|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:11 am
BeeWolf_san Ridsu ot to moze byc. Beeczyzm napewno bedzie oki , i przyjmie sie na stale w filozofi a ty zostaniesz najwiekszym prekursorem whee ale jak to wpłynie na cała populacje ? Myslisz ze waskie umysły ludzie są w stanie pojac te wspaniała ideeologie ? i jak to sie odbije na swiecie ? Szkoła Beczyzmu, Ridsu ty zostaniesz moim najwiekszym uczniem whee tak nauczycielu. *cmoka w odcisk* czy nie nalezalo by sie udac na kontemplacje do beczki z bimbrem? pozniej pokazemy ludzia beczke , wszystkim otworza sie oczy 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:13 am
BeeWolf_san a wytłumacz mi czemu tak uwarzasz? mamy znalezc nurt odpowiadajacy jesli dobrze pamietam nierobstwa i obijania sie, czyli romantyzm pasuje, bohter romantyczny jest najbardziej nieudolna postacia w literaturze (przynajmniej tej wykladanej w liceach), nic nie robia czekajac na pomoc drugiej osoby (nalzenstwa dla pieniedzy), to lenie (zwalaja wine za nieudolne zycie na innych po czym czesto dokonuja samobojstwa bo lenia sie coz samemu zrobic ze swoim zyciem) *nie obraz sie, nie mowie o tobie*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:15 am
Autark BeeWolf_san a wytłumacz mi czemu tak uwarzasz? mamy znalezc nurt odpowiadajacy jesli dobrze pamietam nierobstwa i obijania sie, czyli romantyzm pasuje, bohter romantyczny jest najbardziej nieudolna postacia w literaturze (przynajmniej tej wykladanej w liceach), nic nie robia czekajac na pomoc drugiej osoby (nalzenstwa dla pieniedzy), to lenie (zwalaja wine za nieudolne zycie na innych po czym czesto dokonuja samobojstwa bo lenia sie coz samemu zrobic ze swoim zyciem) *nie obraz sie, nie mowie o tobie* a Kordian? A konrad Walenrod? a pan Tadeusz?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:18 am
Autark BeeWolf_san a wytłumacz mi czemu tak uwarzasz? mamy znalezc nurt odpowiadajacy jesli dobrze pamietam nierobstwa i obijania sie, czyli romantyzm pasuje, bohter romantyczny jest najbardziej nieudolna postacia w literaturze (przynajmniej tej wykladanej w liceach), nic nie robia czekajac na pomoc drugiej osoby (nalzenstwa dla pieniedzy), to lenie (zwalaja wine za nieudolne zycie na innych po czym czesto dokonuja samobojstwa bo lenia sie coz samemu zrobic ze swoim zyciem) *nie obraz sie, nie mowie o tobie* Widzisz nie rozumiesz filozofi. Oni mysleli, byli pipkami, no nie wszyscy ... ale byli strasznymi siurkami, pragneli wielkiego uczucia i mega doznan metafizycznych a my pragniemy co najwyrzej mety, siedziec pierdziec w stołek jesc pic i sie kochac.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:18 am
Ridsu Autark czlowiek z natury probuje oblic normy poprzednikow (nauczycieli), gdy teoretycznie mu sie to uda sam zostaje nauczycielem i wtedy jego uczniowie z czasem chca obalic jego teorie i powracaja do pomyslow nauczyciela ich nauczyciela. taki maly krag zawisci wink czyli narazie mam racje zasadniczo nie masz racji poniewaz w epokach literackich sa jedynie nawiazania do innych epok np mloda polska / romantyzm. A w filozofi tak juz nie ma. Filozofow bylo od metra i ciut ciut a kazdy zakladal co innego. przepraszam, nie zrozumialas, podalem za duze uogolniki, filozofia od sredniowiecznej do wspolczesnosci to same nawiazania do filozofii antycznych, a te z antyku zostaly stworzone przez zgraje powizanych ze soba osob (ich filozofie maja wspolne korzenie i sposob pogladania swiata jest podobny, nawet miedzy np. hedonizmem i asceta (inaczej nie powstalo by zagadnienie zlotego srodka))
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:21 am
BeeWolf_san Autark BeeWolf_san a wytłumacz mi czemu tak uwarzasz? mamy znalezc nurt odpowiadajacy jesli dobrze pamietam nierobstwa i obijania sie, czyli romantyzm pasuje, bohter romantyczny jest najbardziej nieudolna postacia w literaturze (przynajmniej tej wykladanej w liceach), nic nie robia czekajac na pomoc drugiej osoby (nalzenstwa dla pieniedzy), to lenie (zwalaja wine za nieudolne zycie na innych po czym czesto dokonuja samobojstwa bo lenia sie coz samemu zrobic ze swoim zyciem) *nie obraz sie, nie mowie o tobie* Widzisz nie rozumiesz filozofi. Oni mysleli, byli pipkami, no nie wszyscy ... ale byli strasznymi siurkami, pragneli wielkiego uczucia i mega doznan metafizycznych a my pragniemy co najwyrzej mety, siedziec pierdziec w stołek jesc pic i sie kochac. oj, aby na pewno nie chcieli tego samego co my, cos mi sie zdaje ze tak 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:22 am
Ridsu Autark BeeWolf_san a wytłumacz mi czemu tak uwarzasz? mamy znalezc nurt odpowiadajacy jesli dobrze pamietam nierobstwa i obijania sie, czyli romantyzm pasuje, bohter romantyczny jest najbardziej nieudolna postacia w literaturze (przynajmniej tej wykladanej w liceach), nic nie robia czekajac na pomoc drugiej osoby (nalzenstwa dla pieniedzy), to lenie (zwalaja wine za nieudolne zycie na innych po czym czesto dokonuja samobojstwa bo lenia sie coz samemu zrobic ze swoim zyciem) *nie obraz sie, nie mowie o tobie* a Kordian? A konrad Walenrod? a pan Tadeusz? jak najbardziej tez
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:26 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:27 am
Autark Ridsu Autark czlowiek z natury probuje oblic normy poprzednikow (nauczycieli), gdy teoretycznie mu sie to uda sam zostaje nauczycielem i wtedy jego uczniowie z czasem chca obalic jego teorie i powracaja do pomyslow nauczyciela ich nauczyciela. taki maly krag zawisci wink czyli narazie mam racje zasadniczo nie masz racji poniewaz w epokach literackich sa jedynie nawiazania do innych epok np mloda polska / romantyzm. A w filozofi tak juz nie ma. Filozofow bylo od metra i ciut ciut a kazdy zakladal co innego. przepraszam, nie zrozumialas, podalem za duze uogolniki, filozofia od sredniowiecznej do wspolczesnosci to same nawiazania do filozofii antycznych, a te z antyku zostaly stworzone przez zgraje powizanych ze soba osob (ich filozofie maja wspolne korzenie i sposob pogladania swiata jest podobny, nawet miedzy np. hedonizmem i asceta (inaczej nie powstalo by zagadnienie zlotego srodka)) ale to nie znaczy ze sa takie same , bo kurde nie sa, mam wrazenie ze ty tworzysz jakas wlasna definicje niektorych nurtow filozoficznych. Mowisz o romantyzmie a bardzo malo o nim wiesz , przynajmniej takie mam wrazenie. Warto dodac ze caly romantyzm byl picem na wode , poniewaz np taki Mickiewicz Slowacki. Jeden wzdychal do sniadeckiej drugi do wereszczakowny a obaj dymali co innego
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:27 am
Bu ^.^
Tak se przyszlam... i od razu ide... ;P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:28 am
a czytales do konca te ksiazki?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:30 am
Ridsu a czytales do konca te ksiazki? tak slonko
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:30 am
EvilYuki Bu ^.^ Tak se przyszlam... i od razu ide... ;P niechcesz kupic anime? 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 07, 2006 7:31 am
Autark Ridsu a czytales do konca te ksiazki? tak slonko a zrozumiales je do konca?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|