Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sun Aug 21, 2005 3:08 am

Kiray
Polecam "Zapach szkła" Andrzeja Ziemiańskiego, jest to zbior kilku opowiadan tego autora. Opowiadania sa zaje...fajne, osadzone prawie w polskich realiach...
jezeli macie troche wolnego czasu to warto go poswieci dla tej ksiazki...

Popieram!! a jak jeszcze ktos mnieszka we Wroclawiu (bo tam rozgrywa sie akcja) to jestes w domu!! nie macie pojecia jaka frajda kiedy pisze "gorka partyzantow" a ty wiesz gdzie to jest, jak to wyglada.....polecam szczegolnie wroclawianom!! acha i fanom poezji Lesmiana - sa odwolania do tego poety blaugh
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 1:58 pm

Ksiazki KIinga sa wyjatkowo dobre i polecam je kazdemu.....
Oprocz tego moge dodac ze ksiazka Gordona Thomasa - "Wladcy Umyslow", jest ciekawym okazem , jest to ksiazka o zyciu Buckleya, historia wprowadzajaca w mroczny swiat walki wywiadow odslaniajac wstrzasajacy rozdzial Cia tajne badania eksperymenty nad sterowaniem ludzkimi umyslami...............
Na poczatku dosc trudna , pozniej staje sie cieklawa i [przyswajalna wink

Ayah_TheMetalMania

Neilameane

PostPosted: Sat Sep 17, 2005 2:03 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 5:29 am

Ja wlasnie skonczylem czytac "Edypa"Sofoklesa....ale to raczej nie z wlasnego wyboru ...lektura..a teraz jesli znajde wolne pare chwil to bede mial zamiar przeczytac "kod Leonarda da vinci"podobno jest tpo swietna ksiazka (koega czytal i mi polecal..a nawet dwoch kolegow biggrin )

yota_kunzame

Raticiel

PostPosted: Tue Sep 20, 2005 1:38 am

yota_kun
Ja wlasnie skonczylem czytac "Edypa"Sofoklesa....ale to raczej nie z wlasnego wyboru ...lektura..a teraz jesli znajde wolne pare chwil to bede mial zamiar przeczytac "kod Leonarda da vinci"podobno jest tpo swietna ksiazka (koega czytal i mi polecal..a nawet dwoch kolegow biggrin )
Kod Leonarda rls mrgreen esp. Sylas, ktorego wiara jest niezlomna rolleyes glowna postac zenska jest glupia jak but, postac meska to ciamajda i wogole oni sa w tej ksiazce fajni: wlasnie obalaja wszystko na czym swiat stoi ale podchodza do tego na totalnym luzie: Jezus mial zone, swiety graal to jej zwloki no w sumie fajno jest xd ale fajnie sie czyta whee
ja teraz czytam "Neverwhere" czyli Nigdziebadz mrgreen ci dwaj mordercy rls 4laugh
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 1:31 pm

yota_kunzame

Gailenquen

PostPosted: Wed Sep 21, 2005 2:18 pm

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 8:39 am

yota_kunzame

Glorwen

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 12:00 pm

hmmm... ja nie czytam za duzo po Polsku, bo mieszkam w Ameryce i nie mam dostepu...

ksiaszke ktora teraz czytam sie nazywa "Feet of Clay" przez Terry Prachett. (tak, to facet... 3nodding )
PostPosted: Fri Sep 23, 2005 1:13 pm

Glorwen
hmmm... ja nie czytam za duzo po Polsku, bo mieszkam w Ameryce i nie mam dostepu...

ksiaszke ktora teraz czytam sie nazywa "Feet of Clay" przez Terry Prachett. (tak, to facet... 3nodding )
po naszemu sie to "Na glinianych nogach" nazywa i jest kolejnym dowodem na spadek/utrate formy literackiej Pratchetta.......

opcy

Raticiel

PostPosted: Sat Sep 24, 2005 12:30 am

opcy
Glorwen

po naszemu sie to "Na glinianych nogach" nazywa i jest kolejnym dowodem na spadek/utrate formy literackiej Pratchetta.......
taaa... to nie to co Mort czy Trzy Wiedźmy... rolleyes
PostPosted: Sat Sep 24, 2005 1:00 am

Raticiel
opcy
Glorwen

taaa... to nie to co Mort czy Trzy Wiedźmy... rolleyes
Mort byl cudowny :3 A ja sie dorobilam wlasnie Na Glinianaych Nogach, zobaczymy...

Gailenquen

SangekiNoYoru

PostPosted: Sat Sep 24, 2005 9:54 am

Kordian..mmmm..=.='
PostPosted: Sun Sep 25, 2005 12:30 am

FeaRan
Kordian..mmmm..=.='
litosci... xd ja nadal "Niegdziebądź" czytam, Croup i Vandemar rls mrgreen

Raticiel

Night_Lady

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 11:28 pm

Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games