Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Kacik kinomanow i koneserow filmowych Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Raticiel

PostPosted: Sun Jun 05, 2005 5:23 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Mon Jun 06, 2005 10:47 am

a ja sobie z kingusiem i reszta ide w piatek na noc filmowa - kino azjatyckie ^^

SangekiNoYoru

Autark

PostPosted: Mon Jun 06, 2005 2:42 pm

Raticiel
Autark
Czyli dobrze pamiętałem. Jak już jesteśmy przy ekranizacjach książek to szczerze odradzam Solaris. Książke przeczytałem i jest genialna ale jak po tym obejżałem film z Klunejem, na jego widok chciało mi się żygać (poprostu totalna porażka).

a ja nie widziałam więc się nie wypowiadam blaugh

I lepiej nie ogladaj stare
PostPosted: Tue Jun 07, 2005 1:06 am

Autark
Raticiel
Autark
Czyli dobrze pamiętałem. Jak już jesteśmy przy ekranizacjach książek to szczerze odradzam Solaris. Książke przeczytałem i jest genialna ale jak po tym obejżałem film z Klunejem, na jego widok chciało mi się żygać (poprostu totalna porażka).

zapamietam to wink
wczoraj mialam ogladac Kingdom of Heaven, i oczywiscie dzwiek nie dzialal mrgreen ja jestem pechowa... ninja

Raticiel

opcy

PostPosted: Tue Jun 07, 2005 2:57 am

Raticiel
Autark
Raticiel
Autark

zapamietam to wink
wczoraj mialam ogladac Kingdom of Heaven, i oczywiscie dzwiek nie dzialal mrgreen ja jestem pechowa... ninja
duzo nie stracilas.........

a masz AC3 filter zainstalowany? question
PostPosted: Tue Jun 07, 2005 4:10 am

Autark
Prosze nie obrazac tego filmu, bo jest bardzo dobrze pomyslany i nie chodzi tu o jakies mechaniczne "filozofowanie" Lema anio o zadne efekty, to jest adaptacja w oparciu o powiesc, a nie bezposrednie przelozenie ksiazki na ekran. Zrobiono z niego dramat psychologiczny i moim skromnym zdaniem bardzo udany. Tu pierwsze skrzypce gra ludzki umysl, emocje, uczucia i wreszcie poczucie rzeczywistosci.

I rzeczywiscie jesli ktos sie zaczytywal Lemem majac lat kilkanascie, lub spodziewa sie po tym filmie czegos jak "Ukryty Wymiar" lub "Starwarsy" to niech nie idzie. Bo to jest gleboki film o ludziach ktorzy wcale nie sa piekni i plascy. Wrecz przeciwnie. To film dla ludzi myslacych, wiec jesli sie za takich uwazacie, to polecam obejrzec go jeszcze raz. Uwaznie i w spokoju.

p.s. Skoro nie tolerujesz aktora to niestety zaden film z nim ci sie nie spodoba...

racqel

Autark

PostPosted: Tue Jun 07, 2005 12:57 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 3:18 am

W niedziele bylam wreszcie na Gwiezdnych Wojnach. No George Lucas dal wreszcie popis. Aczkolewiek nie doruwnuje to pierwszej trylogii. Ta byla najlepsza (szczegolnie czesc Imperium kontratakuje ^^).
Najbardziej bawil mnie tam Yoda, ze przy tak malym wzroscie matrixy co chwila wyczynial (aczkolwiek maly sie wszedzie wcisnie, jak mialo to miejsce kiedy przed imperatorem uciekal).

Neilameane

racqel

PostPosted: Wed Jun 08, 2005 4:20 am

Autark
racqel
Autark
Prosze nie obrazac tego filmu, bo jest bardzo dobrze pomyslany i nie chodzi tu o jakies mechaniczne "filozofowanie" Lema anio o zadne efekty, to jest adaptacja w oparciu o powiesc, a nie bezposrednie przelozenie ksiazki na ekran. Zrobiono z niego dramat psychologiczny i moim skromnym zdaniem bardzo udany. Tu pierwsze skrzypce gra ludzki umysl, emocje, uczucia i wreszcie poczucie rzeczywistosci.

I rzeczywiscie jesli ktos sie zaczytywal Lemem majac lat kilkanascie, lub spodziewa sie po tym filmie czegos jak "Ukryty Wymiar" lub "Starwarsy" to niech nie idzie. Bo to jest gleboki film o ludziach ktorzy wcale nie sa piekni i plascy. Wrecz przeciwnie. To film dla ludzi myslacych, wiec jesli sie za takich uwazacie, to polecam obejrzec go jeszcze raz. Uwaznie i w spokoju.

p.s. Skoro nie tolerujesz aktora to niestety zaden film z nim ci sie nie spodoba...

Nie mam nic przeciw aktorowi lecz jego gra w tym filmie jest strasznie słaba. Cos mi sie zdaje ze nie czytales ksiazki, film nie umywa sie do dziela S.Lema, splycono fabule tworzac kolejy film o niczym. Piszesz o uczuciach ale w filmie tylko poczatek je wnosi, rezyserowi nie udalo sie przeniesc na sterylny okret chodzby zdziebka ludzkiej finezji. Co jak co ale ten film nie jest dramatem psychologicznym (jakim powinien byc) lecz naprawde slabym science-fiction. Jeśli ktoś chce por󷮡ć ksiązke z filmem radze zaczac od przeczytania Solaris, inaczej stracicie duzo dobrej zabawy.
jak nie wiesz to nie mow. stare
nie zgodze sie i tyle, musielibysmy chyba na zywo podyskutowac z filmem pod reka...
A Lema zaczalem czytac w wieku lat 14 wiec prosze wstrzymaj konie...
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 11:07 am

Nie napisalem ze nie przeczytales ksiazke, tylko ze wygadujesz glupoty.

racqel
musielibysmy chyba na zywo podyskutowac z filmem pod reka...

Tylko co do tego sie zgadzamy stressed

Autark

opcy

PostPosted: Wed Jun 08, 2005 11:19 am

Autark
Nie napisalem ze nie przeczytales ksiazke, tylko ze wygadujesz glupoty.

Autark
bla..bla..bla...Cos mi sie zdaje ze nie czytales ksiazki, film nie umywa sie do dziela S.Lema..... bla..bla..bla..

User Image
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 2:34 pm

Jakby co: wydaje sie <> nie confused

Autark

opcy

PostPosted: Wed Jun 08, 2005 3:15 pm

po prostu staram sie byc zlosliwy...... mrgreen
PostPosted: Thu Jun 09, 2005 9:00 am

roarrr!

racqel

SangekiNoYoru

PostPosted: Thu Jun 09, 2005 11:28 pm

hihihi a dzisiaj mam Ekstremalna Azje w kinie ^^ noc filmowa - trzy filmy azjatyckie mmmm XD Old Boy, R-Point i Gra Wstepna, podobno straszelne..od najbardziej lajt do najmniej lajt xp ogladalam Old Boya, mocno przezylam ten film, ciezki, psychologiczny..zobaczymy, co z reszta :> musze pojsc spac w dzien, zeby wyrobic sie w nocy xp
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games