|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 2:20 pm
Kagenoyami Omega Sun co Ty tu wypisujesz za erotyki scream ? Wstyd mi za Ciebie stressed Przez brak danej emotikonki nie potrafie sie rozczytac, czy to ironia czy wlasciwe oskarzenia.. jezeli to nie byl zart - wybacz.. ale mnie sie to CHOLERNIE PODOBA, to jest piekne... ja nie twierdze, ze mi sie nie podoba, bo wiersze sa dobre, ale ona jest za mloda na afiszowanie sie z takimi tresciami sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 2:50 pm
Omega Sun Kagenoyami Omega Sun co Ty tu wypisujesz za erotyki scream ? Wstyd mi za Ciebie stressed Przez brak danej emotikonki nie potrafie sie rozczytac, czy to ironia czy wlasciwe oskarzenia.. jezeli to nie byl zart - wybacz.. ale mnie sie to CHOLERNIE PODOBA, to jest piekne... ja nie twierdze, ze mi sie nie podoba, bo wiersze sa dobre, ale ona jest za mloda na afiszowanie sie z takimi tresciami sweatdrop I tu sie z Toba nie zgadzam... Wiek czlowieka nie zawsze wiarze sie z jego dojrzaloscia mentalna. Jezeli segregujesz ludzi do szufladek 1-17 to dzieciak a 18 w zwyz dorosly, to wspolczuje... (bez obrazy)... Mnie tekst Euriny bardzo sie podoba... urzekl mnie swoja szczeroscia, wspanialym jezykiem: delikatnym i wrecz pieszczotliwym, poza tym utrzymany jest w dobrym smaku i nie gorszy przecietnego zjadacza chleba jakim sie uwazam. Jest to takze tekst bardzo prosty a jednak bardzo gleboki tekst, ktory urzekl mnie glownie klimatem, chaotycznym doborem slow, ktore jednak sa z soba zwiaze. Powiem jeszcze wiecej - to najbardziej romantyczny i dojrzaly tekst, jaki przeczytalem tu na Gai. A co prawda, to prawda, jest dosc smialy, ale jak juz powiedzialem - nie jest to nic wielkiego i przekraczajacego granice rozsadku i dobrego smaku. Wielki Wodz powiedzial. Amen.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:07 pm
Kagenoyami Omega Sun Kagenoyami Omega Sun co Ty tu wypisujesz za erotyki scream ? Wstyd mi za Ciebie stressed Przez brak danej emotikonki nie potrafie sie rozczytac, czy to ironia czy wlasciwe oskarzenia.. jezeli to nie byl zart - wybacz.. ale mnie sie to CHOLERNIE PODOBA, to jest piekne... ja nie twierdze, ze mi sie nie podoba, bo wiersze sa dobre, ale ona jest za mloda na afiszowanie sie z takimi tresciami sweatdrop I tu sie z Toba nie zgadzam... Wiek czlowieka nie zawsze wiarze sie z jego dojrzaloscia mentalna. Jezeli segregujesz ludzi do szufladek 1-17 to dzieciak a 18 w zwyz dorosly, to wspolczuje... (bez obrazy)... Mnie tekst Euriny bardzo sie podoba... urzekl mnie swoja szczeroscia, wspanialym jezykiem: delikatnym i wrecz pieszczotliwym, poza tym utrzymany jest w dobrym smaku i nie gorszy przecietnego zjadacza chleba jakim sie uwazam. Jest to takze tekst bardzo prosty a jednak bardzo gleboki tekst, ktory urzekl mnie glownie klimatem, chaotycznym doborem slow, ktore jednak sa z soba zwiaze. Powiem jeszcze wiecej - to najbardziej romantyczny i dojrzaly tekst, jaki przeczytalem tu na Gai. A co prawda, to prawda, jest dosc smialy, ale jak juz powiedzialem - nie jest to nic wielkiego i przekraczajacego granice rozsadku i dobrego smaku. Wielki Wodz powiedzial. Amen. Wiesz Kage... jak tak sie dluzej nad tym zastanowic, to w sumie masz racje sweatdrop . Przekonales mnie. Chyba zareagowala zbyt gwaltownie i pochopnie xp (jestem paskudna, starsza siostra xp Pewnie beda o mnie pisac bajki i straszyc mna dzieci wink )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:11 pm
napisałem HAI KU... oto ono
"Siedzę w zamęcie swoich myśli Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień Znów noc ciszą otula wędrowca"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:15 pm
Kukus napisałem HAI KU... oto ono "Siedzę w zamęcie swoich myśli Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień Znów noc ciszą otula wędrowca" ladnie 3nodding Lubie takie wiersze-okruszki. Masz wiecej?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:19 pm
Omega Sun Kukus napisałem HAI KU... oto ono "Siedzę w zamęcie swoich myśli Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień Znów noc ciszą otula wędrowca" ladnie 3nodding Lubie takie wiersze-okruszki. Masz wiecej? ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej spróbuje, nie ręczę za efekt "Kropla płynie po szybie mego onka Łza po policzku mym sunie bezszelestnie Kolejny anioł upadł twarzą w błoto"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:22 pm
Kukus Omega Sun Kukus napisałem HAI KU... oto ono "Siedzę w zamęcie swoich myśli Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień Znów noc ciszą otula wędrowca" ladnie 3nodding Lubie takie wiersze-okruszki. Masz wiecej? ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej spróbuje, nie ręczę za efekt "Kropla płynie po szybie mego onka Łza po policzku mym sunie bezszelestnie Kolejny anioł upadł twarzą w błoto" Haiku wyrozniaja sie tym, ze maja konkretna ilosc sylab w danej zwrotce... trzymasz sie tego?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:23 pm
Kagenoyami Kukus Omega Sun Kukus napisałem HAI KU... oto ono "Siedzę w zamęcie swoich myśli Płynie rzeka nieskrępowanych tchnień Znów noc ciszą otula wędrowca" ladnie 3nodding Lubie takie wiersze-okruszki. Masz wiecej? ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej spróbuje, nie ręczę za efekt "Kropla płynie po szybie mego onka Łza po policzku mym sunie bezszelestnie Kolejny anioł upadł twarzą w błoto" Haiku wyrozniaja sie tym, ze maja konkretna ilosc sylab w danej zwrotce... trzymasz sie tego? ni cho le ry
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:26 pm
Kukus ja to wymyślałem podczas pisania... nie umiem tworzyć metodycznie... zawsze jak proobuje to wyniku kolejnych poprawek przedobrzam... więc wszystko tworzę spontanicznie... wtedy jest najlepiej spróbuje, nie ręczę za efekt "Kropla płynie po szybie mego onka Łza po policzku mym sunie bezszelestnie Kolejny anioł upadł twarzą w błoto" swietne 3nodding Ten mi sie szczerze mowiac bardziej podoba od poprzedniego Juz Ci to mowilam, ale powtorze- osoba czytająca musi się zastanowić, zatrzymać nad tym chwilkę, dlatego mają urok. Ja niestety nie umiem pisac wierszy, moge byc jedynie biernym odbiorca
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 3:46 pm
Omega Sun swietne 3nodding Ten mi sie szczerze mowiac bardziej podoba od poprzedniego Juz Ci to mowilam, ale powtorze- osoba czytająca musi się zastanowić, zatrzymać nad tym chwilkę, dlatego mają urok. Ja niestety nie umiem pisac wierszy, moge byc jedynie biernym odbiorca a ja nie umiem rysować... co nie zmienia faktu, że uwielbiam sztukę graficzną... i zdarza mi się coś bazgrać na kartkach, niektoorzy nawet twierdzą, że na swój dziwny sposób w połączeniu z moją osobowością mającego sens... a kiedyś mi psycholog powiedział po sesji, że mam problemy z dostosowaniem swego zachowania do sytuacji zaistniałej eek trzy sesje później zmienił orzeczenie... odkrył, że ja bynajmniej nie mam problemu z dostosowanie... mi się nie chce dostosowywać do sytuacji zachowania swego
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 8:48 am
Neriel I stał anioł na rozdrożu. Z oczu łzy mu płynęły. Ludzie stanęli wokół i na to wszystko patrzyli. I nadziwić nie mogli. Cóż to jest? Pytali. A anioł nadal płakał. Nic nie odpowiadał. Bo nikt nie kocha aniołów... A one miłości pragną. Bo nikt nie pamięta aniołów. Chodź one wciąż czuwają... no to ja jeszcze jeden dam... ^^" Ja skads znam ten motyw z aniolem SCIAGARO! scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 11:46 am
Eurina Vam Neriel I stał anioł na rozdrożu. Z oczu łzy mu płynęły. Ludzie stanęli wokół i na to wszystko patrzyli. I nadziwić nie mogli. Cóż to jest? Pytali. A anioł nadal płakał. Nic nie odpowiadał. Bo nikt nie kocha aniołów... A one miłości pragną. Bo nikt nie pamięta aniołów. Chodź one wciąż czuwają... no to ja jeszcze jeden dam... ^^" Ja skads znam ten motyw z aniolem SCIAGARO! scream SCIĄGARO?! ja przepraszam ja od zawsze o aniołach pisze i to mój wiersz własny stressed a to że mogłaś go widzieć to owszem on krążył po sieci... -_-" anyway TO MOJE I TYLKO MOJE!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 12:28 pm
mowi prawde Eurina Vam sprawdzilem
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 12:33 pm
hej... ta osoba ktora pisze wiersze... zwlaszcza o aniolach i to juz dulgo raczej niesciaga od innych *amatorow* moze ty to sciagnelas a nie autorka... powiedzcie kto kiedy napisal... najpierw niby auter a pozniej prawdziwa autorka piszaca wiersze... scream
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 11, 2004 2:01 pm
Neriel Eurina Vam Neriel I stał anioł na rozdrożu. Z oczu łzy mu płynęły. Ludzie stanęli wokół i na to wszystko patrzyli. I nadziwić nie mogli. Cóż to jest? Pytali. A anioł nadal płakał. Nic nie odpowiadał. Bo nikt nie kocha aniołów... A one miłości pragną. Bo nikt nie pamięta aniołów. Chodź one wciąż czuwają... no to ja jeszcze jeden dam... ^^" Ja skads znam ten motyw z aniolem SCIAGARO! scream SCIĄGARO?! ja przepraszam ja od zawsze o aniołach pisze i to mój wiersz własny stressed a to że mogłaś go widzieć to owszem on krążył po sieci... -_-" anyway TO MOJE I TYLKO MOJE! Ale jej nie chodzilo o kradziez wiersza tylko pomyslu xp Zwroc uwage jak bardzo Twoj wiersz jest podobny (pod wzgledem tresci) do wiersza Euriny (a raczej drugiej jego czesci) zamieszczonego na Gai duzo wczesniej (mozna to sprawdzic, jezeli ktos nie wierzy, bo Eurina wstawila swoj wiersz w topiku Delein pt: "Troche Kulturki"-Posted: Mon Aug 30, 2004 7:50 am sweatdrop )Eurina Vam GDZIE JEST RAJ? Idzie diabeł ulicą I wszyscy na niego patrzą Na złote sygnety Na buty z cielęcej skóry Na piękne uczesanie I na spojrzenie bystre, błyszczące, hipnotyzujące... Wszyscy biją brawo "Jaki on jest piękny!" Ale nikt nie wie jaki on sprytny, jak on kłamie, jaki on pusty
Siedzi anioł na bruku I nikt na niego nie patrzy Nie patrzy Na smutne oczy Na brudne złote loki I na połamane skrzydło pozlepiane od brudu, bolące, krwawiące... Wszyscy wskazuja palcami "Co to jest?" A nikt nie wie... jaki on dobry, jak on kocha, jaki on samotny
Zdeptane na bruku skrzydła anioła Zmieszane z błotem anielskie pióra Aniołek placze,został sam a za diabłem idzie juz cały tłum ludzi.. Ja tez uwazam, ze sie na nim wzorowalas Neriel, bo nie wierze w az tak przypadkowa zbieznosc sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|