|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:29 pm
Omega Sun Mroczny Tato Omega Sun kuchnia podlaska tez jest smaczna, niezdrowa, megakaloryczna ale smaczna xd klamiesz! przyjedź, spróbuj, sam się przekonasz blaugh ty czarujesz jedzenie! to jest nie fair.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:30 pm
Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! a ja myślałam, że skoro kuchnia lubuska, to pewnie ryby tam dominują ze względu na pojezierza smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:31 pm
Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! wiesz pewnie dobrze żę winobranie to święto jakie odzieczylśmy po mieszkających tu niemcach, jak z nim tak z kuchnią, dzedziczymy mieszamy tradycje, bo z winiobrania zostało tyko umiłowanie do winka (nalewek), a winnic to mamy aż jedną jeśli jeszcze nie splajtowała i społeczny sad winogronu przy palmiarni
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:33 pm
Omega Sun Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! a ja myślałam, że skoro kuchnia lubuska, to pewnie ryby tam dominują ze względu na pojezierza smile no to raczej bardziej na północy- bo tak na prawde my nie tolerujemy Gorzowa w naszym wojewodztwie mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:35 pm
Autark Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! wiesz pewnie dobrze żę winobranie to święto jakie odzieczylśmy po mieszkających tu niemcach, jak z nim tak z kuchnią, dzedziczymy mieszamy tradycje, bo z winiobrania zostało tyko umiłowanie do winka (nalewek), a winnic to mamy aż jedną jeśli jeszcze nie splajtowała i społeczny sad winogronu przy palmiarni no tu sie mylisz- winobranie to rdzennie polskie, piastowskie świeto ;P ale fakt- z tego naszego wina to kupa została- choć teraz przez ustawe znoszącą monopol na państwowe wina, nasi winiarze mają się mieć lepiej- zobaczymy- nie ma to jak dobre wino- tak
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lavagetas_heqetai a własnym wink z duszonymi warzywami i jednym domowym składnikiem, skrzętnie skrywanym od ponad 50 lat mrgreen (okazało sie ze pasuje rowniez do makaronu) polecam makaron razowy z krotko podgotowanymi warzywami (brokuly, marchewka itd) i ziolami albo z podsmazona cukinia i bazylia heart - szybki i smaczny obiadek. Inna wersja: na ogol jak lodowka pusta i kasy brak: sos z koncentratu pomidorowego i cebulki badz z koncentratu i rozpuszczonego sera zoltego xd Sekret tkwi w przyprawach. W ogole najciekawsze przepisy powstaja z lenistwa (nie chce sie wychodzic do sklepu i kombinuje sie dziwne rzeczy z tego co jest pod reka). Tym sposobem powstaly tosty z magi i placki z bulek (smakuja jak drozdzowe i jeszcze nikt nie odkryl, ze to bulki maczane w mleku z jajkiem i przyprawami)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lavagetas_heqetai Omega Sun Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! a ja myślałam, że skoro kuchnia lubuska, to pewnie ryby tam dominują ze względu na pojezierza smile no to raczej bardziej na północy- bo tak na prawde my nie tolerujemy Gorzowa w naszym wojewodztwie mrgreen tramwajarze ... stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:36 pm
Autark Lavagetas_heqetai Omega Sun Lavagetas_heqetai Autark też mamy ... tyle, że jest mało znana, na wymarciu sweatdrop z resztą bazuje na kuchni niemieckiej, polacy za krótko są na tych terenach i właśnie przez ten napływ kuchni zza Buga nie potrafi sie odnaleźć nasz Lubuski duch smaku cool no choćby nawet- to co- naszymi specjałami są golonka i tłuste kiełbasy z piwem? a winobranie ma byc wstępem do oktoberfest? ja nie chce takiej Polski! a ja myślałam, że skoro kuchnia lubuska, to pewnie ryby tam dominują ze względu na pojezierza smile no to raczej bardziej na północy- bo tak na prawde my nie tolerujemy Gorzowa w naszym wojewodztwie mrgreen tramwajarze ... stressed tja cool nie obrazajac tramwajów
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:40 pm
Lavagetas_heqetai no tu sie mylisz- winobranie to rdzennie polskie, piastowskie świeto ;P ale fakt- z tego naszego wina to kupa została- choć teraz przez ustawe znoszącą monopol na państwowe wina, nasi winiarze mają się mieć lepiej- zobaczymy- nie ma to jak dobre wino- tak znalazłem film na uczelni wedle którego tradycja Winobrania była jeszcze za niemców (flmiki archiwalne to potwierdzają), wątie aby przetrwała od czasów Piastów no ale możesz mieć racje, masz racje?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:41 pm
a ide se od was! jestescie be!
i... i... i nie znacie sie na jedzeniu!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:42 pm
Autark Lavagetas_heqetai no tu sie mylisz- winobranie to rdzennie polskie, piastowskie świeto ;P ale fakt- z tego naszego wina to kupa została- choć teraz przez ustawe znoszącą monopol na państwowe wina, nasi winiarze mają się mieć lepiej- zobaczymy- nie ma to jak dobre wino- tak znalazłem film na uczelni wedle którego tradycja Winobrania była jeszcze za niemców (flmiki archiwalne to potwierdzają), wątie aby przetrwała od czasów Piastów no ale możesz mieć racje, masz racje? mam bo to Szwaby to przejęły- teraz zabieraja nam winobranie a wciskają 'nasze' obozy...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:42 pm
Lavagetas_heqetai tja cool nie obrazajac tramwajów widać, że swój człowiek cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:44 pm
*wchodzi robiąc dziwne miny, zadowolona, że odzyskała już czucie w twarzy i wardze*
Cześć rofl 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:45 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 03, 2006 1:45 pm
Autark Lavagetas_heqetai tja cool nie obrazajac tramwajów widać, że swój człowiek cool falubaz normalnie ;D
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|