|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:46 pm
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:47 pm
Lavagetas_heqetai Autark Lavagetas_heqetai no tu sie mylisz- winobranie to rdzennie polskie, piastowskie świeto ;P ale fakt- z tego naszego wina to kupa została- choć teraz przez ustawe znoszącą monopol na państwowe wina, nasi winiarze mają się mieć lepiej- zobaczymy- nie ma to jak dobre wino- tak znalazłem film na uczelni wedle którego tradycja Winobrania była jeszcze za niemców (flmiki archiwalne to potwierdzają), wątie aby przetrwała od czasów Piastów no ale możesz mieć racje, masz racje? mam bo to Szwaby to przejęły- teraz zabieraja nam winobranie a wciskają 'nasze' obozy... właśnie te filmiki promujące winobrane okazują je jako typowo niemieckie śwęto ... dzięki, ulżyło mi od razu, to aż tak dawna tradycja?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:48 pm
*mac scisk klaps* cool mrju
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:48 pm
Autark Lavagetas_heqetai Autark Lavagetas_heqetai no tu sie mylisz- winobranie to rdzennie polskie, piastowskie świeto ;P ale fakt- z tego naszego wina to kupa została- choć teraz przez ustawe znoszącą monopol na państwowe wina, nasi winiarze mają się mieć lepiej- zobaczymy- nie ma to jak dobre wino- tak znalazłem film na uczelni wedle którego tradycja Winobrania była jeszcze za niemców (flmiki archiwalne to potwierdzają), wątie aby przetrwała od czasów Piastów no ale możesz mieć racje, masz racje? mam bo to Szwaby to przejęły- teraz zabieraja nam winobranie a wciskają 'nasze' obozy... właśnie te filmiki promujące winobrane okazują je jako typowo niemieckie śwęto ... dzięki, ulżyło mi od razu, to aż tak dawna tradycja? nu- kiedys cały zachód...'piastowski' zachód był winiarski i to nawet za Lucicavików
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:49 pm
Ryuukei oshii *mac scisk klaps* cool mrju blaugh tak przy ludziach? ;P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:51 pm
Lavagetas_heqetai Autark Lavagetas_heqetai tja cool nie obrazajac tramwajów widać, że swój człowiek cool falubaz normalnie ;D no ba ... lece ogrzebać przy kompie ... smacznego ludziki
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:52 pm
*zerk w prawo zerk w lewo* *mryg mryg*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:52 pm
Autark Lavagetas_heqetai Autark Lavagetas_heqetai tja cool nie obrazajac tramwajów widać, że swój człowiek cool falubaz normalnie ;D no ba ... lece ogrzebać przy kompie ... smacznego ludziki narka
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:53 pm
Miho_14 *zerk w prawo zerk w lewo* *mryg mryg* hej ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:58 pm
Lavagetas_heqetai Miho_14 *zerk w prawo zerk w lewo* *mryg mryg* hej ;] eek łaaaaaaaa! zimne! *skacze chcąc wytrzepać kostki lodu*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:58 pm
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:59 pm
Miho_14 Lavagetas_heqetai Miho_14 *zerk w prawo zerk w lewo* *mryg mryg* hej ;] eek łaaaaaaaa! zimne! *skacze chcąc wytrzepać kostki lodu* jak łatwo mozna człowieka rozbudzic ;D
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 2:00 pm
ide sobie, jutro ostatni wpis biggrin wiec musze wczesnie wstac na pociag
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 2:00 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 2:01 pm
Omega Sun ide sobie, jutro ostatni wpis biggrin wiec musze wczesnie wstac na pociag dobrej nocy i zapraszam do grona wakacjowiczów trzymiesiecznych wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|