|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 7:09 am
a lényeg h japán érdekes és teljesen más mint a mi világunk és sztem el se jutunk oda.... (bocsi a pesszimizmusért eek sweatdrop redface ) vagy max turistaként egy-két hétre... annyi meg pont elég is megismerni a felszínt
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 7:10 am
Obilia Amúgy nem utolsósorban az is jellemző Japánra hogy nagyon munkacentrálisak a férfiak, és 1x tanultam fősulin hogy a japán társadalom kollektivista, azaz asszem a közösség az alap nem az egyéniségek vagy ilyesmi, nem biztos hogy pont így jó ahogy írtam. Én is elmennék oda 1x, az ország "cégarculata" miatt is (1 kis irónia bocsánat) nyelv stb smile És igen, fogok még japánul tanulni, ha lesz rá időm. Egyébként olvastam 1 érdekes 1964-beli útikönyv-regényfélét, amit 1 magyar házaspár írt, a címe Gésák pagodák titkok. Vicces volt olvasni 1 kicsit, hogy nincsenek utcanevek, és 1-2 más európai szemmel nézve fura helyzet is, amiről írnak benne. tényleg? wuh, te aztán sokat tudsz erről a témáról ^^ amugy a Mondo-ban is szokottlenni jtöri 3nodding bár az Animestarsban több.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 7:12 am
napsugar a lényeg h japán érdekes és teljesen más mint a mi világunk és sztem el se jutunk oda.... (bocsi a pesszimizmusért eek sweatdrop redface ) vagy max turistaként egy-két hétre... annyi meg pont elég is megismerni a felszínt jajam.. turistának is elég... csak jussunk ki whee 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 10:10 am
RockNekoGirl94 Obilia Amúgy nem utolsósorban az is jellemző Japánra hogy nagyon munkacentrálisak a férfiak, és 1x tanultam fősulin hogy a japán társadalom kollektivista, azaz asszem a közösség az alap nem az egyéniségek vagy ilyesmi, nem biztos hogy pont így jó ahogy írtam. Én is elmennék oda 1x, az ország "cégarculata" miatt is (1 kis irónia bocsánat) nyelv stb smile És igen, fogok még japánul tanulni, ha lesz rá időm. Egyébként olvastam 1 érdekes 1964-beli útikönyv-regényfélét, amit 1 magyar házaspár írt, a címe Gésák pagodák titkok. Vicces volt olvasni 1 kicsit, hogy nincsenek utcanevek, és 1-2 más európai szemmel nézve fura helyzet is, amiről írnak benne. tényleg? wuh, te aztán sokat tudsz erről a témáról ^^ amugy a Mondo-ban is szokottlenni jtöri 3nodding bár az Animestarsban több. Amit az első bekezdésben írtam, tényleg a fősulin mondták művelődéstörténeten, végigvettünk pár társadalombesorolási szempontot mint pl feminista/maszkulin kollektivista/invidualista stb. Azt kifeljtettem hogy Japán főleg maszkulin azaz a férfiak valamivel "felsőbbrendűek", ezt más is írta korábban. Mondot én még nem olvastam, bár láttam már, talán veszek majd 1et. Nekem csak Inuyasha-s Animestar különszámom van smile Turistakénbt én is szívesen kimennék nézelődnék vásárolnéék fotóznék kipróbálnám a magasvasutat smile Meg talán vennék 1-2 mangát biggrin (conon 1x vettem 1 japánt a többi ami van az angol meg magyar + 1 db német)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 11:21 am
Téma váltás! Arról lenne szó hogy nem tom ti hogy vagytok vele de én kezdek félni olyanokat írni más témákba ami nem sablonosan a témába illik. (Pl: Félek megjegyezni egy új tagnak: Milyen jó a kalapja...) Én ez indokolt is hisz elég sok dolga van(Pm-ben leírta mi minden...) Másrészről nem egészen igazságos hogy káromkodik mint a kocsis de minket nem hagy egy kicsit offolni. sweatdrop Sokat gondolkodtam (SGergely olyat is tud? IGEN!!! scream scream scream ) Míg rájöttem csak egyetlen megoldás létezik... cry Malreni érdekében.... Csakis érte és nem ellene... sad 3nodding ..........
Merényletet kell szerveznünk Akitta nővére ellen!!!! scream scream scream scream scream scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 12:06 pm
sgergely Téma váltás! Arról lenne szó hogy nem tom ti hogy vagytok vele de én kezdek félni olyanokat írni más témákba ami nem sablonosan a témába illik. (Pl: Félek megjegyezni egy új tagnak: Milyen jó a kalapja...) Én ez indokolt is hisz elég sok dolga van(Pm-ben leírta mi minden...) Másrészről nem egészen igazságos hogy káromkodik mint a kocsis de minket nem hagy egy kicsit offolni. sweatdrop Sokat gondolkodtam (SGergely olyat is tud? IGEN!!! scream scream scream ) Míg rájöttem csak egyetlen megoldás létezik... cry Malreni érdekében.... Csakis érte és nem ellene... sad 3nodding ..........
Merényletet kell szerveznünk Akitta nővére ellen!!!! scream scream scream scream scream scream hát nemtudom.. lehet hogy mostanában túl feszült és gyorsan felkapja a vizet vaaagy túúúl komolyan veszi az offolgatást.. bár az igaz hogy sok dolga van vele.. ehh... demindig lesznek olyan emberek akik nem veszik figyelembe a szabályokat... :S devégülis ha Mal szól, akkor általában akik értenek a szóból azok abbahagyják az offolást ott ahol nemkéne. és milyen merényletre gondolsz? (huh ha ezt meglátja asszem repülünk innen mint a macska akit egészségügyi sétára kidobtak sweatdrop )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 12:14 pm
sgergely Téma váltás! Arról lenne szó hogy nem tom ti hogy vagytok vele de én kezdek félni olyanokat írni más témákba ami nem sablonosan a témába illik. (Pl: Félek megjegyezni egy új tagnak: Milyen jó a kalapja...) Én ez indokolt is hisz elég sok dolga van(Pm-ben leírta mi minden...) Másrészről nem egészen igazságos hogy káromkodik mint a kocsis de minket nem hagy egy kicsit offolni. sweatdrop Sokat gondolkodtam (SGergely olyat is tud? IGEN!!! scream scream scream ) Míg rájöttem csak egyetlen megoldás létezik... cry Malreni érdekében.... Csakis érte és nem ellene... sad 3nodding ..........
Merényletet kell szerveznünk Akitta nővére ellen!!!! scream scream scream scream scream scream huhh ezt megmondtad de sztem ha vkinek van vmi problémája pl.:moderátorok szólnak legalábbis remélem smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 12:36 pm
3nodding igaza van.....tényleg....de olyan nehéz visszafogni magam ha valami éppen másik topicban jut eszembe..... sweatdrop bűnös vagyok emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 12:41 pm
stranger12 3nodding igaza van.....tényleg....de olyan nehéz visszafogni magam ha valami éppen másik topicban jut eszembe..... sweatdrop bűnös vagyok emo éniis T.T de legalább mi aktívak vagyunk nem mint a többi tag, kb 300 tag aki csak úgy van.. T.T
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 12:53 pm
stranger12 3nodding igaza van.....tényleg....de olyan nehéz visszafogni magam ha valami éppen másik topicban jut eszembe..... sweatdrop bűnös vagyok emo Nem az "másik topicban jut eszembe" hanem az "erről jut eszembe" szitura gondolok. Mikor azt mondják: "De ha wowozás közben is be lett volna kapcsolva akkor az KB 10000 óra lenne.... xd " Erre Akitta: "Heh én anti WOW vagyok... sweatdrop " És a Malrenizmus szerint ez is off... rolleyes De nincs nekem semmi bajom Mallal most is segített annyira voltam csak kíváncsi ki tud hozni hangtompítótat mert lehet hogy otthon lesz Akittájék anya és nem lenne jó ha meghallaná a lövést... rolleyes 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 19, 2009 1:19 pm
EGy logikai kérdés..... Malnak és Akitta tesójának mi köze van egymáshoz... erről nekem még nem mesélt.... eek Pedig nemrég beszéltünk..... confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 20, 2009 10:50 am
Hehehe kaptunk 10 kg epret.... ha nem eszek meg napi 2 kg epret tönkre megy. ÓÓÓ az a keserű lét xd xd xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|