|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:26 am
Kiray Aidanna opowiadaj co u Ciebie? Kiray czy ty jestes dobry z histori? (chodzi mi dokladnie o XVIIw. w polsce) whee cos tam wiem... przyczyny podpisania rozejmu w Altmarku? Kiedy Dumitr podjal wladze w Rosji i w jakim okresie panowania polska zdobyla Kurlandie? whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:27 am
Aidanna opowiadaj co u Ciebie? Kiray czy ty jestes dobry z histori? (chodzi mi dokladnie o XVIIw. w polsce) whee a wrocilam na likend do domu...od jutra zapieprz, bo musze zrobic 4 szkice i oddac 1 rysunek na B0 na srode...nie wiem kiedy je narysuje...w sumie te podroze pociagami nie sa takie zle...jest zabawnie, ludzie sympatyczni...tylko tesknie okropnie i jak sobie pomysle, ze dzisiaj znowu sie bede zegnac, to mnie boli.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:31 am
Delein the Wildest Aidanna opowiadaj co u Ciebie? Kiray czy ty jestes dobry z histori? (chodzi mi dokladnie o XVIIw. w polsce) whee a wrocilam na likend do domu...od jutra zapieprz, bo musze zrobic 4 szkice i oddac 1 rysunek na B0 na srode...nie wiem kiedy je narysuje...w sumie te podroze pociagami nie sa takie zle...jest zabawnie, ludzie sympatyczni...tylko tesknie okropnie i jak sobie pomysle, ze dzisiaj znowu sie bede zegnac, to mnie boli. pozegnania sa najtrudniejsze... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:38 am
Aidanna Kiray Aidanna opowiadaj co u Ciebie? Kiray czy ty jestes dobry z histori? (chodzi mi dokladnie o XVIIw. w polsce) whee cos tam wiem... przyczyny podpisania rozejmu w Altmarku? Kiedy Dumitr podjal wladze w Rosji i w jakim okresie panowania polska zdobyla Kurlandie? whee 1. http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozejm_w_Altmarku2. Dumitr czy Dymitr?? 3. 1561 za panowania Zygmunta II Augusta - ale nie jestem pewien czy o to ci chodzi bo sytuacja na inflantach dosc szybko sie zmieniala.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:40 am
Kiray Aidanna Kiray Aidanna opowiadaj co u Ciebie? Kiray czy ty jestes dobry z histori? (chodzi mi dokladnie o XVIIw. w polsce) whee cos tam wiem... przyczyny podpisania rozejmu w Altmarku? Kiedy Dumitr podjal wladze w Rosji i w jakim okresie panowania polska zdobyla Kurlandie? whee 1. http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozejm_w_Altmarku2. Dumitr czy Dymitr?? 3. 1561 za panowania Zygmunta II Augusta - ale nie jestem pewien czy o to ci chodzi bo sytuacja na inflantach dosc szybko sie zmieniala. Dymitr x3 bo w notatkach oczywiscie date mam napisana, ze nie wiem co pisze domokun
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:41 am
Delein the Wildest a wrocilam na likend do domu...od jutra zapieprz, bo musze zrobic 4 szkice i oddac 1 rysunek na B0 na srode...nie wiem kiedy je narysuje...w sumie te podroze pociagami nie sa takie zle...jest zabawnie, ludzie sympatyczni...tylko tesknie okropnie i jak sobie pomysle, ze dzisiaj znowu sie bede zegnac, to mnie boli. niedlugo sie przyzwyczaisz... zdobadz dostep do netu to bedzie Ci lzej... a fajne masz kolezanki wink mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:42 am
ale przyczyny, a nie skutki rozejmu w altmarku... skutki to ja mam whee
dobra powiedzmy, ze to bedzie wyczerpujaca wojna ze szwecja... xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:47 am
Aidanna Dymitr x3 bo w notatkach oczywiscie date mam napisana, ze nie wiem co pisze domokun to wpisz w wikipedii "Dymitr" i zobacz o ktorego dokladnie Ci chodzi... no to przyczyny... dostalismy w dupsko od Szwedow... wyparli nas z inflant... albo poszukaj dalej na wikipedi moze cos przeoczylem... ewentualnie sprawdz w ksiazce do historii...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:49 am
Kiray Aidanna Dymitr x3 bo w notatkach oczywiscie date mam napisana, ze nie wiem co pisze domokun to wpisz w wikipedii "Dymitr" i zobacz o ktorego dokladnie Ci chodzi... no to przyczyny... dostalismy w dupsko od Szwedow... wyparli nas z inflant... albo poszukaj dalej na wikipedi moze cos przeoczylem... ewentualnie sprawdz w ksiazce do historii... pani nie robi nam sprawdzianow z ksiazki talk2hand
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 9:57 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 10:01 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 10:05 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 10:08 am
Uf..... dawno mnie tu coś nie było. rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 10:18 am
Aidanna Kiray Aidanna Dymitr x3 bo w notatkach oczywiscie date mam napisana, ze nie wiem co pisze domokun to wpisz w wikipedii "Dymitr" i zobacz o ktorego dokladnie Ci chodzi... no to przyczyny... dostalismy w dupsko od Szwedow... wyparli nas z inflant... albo poszukaj dalej na wikipedi moze cos przeoczylem... ewentualnie sprawdz w ksiazce do historii... pani nie robi nam sprawdzianow z ksiazki talk2hand co nei zmienia faktu ze w ksiazce powinno to byc...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 15, 2006 10:29 am
Kiray Aidanna Kiray Aidanna Dymitr x3 bo w notatkach oczywiscie date mam napisana, ze nie wiem co pisze domokun to wpisz w wikipedii "Dymitr" i zobacz o ktorego dokladnie Ci chodzi... no to przyczyny... dostalismy w dupsko od Szwedow... wyparli nas z inflant... albo poszukaj dalej na wikipedi moze cos przeoczylem... ewentualnie sprawdz w ksiazce do historii... pani nie robi nam sprawdzianow z ksiazki talk2hand co nei zmienia faktu ze w ksiazce powinno to byc... kit z tym... mam juz wszystko 3nodding ide xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|