Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
chwalcie siem (+37) Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 22 23 24 25 26 27 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

hejo
  co tam
View Results

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 12:06 pm

ILikeGreenChickenLegs

hm.
wyrecytowałem 3 twierdzenia, bez czytania i przygotowałem nieprzygotowaną lekcję.
chyba to moja ostatnia 6 z matmy.
przygotowałeś lekcję nieprzygotowaną przez kogo? wink
PostPosted: Thu Apr 24, 2008 12:42 pm

wzielam sprawy w swoje rece i zrezygnowalam ze studiow smile

Jukatan

pani psychol

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 12:58 pm

Jukatan

wow, a to czemuż? nie żałujesz? sweatdrop
PostPosted: Thu Apr 24, 2008 1:09 pm

pani psychol
Jukatan

wow, a to czemuż? nie żałujesz? sweatdrop
zaluje troche ludzi - sa naprawde fajni!

ale musialam zrezygnowac, bo to nie bylo to, co pasowalo do mojego charakteru (tzn. profil absolwenta - jestem bardzo nerwowa, chaotyczna i energiczna - wyobrazacie sobie kogos takiego w muzeum?) i zainteresowan (sa nimi grafika, dollfy, pisanie). meczylam sie kazdego dnia, chodzac na wyklady...

myslalam o tym jakos od miesiaca, ale musze cos rodzicom powiedziec razz

Jukatan

pani psychol

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 1:39 pm

tak więc to zrozumiałe.

teraz jakieś masz plany? jakiś inny kierunek? mrgreen
a rodzicom zawsze możesz powiedzieć, żeee... było za trudno ninja
PostPosted: Thu Apr 24, 2008 11:52 pm

pani psychol
tak więc to zrozumiałe.

teraz jakieś masz plany? jakiś inny kierunek? mrgreen
a rodzicom zawsze możesz powiedzieć, żeee... było za trudno ninja
za trudno to nie argument dla moich rodzicow - cza sie bylo lepiej starac.

z kolei fakt, ze bardzo mnie to nie interesowalo rowniez do nich nie trafia - oni tez nie robia tego, co ich interesuje i zyja.

na razie szukam pracy, potem w zaleznosci - jak bedzie fajna, to ide na zaoczne, jak nie - to na dzienne smile

Jukatan

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 1:45 am

eh Juka, Juka... trzeba było do licencjata chociaż dociągnąć...

ale to Twoja decyzja i Twoje życie smile gratulacje za odwagę!
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 3:34 am

też nie należę do istot, które można zamknąć spokojnie w jednym miejscu, ale nie idę na te studia z myślą o przyszłej pracy, tylko ot tak z zainteresowania. razz Później przecież nie muszę pracować ściśle w zawodzie z tym związanym. Jak znajdzie się trochę ziemi w egzotycznych krajach, w której będzie można pędzelkiem pokopać - dobrze, jak nie - trudno! xd Mi tam głównie chodzi o to, żeby studiować w Glasgow... cool

Ale w Polsce takie studia to rzeczywiście mogą być ciężkie... Założę się, że przy odrobinie starań można by uczynić studia, na które się wybrałam, znacznie ciekawszymi. Ale cóż, poziom był jak dla mnie poniżej wszelkiej krytyki.

Myślę, że podjęłaś słuszną decyzję, Jukatan. Nie musisz się już kierować poglądami Twoich Rodziców na to życie, masz prawo do znalezienia sobie wymarzonej kariery! biggrin Myślałaś już o tym, co chciałabyś teraz studiować?

Carcassandra

Anxious Carpenter

pani psychol

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 5:53 am

Daedhel
też nie należę do istot, które można zamknąć spokojnie w jednym miejscu, ale nie idę na te studia z myślą o przyszłej pracy, tylko ot tak z zainteresowania. razz Później przecież nie muszę pracować ściśle w zawodzie z tym związanym. Jak znajdzie się trochę ziemi w egzotycznych krajach, w której będzie można pędzelkiem pokopać - dobrze, jak nie - trudno! xd Mi tam głównie chodzi o to, żeby studiować w Glasgow... cool

Ale w Polsce takie studia to rzeczywiście mogą być ciężkie... Założę się, że przy odrobinie starań można by uczynić studia, na które się wybrałam, znacznie ciekawszymi. Ale cóż, poziom był jak dla mnie poniżej wszelkiej krytyki.

Myślę, że podjęłaś słuszną decyzję, Jukatan. Nie musisz się już kierować poglądami Twoich Rodziców na to życie, masz prawo do znalezienia sobie wymarzonej kariery! biggrin Myślałaś już o tym, co chciałabyś teraz studiować?

dobrze mówi! pisze, znaczy się.
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 6:00 am

Daedhel
ILikeGreenChickenLegs

hm.
wyrecytowałem 3 twierdzenia, bez czytania i przygotowałem nieprzygotowaną lekcję.

to znaczy pani miała poprowadzić (sz. p. prof. Krok), ale ja się spontanicznie zdecydowałem.
i w zeszłym roku na zajęciach były te twiedzenia.
a ja mam super pamieć do numerów i pojęć, więc zapamiętałem.

dziki_wieprz

Jukatan

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 9:52 am

ZebraDeath

dzieki, ale jeszcze nie mam pracy (a szukam od rana) i troche pekam powoli... :<

myslalam
a) grafika komputerowa
b) dziennikarstwo,

przy czym to pierwsze tylko i tylko wtedy, jak znajdę porządną, spokojną pracę i będzie mnie stać na opłacenie zaocznych.
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 10:44 am

ILikeGreenChickenLegs
Daedhel
ILikeGreenChickenLegs

hm.

to znaczy pani miała poprowadzić (sz. p. prof. Krok), ale ja się spontanicznie zdecydowałem.
i w zeszłym roku na zajęciach były te twiedzenia.
a ja mam super pamieć do numerów i pojęć, więc zapamiętałem.
łał! Poprowadziłeś lekcję! xd Nie jesteś aby nadgorliwy? rofl

Carcassandra

Anxious Carpenter

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 10:54 am

Jukatan
ZebraDeath

dzieki, ale jeszcze nie mam pracy (a szukam od rana) i troche pekam powoli... :<

myslalam
a) grafika komputerowa
b) dziennikarstwo,

przy czym to pierwsze tylko i tylko wtedy, jak znajdę porządną, spokojną pracę i będzie mnie stać na opłacenie zaocznych.
nie pękaj, będzie dobrze! mrgreen

Grafikę chcesz studiować zaocznie? To tam tak dużo chętnych jest?

Po jednym dniu rzadko komu uda się znaleźć pracę, zwłaszcza, jak szuka takiej lepszej. Do czasu rozpoczęcia nowego roku akademickiego spokojnie wyrobisz! 3nodding

Dziennikarstwo? Hmmm... nie wiem, czy to dobry wybór. To w gruncie rzeczy bardzo pracochłonne studia, a zbyt teoretyczne (tak mi się wydaje). Po każdych innych studiach ma się poza tym większe szanse na zostanie dziennikarzem. I tu mi się nie wydaje, tylko wiem, co mówię, bo słyszałam na własne uszy redaktor Gazety Wyborczej Wrocław jak mówiła nam, jak mało ludzi po dziennikarstwie u nich pracuje. Wtedy to było bodajże 2-4 ludków na cały sztab GWW! Oni potrzebują ludzi, którzy znają się na jakiejś dziedzinie, żeby wiedzieli, o co pytać i gdzie szukać, jak będzie potrzebny tematyczny artykuł. Mam koleżankę, która marzy o zostaniu dziennikarzem tak na serio. Studiuje socjologię, którą wybrała pod tym właśnie kątem.

Poza tym dziennikarstwo wskutek jakiejś paranoicznej a powszechnej histerii jest bodajże najbardziej obleganym kierunkiem w Polsce w ogóle, średnio naście osób na miejsce.
PostPosted: Fri Apr 25, 2008 12:32 pm

Daedhel
nie pękaj, będzie dobrze! mrgreen

Grafikę chcesz studiować zaocznie? To tam tak dużo chętnych jest?

Po jednym dniu rzadko komu uda się znaleźć pracę, zwłaszcza, jak szuka takiej lepszej. Do czasu rozpoczęcia nowego roku akademickiego spokojnie wyrobisz! 3nodding

Dziennikarstwo? Hmmm... nie wiem, czy to dobry wybór. To w gruncie rzeczy bardzo pracochłonne studia, a zbyt teoretyczne (tak mi się wydaje). Po każdych innych studiach ma się poza tym większe szanse na zostanie dziennikarzem. I tu mi się nie wydaje, tylko wiem, co mówię, bo słyszałam na własne uszy redaktor Gazety Wyborczej Wrocław jak mówiła nam, jak mało ludzi po dziennikarstwie u nich pracuje. Wtedy to było bodajże 2-4 ludków na cały sztab GWW! Oni potrzebują ludzi, którzy znają się na jakiejś dziedzinie, żeby wiedzieli, o co pytać i gdzie szukać, jak będzie potrzebny tematyczny artykuł. Mam koleżankę, która marzy o zostaniu dziennikarzem tak na serio. Studiuje socjologię, którą wybrała pod tym właśnie kątem.

Poza tym dziennikarstwo wskutek jakiejś paranoicznej a powszechnej histerii jest bodajże najbardziej obleganym kierunkiem w Polsce w ogóle, średnio naście osób na miejsce.
mialam isc na dziennikarstwo w zeszlym roku, ale ostatecznie zrezygnowalam we wrzesniu, odebralam papiery na rzecz archeologii... czy zaluje - nie, troche zycia poznalam dzieki temu.

dziennikarstwo wybieram, aby miec kontakt z pisaniem. pisuje recenzje na ACP, czasem skrobne opowiadanko, ale to troche malo, a wierze, ze na dziennikarskic hbede miec jakis, jeden chociaz przedmiot zwiazany z pracami pisemnymi, ba! na kazdy przedmiot bede musiala napisac jakowaz prace - tymczasem na archeologii mialam tylko jedna w tym roku... i zle mi poszlo, bo posiwecilam sie za bardzo sferze jezykowej, nizli merytorycznej XD

Jukatan

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Fri Apr 25, 2008 12:54 pm

Jukatan
ZebraDeath

myslalam
a) grafika komputerowa
b) dziennikarstwo,

teraz to Cie zasmucę ja dobrej roboty szukam od stycznia. i dupa blada. xp
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 22 23 24 25 26 27 ... 119 120 121 122 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games