Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
chwalcie siem (+37) Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 23 24 25 26 27 28 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

hejo
  co tam
View Results

Jukatan

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 1:35 pm

ZebraDeath

teraz to Cie zasmucę ja dobrej roboty szukam od stycznia. i dupa blada. xp
nie dobijaj mnie...

w sumie, co rozumiesz poprzez 'dbra robota'? mnie satysfakcjonuje praca sekretarki, recepcjonistki, naklanianie do kredytow, do nowych telefonow (w sensie, w placowce), cokolwiek, co jest na siedzaco, od poniedzialku do piatku.

ew. satysfakcjonuje mnie 1/2 etatu w coffe heaven.
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 4:56 am

Jukatan
ZebraDeath

teraz to Cie zasmucę ja dobrej roboty szukam od stycznia. i dupa blada. xp
nie dobijaj mnie...

w sumie, co rozumiesz poprzez 'dbra robota'? mnie satysfakcjonuje praca sekretarki, recepcjonistki, naklanianie do kredytow, do nowych telefonow (w sensie, w placowce), cokolwiek, co jest na siedzaco, od poniedzialku do piatku.

ew. satysfakcjonuje mnie 1/2 etatu w coffe heaven.

mnie podobnie. do tego czasu zaliczyłam pracę 12 godzinnego stania na kuchni w pizzerii i parę podobnych. ale mnie satysfakcjonuje praca w organizacjach pozarządowych, tylko tam niewiele można jednak zarobić...

eech.

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 6:44 am

Jukatan
mialam isc na dziennikarstwo w zeszlym roku, ale ostatecznie zrezygnowalam we wrzesniu, odebralam papiery na rzecz archeologii... czy zaluje - nie, troche zycia poznalam dzieki temu.

dziennikarstwo wybieram, aby miec kontakt z pisaniem. pisuje recenzje na ACP, czasem skrobne opowiadanko, ale to troche malo, a wierze, ze na dziennikarskic hbede miec jakis, jeden chociaz przedmiot zwiazany z pracami pisemnymi, ba! na kazdy przedmiot bede musiala napisac jakowaz prace - tymczasem na archeologii mialam tylko jedna w tym roku... i zle mi poszlo, bo posiwecilam sie za bardzo sferze jezykowej, nizli merytorycznej XD
xd

A co to jest ACP?

Może i będziesz miała kontakt z pisaniem, i to aż do znudzenia, ale jeśli nie interesuje Cię dziennikarstwo, tylko takie ot tam inne pisanie, możesz się tym wykończyć. mrgreen *była w gimnazjum w klasie dziennikarskiej i zna problem z autopsji* xp
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 7:12 am

no nie wiem, nie wiem.
gdyby tak pisać o czymś ciekawym? dla mnie bomba.
ale trudno stwierdzić, może i coś w tym jest.

przepraszam za wtrącenie się mrgreen

pani psychol

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 7:37 am

powiem szczerze, na dziennikarstwo nie idę, bo ono uczy tylko bycie stojakiem na mikrofon. A mam paru znajomych na dziennikarstwie, więc... no.

A co do pisania - ja też piszę. Nawet przymierzam się do uderzenia z plikiem tekstów do Fabryki Słów. I bardzo, ale to bardzo chciałabym tak zarabiać.

A pisania żadne studia Cię nie nauczą, o!
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 7:54 am

ZebraDeath

zgaaaaadza się.

pani psychol

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 9:46 am

pani psychol
ZebraDeath

zgaaaaadza się.
mhmmm mrgreen
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 10:34 am

Daedhel
pani psychol
ZebraDeath

zgaaaaadza się.
mhmmm mrgreen

a kulturoznawstwo takie na przykład nauczy Cię pełnego survivalu - picia wina pod pulpitem, spania na wykładach, i LOGIKI dla humanistów. Wysoka szkoła jazdy już w pierwszym semestrze. Drugi semestr oferuje naukę niewidocznego obściskiwania się na zajęciach, bycia-na-wykładach-a-jednak-nie-bycia i wyższego levela umiejętności "spanie na wykładach" - spanie na ćwiczeniach!

aż nie mogę się doczekać co nam zaoferuje drugi rok! dramallama

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Jukatan

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 10:39 am

ej, przesadzacie... bede mogla duzo popisac i na pewno doszlifuje

zwazywszy na fakt, ze tam, gdzie ide, jest do wyboru piec fakultetow - w tym dziennikarstwo prasowe i internetowe - dwa, ktore mnie interesuja.

decyzje podjelam...

moge stac w pizzerii - ale najwyzej 4 godziny dziennie.
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 10:48 am

na pół etatu nie przyjmują nawet, a pół to 6 godzin...

jak przychodziłam o 22 do domu, to mnie Gemma zeskrobywał z wycieraczki, z włosów wygrzebywał ciasto, sos i oregano, a potem ocierał moje łezki, taka byłam zmasakrowana.

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 10:52 am

Jukatan

zwazywszy na fakt, ze tam, gdzie ide, jest do wyboru piec fakultetow - w tym dziennikarstwo prasowe i internetowe - dwa, ktore mnie interesuja.

decyzje podjelam...

no widzisz, ja to jednak źle zniosłam styl dziennikarski... może głównie dlatego, że nie należało wyrażać nigdy SWOJEJ opinii, tylko opinię naszej BELFSZYCY. A ja mimo wszystko lubię od czasu do czasu mieć swoje zdanie...

ad Zebra: rofl to Ty widzę zabrałaś się za studia z pełnym profesjonalizmem! rofl rofl rofl Powiedz mi tylko, co to było z tą polonistyką, bo nie wyłapałam? Zaczęłaś studiować i zmieniłaś? Teraz jesteś na dziennych czy zaocznych?
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 11:35 am

Daedhel
Jukatan

decyzje podjelam...

no widzisz, ja to jednak źle zniosłam styl dziennikarski... może głównie dlatego, że nie należało wyrażać nigdy SWOJEJ opinii, tylko opinię naszej BELFSZYCY. A ja mimo wszystko lubię od czasu do czasu mieć swoje zdanie...

ad Zebra: rofl to Ty widzę zabrałaś się za studia z pełnym profesjonalizmem! rofl rofl rofl Powiedz mi tylko, co to było z tą polonistyką, bo nie wyłapałam? Zaczęłaś studiować i zmieniłaś? Teraz jesteś na dziennych czy zaocznych?

oh moi, ja od zawsze jestem ma kulturoznawstwie zaocznym! polonistyka mnie odrzuciła niczym niewierny kochanek! Merrrrrrrrrrrrrde! pirate

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Jukatan

PostPosted: Sat Apr 26, 2008 2:17 pm

ZebraDeath

jak przychodziłam o 22 do domu, to mnie Gemma zeskrobywał z wycieraczki, z włosów wygrzebywał ciasto, sos i oregano, a potem ocierał moje łezki, taka byłam zmasakrowana.
domyslam sie, ze to nie jest latwa robota, nie jestem glupia :<

rozne firmy maja rozna polityka - a noz uda mi sie zostac przyjetym na pol etatu? >w< a jesli nie, to trudno - albo bede musiala zmienic moje checi i wymagania, albo bede bezrobotna razz
PostPosted: Sun Apr 27, 2008 12:06 pm

Jukatan
ZebraDeath

domyslam sie, ze to nie jest latwa robota, nie jestem glupia :<

rozne firmy maja rozna polityka - a noz uda mi sie zostac przyjetym na pol etatu? >w< a jesli nie, to trudno - albo bede musiala zmienic moje checi i wymagania, albo bede bezrobotna razz
grunt to się nie poddawaj! O to, co najważniejsze w życiu zawsze trzeba zawalczyć! 3nodding

Carcassandra

Anxious Carpenter

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sun Apr 27, 2008 12:08 pm

ZebraDeath
oh moi, ja od zawsze jestem ma kulturoznawstwie zaocznym! polonistyka mnie odrzuciła niczym niewierny kochanek! Merrrrrrrrrrrrrde! pirate
auć! stressed To było aż tak źle?

Tak, czy inaczej, o wiele lepiej mi pasujesz na te studia. Jesteś dla nich stworzona, można by rzec. 3nodding rolleyes
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 23 24 25 26 27 28 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games