|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 10:54 am
A szentség szerintem eredetileg oan cím akart lenni mint a nemes a kezdetek kezdetén... Quote: Szerintem mindenkinek van véleménye és mindenki azt csinál amit akar, amíg mást nem molesztál vele... De tény kontextusban kell nézni a szöveget, nem szószerint, és kórhűnek kéne maradni. Például a körülmetélést sem azért találták ki a zsidók, mert hű micsoda szent dolog. Egyszerű, ahol a zsidók régen éltek forróság volt és kevés víz=ritkán fürödtek. Emiatt lehettek fertőzések, amik a nőkre is átterjedhettek, emiatt kelett megcsinálni ezt a beavatkozást. Az önkielégítés is csak azért volt bűn, mert alig voltak gyerekek és tűzzel vassal a szaporodásra kellett sarkalni a népet, nem tudták megengedni a pazarlást. Szintúgy, a Korán nem azt akarta, hogy a nők egy nagy lepedőben járkáljanak, hanem egy konkrét városnak a nőit, akik szinte meztelen közlekedtek akarta normális szintig felöltöztetni, vallási háború sem az örökké valóságig kéne tartson, ott egy konkrét háborúról volt szó. Vegyük indiát. Nem azért szent állat a tehén, mert ezt megsúgta nekik a bölcselet. HAnem mert azon a földterületen amelyen állattenyésztésből 1 embert lehet eltartani gabonával 10-et, rizzsel 100-at el lehet tartani (ezért rizs termelés folyik Kínában/Japánban)És indiában túl sok ember van a hústermeléshez. Szintén, a kora középkorig szó nincsen szűz Máriáról, szimplán "ifjú asszonyról", már tudjuk, hogy fordítási hiba történt. A cölibátusnak is világi okai vannak. Ha egy papnak voltak gyerekei (és régen még a pápának is voltak gyakran....) Akkor azok örökölték az egyházi birtokokat, tehát aprózodott az egyház birtoka. Ez nekik káros volt, tehát kitalálták hogyan lehet ezt beetetni a népekkel, és akkor ha már nekik sem szabad mi se örüljünk a kis világunknak otthon... Ha belegondolunk Isten teremtette a testünket, nem az ördög. Mégis, miért látott volna el minket az Úr egy mindenképpen fajfenttartáshoz szükséges funkcióval... ami bűnös? Ezáltal direktbe bűnhődésre, szenvedésre kárhozatatva minket...ha ennyire szeret? Ha ennyire megbocsátó miért tett direkt egy akadályt (semmi más cálja nem volt annak a fának) az útunkba, és az első botlásnál kitiltott minket egy szenvedéssel teli vilgába... miért bűnös az aki tudásra tesz szert? És miért kell két ember bűne miatt szenvednie az egész emberiségnek? És az eleve elrendeltetés? Hogy egyes emberek eleve bűnösök... már megbocsás, de nekem akkor azért szar az életem, mert ő kitaálta, hogy esélyt se kapjak, akkor minek élek egyáltalán? SZóval, én csak ilyen apróságok, meg a tömeges népbutítás miatt gyűlölöm az összes egyházat... ennyi. De mint mondtam, amíg nem akarnak megtéríteni nem érdekelnek. Edit: Bocsi, csak ma éppen azen húztam fel magamat a reforációs tétel tanulása közben, plusz ez 4 év egyházi suli hétfő reggeli áhítatának a tömény szürlete.... Az 1. felére: Azért reformálta meg Luther és később Kálvin az egyházat mert hasonlóan kifogásoltak ezek közül sok mindent. (Mindketten okoztak egy kis galibát Luthert félreértették Kálvin kicsit szigorú volt de a végeredmény mindkét esetben jónak mondható.) 2. felére: Meg kéne ismerned Andrást... xd Ő mindenre válaszolni tudna sőt még csak zavarba sem nagyon jön... Apropó holnap konfirmáció előkészítőm lesz megkérdezem... Quote: Nem mindegy miben hiszel?...minek nevezed....ha nagy gáz van úgyis mindenki fohászkodik valakihez és remél segítséget valahonnan...a legtöbb emberéletet a vallás nevében oltották ki...amikor rá akarták húzni a hitük ruháját másokra is....pedig minden vallás alapja a szeretet lenne...vagy nem? Nem minden vallás... A kereszténységben itt Európában az volt az új hogy egy "szerethető Istent" tisztelhettünk.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 10:59 am
Ja igen: O. Társ = Bicikli??? rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:00 am
sgergely Ja igen: O. Társ = Bicikli??? rolleyes hogyne az xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:01 am
nem is a "szerethető isten" létét kérdőjelezem meg....hanem a sok gyilkolás értelmét amit a nevében elkövettek - elkövetnek...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:12 am
sgergely A szentség szerintem eredetileg oan cím akart lenni mint a nemes a kezdetek kezdetén... Quote: Szerintem mindenkinek van véleménye és mindenki azt csinál amit akar, amíg mást nem molesztál vele... De tény kontextusban kell nézni a szöveget, nem szószerint, és kórhűnek kéne maradni. Például a körülmetélést sem azért találták ki a zsidók, mert hű micsoda szent dolog. Egyszerű, ahol a zsidók régen éltek forróság volt és kevés víz=ritkán fürödtek. Emiatt lehettek fertőzések, amik a nőkre is átterjedhettek, emiatt kelett megcsinálni ezt a beavatkozást. Az önkielégítés is csak azért volt bűn, mert alig voltak gyerekek és tűzzel vassal a szaporodásra kellett sarkalni a népet, nem tudták megengedni a pazarlást. Szintúgy, a Korán nem azt akarta, hogy a nők egy nagy lepedőben járkáljanak, hanem egy konkrét városnak a nőit, akik szinte meztelen közlekedtek akarta normális szintig felöltöztetni, vallási háború sem az örökké valóságig kéne tartson, ott egy konkrét háborúról volt szó. Vegyük indiát. Nem azért szent állat a tehén, mert ezt megsúgta nekik a bölcselet. HAnem mert azon a földterületen amelyen állattenyésztésből 1 embert lehet eltartani gabonával 10-et, rizzsel 100-at el lehet tartani (ezért rizs termelés folyik Kínában/Japánban)És indiában túl sok ember van a hústermeléshez. Szintén, a kora középkorig szó nincsen szűz Máriáról, szimplán "ifjú asszonyról", már tudjuk, hogy fordítási hiba történt. A cölibátusnak is világi okai vannak. Ha egy papnak voltak gyerekei (és régen még a pápának is voltak gyakran....) Akkor azok örökölték az egyházi birtokokat, tehát aprózodott az egyház birtoka. Ez nekik káros volt, tehát kitalálták hogyan lehet ezt beetetni a népekkel, és akkor ha már nekik sem szabad mi se örüljünk a kis világunknak otthon... Ha belegondolunk Isten teremtette a testünket, nem az ördög. Mégis, miért látott volna el minket az Úr egy mindenképpen fajfenttartáshoz szükséges funkcióval... ami bűnös? Ezáltal direktbe bűnhődésre, szenvedésre kárhozatatva minket...ha ennyire szeret? Ha ennyire megbocsátó miért tett direkt egy akadályt (semmi más cálja nem volt annak a fának) az útunkba, és az első botlásnál kitiltott minket egy szenvedéssel teli vilgába... miért bűnös az aki tudásra tesz szert? És miért kell két ember bűne miatt szenvednie az egész emberiségnek? És az eleve elrendeltetés? Hogy egyes emberek eleve bűnösök... már megbocsás, de nekem akkor azért szar az életem, mert ő kitaálta, hogy esélyt se kapjak, akkor minek élek egyáltalán? SZóval, én csak ilyen apróságok, meg a tömeges népbutítás miatt gyűlölöm az összes egyházat... ennyi. De mint mondtam, amíg nem akarnak megtéríteni nem érdekelnek. Edit: Bocsi, csak ma éppen azen húztam fel magamat a reforációs tétel tanulása közben, plusz ez 4 év egyházi suli hétfő reggeli áhítatának a tömény szürlete.... Az 1. felére: Azért reformálta meg Luther és később Kálvin az egyházat mert hasonlóan kifogásoltak ezek közül sok mindent. (Mindketten okoztak egy kis galibát Luthert félreértették Kálvin kicsit szigorú volt de a végeredmény mindkét esetben jónak mondható.) 2. felére: Meg kéne ismerned Andrást... xd Ő mindenre válaszolni tudna sőt még csak zavarba sem nagyon jön... Apropó holnap konfirmáció előkészítőm lesz megkérdezem... Quote: Nem mindegy miben hiszel?...minek nevezed....ha nagy gáz van úgyis mindenki fohászkodik valakihez és remél segítséget valahonnan...a legtöbb emberéletet a vallás nevében oltották ki...amikor rá akarták húzni a hitük ruháját másokra is....pedig minden vallás alapja a szeretet lenne...vagy nem? Nem minden vallás... A kereszténységben itt Európában az volt az új hogy egy "szerethető Istent" tisztelhettünk. Én simán elbeszélgetnék ilyenekről egy pappal, voltam első áldozó is. De szerintem Luther meg Kálvin se mozdította el annyira az értelmet. Evangélikus suliba jártok(jártam) és ott is ugyanazt adták elő mint amikor a katolikus misére mentem általánosban. Nah mindegy. Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy rofl Igazából a vallás csak egy kapaszkodó szerintem, segít elfogadni hogy az élet szar, mentesít az önálló morálképzés és gondolkodás alól, hisz elég az írást követni, és lám máris bármilyen sunyi állat voltál, vagy bármilyen nagy borzalom az életed utána minden jó lesz amint feldobod a bakancsod... én azért inkább még itt helyben fejbe szeretném lőni a gyilkosokat, azt szeretni akit akarok, és ha véletlen baleset történik (nem gondolom magamról, de ki tudja) akkor megadni az anyának a döntést a saját életéről....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:13 am
az nem is a vallás hibája.... szerintem valahol ott kezdődött a probléma mikor az egyház kezébe vette a vallásosságot.... szal.... uh... de hülyén hangzik ez...... de tényleg nem lenne semmi baj azzal ha vki hite szerint él, csak az egyház rontja meg ezt a mély odaadást.... confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:42 am
Quote: Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy Áhhá!!! Akkor te is hiszel valamiben... xd xd xd Fiatal vagyok ez tény. De azért még tessék komolyan venni!!! scream scream (Eddig sem vettetek... crying ) Napsugár: Ehhh... sweatdrop Mondanám értem de nem szeretek hazudni... xd xd xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:46 am
huh, jol belemtünk tényleg a témába O_O nemsokára Kirához jutunk... (Death Note) xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:55 am
sgergely Quote: Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy Áhhá!!! Akkor te is hiszel valamiben... xd xd xd Fiatal vagyok ez tény. De azért még tessék komolyan venni!!! scream scream (Eddig sem vettetek... crying ) Napsugár: Ehhh... sweatdrop Mondanám értem de nem szeretek hazudni... xd xd xd *fejét veri a falba* Már várhattam volna.... Jólvan, kis pöpke, majd kapsz egy vödör nyalókát... Neko: Nyaf Kira.... akkor itt olvadhatok, vagy ahoz a kijelölt helyiségre kell menni?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:57 am
Death Note = Egy cipőtlen, nagy szemű gyerek nem akar feliratkozni az angol táborba mert mandula műtéte lesz. A cipős gyerek és a kú#?ája (pardon de hát most mit szépítsek?) pedig fel szeretnék írni a nevét csakhogy hiányoztak az L betűnél és a kis mezítláb etióp az egyetlen alsóstanár a városban... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 11:58 am
sgergely Quote: Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy Áhhá!!! Akkor te is hiszel valamiben... xd xd xd Fiatal vagyok ez tény. De azért még tessék komolyan venni!!! scream scream (Eddig sem vettetek... crying ) Napsugár: Ehhh... sweatdrop Mondanám értem de nem szeretek hazudni... xd xd xd mind1 hagyjuk... néha nem erősségem a saját gondolataim kifejezése, főleg ugy h mások is megértsék sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 12:00 pm
Ja igen Nárcisz... Ha már te is ennyi mindent tudsz rólam én is had érdeklődjek... Te mi vagy inkább? Lány/fiú? sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 12:01 pm
napsugar sgergely Quote: Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy Áhhá!!! Akkor te is hiszel valamiben... xd xd xd Fiatal vagyok ez tény. De azért még tessék komolyan venni!!! scream scream (Eddig sem vettetek... crying ) Napsugár: Ehhh... sweatdrop Mondanám értem de nem szeretek hazudni... xd xd xd mind1 hagyjuk... néha nem erősségem a saját gondolataim kifejezése, főleg ugy h mások is megértsék sweatdrop Pedig erre a miénk a legmegfelelőbb nyelv... 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 12:03 pm
öhm... pansexuális? mrgreen (ez a rövid válasz.....ha tehetném nem nékül élnék....De tény a lányok ritkábban érdekelnek...)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 18, 2009 12:05 pm
sgergely napsugar sgergely Quote: Jééé... te ilyen fiatal vagyXD Mindig azt hittem már vagy 16-7 vagy Áhhá!!! Akkor te is hiszel valamiben... xd xd xd Fiatal vagyok ez tény. De azért még tessék komolyan venni!!! scream scream (Eddig sem vettetek... crying ) Napsugár: Ehhh... sweatdrop Mondanám értem de nem szeretek hazudni... xd xd xd mind1 hagyjuk... néha nem erősségem a saját gondolataim kifejezése, főleg ugy h mások is megértsék sweatdrop Pedig erre a miénk a legmegfelelőbb nyelv... 3nodding nekem valahogy akkor sem jön össze xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|