Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Opowiadania itp.-tu mozecie podzielic sie swoja tworczoscia Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 19 20 21 22 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Sep 10, 2004 2:20 pm

Kagenoyami
Omega Sun

co Ty tu wypisujesz za erotyki scream ? Wstyd mi za Ciebie stressed

Przez brak danej emotikonki nie potrafie sie rozczytac, czy to ironia czy wlasciwe oskarzenia.. jezeli to nie byl zart - wybacz.. ale mnie sie to CHOLERNIE PODOBA, to jest piekne...

ja nie twierdze, ze mi sie nie podoba, bo wiersze sa dobre, ale ona jest za mloda na afiszowanie sie z takimi tresciami sweatdrop
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 2:50 pm

Omega Sun
Kagenoyami
Omega Sun

Przez brak danej emotikonki nie potrafie sie rozczytac, czy to ironia czy wlasciwe oskarzenia.. jezeli to nie byl zart - wybacz.. ale mnie sie to CHOLERNIE PODOBA, to jest piekne...

ja nie twierdze, ze mi sie nie podoba, bo wiersze sa dobre, ale ona jest za mloda na afiszowanie sie z takimi tresciami sweatdrop

I tu sie z Toba nie zgadzam... Wiek czlowieka nie zawsze wiarze sie z jego dojrzaloscia mentalna. Jezeli segregujesz ludzi do szufladek 1-17 to dzieciak a 18 w zwyz dorosly, to wspolczuje... (bez obrazy)... Mnie tekst Euriny bardzo sie podoba... urzekl mnie swoja szczeroscia, wspanialym jezykiem: delikatnym i wrecz pieszczotliwym, poza tym utrzymany jest w dobrym smaku i nie gorszy przecietnego zjadacza chleba jakim sie uwazam. Jest to takze tekst bardzo prosty a jednak bardzo gleboki tekst, ktory urzekl mnie glownie klimatem, chaotycznym doborem slow, ktore jednak sa z soba zwiaze. Powiem jeszcze wiecej - to najbardziej romantyczny i dojrzaly tekst, jaki przeczytalem tu na Gai. A co prawda, to prawda, jest dosc smialy, ale jak juz powiedzialem - nie jest to nic wielkiego i przekraczajacego granice rozsadku i dobrego smaku. Wielki Wodz powiedzial. Amen.

Kagenobaka

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:07 pm

Kagenoyami
Omega Sun
Kagenoyami
Omega Sun

I tu sie z Toba nie zgadzam... Wiek czlowieka nie zawsze wiarze sie z jego dojrzaloscia mentalna. Jezeli segregujesz ludzi do szufladek 1-17 to dzieciak a 18 w zwyz dorosly, to wspolczuje... (bez obrazy)... Mnie tekst Euriny bardzo sie podoba... urzekl mnie swoja szczeroscia, wspanialym jezykiem: delikatnym i wrecz pieszczotliwym, poza tym utrzymany jest w dobrym smaku i nie gorszy przecietnego zjadacza chleba jakim sie uwazam. Jest to takze tekst bardzo prosty a jednak bardzo gleboki tekst, ktory urzekl mnie glownie klimatem, chaotycznym doborem slow, ktore jednak sa z soba zwiaze. Powiem jeszcze wiecej - to najbardziej romantyczny i dojrzaly tekst, jaki przeczytalem tu na Gai. A co prawda, to prawda, jest dosc smialy, ale jak juz powiedzialem - nie jest to nic wielkiego i przekraczajacego granice rozsadku i dobrego smaku. Wielki Wodz powiedzial. Amen.

Wiesz Kage... jak tak sie dluzej nad tym zastanowic, to w sumie masz racje sweatdrop . Przekonales mnie. Chyba zareagowala zbyt gwaltownie i pochopnie xp

(jestem paskudna, starsza siostra xp Pewnie beda o mnie pisac bajki i straszyc mna dzieci wink )
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:11 pm

napisałem HAI KU...
oto ono

"Siedzę w zamęcie swoich myśli
Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień
Znów noc ciszą otula wędrowca"

Kukus

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:15 pm

Kukus
napisałem HAI KU...
oto ono

ladnie 3nodding
Lubie takie wiersze-okruszki. Masz wiecej?
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:19 pm

Omega Sun
Kukus
napisałem HAI KU...
oto ono

ladnie 3nodding
ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej

spróbuje, nie ręczę za efekt

"Kropla płynie po szybie mego onka
Łza po policzku mym sunie bezszelestnie
Kolejny anioł upadł twarzą w błoto"

Kukus

Kagenobaka

PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:22 pm

Kukus
Omega Sun
Kukus
napisałem HAI KU...
oto ono

ladnie 3nodding
ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej

Haiku wyrozniaja sie tym, ze maja konkretna ilosc sylab w danej zwrotce... trzymasz sie tego?
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:23 pm

Kagenoyami
Kukus
Omega Sun
Kukus
napisałem HAI KU...
oto ono

ladnie 3nodding

Haiku wyrozniaja sie tym, ze maja konkretna ilosc sylab w danej zwrotce... trzymasz sie tego?

ni cho le ry

Kukus

Omega Sun
Captain

PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:26 pm

Kukus

swietne 3nodding Ten mi sie szczerze mowiac bardziej podoba od poprzedniego
Juz Ci to mowilam, ale powtorze- osoba czytająca musi się zastanowić, zatrzymać nad tym chwilkę, dlatego mają urok.

Ja niestety nie umiem pisac wierszy, moge byc jedynie biernym odbiorca
PostPosted: Fri Sep 10, 2004 3:46 pm

Omega Sun

swietne 3nodding Ten mi sie szczerze mowiac bardziej podoba od poprzedniego
Juz Ci to mowilam, ale powtorze- osoba czytająca musi się zastanowić, zatrzymać nad tym chwilkę, dlatego mają urok.

Ja niestety nie umiem pisac wierszy, moge byc jedynie biernym odbiorca
a ja nie umiem rysować... co nie zmienia faktu, że uwielbiam sztukę graficzną... i zdarza mi się coś bazgrać na kartkach, niektoorzy nawet twierdzą, że na swój dziwny sposób w połączeniu z moją osobowością mającego sens...

a kiedyś mi psycholog powiedział po sesji, że mam problemy z dostosowaniem swego zachowania do sytuacji zaistniałej eek

trzy sesje później zmienił orzeczenie... odkrył, że ja bynajmniej nie mam problemu z dostosowanie... mi się nie chce dostosowywać do sytuacji zachowania swego

Kukus

Eurina Vam

PostPosted: Sat Sep 11, 2004 8:48 am

Neriel
I stał anioł na rozdrożu.
Z oczu łzy mu płynęły.
Ludzie stanęli wokół
i na to wszystko patrzyli.
I nadziwić nie mogli.
Cóż to jest? Pytali.
A anioł nadal płakał.
Nic nie odpowiadał.
Bo nikt nie kocha aniołów...
A one miłości pragną.
Bo nikt nie pamięta aniołów.
Chodź one wciąż czuwają...

no to ja jeszcze jeden dam... ^^"

Ja skads znam ten motyw z aniolem SCIAGARO! scream
PostPosted: Sat Sep 11, 2004 11:46 am

Eurina Vam
Neriel
Z oczu łzy mu płynęły.
Ludzie stanęli wokół
I nadziwić nie mogli.
Cóż to jest? Pytali.
A anioł nadal płakał.
Nic nie odpowiadał.
A one miłości pragną.

SCIĄGARO?! ja przepraszam ja od zawsze o aniołach pisze i to mój wiersz własny stressed a to że mogłaś go widzieć to owszem on krążył po sieci... -_-" anyway TO MOJE I TYLKO MOJE!

Neriel

HeeroX

PostPosted: Sat Sep 11, 2004 12:28 pm

mowi prawde Eurina Vam sprawdzilem
PostPosted: Sat Sep 11, 2004 12:33 pm

hej...
ta osoba ktora pisze wiersze... zwlaszcza o aniolach i to juz dulgo raczej niesciaga od innych *amatorow* moze ty to sciagnelas a nie autorka...
powiedzcie kto kiedy napisal... najpierw niby auter a pozniej prawdziwa autorka piszaca wiersze... scream

Aidanna

Omega Sun
Captain

PostPosted: Sat Sep 11, 2004 2:01 pm

Neriel
Eurina Vam
Neriel
Z oczu łzy mu płynęły.
Ludzie stanęli wokół
I nadziwić nie mogli.
Cóż to jest? Pytali.
A anioł nadal płakał.
Nic nie odpowiadał.
A one miłości pragną.

SCIĄGARO?! ja przepraszam ja od zawsze o aniołach pisze i to mój wiersz własny stressed a to że mogłaś go widzieć to owszem on krążył po sieci... -_-" anyway TO MOJE I TYLKO MOJE!

Ale jej nie chodzilo o kradziez wiersza tylko pomyslu xp Zwroc uwage jak bardzo Twoj wiersz jest podobny (pod wzgledem tresci) do wiersza Euriny (a raczej drugiej jego czesci) zamieszczonego na Gai duzo wczesniej (mozna to sprawdzic, jezeli ktos nie wierzy, bo Eurina wstawila swoj wiersz w topiku Delein pt: "Troche Kulturki"-Posted: Mon Aug 30, 2004 7:50 am sweatdrop )

Eurina Vam

GDZIE JEST RAJ?
Idzie diabeł ulicą
I wszyscy na niego patrzą
Na złote sygnety
Na buty z cielęcej skóry
Na piękne uczesanie
I na spojrzenie
bystre,
błyszczące,
hipnotyzujące...
Wszyscy biją brawo
"Jaki on jest piękny!"
Ale nikt nie wie
jaki on sprytny,
jak on kłamie,
jaki on pusty

Siedzi anioł na bruku
I nikt na niego nie patrzy
Nie patrzy
Na smutne oczy
Na brudne złote loki
I na połamane skrzydło
pozlepiane od brudu,
bolące,
krwawiące...
Wszyscy wskazuja palcami
"Co to jest?"
A nikt nie wie...
jaki on dobry,
jak on kocha,
jaki on samotny

Zdeptane na bruku skrzydła anioła
Zmieszane z błotem anielskie pióra
Aniołek placze,został sam
a za diabłem idzie juz cały tłum ludzi..

Ja tez uwazam, ze sie na nim wzorowalas Neriel, bo nie wierze w az tak przypadkowa zbieznosc sweatdrop
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 19 20 21 22 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces