|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 8:58 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 9:42 am
ILikeGreenChickenLegs pewnie dlatego, że to szkockie, a ty szkotów masz dużo nauokoło (tak?)
a tak, to całkiem możliwe. Jeden Szkot więcej czy mniej to dla mnie niezauważalna różnica. xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 10:20 am
Daedhel ILikeGreenChickenLegs pewnie dlatego, że to szkockie, a ty szkotów masz dużo nauokoło (tak?)
a tak, to całkiem możliwe. Jeden Szkot więcej czy mniej to dla mnie niezauważalna różnica. xd a oni wszyscy z Glasgow (co można TROCHĘ wywnioskować z nazwy) a wokalista ma akcent, i to bardzo.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 10:29 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 10:42 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 11:12 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 12:03 pm
cziken, czy Ty w ogóle nie lubisz, jak w muzyce się coś DZIEJE? Wszystkie Twoje piosenki zaczynają się i kończą mniej więcej tak samo i w środku też są podobne! Grzeczne, monotonne i ogólnie nie zdradzające zainteresowania jakąkolwiek żywiołowością. Do leczenia bezsenności. 4/10 Love Like A Man -- Ten Years After -- Live 1975 Tak się robi muzykę! (I tak się wygląda, gdy się jest zdrowo wstawionym, ale z tym mniejsza...) mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 5:10 am
Daedhel cziken, czy Ty w ogóle nie lubisz, jak w muzyce się coś DZIEJE? Wszystkie Twoje piosenki zaczynają się i kończą mniej więcej tak samo i w środku też są podobne! Grzeczne, monotonne i ogólnie nie zdradzające zainteresowania jakąkolwiek żywiołowością. Do leczenia bezsenności. 4/10
dzieje się. i nie obrażaj kingsów D:< /inne pokolenie/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 5:22 am
W każdym razie, mnie nie wzruszyło Ten Years After. 3/10 A tego zespołu nie możesz posądzić, bo zmieniają podkład, tempo, rytm, w każdym razie dużo, w ciągu jednej piosenki. Do you want to/słyszałem to na żywo cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 5:53 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 6:13 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 6:27 am
żeby nie było, że się wymądrzam odnośnie rytmu i tempa. Rytm Metrum to ilość (zazwyczaj ćwierćnut) na takt, czyli zazwyczaj długość jednego wersa piosenki. Początek taktu najczęściej jest zaznaczany w jakiś sposób (mocniejsze uderzenie perkusji albo gitary). Tempo, to jak szybko sobie stukasz butem o podłogę jak słyszysz piosenkę. Rytm (z wikipedii tym razem, nie z głowy, na której się zawodzę...) - "zróżnicowanie dźwięków pod względem długości. Dźwięki mogą być akcentowane lub nie."w tej piosence (Led Zeppelinów... oczywiście 4laugh ) zmienia się pod sam koniec i jedno i drugie, i trzecie (jakkolwiek by nie liczyć). Rytm metrum w całej piosence jest to 4/4. Pod sam koniec tempo zwalnia wyraźnie, ale rytm metrum się utrzymuje, potem na moment wskakuje w 3/4 i wraca do 4/4 na ostatnie sekundy. Licz sobie do czterech (raz-i-dwa-i-trzy-i-cztery-i) cały czas to na pewno zauważysz tę zmianę. 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 7:06 am
ILikeGreenChickenLegs a to nie metrum? dramallama
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:28 am
ILikeGreenChickenLegs ILikeGreenChickenLegs a to nie metrum? dramallama
tak, to metrum. xp zawsze mi się myli. Ale rytm się też u nich zmieniał.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|