Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 27724 27725 27726 27727 27728 27729 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Omega Sun
Captain

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:37 am

xTriticosecale
Omega Sun
EvilYuki
Omega Sun

u mnie? Nie.
pewnie problemy na studiach i w pracy... xp

juz sie nawet wypowiedziec nie mozna na zaden temat, bo zaraz ludzie dopisza teorie spiskowa smile
bo masz nieobiektywne spojrzenie

wiec zamiast mi cos wmawiac przedstaw mi kontrargumenty aby udowodnic mi, ze sa tez czynniki przeciwko mundurkom.
Mozna mi zarzucic wiele rzeczy, ale umiem przyznac, ze nie mialam racji i nie bede sie na sile upierac przy swoim jesli mnie przekonasz, ze nie mam racji blaugh
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:39 am

Omega Sun
xTriticosecale
Omega Sun
EvilYuki
Omega Sun

u mnie? Nie.
pewnie problemy na studiach i w pracy... xp

juz sie nawet wypowiedziec nie mozna na zaden temat, bo zaraz ludzie dopisza teorie spiskowa smile
bo masz nieobiektywne spojrzenie

wiec zamiast mi cos wmawiac przedstaw mi kontrargumenty aby udowodnic mi, ze sa tez czynniki przeciwko mundurkom.
Mozna mi zarzucic wiele rzeczy, ale umiem przyznac, ze nie mialam racji i nie bede sie na sile upierac przy swoim jesli mnie przekonasz, ze nie mam racji blaugh
za mundurki będzie trzeba zapłacić, można powiedzieć ze za ubrania dla dzieci też sie płaci. Ale są rodziny w których nie ma pieniędzy na ubrania dla dzieci i wszelkie takie artykuły pochodzą od ludzi którzy im dają stare, ale jeszcze nie zniszczone ubrania.

xTriticosecale

Omega Sun
Captain

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:43 am

xTriticosecale
za mundurki będzie trzeba zapłacić, można powiedzieć ze za ubrania dla dzieci też sie płaci. Ale są rodziny w których nie ma pieniędzy na ubrania dla dzieci i wszelkie takie artykuły pochodzą od ludzi którzy im dają stare, ale jeszcze nie zniszczone ubrania.

Jezeli interesowales sie ta sprawa, to wiesz, ze ministerstwo zastrzegl0, ze taki zestaw nie moze byc drogi. Jesli kogos nie bedzie stac, to napewno bedzie zorganizowany na ten cel jakis fundusz socjalny. Poza tym jest to wydatek, ktory ponosi sie napewno nie czesciej niz raz na rok.
Podreczniki w szkole tez sa obowiazkowe a tez nie wszystkich stac, powinno sie z nich zrezygnowac?
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:44 am

Omega Sun
xTriticosecale

Jezeli interesowales sie ta sprawa, to wiesz, ze ministerstwo zastrzegl0, ze taki zestaw nie moze byc drogi. Jesli kogos nie bedzie stac, to napewno bedzie zorganizowany na ten cel jakis fundusz socjalny. Poza tym jest to wydatek, ktory ponosi sie napewno nie czesciej niz raz na rok.
Podreczniki w szkole tez sa obowiazkowe a tez nie wszystkich stac, powinno sie z nich zrezygnowac?
a ja nie miałem wszystkich podręczników w szkole bo nie było na to stać moich rodziców pożyczałem od kolegów i z biblioteki.
edit -> a co do funduszy socjalnych to nie zawsze na to można liczyć

xTriticosecale

Omega Sun
Captain

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:48 am

xTriticosecale
a ja nie miałem wszystkich podręczników w szkole bo nie było na to stać moich rodziców pożyczałem od kolegów i z biblioteki.

w tym wypadku na pewno mozna, skoro cos jest obowiazkowe i panstwo to narzuca to musi zapewnic kazdemu mozliwosc tego zdobycia.
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:50 am

Omega Sun
xTriticosecale

w tym wypadku na pewno mozna, skoro cos jest obowiazkowe i panstwo to narzuca to musi zapewnic kazdemu mozliwosc tego zdobycia.
zapewnić w 4 rp znaczy że będzie można zakupić blaugh

xTriticosecale

EvilYuki
Crew

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:50 am

jednym z wyjsc jest nei caly komplet mundurkow a kamizelka, taki sweterek w serek bez rekawow z logo szkoly, ktory by sie zakladalo na co sie chce. taki cos nie moze byc drozsze niz te 50 zlotych. biala koszula w lumpeksie to wydatek kilku zlotych, wiem, bo sama lubie sie ubierac w takich sklepach. I nie bedzie zle.
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:58 am

EvilYuki
jednym z wyjsc jest nei caly komplet mundurkow a kamizelka, taki sweterek w serek bez rekawow z logo szkoly, ktory by sie zakladalo na co sie chce. taki cos nie moze byc drozsze niz te 50 zlotych. biala koszula w lumpeksie to wydatek kilku zlotych, wiem, bo sama lubie sie ubierac w takich sklepach. I nie bedzie zle.

moja siostra dzis kupila za 2zl jakas koszulke z logo jakiegos zespolu (aczkolwiek ja go nie znam, ale to akurat nie dziwne) z jego trasy koncertowej, i kazdy kto przychodzi pragnie ja odkupic za kazde pieniadze gdyz podobno jest bialym krukiem wsrod odziezy.... (brzmi dziwnie, ja sie nie znam, ale dowodzi to tego, ze i w lumpeksie mozna znalezc cos, czego inni pragna za wszelka cene). Sama mam sporo fajnych rzeczy upolowanych za grosze. Mozna wygladac oryginalnie i nie raz upolowac gornopolkowe marki (czyli rzeczy swietne jakosciowo) za jakiestam symboliczne pieniadze.

Omega Sun
Captain

xTriticosecale

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 9:59 am

EvilYuki
mhmm miej 600 zł miesięcznie na wszystkie potrzeby i wyżywienie 4 osób
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 10:07 am

xTriticosecale
EvilYuki
mhmm miej 600 zł miesięcznie na wszystkie potrzeby i wyżywienie 4 osób

przy malych dzieciach, to moze byc problem, ale taki nastolatek moze sobie spokojnie sam dorobic.

Omega Sun
Captain

Autark

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 10:36 am

*drapu pazurkami o fotel*
ktoś jeszcze nie potrafi zasnąć?
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 10:39 am

Autark

jest 19:38... o tej porze raczej nikt powyzej 13 roku zycia nie spi.

Omega Sun
Captain

Autark

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 10:43 am

Omega Sun
Autark

jest 19:38... o tej porze raczej nikt powyzej 13 roku zycia nie spi.
*podnosi rękę do góry*
zdarzają się wyjątki.. nie mogę spać dłużej niż godzinę, po takim czasie zawsze się obudzę, nawet między zajęciami czasem zasypiałem na krześle budząc się akurat na zajęcia
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 10:54 am

*czytu książkę w kąciku*

Autark

opcy

PostPosted: Tue Mar 06, 2007 11:21 am

czesc Omi i Juka.. heart

czesc tepaki..

//edit: oho.. nikogo nie ma.. co za zaskoczenie..
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 27724 27725 27726 27727 27728 27729 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games