|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 8:10 am
a jak do mnie kochaś przyjedzie, to serwuję mu sushi.
Przepis - iść do Tokio Express i kupić xD
a tak bardziej odtwórczo... ostatnio mam nową, ukochaną potrawę :3 są to naleśniki z serkiem almette i sosem pomidorowym. Uważam, że są po prostu fenomenalne! heart nadzienia daje się malutko, cienko, składa na cztery naleśnika i polewa sosem heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 10:14 am
Sun - zaskoczylas mnie tym pytaniem: do czego sie go podaje? XD no jak to, do czego? do kebabow, tortilli, salatek, kurczaka... kurczak na cieplo smile do czego chcesz :] salatka idealna, najlepsza ze wszystkich...: feta w kostke pokrojona (nie ta kupiona w kostkachj, tylko ta do salatek i trza ja samemu pokroic), kapusta pekinska w paski ,kukurydza z puszki (pudliszki koniecznie), zolty ser, por( nie jest konieczny), pomidor, ogorek i sos czosnkowy... powinna byc jeszcze czerwona papryka ale ja nie lubie wiec ja wywalam... mozesz dodac tez groszek (tez pudliszki) ale w malej ilosci.
co do sushi... *________* moja luba potrawa *___* mozna kupic w marketach skladniki i robic samemu - wychodza swietne... ja lubie sie w to bawic smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:49 am
kto mi poda dbry przepis na ciasteczka? 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 05, 2007 6:41 am
Marcinka kto mi poda dbry przepis na ciasteczka? 3nodding ale jakie? bo sa miliony przepisow na ciastka
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 06, 2007 1:04 pm
Omega Sun Marcinka kto mi poda dbry przepis na ciasteczka? 3nodding ale jakie? bo sa miliony przepisow na ciastka dobre i niezbyt pracochłonne rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 5:50 pm
mam ochotę zrobić łazanki... wiem, odbilo mi maxymalnie... ale oczywiscie MiSZCZu Kuchni... masz jakieś wlasne i sprawdzone przepsiy na to dzielo kulinarne? :>
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 17, 2007 10:51 am
Łazanki to ja wolę zjadać, niż robić =P Najlepsze z kapustą, znajdziesz przepis w kazdej książce kucharskiej, nawet shitoska "Kuchnia Polska" się nada =P
A ja ostatnio jem cos banalnego że aż strach, ale pysznego =3 Zwykłę durne kanapki z serkiem, tylko serek jest słodki, a nie twarożkowaty, waniliowy... Ja nie wiedziałam, że takie pyszne są słodkie kanapki [proszę się nie śmiać, OK? =P Nutella mnie zraziła!]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 5:37 am
Nutella najlepiej smakuje, jak sie ja bezposrednio zjada ze sloika (przy uzyciu lyzki oczywiscie ^^)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 7:17 am
Gagarin mam ochotę zrobić łazanki... wiem, odbilo mi maxymalnie... ale oczywiscie MiSZCZu Kuchni... masz jakieś wlasne i sprawdzone przepsiy na to dzielo kulinarne? :> przejrzalam pare przepisow na danie z lazankami (chyba, ze chodzilo Ci o sam makaron) i ogolnie panuje pelna dowolnosc smile Wazne aby w przepisie znalazla sie biala lub kiszona kapusta, cebulka i jakies grzyby. Reszta skladnikow to juz wg uznania: kielbasa albo boczek, papryka, jakiestam inne mieso. Przykladowy przepis jaki udalo mi sie znalezc: •ok. 1 kg kiszonej kapusty •średnia główka bialej kapusty •ok. 0,30 kg pieczarek •duża cebula pokrojona w kostkę •makaron łazankowy • przyprawy (sól, pieprz, mielona ostra papryka, czosnek granulowany, kminek) 1.Ugotowac makaron al dente, odcedzic i zahartowac w zimnej wodzie aby się nie posklejał. 2.Kapuste kiszona odcisnac, pokroic, podgotowac. Kapustę białą poszatkować –podgotować. Pokrojone pieczarki podsmazyc z pokrojona cebula. Wszystko połączyć w dużym garnku wraz z ugotowanym makaronem i przyprawami; dusić do miekkosci. Dodaj do tego podsmazone kawaleczki boczku albo kielbasy i bedzie pyszne smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 8:29 am
grrrrrrr wlasnie sie robia *____* ale pachnie *____* a jak smakuje? mniaaaaam *___* moj wspollokator mnie zaraz przez to zgwalci... biggrin troche inaczej zrobilem, bo zaczalem juz robic jak pojawil sie Twoj przepis. kiszona, mloda ugotowana... grzyby (pieczarki i normalne) podsmazone na cebuli i boczku. wrzucilem kapuste odsaczona z wody oczywiscie :] smazylem, wrzucilem makraon - smazylem dalej, dodalem troche przypraw... zamiast papryki dalem chilli (no troche chyba za duzo wrzucilem XD ) ale pachnie maxymalnie dobrze! wyszlo tego tyle, ze moge cala szkole poczestowac razz ale czegos tam brakuje... hmmm pobawie sie jeszcze :] dzieki za przepis biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 8:40 am
troche za ostre wsyzslo.. w sumie troche... to wyszlo tak ostre, ze ja to ledwo jem, a uwielbiam pikantne rzeczy - da sie cos z tym zrobic? poddusic troche w wodzie? czy cos?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 10:21 am
Gagarin troche za ostre wsyzslo.. w sumie troche... to wyszlo tak ostre, ze ja to ledwo jem, a uwielbiam pikantne rzeczy - da sie cos z tym zrobic? poddusic troche w wodzie? czy cos? ja nie lubie lazanek >.< po raz kolejny (bo ciapa jestem) ładnie proszę (najlepiej na pma) o przyjazny środowisku przepis na pyszne kruche ciasteczka heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 12:09 pm
Gagarin troche za ostre wsyzslo.. w sumie troche... to wyszlo tak ostre, ze ja to ledwo jem, a uwielbiam pikantne rzeczy - da sie cos z tym zrobic? poddusic troche w wodzie? czy cos? hmm przy tym zestawie skladnikow chyba tylko dodac wiecej jakiegos skladnika. Ewentualnie moze tak jak z za slona zupa- wrzucic na jakis czas surowy ziemniak? ale to dziala na sol, nie wiem czy na chilli smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 1:53 pm
a ja ostatnio zrobiłam sałatke tabbouleh ^_^ jest pyszna i szybko się ją robi. wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 23, 2007 2:44 pm
Dariia a ja ostatnio zrobiłam sałatke tabbouleh ^_^ jest pyszna i szybko się ją robi. wink jest swietna do dan z grilla
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|