|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:35 am
Daedhel ILikeGreenChickenLegs ILikeGreenChickenLegs a to nie metrum? dramallama
tak, to metrum. xp zawsze mi się myli. Ale rytm się też u nich zmieniał. podsumowując moje starania ustalenia tego, co się gdzie zmienia: mówiłam, że tam się zmienia bicie. Więc to jest zapewne ten rytm. Ale tempo przez cały czas Twojej piosenki jest z całą pewnością takie samo.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 12, 2008 1:58 pm
Daedhel Daedhel ILikeGreenChickenLegs ILikeGreenChickenLegs a to nie metrum? dramallama
tak, to metrum. xp zawsze mi się myli. Ale rytm się też u nich zmieniał. podsumowując moje starania ustalenia tego, co się gdzie zmienia: mówiłam, że tam się zmienia bicie. Więc to jest zapewne ten rytm. Ale tempo przez cały czas Twojej piosenki jest z całą pewnością takie samo. a tam, mnie oni denerwują tymi zmianami. w jednej pisoence są dwie odmienne podpiosenki. I to jest straaaaszne.
/ w piosence Yes "close to the edge" jest metrum 15/8
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 13, 2008 4:59 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 13, 2008 8:31 am
zawsze chcialem zacząć słuchać interpolu, ale nie wiedziałem od czego, 7
I hate.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Dec 13, 2008 8:30 pm
ILikeGreenChickenLegs Daedhel Daedhel ILikeGreenChickenLegs ILikeGreenChickenLegs a to nie metrum? dramallama
tak, to metrum. xp zawsze mi się myli. Ale rytm się też u nich zmieniał. podsumowując moje starania ustalenia tego, co się gdzie zmienia: mówiłam, że tam się zmienia bicie. Więc to jest zapewne ten rytm. Ale tempo przez cały czas Twojej piosenki jest z całą pewnością takie samo. a tam, mnie oni denerwują tymi zmianami. w jednej pisoence są dwie odmienne podpiosenki. I to jest straaaaszne.
/ w piosence Yes "close to the edge" jest metrum 15/8
xd ale to właśnie jest TO! Ja tak lubię, im więcej innowacji, tym lepiej! mrgreen EDIT: niemożliwe, piosenki z takim metrum nie dałoby się słuchać. Słucham jej właśnie, jak dla mnie to 4/4 i czasami 6/4 (przynajmniej w wersji koncertowej). W ogóle chwilami są jakby poza metrum, albo są tak genialni, że nie umiem go zauważyć. Ja bym obstawiała wersję "metrum 4/4 z wariacjami". xp Czy dacie wiarę że bezsenność idzie w parze z wzmożonym apetytem? (5:44 rano, niedługo śniadanie whee )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 6:03 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 6:32 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 1:43 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 1:59 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 2:12 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 15, 2008 2:54 pm
czego to się człowiek z czasem dowiaduje... Eminema ledwo co kojarzyłam do tej pory... ale powiem Ci, że podoba mi się (szok dla mnie samej). Ta piosenka ma bardzo inteligentny tekst - prowokacyjny, ale inteligentny. 8/10 a teraz moje odkrycie (nie zespołu... nie, piosenki xd ) Led Zeppelin Live - As Long as I Have You 1969-01-10 część 1część 2*przyjmuje pozycję pełną czci i uwielbienia* 4laugh (wiem, że są doskonali, ale wciąż mnie potrafią zaskoczyć, bo stale się przekonuję, że są BARDZIEJ doskonali niż uważam rolleyes )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|