Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28530 28531 28532 28533 28534 28535 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

EvilYuki
Crew

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:44 am

Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

@Valter - parę tysięcy? Fo'real? W potopie zginęła prawie cała ludzkość :,] I ateizm ateizmem, sama nie jestem wierząca, ale nazywanie Maryji ''maryśką'' to lekka przesada.
dzięki Bogu, że istnieją tacy ateiści jak ty... <3

Dla mnie maryśka to nikt inny jak typiara która dała zada i nie chciała sie do tego przyznać ...
xd

Regulamin

3) Nie poruszamy tematow, ktore moglyby urazic innych (godzic w ich poglady, uczucia religijne, orientacje.. itd)

dostałeś ostrzeżenie

BTW, Omi, dzisiaj mówili w jedynce o jakiejś amerykańskiej malarce, która ma swoje polskie korenie w Twojej miejscowości mrgreen
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:44 am

Valter

Dla mnie maryśka to nikt inny jak typiara która dała zada i nie chciała sie do tego przyznać ...
xd

nikt Cie nie zmusza zebys wierzyl w cokolwiek, nie musisz sie zgadzac z dogmatami jakiejs religii, co nie znaczy, ze musisz sie z niej wysmiewac czy tez obrazac, a takie teksty jak ten wyzej swiadcza o Twoim wyjatkowo niskim poziomie.

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:46 am

jade do roboty i fokule w miasto, joł.

trzymajcie sie, wracam jutro...
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:48 am

Gagarin
hmmm mam troche sera - wykombinuje cos. oczywiscie juz Twoj przepis zmodyfikowalem - czyli tona czosnku do kurczaka itp. :] troche pozmieniam - nie wiem jakos nie umiem gotowac twardo jak w przepisie.

Omi - przypomnialas mi jedna z mych lubych piosenkek - w wielkim miescie - 1 2 3 - to jest EXTRA

I dobrze, ja tez sie nie trzymam nigdy przepisow tylko sie nimi inspiruje i robie wszystko po swojemu smile

Tez ja bardzo lubie, lubie tez "nie bedziemy", "amulet" i "pod niebem pelnym cudow" - podobny klimat

Omega Sun
Captain

Omega Sun
Captain

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:51 am

EvilYuki

BTW, Omi, dzisiaj mówili w jedynce o jakiejś amerykańskiej malarce, która ma swoje polskie korenie w Twojej miejscowości mrgreen

ooo a to cos nowego, bo na ogol lokalni artysci sa malo znani, bardziej sportowcy 3nodding
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:58 am

Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

@Valter - parę tysięcy? Fo'real? W potopie zginęła prawie cała ludzkość :,] I ateizm ateizmem, sama nie jestem wierząca, ale nazywanie Maryji ''maryśką'' to lekka przesada.

xd

A dla mnie Twój ojciec to nikt inny tylko frajer który zapomniał założyć prezerwatywy na imprezie. Nie przeginaj, Valter. Nikogo nie obchodzi to, że jesteś niewierzący, a swoje ''głębokie przemyślenia'' zachowaj dla siebie.

Rynn the Vampire
Crew

Valter

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 5:58 am

EvilYuki
Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

xd
tak jak Twoja matka do Ciebie? mrgreen

wybacz mi żarcik, a teraz na poważnie, jak chcesz pisać świat RPG, to najpierw pomyśl o mechanice, potem dopisz historię, to raz, a dwa, jeżeli chcesz oprzeć coś na jakiejś religi, na jej karykaturze, parodii, to musisz jądobrze poznać, czyli przeczytaj Biblię, apokryfy, potem zacznij dokonywać jej modernizacji.

mechanikę już mam prawie całą ...
zostały mi już tylko szczegóły ...
i testy z graczami.

Znam sporo systemów i z każdego odrobinkę zapożyczyłem ( odropbinkę - staram sie nie plagiatować )

co do religij ... to nie muszę znać całego pisma ... potrzebuje jedynie fragment wyrwany z kontekstu .
Jeśli takowego nie znajdę .. to sam go napiszę mrgreen

W moim świecie ... pismo święte strasznie straciło na znaczeniu .. po tym jak watykan zapoczątkował zagładę planety (3 wojna światowa ).
A tak na prawde nic nie zrobił .. tylko w wyniku experymentu ,otworzył ludziom "oczy" i zobaczyli stworzenia z równoległego wymiaru ( diabły itp. ) .
To tak jak by naukowo udokumentować wszystkie złe moce .... tego sie nie da zrobić w jedną noc .. więc ludzie zgonili wszystko na kościół
mrgreen
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:05 am

Valter
EvilYuki
Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

xd

wybacz mi żarcik, a teraz na poważnie, jak chcesz pisać świat RPG, to najpierw pomyśl o mechanice, potem dopisz historię, to raz, a dwa, jeżeli chcesz oprzeć coś na jakiejś religi, na jej karykaturze, parodii, to musisz jądobrze poznać, czyli przeczytaj Biblię, apokryfy, potem zacznij dokonywać jej modernizacji.

i testy z graczami.

Znam sporo systemów i z każdego odrobinkę zapożyczyłem ( odropbinkę - staram sie nie plagiatować )

co do religij ... to nie muszę znać całego pisma ... potrzebuje jedynie fragment wyrwany z kontekstu .

W moim świecie ... pismo święte strasznie straciło na znaczeniu .. po tym jak watykan zapoczątkował zagładę planety (3 wojna światowa ).
A tak na prawde nic nie zrobił .. tylko w wyniku experymentu ,otworzył ludziom "oczy" i zobaczyli stworzenia z równoległego wymiaru ( diabły itp. ) .
To tak jak by naukowo udokumentować wszystkie złe moce .... tego sie nie da zrobić w jedną noc .. więc ludzie zgonili wszystko na kościół
mrgreen

W jednym zdaniu - kolejny marny system jakich wiele.

Rynn the Vampire
Crew

Fuzja

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:11 am

Rynn the Vampire
Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

xd

A dla mnie Twój ojciec to nikt inny tylko frajer który zapomniał założyć prezerwatywy na imprezie. Nie przeginaj, Valter. Nikogo nie obchodzi to, że jesteś niewierzący, a swoje ''głębokie przemyślenia'' zachowaj dla siebie.
o i dobrze powiedziane.
ja nie wierze ale nie obrazam innych religii. ktos chce to wierzy ktos nie chce to nie wierzy.

dobry whee
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:12 am

Rynn the Vampire
Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

xd

oj ...

przepraszam ...

nie wiedziałem że dla was to taki "ckliwy" temat

nie miałem zamiaru nikogo obrażać ...
Ale kierowanie słów bezpośrednio w mojego ojca jest zdecydowanie poniżej pasa ... i nawet jeśli cie do tego w jakiś sposób sprowokowałem to nie miałaś żadnego prawa mnie w ten sposób obrażać ... stare

ale jak by co to wybaczam ... rofl

mam dobry humor i nie mam zamiaru wszczynać kolejnych kłótni
( zwłaszcza że te na tle religijnym są zazwyczaj przeciwko mnie )
Mam zbyt abstrakcyjne ( odbiegające od normy ) poglądy a wy zbyt wąskie umysły żeby je pojąć blaugh

temat uważam za zamknięty ...
postaram sie już więcej nie używać zagadnień religijnych ...

Z kilkoma wyjątkami np. mój system
ale wtedy sprawy religijne proszę traktować jako "fikcja literacka" która w żadnym stopniu nie ma na celu nikogo obrażać .

Valter

Valter

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:15 am

Rynn the Vampire
Valter
EvilYuki
Valter
EvilYuki
Rynn the Vampire

xd

i testy z graczami.

mrgreen

W jednym zdaniu - kolejny marny system jakich wiele.

kościół ... to tylko jeden mały wątek ...

Przeca nie będę teraz opisywał całego świata .
a muszę dać wzmianki o kościele ... bo gracze , prędzej czy później zapragną wiedzieć co sie działo z kościołem itp.

więc proszę nie mów że system jest do bani ... póki nie zagrasz/przeczytasz .
PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:16 am

co za idioci pracują w mojej przychodni lekarskiej! <ściana>

Terrorystka Frania

Rynn the Vampire
Crew

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:18 am

A kierowanie obelg w Maryję, która jest jednym z najważniejszych symboli dla wielu Polaków i wszystkich katolików jest w stu procentach fair? I masz absolutne prawo do obrażania tego symbolu?

Twoje poglądy nie są abstrakcyjne, tylko są zwykłym szczeniackim buntowaniem się. Więc jak już powiedziałam, zachowaj je dla siebie. A już od mojego umysłu to się w ogóle odwal, bo nie ten, kto nie toleruje chamstwa ma 'wąski umysł' a ten, kto nie potrafi zachować swoich opinii dla siebie, i chce zwrócić na siebie uwagę żałosnymi i obraźliwymi uwagami.

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:22 am

Terrorystka Frania
co za idioci pracują w mojej przychodni lekarskiej! <ściana>

xD Co się stało?

Rynn the Vampire
Crew

Omega Sun
Captain

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 6:24 am

Rynn the Vampire

A kierowanie obelg w Maryję, która jest jednym z najważniejszych symboli dla wielu Polaków i wszystkich katolików jest w stu procentach fair? I masz absolutne prawo do obrażania tego symbolu?

Twoje poglądy nie są abstrakcyjne, tylko są zwykłym szczeniackim buntowaniem się. Więc jak już powiedziałam, zachowaj je dla siebie. A już od mojego umysłu to się w ogóle odwal, bo nie ten, kto nie toleruje chamstwa ma 'wąski umysł' a ten, kto nie potrafi zachować swoich opinii dla siebie, i chce zwrócić na siebie uwagę żałosnymi i obraźliwymi uwagami.

nie karm trola Rynn, to jak gadanie do sciany... nie dosc, ze nic nie zrozumie to zaraz sobie dopisze do tego jakas filozofie.
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28530 28531 28532 28533 28534 28535 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games