|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:52 am
Gaile de Verte Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) Ja dla odmiany dzieci ne lubie, takich wkurzajacych XD Ktore sie brataja z Panna Destrukcja.
Ale swoje wlasne chce miec :3 Nawet dwojke. Chlopca i dziewczynke albo dwoch chlopcow :3 Najlepiej miec to i to XD chodz bycie mama to ciezka praca. Zwlaszcza gdy dzieci dorastaja sweatdrop . Choc moja mama nie ma ze mna zadnych problemow x_X''. Moze ja ze swoim dzieckiem tez nie bede miec >_>. / zerka na starszego brata - nie jednak to tylko ja z tego domu jestem normlana =-=
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:53 am
Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:54 am
Rin_Youkai Gaile de Verte Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) Ja dla odmiany dzieci ne lubie, takich wkurzajacych XD Ktore sie brataja z Panna Destrukcja.
Ale swoje wlasne chce miec :3 Nawet dwojke. Chlopca i dziewczynke albo dwoch chlopcow :3 Najlepiej miec to i to XD chodz bycie mama to ciezka praca. Zwlaszcza gdy dzieci dorastaja sweatdrop . Choc moja mama nie ma ze mna zadnych problemow x_X''. Moze ja ze swoim dzieckiem tez nie bede miec >_>. / zerka na starszego brata - nie jednak to tylko ja z tego domu jestem normlana =-= ale jak bedziesz miala WLASNE dzieci inaczej bedziesz na nie patrzec ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:55 am
DObra udam, ze porpsotu tego nie widze..., ale Wczoraj avki wariowaly, a dzis moja postac chodzi po miastach i wyglada jak duch jakiegos chlopaka, nadodatek doszla mi funkcjia kopania w ziemi. Wcale nie kupywalam tej szpachelki = ='' Cusss tu sie dzieje , albo to ja wariuje ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:56 am
Omega Sun Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:56 am
Omega Sun Dziekuje 4laugh *wcina prince polo* a co do jezyka, to chodzi mi glownie o komunikacje. Chce sie nauczyc na tyle zeby sie swobodnie porozumiewac, wiec wiekszy nacisk klade na nauke slowek (chociaz wiadomo- bez gramatyki ani rusz). Juz sobie nazamawialam cala mase roznych pomocy i postanowilam sie do tego przylozyc 3nodding Przez brak znajomosci tego jezyka przeszlo mi juz kolo nosa wiele ciekawych ofert zwiazanych ze studiami i praca wiec chyba najwyzsza pora sie wziac za siebie xp Francuski, jak kazdy jezyk, ma to do siebie, ze trzeba miec z nim kontakt, zeby go nie zapomniec... Ja po polrocznej przerwie mam ogromna luke :/ Zaluje, ale na razie nie stac mnie na korki, a nie moge w mojej szkole sie go uczyc. Robienie samych cwiczen nic nie daje - trzeba mowic, rozmawiac.
Spora czesc slowek z francuskiego mozna skojarzyc z angielskimi etc. :3 I no... jak lubisz jezyki obce, to francuski bedzie latwiejszy. A na marginesie - po opanowniu francuskiego w stopniu komunikatywnym, dobrze jest poznac hiszpanski. Jest okropnie do francuskiego zblizony - ma w sumie to sama, a nawet prostsza gramatyke :3 Kwestia poznania kilku slowek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:58 am
Twisted_Exile Omega Sun Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate *czuje sie jak wstretny, rozpuszczony bachor* Wlasnie, no! XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 1:58 am
Twisted_Exile Omega Sun Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate Naprawde ! a juz rocznik 1990 to masakra.... co roku jest coraz gorzej. I z takich dzieci robia sie rodzice... bedzie jeszcze gorzej xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:00 am
Twisted_Exile Omega Sun lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate Bo to wina rodzicow, pozwalaja im na wszystko, we wszystkim je wyreczaja a potem wyrastaja tacy mali terrorysci ninja Albo kolejna bzdura: bezstresowe wychowanie.. nasz profesor od psychologii mowil, ze to najwieksza krzywda jaka mozna zrobic dziecku (bo jest potem nieprzygotowane do zycia i rozwiazywania problemow) i ze ten system jest dobry tylko wtedy gdy jest sie w stanie zapewnic potem takiemu dzieciakowi bezstresowa szkole, prace, zwiazek itd a to raczej niemozliwe 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:00 am
Gaile de Verte Twisted_Exile Omega Sun Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate *czuje sie jak wstretny, rozpuszczony bachor* Wlasnie, no! XD a co moze nie jestes mala ksiezniczka ktora uwaza ze wszystko sie jej nalezy wink pirate rofl wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:02 am
Twisted_Exile a co moze nie jestes mala ksiezniczka ktora uwaza ze wszystko sie jej nalezy wink pirate rofl wink Pff... no... Oddaj mi swoje Hornsy, ło! XDDDDD mrgreen
Bezstresowe wychowanie - to nie istnieje ^^' Jak bylam mala, to dostawalam w tylek, bylam upominana, krzyczeli na mnie... A teraz mam swietny kontakt w rodzicami, naprawde ogromna porcje zaufania i silna wiez ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:03 am
Omega Sun Twisted_Exile Omega Sun lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate Bo to wina rodzicow, pozwalaja im na wszystko, we wszystkim je wyreczaja a potem wyrastaja tacy mali terrorysci ninja Albo kolejna bzdura: bezstresowe wychowanie.. nasz profesor od psychologii mowil, ze to najwieksza krzywda jaka mozna zrobic dziecku (bo jest potem nieprzygotowane do zycia i rozwiazywania problemow) i ze ten system jest dobry tylko wtedy gdy jest sie w stanie zapewnic potem takiemu dzieciakowi bezstresowa szkole, prace, zwiazek itd a to raczej niemozliwe 3nodding ale wiesz rodzicom teraz lepij jest bezstresowo wychowywac bo nie musza zwraca uwagi na dziecko tak naprawde i mog asie soba zajca bo zeby nakrzyczec na dziecko potrzeba sie tym zajac i zwrocic troche uwagi confused daltego popularnosc bezstresowego wciaz rosnie :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:03 am
Gaile de Verte Twisted_Exile Omega Sun Rin_Youkai Ja tez nie XD, ale Omega jest pelnoletnie. Eeee Omeeegaaa >_> lubisz dzieci ?? < maslane oczka> ( ty nas adoptujesz i zabierasz Gaile lodowke XD ). Ja tez nie zbyt lubie x_X choc czasem... jak slysze slodki glosik 4 latka Uuu i nie takiego paskudnego i wrednego scream tylko takiego : A co to jest ? XD To nawet sobie mysle ze sa fajne XDD ( po 5 minutach znowu stwierdzam - nie chce miec dzieci = = ) lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate *czuje sie jak wstretny, rozpuszczony bachor* Wlasnie, no! XD ja mam 17 lat, ale wychowywana bylam z starszym bratm ( 20 lat ), i zazwyczaj bylam z jego starszymi kolegami. Chodz jak czasem spojze na osoby z mojego wieku to az mi wstyd stare . Chodz ostatnio w naszym liceum ( jak ktos ze Stargardu to "Stary " wie co to XD( najlepszy ) ) byla niezla ofera " sex afera - -''' " w calej szkole bylyu porozwieszane wielkie zdiecia dziewczyny z naszej budy i jeszcze jednej robiacej jakiemus gosciowi loda = =
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:07 am
Omega Sun Twisted_Exile Omega Sun lubie na ogol chyba, ze sa wstretne, zarozumiale i rozpuszczone przez rodzicow, no i tez jak mnie odwiedzaja moi kuzyni z-piekla-rodem, to czasem mi to lubienie przechodzi xd wiele osob to potwierdza ze to co sie urodzilo po 86 roku w wiekszoci to takie rozpuszczone fstretne bahory pirate Bo to wina rodzicow, pozwalaja im na wszystko, we wszystkim je wyreczaja a potem wyrastaja tacy mali terrorysci ninja Albo kolejna bzdura: bezstresowe wychowanie.. nasz profesor od psychologii mowil, ze to najwieksza krzywda jaka mozna zrobic dziecku (bo jest potem nieprzygotowane do zycia i rozwiazywania problemow) i ze ten system jest dobry tylko wtedy gdy jest sie w stanie zapewnic potem takiemu dzieciakowi bezstresowa szkole, prace, zwiazek itd a to raczej niemozliwe 3nodding Taa bezstresowe scream Cholera wzieli by sie za te dzieci , a nie kompletnie je zlewaja. Ja tez jak bylam mala to co chwile pachem obrywalam, nadodatek jeździlam z bratem i ojcem na tkaie zawody, wiec to nas mcno zblizylo. Teraz zreszta jezdze konno i moja mama tez sprubowala, chodz tylko sprubowala to kontakt z nia mi sie poprawil., Tak samo teraz z ojcem. To co zostalo stworzone w dziecinstwie nic nie rozerwie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 2:08 am
Gaile de Verte Francuski, jak kazdy jezyk, ma to do siebie, ze trzeba miec z nim kontakt, zeby go nie zapomniec... Ja po polrocznej przerwie mam ogromna luke :/ Zaluje, ale na razie nie stac mnie na korki, a nie moge w mojej szkole sie go uczyc. Robienie samych cwiczen nic nie daje - trzeba mowic, rozmawiac.
Spora czesc slowek z francuskiego mozna skojarzyc z angielskimi etc. :3 I no... jak lubisz jezyki obce, to francuski bedzie latwiejszy. A na marginesie - po opanowniu francuskiego w stopniu komunikatywnym, dobrze jest poznac hiszpanski. Jest okropnie do francuskiego zblizony - ma w sumie to sama, a nawet prostsza gramatyke :3 Kwestia poznania kilku slowek. Z kontaktem nie bedzie problemow, bo znam mase francuzow i belgow a te narodowosci maja taka mentalnosc, ze niechetnie ucza sie jezykow obcych i na ogol znaja tylko swoj, wiec ciezko sie czasem dogadac na migi wink Na razie zapisalam sie na kurs eskk, bo jest tanszy niz w szkole jezykowej, ma dobre opinie i pozwala mi swobodnie dobierac sobie godziny nauki. Beda mi przysylac ksiazeczki z lekcjami, plyty, cwiczenia, prace domowe itd.. juz mam przydzielona nauczycielke przez net, ktora bedzie sie mna "opiekowac". Zamowilam sobie tez pudlo fiszek. Osoby, ktore z nich korzystaly bardzo sobie chwala te metode... chociaz niestety do najtanszych ona nie nalezy :/ A o tym hiszpanskim to czytalam na jakims forum, ze wlasnie te jezyki sa blizniaczo podobne i warto po francuskim wziac sie za hiszpanski (ale nie uczyc sie ich na raz, bo mozna sie zamotac)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|