Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
chwalcie siem (+37) Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

hejo
  co tam
View Results

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Thu May 08, 2008 5:12 am

Owiec
Jukatan
heh, rozmawialam z rodzicami o studiach.

ojciec pozwala mi zmienic tylko na połoznictwo...
sweatdrop to masz przejebane, tam sie trza duzo uczyc i mniejsze zarobki jak w tym muzeum sweatdrop

Zgaduję, że Jukatan raczej nie będzie chciała zmienić studiów, które jej się nie podobają na studia, które podobają się jej jeszcze mniej. Pozostaje jeszcze tylko pytanie, jak duży wpływ ma zdanie twojego ojca na podejmowane przez ciebie decyzje. Znowu zgaduję, że raczej zrobisz, co będziesz uważała dla siebie za najlepsze i tak chyba będzie najlepiej 3nodding xd
PostPosted: Thu May 08, 2008 5:22 am

Jukatan

eek A czemu akurat położnictwo? Co w nim takiego szczególnego?

Poza tym, co się będziesz pytać swoich Rodziców o zgodę! Jesteś dorosła, mogą Ci co najwyżej doradzić. mrgreen To Twoje życie, podejmij sama decyzję i poinformuj o niej Rodzinkę. twisted

ichabot: dzięki, przyda się. Będę zdawać 30 maja TOEFLa iBT, czyli takiego skomputeryzowanego. Jest upiorny. Nagrań słuchasz tylko raz, na niektóre teksty masz 45 sekund i nie wracasz do nich. W speakingu dają od 15 do 30 sekund na przygotowanie i od 45 do 60 sekund na gadanie. Co się nagra, to twoje, nie masz drugiej szansy... Nie podoba mi się to... confused

Carcassandra

Anxious Carpenter

Jukatan

PostPosted: Thu May 08, 2008 5:39 am

Owiec
Jukatan

sweatdrop to masz przejebane, tam sie trza duzo uczyc i mniejsze zarobki jak w tym muzeum sweatdrop
zarobki to dla mnie małe piwo... jakoś pieniądze mnie nie ciągną :<

ale sie trzeba duzo uczyc ;<

czemu to: chciałam na to zdawać, ale w moim roczniku nie mogłam z moją maturą, w tym roczniku mogę...

martwo: moi rodzice mają duzy wpływ na moje decyzje! sa moimi rodzicami i sie o mnie martwia, chcą dla mnie jak najlepszej przyszłości ;> czasem kulawo, ale nie mogę ich za to winić.
ostatecznie jednak i tak staje na moim, ale lubie się żalić ;>
PostPosted: Thu May 08, 2008 6:24 am

Daedhel

Będę zdawać 30 maja TOEFLa iBT, czyli takiego skomputeryzowanego. Jest upiorny. Nagrań słuchasz tylko raz, na niektóre teksty masz 45 sekund i nie wracasz do nich. W speakingu dają od 15 do 30 sekund na przygotowanie i od 45 do 60 sekund na gadanie. Co się nagra, to twoje, nie masz drugiej szansy... Nie podoba mi się to... confused

O_o
No to musisz naprawdę mieć język dobrze opanowany, a to przecież nie wszystko. Nawet gdyby ktoś umiał bardzo dobrze mówić po angielsku, a nie wykazał się dość szybkim reagowaniem i kreatywnym myśleniem to też
po ptakach. No , ale przecież gdybyś nie znała swoich umiejętności, to byś się nie podejmowała wyzwania. Myślę, że cel jest w twoim zasięgu mrgreen

Jukatan
zarobki to dla mnie małe piwo... jakoś pieniądze mnie nie ciągną :<

ale sie trzeba duzo uczyc ;<

czemu to: chciałam na to zdawać, ale w moim roczniku nie mogłam z moją maturą, w tym roczniku mogę...

martwo: moi rodzice mają duzy wpływ na moje decyzje! sa moimi rodzicami i sie o mnie martwia, chcą dla mnie jak najlepszej przyszłości ;> czasem kulawo, ale nie mogę ich za to winić.
ostatecznie jednak i tak staje na moim, ale lubie się żalić ;>

A to inna bajka, skoro chciałaś to zdawać i jeśli nadal chcesz to pozostaje tylko życzyć powodzenia 3nodding

Wszędzie trzeba się uczyć. Mi osobiście się wydaje, że na niektórych studiach specjalnie dają jakieś dziwne przedmioty, żeby w ten sposób pozbyć się zbyt dużej liczby absolwentów tego samego kierunku xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Thu May 08, 2008 12:08 pm

ichabot
Daedhel

Będę zdawać 30 maja TOEFLa iBT, czyli takiego skomputeryzowanego. Jest upiorny. Nagrań słuchasz tylko raz, na niektóre teksty masz 45 sekund i nie wracasz do nich. W speakingu dają od 15 do 30 sekund na przygotowanie i od 45 do 60 sekund na gadanie. Co się nagra, to twoje, nie masz drugiej szansy... Nie podoba mi się to... confused

O_o
No to musisz naprawdę mieć język dobrze opanowany, a to przecież nie wszystko. Nawet gdyby ktoś umiał bardzo dobrze mówić po angielsku, a nie wykazał się dość szybkim reagowaniem i kreatywnym myśleniem to też
po ptakach. No , ale przecież gdybyś nie znała swoich umiejętności, to byś się nie podejmowała wyzwania. Myślę, że cel jest w twoim zasięgu mrgreen
... zdaję to, bo to jedyny z testów akceptowanych przez uniwerek w Glasgow, który można zdawać we Wrocławiu. sweatdrop Ale poza speakingiem limity czasu do pozostałych sekcji nie stanowią dla mnie takiego problemu... mimo wszystko wymagane jest minimum 20/30 z każdej sekcji, więc pozostaje mieć nadzieję, że albo będą łatwe nagrania i tematy, albo ja dostanę gwałtownego ataku geniuszu.... domokun xp
PostPosted: Thu May 08, 2008 12:12 pm

Uda ci się, zobaczysz mrgreen
Po angielsku musisz się umieć dogadać, jeżeli masz zamiar studiować w języku Robin Hood'a xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Thu May 08, 2008 12:24 pm

ichabot
Po angielsku musisz się umieć dogadać, jeżeli masz zamiar studiować w języku Robin Hood'a xd
co tam studiować. Ja muszem rocka śpiewać! xd
PostPosted: Thu May 08, 2008 12:38 pm

Daedhel
ichabot
co tam studiować. Ja muszem rocka śpiewać! xd

No i szarpać struny po angielsku też trzeba umieć xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Dame Butterfly

PostPosted: Sat May 10, 2008 8:36 am

Nareszcie udało mi się zwiedzić Ogród Japoński. Przez rok się do tego przymierzałam i nareszcie to zrobiłam biggrin
PostPosted: Sat May 10, 2008 9:01 am

Sasori69
Nareszcie udało mi się zwiedzić Ogród Japoński. Przez rok się do tego przymierzałam i nareszcie to zrobiłam biggrin
tez ce TT

Jukatan

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat May 10, 2008 11:32 am

Sasori69
i jak się podobało? biggrin
PostPosted: Sun May 11, 2008 2:03 am

Daedhel
Sasori69

Bardzo sie podobało. Na pewno jeszcze tam zawitam kilka razy.

Dame Butterfly

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun May 11, 2008 3:31 am

Sasori69
Daedhel
Sasori69

A gdzie to i skąd to?
Proszę wybaczyć, ja nietutejszy sweatdrop
PostPosted: Sun May 11, 2008 7:06 am

ichabot
Sasori69
Daedhel
Sasori69

A gdzie to i skąd to?
Proszę wybaczyć, ja nietutejszy sweatdrop
w moim poczciwym Wrocku. Ogród Japoński jest tam w bliskiej odległości od Zoo i Hali Ludowej.
http://www.wroclaw.pl/m8973/

Fajnie tam jest. mrgreen

Carcassandra

Anxious Carpenter

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun May 11, 2008 10:48 am

Rzeczywiście ciekawie wygląda, a ja się tułam w swoim reszelskim, malutkim, zwykłym parku xd

A tego nawet nie wiedziałem xD
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games