Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28406 28407 28408 28409 28410 28411 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Omega Sun
Captain

PostPosted: Mon May 28, 2007 3:35 pm

Gagarin
Omega Sun

glupia ta mlodziez wink Teraz wystarczy skonczyc technikum, zostac rolnikiem a stad juz tylko krok do wicepremiera ninja
LOL biggrin kurde... a z magistrem moge zostac ministrem? np. rolnictwa? czy za wysoki mam tytul? XD

Wsciekly Romek - to postrach nie tylko uczniow biggrin

z ktorej ksiegi pochodzi fragment? niedlugo takie egzaminy beda obowiazkowe XD

1 I stało się za dni Achaza, syna Joatamowego, syna Uzyjasza, króla Judzkiego, że przyciągnął Rasyn, król Syryjski, i Facejasz, syn Romelijasza, króla Izraelskiego, pod Jeruzalem, aby walczył przeciw niemu: ale go nie mógł dobyć.
2 I oznajmiono domowi Dawidowemu, mówiąc: Zmówiła się Syryja z Efraimem. Tedy się poruszyło serce jego, i serce ludu jego, jako się poruszają drzewa leśne od wiatru.
3 Tedy rzekł Pan do Izajasza: Wyjdź teraz przeciw Achazowi, ty, i Sear Jasub, syn twój, na koniec rur sadzawki wyższej, na drogę pola farbierzowego;
4 A powiedz mu: Patrz, abyś się nie frasował; nie bój się, a serce twoje niechaj się nie lęka tych dwóch ostatków głowien kurzących się, to jest, zapalczywości gniewu Rasyna z Syryjczykami, i syna Romelijaszowego,
5 Przeto, że złą radę uradzili przeciw tobie Syryjczyk, Efraim, i syn Romelijaszowy, mówiąc:
6 Ciągnijmy przeciwko ziemi Judzkiej, a utrapmy ją leżą, i oderwijmy ją do siebie, a postanówmy króla w pośród niej, syna Tabealowego.
7 Tak mówi Pan Panujący: Nie stanie się, i nie będzie to.
8 Albowiem głową Syryi jest Damaszek, a głową Damaszku Rasyn; a po sześćdziesięciu i pięciu latach będzie potarty Efraim, tak, iż więcej ludem nie będzie.
9 Między tem głową Efraimową będzie Samaryja, a głową Samaryi syn Romelijaszowy. Jeźli nie uwierzycie, pewnie się nie ostoicie.
10 Nadto jeszcze rzekł Pan do Achaza, mówiąc:
11 Żądaj sobie znaku od Pana, Boga twego, bądź na dole nisko, bądź wysoko w górze.
12 Tedy odpowiedział Achaz: Nie będę żądał, ani będę kusił Pana.
13 A prorok rzekł: Słuchaj teraz, domie Dawidowy! Małoż się wam zda, uprzykrzać się ludziom, że się uprzykrzacie i Bogu mojemu?
14 Przetoż wam sam Pan znak da. Oto panna pocznie i porodzi syna, a nazwie imię jego Immanuel.
15 Masło i miód jeść będzie, ażby umiał odrzucać złe, a obierać dobre.
16 Owszem, pierwej niż będzie umiało to dziecię odrzucać złe i obierać dobre, ziemia, którą się ty brzydzisz, opuszczona będzie od dwóch królów swoich.
17 Ale na cię Pan przywiedzie i na lud twój, i na dom ojca twego, dni, jakich nie było ode dnia, którego odstąpił Efraim od Judy, a to przez króla Assyryjskiego.
18 Albowiem stanie się dnia onego, że zaświśnie Pan na muchy, które są na końcu rzek Egipskich, i na pszczoły, które są w ziemi Assyryjskiej.

Magister? Phi, nie nadajesz sie do niczego wink . Jakbys byl rolnikiem, tudziez byl fanatykiem religijnym albo byl prorodzinny to co innego. Nam potrzeba ludzi prostych coby nie wiedzieli co sie w tym kraju dzieje i wierzyli w gruszki na wierzbie smile Poza tym jestes wrogiem systemu, bo edukujesz spoleczenstwo i to z jezyka obcego... gdzie Twoj patriotyzm blaugh Nie wychylaj sie za bardzo, bo Cie wsadza do pudla... niewazne za co- cos sie zawsze znajdzie wink

Hmm co do cytatu to brzmi troche jak ewangelia sw Jana, ale bardziej wyglada na stary testament.
PostPosted: Mon May 28, 2007 3:47 pm

KSIEGA IZAJASZA!! TY NIEWYEDUKOWANA KOBIETO! XD DO ZAKONU MARSZ! !
nie zdziwie sie jak Cie zamkną za TAKĄ pomyłkę ;P
ale powaga, to SZERZENIE wiary to lekka przesada... niedlugo beda liczyc kto w kosciele idzie do komunii tudzież przyjąć Pana Jezusa XD ten kto nie pójdzie - do kicia na tortury z napalonymi *****...

Gagarin

Omega Sun
Captain

PostPosted: Mon May 28, 2007 3:54 pm

Gagarin
ale powaga, to SZERZENIE wiary to lekka przesada... niedlugo beda liczyc kto w kosciele idzie do komunii tudzież przyjąć Pana Jezusa XD ten kto nie pójdzie - do kicia na tortury z napalonymi ***** class="clear">

taa a Ty taki madry, bo w googlach znalazles cwaniaku blaugh Do zakonu by mnie nie wzieli raczej, tam tepia proznosc i propaguja niewinnosc i pokore- nie nadaje sie nijak smile
Ja niewyedukowana? Ja mam nawet dyplom ukonczenia kursu przedmalzenskiego (nie wiem po co, ale mam) mrgreen
PostPosted: Mon May 28, 2007 4:24 pm

Omega Sun
Gagarin
ale powaga, to SZERZENIE wiary to lekka przesada... niedlugo beda liczyc kto w kosciele idzie do komunii tudzież przyjąć Pana Jezusa XD ten kto nie pójdzie - do kicia na tortury z napalonymi ***** class="clear">

taa a Ty taki madry, bo w googlach znalazles cwaniaku blaugh Do zakonu by mnie nie wzieli raczej, tam tepia proznosc i propaguja niewinnosc i pokore- nie nadaje sie nijak smile
Ja niewyedukowana? Ja mam nawet dyplom ukonczenia kursu przedmalzenskiego (nie wiem po co, ale mam) mrgreen
jak nie nadajesz się? jestes skromna, pokorna, miła, pomocna, potrafisz oddac życie dla Boga, pracowita, sumienna i wierzaca (taaa jasneeeee) XD nadajesz sie idealnie wink
kurs przedmałżeński?! o ROTFL biggrin zniszczyłas mnie tym biggrin moze bylas jeszcze w szkole rodzenia?! biggrin ja zaczałem kurs przedmalzenski... ale nie ukonczylem go dzieki Bogu smile teraz moge sie chajtac tylko z pogankami XD

Gagarin

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Tue May 29, 2007 2:00 am

witam ninja
PostPosted: Tue May 29, 2007 2:09 am

mruuuu~~ślonkia~~ heart

sylvier

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Tue May 29, 2007 2:41 am

sylvier
mruuuu~~ślonkia~~ heart
>.>
*poke*
PostPosted: Tue May 29, 2007 2:41 am

Gagarin
jak nie nadajesz się? jestes skromna, pokorna, miła, pomocna, potrafisz oddac życie dla Boga, pracowita, sumienna i wierzaca (taaa jasneeeee) XD nadajesz sie idealnie wink
kurs przedmałżeński?! o ROTFL biggrin zniszczyłas mnie tym biggrin moze bylas jeszcze w szkole rodzenia?! biggrin ja zaczałem kurs przedmalzenski... ale nie ukonczylem go dzieki Bogu smile teraz moge sie chajtac tylko z pogankami XD

taa smiej sie ze mnie zlosliwcu smile

Ja ukonczylam- mam gdzies nawet dyplom. Mielismy propagandowe spotkania z "ekspertami" (dowiedzialam sie np. ze prezerwatywa daje tylko 15% skutecznosci i powoduje grozne choroby a kalendarzyk az 99%, a tabletki to w ogole trucizna itp.....bez komentarza), slub na niby i zajecia z chrzczenia lalek xd Smiesznie bylo...
A jak sie znalazles na kursie przedmalzenskim?

Omega Sun
Captain

Driadaa

14,950 Points
  • Heckler 50
  • Piepitcher 100
  • Piecatcher 100
PostPosted: Tue May 29, 2007 2:46 am

ogolnie nie nawiazując do tematu:... zapraszam na loterie

http://www.gaiaonline.com/guilds/viewtopic.php?t=8743057

przepraszam za reklame,ale jakos musze zwrocic uwage tlumu...
PostPosted: Tue May 29, 2007 3:35 am

Omega Sun

Ja ukonczylam- mam gdzies nawet dyplom. Mielismy propagandowe spotkania z "ekspertami" (dowiedzialam sie np. ze prezerwatywa daje tylko 15% skutecznosci i powoduje grozne choroby a kalendarzyk az 99%, a tabletki to w ogole trucizna itp.....bez komentarza), slub na niby i zajecia z chrzczenia lalek xd Smiesznie bylo...
a moze Omi powie jak sie na nim znalazla? xd

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200
PostPosted: Tue May 29, 2007 3:47 am

>Je truskawki i boleje nad wezwaniem na komisje wojskową<
PostPosted: Tue May 29, 2007 3:48 am

Rin_Youkai
Omega Sun

a moze Omi powie jak sie na nim znalazla? xd

Mozna bylo chodzic na kurs w liceum w ramach religii i podniesc sobie srednia smile

Omega Sun
Captain

Omega Sun
Captain

PostPosted: Tue May 29, 2007 3:50 am

BeeWolf

dlaczego dopiero teraz Cie wzywaja?
PostPosted: Tue May 29, 2007 3:56 am

Omega Sun
BeeWolf

Bo mają moje zaświadczenie o nauce, ale takie gdzie studiuje co innego i tylko 3 lata. Teraz bym już kończył tak więc wzywają mnie kołki.

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200

Omega Sun
Captain

PostPosted: Tue May 29, 2007 4:07 am

BeeWolf
Omega Sun
BeeWolf

Bo mają moje zaświadczenie o nauce, ale takie gdzie studiuje co innego i tylko 3 lata. Teraz bym już kończył tak więc wzywają mnie kołki.

wez zaswiadczenie z dziekanatu, zanies im i po sprawie smile
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 28406 28407 28408 28409 28410 28411 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games