Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~~ HP ~~ Nocne (i dzienne ^^) Polakow rozmowy ~~ Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 22912 22913 22914 22915 22916 22917 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Gailenquen

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:10 am

Rin_Youkai
ja mam 17 lat, ale wychowywana bylam z starszym bratm ( 20 lat ), i zazwyczaj bylam z jego starszymi kolegami. Chodz jak czasem spojze na osoby z mojego wieku to az mi wstyd stare . Chodz ostatnio w naszym liceum ( jak ktos ze Stargardu to "Stary " wie co to XD( najlepszy ) ) byla niezla ofera " sex afera - -''' " w calej szkole bylyu porozwieszane wielkie zdiecia dziewczyny z naszej budy i jeszcze jednej robiacej jakiemus gosciowi loda = =
==' I coraz wiecej sie slyszy o mlodych mamach, ktore wpadly na imprezie... Pff... Trzeba naprawde byc pieprznietym i bez rozumu.

Mnie sie wydaje, ze rodzice boja sie krzyczec/karac swoje dzieci. Ze sie dziecko rozplacze, czy obrazi. I dobrze, niech tak zrobi. Ale bedzie wiedzialo, co jest dobre a co zle.
A jesli chodzi o nabranie niezaleznosci - jezeli ktorys z rodzicow bedzie bez przerwy sie wstawial za swoim dzieckiem, to nigdy nie nauczy go odpowiedzialnosci. Wiec tryb 'dziecko jak oczko w glowie' tez nie jest dobrym rozwiazaniem.
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:13 am

Omi - i tak jeszcze nie raz zdarzy Ci sie pomieszac slowka XD Ja teraz pisze zadania z hiszpanskiego i lapie sie na tym, ze zamiast hiszp. slowka pisze francuskie. Tak samo jest z angielskim...
Powodzenia zycze :3 nauka samemu jest trudna, tak mi sie wydaje ^^' A nauczyciel moze lopatologicznie cos wyjasnic biggrin

Gailenquen

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:15 am

Gaile de Verte
Rin_Youkai
ja mam 17 lat, ale wychowywana bylam z starszym bratm ( 20 lat ), i zazwyczaj bylam z jego starszymi kolegami. Chodz jak czasem spojze na osoby z mojego wieku to az mi wstyd stare . Chodz ostatnio w naszym liceum ( jak ktos ze Stargardu to "Stary " wie co to XD( najlepszy ) ) byla niezla ofera " sex afera - -''' " w calej szkole bylyu porozwieszane wielkie zdiecia dziewczyny z naszej budy i jeszcze jednej robiacej jakiemus gosciowi loda = =
==' I coraz wiecej sie slyszy o mlodych mamach, ktore wpadly na imprezie... Pff... Trzeba naprawde byc pieprznietym i bez rozumu.

Mnie sie wydaje, ze rodzice boja sie krzyczec/karac swoje dzieci. Ze sie dziecko rozplacze, czy obrazi. I dobrze, niech tak zrobi. Ale bedzie wiedzialo, co jest dobre a co zle.
A jesli chodzi o nabranie niezaleznosci - jezeli ktorys z rodzicow bedzie bez przerwy sie wstawial za swoim dzieckiem, to nigdy nie nauczy go odpowiedzialnosci. Wiec tryb 'dziecko jak oczko w glowie' tez nie jest dobrym rozwiazaniem.
Dokladnie. Ja jak bylam mala i wlazilam na drzewo to bylo tak :
Mama: Kasiu nie wchodzi na nie bo spadniesz.
ja: Niec mi nie bedzie.- wlazilam i spadalam
Pozniej juz nie wchodzialm tak wysoko. Jednak gdy przychodzilo do ciezkich rzeczy to rodzice zawsze mi pomogi. Naprawde jestem zadowolna z nich. Nie musze ich oszukiwac, nie gadam na nich ciagle jacy sa poje... , moge z nimi gadac doslownie o wszystkim, mam do nich ogromne zaufanie. Wiekrzosc w moim wieku uwaza ze to kolezanka jest ci blizsza i wie lepiej co dla ciebie dobre niz rodzi, To jest zle myslenie ( chodz zalezy kto jaka ma rodzine - -'' Ja teraz mowie o takich normlanych rodzicach.
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:16 am

Gaile de Verte
Omi - i tak jeszcze nie raz zdarzy Ci sie pomieszac slowka XD Ja teraz pisze zadania z hiszpanskiego i lapie sie na tym, ze zamiast hiszp. slowka pisze francuskie. Tak samo jest z angielskim...
Powodzenia zycze :3 nauka samemu jest trudna, tak mi sie wydaje ^^' A nauczyciel moze lopatologicznie cos wyjasnic biggrin
Ja tak mam z angielskim i niemieckim blaugh Oka ja musze leciec stare brat zgania.. papap

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200

Gailenquen

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:17 am

Rin_Youkai
Gaile de Verte
Ja tak mam z angielskim i niemieckim blaugh Oka ja musze leciec stare brat zgania.. papap
Milego :3
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:17 am

Dzieci rozpuszcone jak dziadowski bicz palimy na stosie tak mowie ja, Konio El Huan von alfonso 1

El Konio

Omega Sun
Captain

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:20 am

Gaile de Verte

ogladalam ostatnio kasete z balu w gimnazjum...Takie male dziewczynki wymalowane, wytapirowane, wydekoltowane... obsciskuja sie z chlopakami. W kazdej klasie przynajmniej jedna w ciazy.. sweatdrop
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 2:24 am

Gaile de Verte

Ja sie uczylam juz dwoch jezykow, roznymi metodami i w sumie najwiecej pamietam z tego, czego uczylam sie samodzielnie, ale trzeba na prawde lubic to robic smile Kazdy ma swoje metody uczenia sie, a ja chyba wlasnie najbardziej lubie uczyc sie samodzielnie, we wlasnym tempie, ale trzeba miec duzo samozaparcia... mam nadzieje, ze mi go wystarczy smile

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 3:44 am

To znowu ja whee . Ojej x_X malo tu sie wydarzylo do mojego odejscia. Jest tu ktos jeszcze question

Zaraz zrobimy przeszukania ninja
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 3:50 am

Rin_Youkai
To znowu ja whee . Ojej x_X malo tu sie wydarzylo do mojego odejscia. Jest tu ktos jeszcze question

nie ma ninja

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 3:52 am

Omega Sun
Rin_Youkai

nie ma ninja
Widze, ze opce ciala uzywaja kamuflarzy ... hmmm ninja sprawdzmy w lozku czy ktos sie nie chowa arrow
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:02 am

Rin_Youkai
Omega Sun
Rin_Youkai

nie ma ninja
Widze, ze opce ciala uzywaja kamuflarzy ... hmmm ninja sprawdzmy w lozku czy ktos sie nie chowa arrow

*wyglada z zaa lodoofki* hmmm ....
*powoli skrada sie od tylo * twisted

NaviRetlav

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:05 am

Addik
Rin_Youkai
Omega Sun
Rin_Youkai

nie ma ninja

To zaczyna byc jak UT xd . Ninje w ciemnosciach ninja

P.S Addik masz swietna sygnaturke eek serio sliczna
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:13 am

Rin_Youkai
Addik
Rin_Youkai
Omega Sun
Rin_Youkai

nie ma ninja

To zaczyna byc jak UT xd . Ninje w ciemnosciach ninja

P.S Addik masz swietna sygnaturke eek serio sliczna

*stojac tuz zania szepce do ucha ciche ; "witam" poczym dematerializoje sie i znika ... *

hehs .. jak poprosisz ladnie ib to moze tez cos ci wykombinoje XD

( glos dochodzi z lodoofki )
sorka ... jednak musze juz znikac .. crying

NaviRetlav

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 4:14 am

KYAA!! O malo mi sie czajnik przed chwila nie przypalil = =, zachaczylam koszulka o klamke i sie przewrocilam, zarylam glowa w drzwiczki do szafki, spadlam z krzesla jak wieszalma firanke, jestem chora i biegam za motylami T6T. Chyba pojde po cos na koncentracje - -
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 22912 22913 22914 22915 22916 22917 ... 29882 29883 29884 29885 [>] [>>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games