|
|
Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 5:51 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 23, 2005 2:54 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 23, 2005 6:48 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jul 24, 2005 4:51 pm
Coś widzę drobny zastuj.Czas rozruszać temacik.Piąta część Harrego Pottera jakie są wasze oczekiwania itd oraz co sądzicie na temat tej serii.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 3:14 am
mam prosbe jak wchodzicie to prosze o kontynuacje tematy chyba z e jest ow juz zamkiniety a nie wychodzenie.... whatever.. ach te biesy stressed
i racze wam lepiej nie poruszac tu tematu Harrego Garnuszka sweatdrop stressed bo to jest seria dla ludzi w wieku 8/12 lat.. i nie wiem po kiego gdzyba tam tyle przemocy....
Teraz wlasnie zabieram sie za czytanie J.L Wiśniewskiego "Los Powtorzony" i powiem Wam tyle ze fajnie jest przegadac pol lekcji j polskiego o ksiazkach i nie wiem jakim cudem ale zawsze najlepsze perelki dostawaly sie w moje lapy przez przypadek sweatdrop
I ostatnio fascynuje mnie poezja Wojaczka... ma w sobie to cos... zwlaszcza erotyk....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 4:20 am
Baliaur mam prosbe jak wchodzicie to prosze o kontynuacje tematy chyba z e jest ow juz zamkiniety a nie wychodzenie.... whatever.. ach te biesy stressed
i racze wam lepiej nie poruszac tu tematu Harrego Garnuszka sweatdrop stressed bo to jest seria dla ludzi w wieku 8/12 lat.. i nie wiem po kiego gdzyba tam tyle przemocy....
Teraz wlasnie zabieram sie za czytanie J.L Wiśniewskiego "Los Powtorzony" i powiem Wam tyle ze fajnie jest przegadac pol lekcji j polskiego o ksiazkach i nie wiem jakim cudem ale zawsze najlepsze perelki dostawaly sie w moje lapy przez przypadek sweatdrop
I ostatnio fascynuje mnie poezja Wojaczka... ma w sobie to cos... zwlaszcza erotyk.... A mi się też dostała ostatnio dobra książka w łapki "Ludzie jak wiatr" Krystyny Siesickiej już ją kończe.Ma ona w sobie to coś co nie pozwala się od niej oderwać.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 8:47 am
Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni.
Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik.
Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 1:50 pm
Ibris Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni. Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik. Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding Jak dla mnie Rozewicza, Baczynskiego i Gałczynskiego nie pobije nikt. Ale to jest moje skromne zdanie. W Rozewiczu jestem zakochana, jego wiersze pochlaniam - nie czytam. Ale to tak na marginesie.
Jezeli chodzi o HP, to czytam, Lubie. Podoba mi sie. A to ze ojciec prowadzacy ma do niego uraz, mam gleboko w powazaniu. Tak samo jak to, ze niektorzy uwazaja, ze jest to komercyjne gowno. W obecnych czasach wszystko jest komercyjne. To, ze jest to ksiazka dziecinna - moze i jest, mozna jednak polemizowac. Moi rodzice czytaja ja z przyjemnoscia, jak stosy innych ksiazek, a za dziecinnych ich nie uwazam. Bynajmniej.
A gdyby Ci wszyscy ludzie, ktorzy nadaja na ta ksiazke, poczytali miedzy wersami i mieli troche wiecej oleju w glowie niz w innych czesciach ciala, to takze dostrzegliby pozytywne cechy tejze lektury. Przepraszam, gdyby W OGOLE chociaz raz przeczytali jedna z tychze ksiazek.
Wybaczcie, ze chaotycznie i na niskim poziomie literackim. Czasem pisanie pod wplywem adrenaliny nie wychodzi na dobre.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 3:55 pm
Ibris Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni. Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik. Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding tja ja Grochowiaka czytalam wink a Burse kiedys sie zobaczy blaugh
Nov ja czytalam 4 tomy HP... czyta sie szybko... milo.. nic wiecej... Ib dobrze okreslilas to milym przerywnikiem, ale wszystkich tomow chyba nie zdolalabym przeczytac sweatdrop Baczynskiego tez bardzo lubie mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 6:43 am
Baliaur Ibris Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni. Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik. Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding tja ja Grochowiaka czytalam wink a Burse kiedys sie zobaczy blaugh
Nov ja czytalam 4 tomy HP... czyta sie szybko... milo.. nic wiecej... Ib dobrze okreslilas to milym przerywnikiem, ale wszystkich tomow chyba nie zdolalabym przeczytac sweatdrop Baczynskiego tez bardzo lubie mrgreen HP. Mily przerywnik, moze, moze. Nie przecze, ze tak wlasnie jest. Ja ostatnio zabralam sie za "Tajemnice smierci i bogactw Heinricha Himmlera" . Lubie takie ksiazki (:
A no i zbieram na tomik Rozewicza. Chyba sie polacze jak go sobie kupie (:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 11:46 pm
A a powiem tylko jedno: ja chce LUX PERPETUA, NOW!!!!!!!! crying crying crying gonk scream cry
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 29, 2005 10:06 am
Baliaur Ibris Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni. Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik. Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding tja ja Grochowiaka czytalam wink a Burse kiedys sie zobaczy blaugh
Nov ja czytalam 4 tomy HP... czyta sie szybko... milo.. nic wiecej... Ib dobrze okreslilas to milym przerywnikiem, ale wszystkich tomow chyba nie zdolalabym przeczytac sweatdrop Baczynskiego tez bardzo lubie mrgreen co do Baczynskiego, mam jego tomik Milosc bez jutra, wiersze o milosci w czasie wojny..dostalam ta ksiazeczke na zakonczenie roku w ktorejs klasie gimnazjum, myslalam, ze nie bedzie to nic ciekawego, bo nie czytam poezji dla przyjemnosci..jednak gdy w koncu siegnelam po tomik, nie moglam sie oderwac..te wiersze bardzo mnie wzruszyly. polecam BARDZO 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 3:05 am
FeaRan Baliaur Ibris Bali, Wojaczek to jeden z ulubionych poetow Kage... mowi tez cos o Grochowiaku ^^ Bursa jeszcze. Mowi, zebys przeczytala. Podobno swietni. Jesli chodzi o Harry'ego, to przyznam sie, ze czytalam wszystkie czesci i mi sie podoba razz bajka, bo bajka, ale w porzadku. Mily przerywnik. Ostatnio dorwalam haiku autorstwa St. Pasierba (bodajze tak sie pan nazywal). Polecam 3nodding tja ja Grochowiaka czytalam wink a Burse kiedys sie zobaczy blaugh
Nov ja czytalam 4 tomy HP... czyta sie szybko... milo.. nic wiecej... Ib dobrze okreslilas to milym przerywnikiem, ale wszystkich tomow chyba nie zdolalabym przeczytac sweatdrop Baczynskiego tez bardzo lubie mrgreen co do Baczynskiego, mam jego tomik Milosc bez jutra, wiersze o milosci w czasie wojny..dostalam ta ksiazeczke na zakonczenie roku w ktorejs klasie gimnazjum, myslalam, ze nie bedzie to nic ciekawego, bo nie czytam poezji dla przyjemnosci..jednak gdy w koncu siegnelam po tomik, nie moglam sie oderwac..te wiersze bardzo mnie wzruszyly. polecam BARDZO 3nodding ja kiedys w zpitalu bylam i kolezanka mnie odwiedzila i pamietam ze czytalysmy sobie baczynskiego... fajne, dobre, pasuje w moj gust pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 4:57 am
Baczynski, wiersze, poezja, RETY! eek Uwielbiam czytać, ale wiersze o milosci mnie nie biora. rolleyes Chyba, ze nie sa o milosci. blaugh Dobra, to bylo pokretne. Ale wiecie co jest swietne? "Faust" Johanna Wolfganga Goethego, ot co! mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 4:58 am
Daedhel Baczynski, wiersze, poezja, RETY! eek Uwielbiam czytać, ale wiersze o milosci mnie nie biora. rolleyes Chyba, ze nie sa o milosci. blaugh Dobra, to bylo pokretne. Ale wiecie co jest swietne? "Faust" Johanna Wolfganga Goethego, ot co! mrgreen jedna z bardziej trzodowych lektur... biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|