|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 9:09 am
Sasori69 pani psychol Sasori69 Sama własnoręcznie upiekłam zebrę. hyhyhy mrgreen I teraz już wiadomo dlaczego jest death XD nie pamiętam żebym się zgadzała na solarkę, ale tym bardziej gratuluję ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 11:48 am
Jukatan Daedhel A czemu Ty wybrałaś archeologię, skoroś taka nieszczęśliwa teraz? napisalam gdzies, ze jestem nieszczesliwa? D: jak szlam na te studia, to z usmiechem na ustach, wyobrazajac sobie siebie z lopata w reku i kapeluszu a'la indiana jones, spieczona sloncem, w krotkich spodniach ii obcislej bluzce... po miesiacu studiowania uswiadomilam sobie, ze nie jest wcale tak rozowo, poza tym - duzo roboty papierkowej, planigrafii, stratygrafii... pierwsze lata podobno zawsze są najgorsze, bo muszą dać solidne podstawy do późniejszej, ciekawszej roboty. Poza tym archeologia umożliwi mi gruntowną powtórkę z różnych mitologii i będę później sadzić takimi porównaniami, że Ptah się skonfunduje! twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 11:54 am
Daedhel Jukatan Daedhel A czemu Ty wybrałaś archeologię, skoroś taka nieszczęśliwa teraz? napisalam gdzies, ze jestem nieszczesliwa? D: jak szlam na te studia, to z usmiechem na ustach, wyobrazajac sobie siebie z lopata w reku i kapeluszu a'la indiana jones, spieczona sloncem, w krotkich spodniach ii obcislej bluzce... po miesiacu studiowania uswiadomilam sobie, ze nie jest wcale tak rozowo, poza tym - duzo roboty papierkowej, planigrafii, stratygrafii... pierwsze lata podobno zawsze są najgorsze, bo muszą dać solidne podstawy do późniejszej, ciekawszej roboty. Poza tym archeologia umożliwi mi gruntowną powtórkę z różnych mitologii i będę później sadzić takimi porównaniami, że Ptah się skonfunduje! twisted no Dae, po takich argumentach biorę drugi kierunek. zgadnij jaki cool
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 12:41 pm
Najlepsza jest cymryjska mitologia 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 1:05 pm
ZebraDeath Daedhel Jukatan Daedhel A czemu Ty wybrałaś archeologię, skoroś taka nieszczęśliwa teraz? napisalam gdzies, ze jestem nieszczesliwa? D: jak szlam na te studia, to z usmiechem na ustach, wyobrazajac sobie siebie z lopata w reku i kapeluszu a'la indiana jones, spieczona sloncem, w krotkich spodniach ii obcislej bluzce... po miesiacu studiowania uswiadomilam sobie, ze nie jest wcale tak rozowo, poza tym - duzo roboty papierkowej, planigrafii, stratygrafii... pierwsze lata podobno zawsze są najgorsze, bo muszą dać solidne podstawy do późniejszej, ciekawszej roboty. Poza tym archeologia umożliwi mi gruntowną powtórkę z różnych mitologii i będę później sadzić takimi porównaniami, że Ptah się skonfunduje! twisted no Dae, po takich argumentach biorę drugi kierunek. zgadnij jaki cool eee... hmmm... medycyna? xd ad ichabot: cymryjska? A tuś mnie zagiął. Nie słyszałam o takowej! surprised
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 1:06 pm
Daedhel ZebraDeath Daedhel Jukatan Daedhel A czemu Ty wybrałaś archeologię, skoroś taka nieszczęśliwa teraz? napisalam gdzies, ze jestem nieszczesliwa? D: jak szlam na te studia, to z usmiechem na ustach, wyobrazajac sobie siebie z lopata w reku i kapeluszu a'la indiana jones, spieczona sloncem, w krotkich spodniach ii obcislej bluzce... po miesiacu studiowania uswiadomilam sobie, ze nie jest wcale tak rozowo, poza tym - duzo roboty papierkowej, planigrafii, stratygrafii... pierwsze lata podobno zawsze są najgorsze, bo muszą dać solidne podstawy do późniejszej, ciekawszej roboty. Poza tym archeologia umożliwi mi gruntowną powtórkę z różnych mitologii i będę później sadzić takimi porównaniami, że Ptah się skonfunduje! twisted no Dae, po takich argumentach biorę drugi kierunek. zgadnij jaki cool eee... hmmm... medycyna? xd cymryjska? A tuś mnie zagiął. Nie słyszałam o takowej! surprised Słyszałaś na pewno. Bo to inaczej jest mitologia celtycka biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 1:42 pm
same nazwy i imiona są cudownie, pobudzają wyobraźnię whee whee whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 2:20 pm
ZebraDeath same nazwy i imiona są cudownie, pobudzają wyobraźnię whee whee whee Np. taki Cuchulainn. Imię w samym wyglądzie, a nawet w wymowie wdzięczne, tylko że tłumaczenie tego imienia to "pies Culanna" i wiąże się z jednym z mitów o tym bohaterze xd btw. przejrzałem dokładnie, co trzeba i okazało się, że trochę się pomyliłem sweatdrop mitologia cymryjska jest odłamem mitologii celtyckiej, bo dokładnie wywodzi się z Walii (Cymru) Cuchulainn zaś, gwoli uściślenia, pochodzi z mitologii irlandzkiej (też celtyckiej) mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 12:17 pm
ichabot ZebraDeath same nazwy i imiona są cudownie, pobudzają wyobraźnię whee whee whee Np. taki Cuchulainn. Imię w samym wyglądzie, a nawet w wymowie wdzięczne, tylko że tłumaczenie tego imienia to "pies Culanna" i wiąże się z jednym z mitów o tym bohaterze xd btw. przejrzałem dokładnie, co trzeba i okazało się, że trochę się pomyliłem sweatdrop mitologia cymryjska jest odłamem mitologii celtyckiej, bo dokładnie wywodzi się z Walii (Cymru) Cuchulainn zaś, gwoli uściślenia, pochodzi z mitologii irlandzkiej (też celtyckiej) mrgreen jeden... hm, pies (Culanna xd )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 23, 2008 12:34 pm
ZebraDeath ichabot ZebraDeath same nazwy i imiona są cudownie, pobudzają wyobraźnię whee whee whee Np. taki Cuchulainn. Imię w samym wyglądzie, a nawet w wymowie wdzięczne, tylko że tłumaczenie tego imienia to "pies Culanna" i wiąże się z jednym z mitów o tym bohaterze xd btw. przejrzałem dokładnie, co trzeba i okazało się, że trochę się pomyliłem sweatdrop mitologia cymryjska jest odłamem mitologii celtyckiej, bo dokładnie wywodzi się z Walii (Cymru) Cuchulainn zaś, gwoli uściślenia, pochodzi z mitologii irlandzkiej (też celtyckiej) mrgreen jeden... hm, pies (Culanna xd ) hue hue mrgreen Fajnie jest trochę wiedzieć o mitologii. Podczas czytania książek znajduje się o wiele więcej ciekawych nawiązań i łatwiej jest zrozumieć ocb 3nodding whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 24, 2008 11:44 am
już niedługo będę w tym wszyskim oblatana, bo jadę do kraju narodzin tychże mitologii, sasasasasa... twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 24, 2008 11:48 am
dostałem dwie 6 dziś. z amtematyki i angielskiego. no cóż, cuda się zdażają.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 24, 2008 11:51 am
ILikeGreenChickenLegs dostałem dwie 6 dziś. z amtematyki i angielskiego. no cóż, cuda się zdażają.
gratulacje! biggrin Od razu widać, że to nie liceum jeszcze... oj, pokornieje wtedy człowiek, przy czwórkach przeżywa wysokie stadia samozadowolenia... stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 24, 2008 11:54 am
hm. wyrecytowałem 3 twierdzenia, bez czytania i przygotowałem nieprzygotowaną lekcję. chyba to moja ostatnia 6 z matmy.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 24, 2008 12:05 pm
ILikeGreenChickenLegs dostałem dwie 6 dziś. z amtematyki i angielskiego. no cóż, cuda się zdażają.
kujon! a ja mam dziś dobry humor :* xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|