze dobrze. Dalekowidz widzi to, co jest "daleko", a krótkowidz to, co jest blisko - jak same nazwy wskazują. Czyli wszystko sie zgadza. A skoro masz/miałeś coś w przedziale 9-10 to chyba zacznę Ci mówić Stępień ;P
Dziubki ona podważa wasz autorytet

xTriticosecale

Valter

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:50 am

xTriticosecale

oj ... nie prowokuj stare
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:52 am

xTriticosecale

a Ty czyim mułem jesteś?
stare

Shirofukurou

xTriticosecale

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:52 am

Czarna Lisiczka
xTriticosecale

a Ty czyim mułem jesteś?
stare
question
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:56 am

xTriticosecale
nie mozna podwazyc czegos co nie istnieje..

welcome back Grzywkin smile

opcy

xTriticosecale

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:58 am

opcy
xTriticosecale

i tak pewnie długo mnie nie będzie oraz dużo czasu upłynie a kobiety wiele łez wyleją nim znowu coś napiszę
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:01 am

Valter
xTriticosecale

Daj mu pstryczka w nos.
[robi się groźnie]

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200

xTriticosecale

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:05 am

Valter
xTriticosecale

nie denerwuj sie tak

xTriticosecale
opcy
xTriticosecale

i tak pewnie długo mnie nie będzie oraz dużo czasu upłynie a kobiety wiele łez wyleją nim znowu coś napiszę

łez szczęscia? ale po babach to nie poznasz, co im chodzi po głowe... wiem z doświadczenia

Shirofukurou

Valter

*próbuje podnieść sie z podłogi*

Warunki przyzwalające na przecieranie skarpet.

Aby podczas wudu można było przetrzeć skarpety, należy nałożyć je w stanie czynności rytualnej.

1. Należy przetrzeć górę skarpetki; opieramy się tutaj na przekazie Alego, który powiedział:„Gdyby religia zależna była od naszej opinii, wydawałoby się bardziej celowe przetarcie skarpet od dołu, niż od góry. Zaprawdę, widziałem Wysłannika Allaha jak przecierał wierzchnią stronę swoich skarpet.” (Abu Dawud i Ad-Daraquini z autentycznym łańcuchem przekazu).

2. Jak długo można przecierać skarpety bez ich zdejmowania? Prorok (pzn) rzekł: „Przez trzy dni i trzy noce dla podróżnego (ie. 72 godziny), przez jeden dzień i jedną noc (ie. 24 godziny) dla rezydenta.” (Muslim)

3. Jak przecierać? Po wykonaniu wudu należy nałożyć skórzane bądź materiałowe skarpetki, następnie kiedy wykonujemy wudu, zamiast je zdejmować, przecieramy skarpetki ręką. Jeżeli musimy wykonać gusl, zdejmujemy skarpetki.

4. Dopuszczalność przecierania skarpet anuluje:

* Upływ dozwolonego terminu
* Konieczność wykonania gusl-ul-dżanabah (kąpiel)
* Zdjęcie jednej bądź obu skarpet.

Jeżeli dozwolony czas upłynie lub jeżeli zdejmiemy skarpetki będąc w stanie wudu, wystarczy umyć stopy, aby pozostać w stanie wudu.

rofl rofl rofl

googiel ... i wszystko jasne rofl
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:06 am

Czarna Lisiczka
xTriticosecale
opcy
xTriticosecale

łez szczęscia? ale po babach to nie poznasz, co im chodzi po głowe... wiem z doświadczenia
a wiele kobiet mialas?

xTriticosecale

Valter

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:11 am

A tu dla ludzi z łodzi ...

Uwaga !!!
niektóre zdjęcia mogą być drastyczne !

rofl rofl

i pomyśleć że chciałem sie dowiedzieć czy są "skórzane skarpetki" rofl
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:14 am

xTriticosecale
a wiele kobiet mialas?

więcej niż Ty, aczkolwiek nie na własność

Shirofukurou

xTriticosecale

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:15 am

Czarna Lisiczka
xTriticosecale
a wiele kobiet mialas?

więcej niż Ty, aczkolwiek nie na własność
pozazdrościć takiego barwnego życia
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28600 28601 28602 28603 28604 28605 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games