Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )
Mylenka Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 8 9 10 11 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Gveir

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 4:45 pm

E tam, są zespoły brutal death'u, które grają każdy kawałek inaczej, np. Nile wink Co jeden to inaczej, ba, nawet zdecydowanie inaczej - a co ciekawe to nawet w obrębie jednej piosenki, np. ośmiominutowe utwory, w których są zmiany tempa, cichszy i głośniejszy growl, a to perkusja na 'przedzie', a to gitara na 'przedzie'... I to na dodatek podchodzi po technical death, gdzie idzie o jak najbardziej wirtuozerskie i techniczne wykonanie utworu... Ciężko bywa z rypaniem, jak zespół zagra coś i wyprodukuje dla osiągnięcia efektu ściany dźwięku, jak album Character od Dark Tranquillity (ale co zaskakuje - bez problemu wszystko się odróżni, nawet dla początkujących to proste). Problem z klasyfikacją zaczyna się, kiedy zespół gra tak zróżnicowaną muzę, że nie da rady zaklasyfikować, np. Bal-Sagoth (heavy, power, death, black, symphonical, technical - wszystko u nich jest, ale brzmi jak dokoksowany power metal wink ), wtedy wwalamy to do wora progressive metal XD Albo takie Nevermore... niby trash, ale minimalnie, ale to minimalnie power i heavy, a mieszanka tak subtelna że nie da się odróżnić i wtedy znowu do progressive :] /tak, tak, jestem namiętnym szufladkowiczem metalu, ale słucham wszystkiego dla przyjemności ^^ /
PostPosted: Fri Apr 13, 2007 12:25 am

Ja to tu widzę , że wszystko szufladkujesz jako Progressive =P Jak nie da się określić, to czym to jest?..... RROGRESSIVE! =P Zabawne podejście =]
Uznajmy, że wygrałam i NIE DA się zaszufladkować tak na serio żadnego zespołu =]

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gveir

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 4:56 am

Ale to nie moje podejście razz Sporo się o tym naczytałem i najwięksi eksperci tak robią razz A Bal-Sagoth i Nevermore to faktycznie jest progressive XD
Ok, masz rację :] Muzyki nie powinno się szufladkować wcale ^^
PostPosted: Sat Apr 14, 2007 4:37 am

No i dlatego właśnie ja nawet nie mam pojecia o większości szugfladek, do których mozna wrzucić zespoły metalowe i nie tylko metalowe. A zresztą co za różnica, jaki to podgatunek, skoro jakkolwiek by sie to nie nazwało, i tak brzmienia nie zmienia =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gveir

PostPosted: Sat Apr 14, 2007 7:19 am

I całkowicie słusznie :] Chociaż to już w pewnym stopniu obsesja...
PostPosted: Mon Apr 16, 2007 11:40 am

Obsesja nie zawsze jest zła =P Ja na przykłąd obsesyjnie czepiam się, że mówi się TĘ sukienkĘ, krowĘ, torebkĘ, a nie "tą". TĄ to sukienkĄ, krowĄ, torebkĄ.... I to jest wnerwiająca obsesja, więc obsesja zła. Ale mój chłóopak obsesyjnie gra na gitarzec i w eRPeGi. I to już na przykład jest dobra obsesja =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Gagarin

PostPosted: Wed Apr 18, 2007 7:53 am

Mylenka
Obsesja nie zawsze jest zła =P Ja na przykłąd obsesyjnie czepiam się, że mówi się TĘ sukienkĘ, krowĘ, torebkĘ, a nie "tą". TĄ to sukienkĄ, krowĄ, torebkĄ.... I to jest wnerwiająca obsesja, więc obsesja zła. Ale mój chłóopak obsesyjnie gra na gitarzec i w eRPeGi. I to już na przykład jest dobra obsesja =P
to jakis frajer -rzuć go XD wink
PostPosted: Wed Apr 18, 2007 10:19 am

Mylenka

Masz tą samą obsesję co Gags - ortograficzny faszysta -_-" Ale dzięki niemu nie piszę już paru kompromitujących baboli XD Co do obsesji... mam za dużo, aby wymieniać wink A że są dobre obsesję, to fakt ^^ To tak jak zboczenia - trza je pielęgnować :]

Gveir

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Wed Apr 18, 2007 10:41 am

Gagarin
to jakis frajer -rzuć go XD wink

Ja bardzo proszę nie obrażać mojego chłopaka, bo się mogę zdenerwować evil

Gveir
Ja bardzo proszę nie obrażać mojego chłopaka, bo się mogę zdenerwować

tĘ samą obsesjĘ =P
PostPosted: Thu Apr 19, 2007 6:29 pm

jakiego chlopaka? he? to raczej godze w Cibie, ze takiego wybralas wink XD
joke oczywiscie smile
mezczyzni sa zli, kobiety sa ZUE... homoseksualizm powinien sie rozwijac XD kobiety dreczylyby kobiety, a faceci facetow XD proste i bezbolense :] wink
to tez joke, dla tych co mnie nie znaja...

ale spac mi sie chce...ciekawe czy wstane na rano do roboty...
fajna mam panne? XD moge miec samca, jak mi sie znudzi to zaczne sie bujac z chlopcem, mezczyzna lub starszym panem - ale mam wybor razz

Gagarin

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 5:17 am

Może to nie jest najgorszy pomysł, zebyś tak z facetem się ustawił, bo Ci się jeszcze więcej dzieci namnoży i co wtedy? =P Już i tak masz ich sporo, z tego, co ludzie gadają =P
No a ja to ja, jakoś nie narzekam na mojego mężczyznę cool
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 6:53 am

Mylenka
Może to nie jest najgorszy pomysł, zebyś tak z facetem się ustawił, bo Ci się jeszcze więcej dzieci namnoży i co wtedy? =P Już i tak masz ich sporo, z tego, co ludzie gadają =P
No a ja to ja, jakoś nie narzekam na mojego mężczyznę cool
ale on na pewno juz narzeka na Ciebie :] zapewniam ^^ Ty tez zaczniesz... to kwestia czasu

Gagarin

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 9:39 am

No wiesz, jak on ma tak narzekać, jak teraz, to ja nie mam nic przeciwko =3 A Ty zazdrosny jestes i tyle =P
PostPosted: Fri Apr 20, 2007 4:29 pm

Mylenka
No wiesz, jak on ma tak narzekać, jak teraz, to ja nie mam nic przeciwko =3 A Ty zazdrosny jestes i tyle =P
najlepiej wszystko zwlaic na samca XD typowe :] no ja taki zazdrosny jestem, ze zaraz zaczne sie tu ciac XD

Gagarin

Gveir

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 4:20 am

Jak się masz ciąć, to folię rozłóż, bo pochlapiesz wszystko :evilbat:
Reply
O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 8 9 10 11 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games