Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28551 28552 28553 28554 28555 28556 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:15 pm

Rynn the Vampire

Yuki, wyluzuj : ] Za poważnie do tego podchodzisz. Nikt Cię nie zmusza do pójścia na dziennikarstwo, a w przypadku tych którzy ten kierunek studiują - to ich wybór, i ich problem. Ja osobiście uważam, że to kierunek dobry do studiowania jak każdy inny.
ale ja nie moge wyluzowac, arghhh! D: jestem zbyt... zażarta... xD

kto prócz mnie ogląda Shreka w tle? xD
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:19 pm

EvilYuki
Rynn the Vampire

Yuki, wyluzuj : ] Za poważnie do tego podchodzisz. Nikt Cię nie zmusza do pójścia na dziennikarstwo, a w przypadku tych którzy ten kierunek studiują - to ich wybór, i ich problem. Ja osobiście uważam, że to kierunek dobry do studiowania jak każdy inny.

ja ogladam Opole... Poki co podobal mi sie tylko wystep Turnaua (i ciesze sie, ze dostal nagrode, bo bardzo lubie te plyte) a co do reszty to jestem zalamana tym co sie stalo z polska muzyka... siegnela dna. Juz chyba wole discopolo od tych Gos i Stachurskich....

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:22 pm

Omega Sun
EvilYuki
Rynn the Vampire

ja ogladam Opole... Poki co podobal mi sie tylko wystep Turnaua (i ciesze sie, ze dostal nagrode, bo bardzo lubie te plyte) a co do reszty to jestem zalamana tym co sie stalo z polska muzyka... siegnela dna. Juz chyba wole discopolo od tych Gos i Stachurskich....
jak już był Turnau, to nie ma sensu bym cokolwiek oglądała, bo nic mi sie juz nie spodoba... blaugh
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:41 pm

EvilYuki
jak już był Turnau, to nie ma sensu bym cokolwiek oglądała, bo nic mi sie juz nie spodoba... blaugh

no raczej nic ciekawego nie ma na razie.

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:49 pm

EvilYuki
Turnau O.O
co?! gdzie ?! jak?!

wrrr... znowu przegapilam jakies muzyczne wydarzenie -_- jak zwykle...
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:56 pm

Rin_Youkai
EvilYuki
Turnau O.O
co?! gdzie ?! jak?!

wrrr... znowu przegapilam jakies muzyczne wydarzenie -_- jak zwykle...

zaspiewal dwie piosenki z plyty "historia pewnej podrozy" w Opolu.

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:58 pm

niestety nie znam się na płytach... Turnaua uwielbiam "Znów wędrujemy" oraz "Lirykę" heart
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:01 pm

EvilYuki
niestety nie znam się na płytach... Turnaua uwielbiam "Znów wędrujemy" oraz "Lirykę" heart

Ja w ogole lubie jego piosenki.

Omega Sun
Captain

Terrorystka Frania

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:08 pm

EvilYuki
Rynn the Vampire

Mów sobie co chcesz, wszystkie wymienione, może oprócz kulturoznawstwa, są świetne x))) Tylko trzeba się tym interesować/mieć pomysł na pracę po nich. Jak się chce iść tylko dlatego, że nie ma się innego pomysłu, to są do bani. Ja się wybieram na socjologię P:
dziennikarstwo JEST żałosne, z racji tego, że wykształca człowieka bardzo ogólnie. Moja siostra na polonistyce miała semestr zajęć dziennikarskich. Porównaj semestr do pięciu lat studiów.

Dziennikarz musi dużo wiedzieć. Musi być obyty w świecie współczesnym, musi być ekspertem na dany temat. Po samych studiach dziennikarskich ma wciąż za mało wiedzy, może być co najwyżej panią pogodynką. Andrzej Pilipiuk swego czasu pisał artykuły do gazet. Jako archeolog z wykształcenia, z niezłym piórem miał większe wzięcie niż gołodupce z dzienniakarstwa, którzy nie potrafię nic konkretnego.
mój polonista mówi, że prawdziwi dziennikarze nie są wcale po dziennikarstwie, tylko po innych kierunkach ze specjalizacją dziennikarską totez i jak tak zrobie, ale nie wiem na co pójść XD
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:08 pm

Hehe, chyba zespol wykolegowal pajaca-Rubika ze spolki, bo wystepuja sami smile A tak na marginesie Radek ma swietny glos.

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:10 pm

Omega Sun
Hehe, chyba zespol wykolegowal pajaca-Rubika ze spolki, bo wystepuja sami smile A tak na marginesie Radek ma swietny glos.
Radek ma genialny głos. Odkryłam go kiedy startował do eurowizji z piosenką "Pocztówka z Avignion", oczywiście nie miał szans.
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:14 pm

EvilYuki
Omega Sun
Radek ma genialny głos. Odkryłam go kiedy startował do eurowizji z piosenką "Pocztówka z Avignion", oczywiście nie miał szans.

W ogole ma fajne piosenki, zdolny gosc, ale w Polsce taka muzyka jest malo promowana a szkoda.

Omega Sun
Captain

Terrorystka Frania

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:17 pm

Omega Sun
EvilYuki
Omega Sun

W ogole ma fajne piosenki, zdolny gosc, ale w Polsce taka muzyka jest malo promowana a szkoda.
Mama mojego kolegi, która jest aktorką w Teatrze Rozrywki w Chorzowie miała okazje z nim współpracować.

Akurat wtedy sie przeprowadzali, i wiecie teskt z Psalmu dla Ciebie jest Radka, no i ona mu zaśpiewala:
Połoz mi, połóż panele mi itd. to sie na nią troche obraził XDDD
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:17 pm

Omega Sun
EvilYuki
Omega Sun

nie tylko w Polsce, w Japonii takze wink

chodzi mi mianowicie o malo znanego goscia, Akeboshiego, ktory jest taki... jak Turnau. gra na gitarze, wyglada jak czlowiek, umie spiewac i ma melodyjne piosenki. A towarem eksportowym muzyki Japonskiej sa wyfryzowani faceci przebrani za kobiety, ktorzy dra japy i udaje seks homoseksualny na scenie.

EvilYuki
Crew

Terrorystka Frania

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 1:33 pm

EvilYuki
Omega Sun
EvilYuki
Omega Sun

nie tylko w Polsce, w Japonii takze wink

chodzi mi mianowicie o malo znanego goscia, Akeboshiego, ktory jest taki... jak Turnau. gra na gitarze, wyglada jak czlowiek, umie spiewac i ma melodyjne piosenki. A towarem eksportowym muzyki Japonskiej sa wyfryzowani faceci przebrani za kobiety, ktorzy dra japy i udaje seks homoseksualny na scenie.
Japonia jest jednak lepsza od nas - u ans by to nie przeszło mrgreen
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28551 28552 28553 28554 28555 28556 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games