Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Könyvmoly vagy-e? Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Tue Oct 19, 2010 10:45 am

Andro666
Az Árvácskát utálom. Valahogy sosem szerettem olyat olvasni, ahol gyerekeket bántanak. LÁttam belőle a filmet is, és elég megrázó volt, főleg mert kb. 6-7 évesen nézette meg nagymamám velem, mondván "nevelő célzatú". Én csak arra emlékszem, hogy utána egy hétig nem mertem aludni.

Jajaj sweatdrop Egyébként én se vagyok oda érte, de valahol "tanulságos" hogy leírja milyen egy gyereknek aki már tudja, hogy nem élnek vagy legalábbis nem tudni hol vannak a szülei...

Maci: szintúgy! (scifi/fantasy) smile
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 11:45 am

Malreni
Stephenie Meyer egy vicc! Azt a nőt tarkón kéne lőni és hagyni, hogy a verebek lakmározzanak a teteméből...

Neki köszönhető, hogy, ha az ember meghallja ma azt a szót, hogy vámpír, egy flitteres buzi jut az eszébe azonnal.

Nekem eszembe nem jut ilyet olvasni.. Már előre kiráz a hideg a témától is. Mikor melóztam, a kolléganőm kis mütyürkék szerelése közben ecsetelte a Twilight-saga filmváltozatának tartalmát, és már így elmesélve is utáltam.. Brrr. Az 1984 meg isteni. És hátborzongató. És olyan nagyon igaz. Csak át kell ruházni a mi korunkra.. Orwell igaz, hogy a fasiszta és kommunista diktatúrák hatására írta, de ha azt vesszük, hogy ha ismét lenne egy elmebeteg őrült, aki kezébe kaparintaná a hatalmat, akkor a médiával és egyebekkel pontosan ugyanilyen agymosott és félelmetes rendszert tudna létrehozni. Nagyon remélem, hogy ez nem fog soha bekövetkezni, mert az az egyéniség és a gondolkodás teljes halála volna

Amalysa

Romantic Fairy

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 11:54 am

Már Hitler is használta a média erejét, csak hát nem volt elég fejlett a technika, így nem volt olyan rettenetes a hatása. Bár így is szörnyű volt amit tett, és tényleg szörnyű abba belegondolni, hogy egy ilyen hitlerféle ha most kerülne hatalomra mit tudna művelni...

A Twilightról annyit, hogy én az első könyvet olvastam, még nagyon a legelején mikor megjelent, Akkor az 2elmegy" könyvek közé soroltam, de amikor kijött a film, meg elkezdődött a tinihisztéria nem voltam hajlandó elolvasni a többit... Egyszerűen kirázott a hideg a sikongató tinilányoktól... Soha nem szerettem a tömeg által imádott dolgokat. A Bleachet is addig tartottam jónak, amíg nem kezdett el túlságosan befutni. A Narutot meg már meg se akartam ismerni... Lehet furának tűnik ez a szokásom, de egyszerűen kiábrándulok dolgokból, ha túl nagy a felhajtás körülöttük. -___-
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 12:09 pm

napsugar
Már Hitler is használta a média erejét, csak hát nem volt elég fejlett a technika, így nem volt olyan rettenetes a hatása. Bár így is szörnyű volt amit tett, és tényleg szörnyű abba belegondolni, hogy egy ilyen hitlerféle ha most kerülne hatalomra mit tudna művelni...

A Twilightról annyit, hogy én az első könyvet olvastam, még nagyon a legelején mikor megjelent, Akkor az 2elmegy" könyvek közé soroltam, de amikor kijött a film, meg elkezdődött a tinihisztéria nem voltam hajlandó elolvasni a többit... Egyszerűen kirázott a hideg a sikongató tinilányoktól... Soha nem szerettem a tömeg által imádott dolgokat. A Bleachet is addig tartottam jónak, amíg nem kezdett el túlságosan befutni. A Narutot meg már meg se akartam ismerni... Lehet furának tűnik ez a szokásom, de egyszerűen kiábrándulok dolgokból, ha túl nagy a felhajtás körülöttük. -___-

Igen, tudom, hogy használta. Demagógia.... sad Ez volt a fő fegyvere, a manipuláció. És pont ezért mondom, amiért te is: annyira fejlett már ez az egész, hogy bele sem merek gondolni a következményébe.
A Twilight-tal kapcsolatos kiábrándulásodat megértem, szoktam én is így lenni dolgokkal. Főleg a zene az, amit ha nagyon hype-olnak, akkor eszembe sem jut hallgatni (mai popzene..)

Viszont Harry Pottert olvastam, és tetszett. Nekem az mese, és szeretem a meséket, nagyon. A Twilight pedig amerikai szirupos-cukros love story némi vérrel, de annál több tejszínhabbal. Ez viszont számomra elrettentő giccsparádé.

Amalysa

Romantic Fairy

Womi

6,200 Points
  • Citizen 200
  • Cart Raider 100
  • Full closet 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 12:18 pm

Nemrég olvastam el Agatha Christie-től a "Tíz kicsi néger" című könyvet, és hihetetlenül jó volt biggrin Azoknak is ajánlott, akik egyébként nem szeretik a krimiket. Egy délután alatt elolvasható könyv, de megéri a rá szánt időt smile
A másik kedvencem Stanisław Lem lengyel író műve, az "Éden".
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 12:24 pm

Háhh!! Köszönöm mindenkinek aki mellém áll az Alkonyat elleni hadjáratomban. A könyvégetés egy szörnyű dolog, de mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. xd

A Naruto és a Bleach alapból szar, nem lehet ráfogni csak arra, hogy hisztéria. A Death Note, vagy a FMA is ilyen hisztéria hullámot váltott ki, de ennek ellenére máig nagyon szeretem mindkettőt.

Lehet, hogy szemét vagyok, de az Árvácskát végigröhögtem.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 12:26 pm

Malreni
Háhh!! Köszönöm mindenkinek aki mellém áll az Alkonyat elleni hadjáratomban. A könyvégetés egy szörnyű dolog, de mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt. xd

A Naruto és a Bleach alapból szar, nem lehet ráfogni csak arra, hogy hisztéria. A Death Note, vagy a FMA is ilyen hisztéria hullámot váltott ki, de ennek ellenére máig nagyon szeretem mindkettőt.

Attól mert te valamit nem szeretsz, lehet még jó. stare Vagy más szeretheti...
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 1:06 pm

Gabriel Garcia Marquez - Száz év magány

Ez a könyv nálam a könyvek könyve. Minden mondata egy kincs.
Sok mindent olvastam, amióta először kezembe akadt és rengeteg jót, de a közelébe se ért egyik se.

Reflektálva itt egy előttem szólóra, Lem Éden-je egy marhajó sci-fi regény, a legjobb, amit valaha olvastam. Még fénykoromba, amikor olvastam sci-fit mrgreen

FancyFahey

Beloved Genius

10,450 Points
  • Forum Sophomore 300
  • Millionaire 200
  • Nudist Colony 200

III Slash III

Newbie Noob

11,750 Points
  • Invisibility 100
  • Megathread 100
  • Overstocked 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 1:36 pm

Sose voltam az az olvasós fajta, amire nem vagyok büszke, de nem tud eléggé lekötni.
A Twilight Saga meg egy borzasztóan túlhypeolt valami. Ha másra nem is talán az olvasás népszerűsítésére jó. Igaz több kárt okoz, mint hasznot, azzal, hogy tönkretette a vámpírok, vérfarkasok jól felépített imidzsét.
Csakhogy ellentmondjak magamnak éppen Merle Malevilját olvasom smile
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 2:38 pm

napsugar
Malreni

Szereted a tvájlájtot? Egy világ dőlt össze bennem. biggrin

A véleménynyilvánítás, meg alkotmányos jogom. razz De komolyan: ha valaki szeret valamit, azt nem vitatom el tőle, ízlés dolga. Viszont, ne legyen sértődés abból, ha elmondom a véleményem valamiről. Én sem sértődök meg, ha valakinek nem tetszik valami, amit én szeretek.

Sharoan

Friendly Trader

14,025 Points
  • Tycoon 200
  • Noble Shade 100
  • Alchemy Level 10 100

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 3:09 pm

Womi
Nemrég olvastam el Agatha Christie-től a "Tíz kicsi néger" című könyvet, és hihetetlenül jó volt biggrin Azoknak is ajánlott, akik egyébként nem szeretik a krimiket. Egy délután alatt elolvasható könyv, de megéri a rá szánt időt smile
A másik kedvencem Stanisław Lem lengyel író műve, az "Éden".

Tíz kicsi négert pont nyáron olvastam ki. biggrin
Mondjuk a megfejtés nem volt nehéz, de ettől függetlenül lekötött, érdekes volt. biggrin

Most épp John Dickinson Carr-tól olvasom a Három koporsót (szintén krimi, és ez is zárt ajtós retjély 3nodding ).
Ha véletlenül megunnám, akkor ott van még Ken Kesey-től a Száll a kakukk fészkére is. whee De egyelőre leköt, mert még nem sikerült megfejtenem a rejtélyt. xd
És hogy hány könyv van még tervbe véve... atyaég... Mindenesetre már felírtam, melyik könyvtárból tudom kivenni őket. xd
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 10:05 pm

Sharoan
napsugar
Malreni

Szereted a tvájlájtot? Egy világ dőlt össze bennem. biggrin

A véleménynyilvánítás, meg alkotmányos jogom. razz De komolyan: ha valaki szeret valamit, azt nem vitatom el tőle, ízlés dolga. Viszont, ne legyen sértődés abból, ha elmondom a véleményem valamiről. Én sem sértődök meg, ha valakinek nem tetszik valami, amit én szeretek.
Nem a Twillightról beszéltem....

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 11:35 pm

Obilia

Jajaj sweatdrop Egyébként én se vagyok oda érte, de valahol "tanulságos" hogy leírja milyen egy gyereknek aki már tudja, hogy nem élnek vagy legalábbis nem tudni hol vannak a szülei...

Igazából ez az akkori világot mutatja be. És igen, akkoriban tényleg létezett, hogy az állam szegény, sokgyerekes parasztcsaládokhoz küldött ki árvákat, akik annak fejében, hogy az állam fizet nekik, felnevelték őket. De elég ritkán bántak velük jól, hiszen így is, úgy is pénzt kaptak értük.

Naruto meg Bleach... no comment. Nálam ott buktak meg, hogy nem tudtak egy értelmes, valamit is mondó történetet mutatni. Igen, láttam/olvastam belőlük, de nem kötöttek le, szerintem unalmasak.

Death Note megint más tészta, azon lehet agyalni, lehet izgulni, és sose tudhatod, mi jön a következő fejezetben. De nekem az Angel Sanctuary egy nagy kedvenc, kár hogy nálunk nem tudott befutni, mert régebbi. Pedig angolul olvasva nagyon jó (mint Kaori Yuki minden mangája), de a magyar fordítás kegyetlenül rossz.
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:23 am

III Slash III
Sose voltam az az olvasós fajta, amire nem vagyok büszke, de nem tud eléggé lekötni.
A Twilight Saga meg egy borzasztóan túlhypeolt valami. Ha másra nem is talán az olvasás népszerűsítésére jó. Igaz több kárt okoz, mint hasznot, azzal, hogy tönkretette a vámpírok, vérfarkasok jól felépített imidzsét.
Csakhogy ellentmondjak magamnak éppen Merle Malevilját olvasom smile

Már ezer éve el szeretném olvasni a Malevil-t. Nagyon szeretem Merle-t (kedvencem a Védett férfiak, de ezt már egy korábbi kommentben is írtam). Sokat járok moly.hu-ra, és ott is a Malevilt dicsérik nagyon, mint szerintük Merle legjobb könyvét. Nagymamámnak is egyik kedvence, és szerettem volna elkérni tőle a könyvet, de valamiért nem adja... Pedig nem fogom megenni xp

Amalysa

Romantic Fairy

Amalysa

Romantic Fairy

PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:27 am

Andro666
Obilia

Igazából ez az akkori világot mutatja be. És igen, akkoriban tényleg létezett, hogy az állam szegény, sokgyerekes parasztcsaládokhoz küldött ki árvákat, akik annak fejében, hogy az állam fizet nekik, felnevelték őket. De elég ritkán bántak velük jól, hiszen így is, úgy is pénzt kaptak értük.

Naruto meg Bleach... no comment. Nálam ott buktak meg, hogy nem tudtak egy értelmes, valamit is mondó történetet mutatni. Igen, láttam/olvastam belőlük, de nem kötöttek le, szerintem unalmasak.

Death Note megint más tészta, azon lehet agyalni, lehet izgulni, és sose tudhatod, mi jön a következő fejezetben. De nekem az Angel Sanctuary egy nagy kedvenc, kár hogy nálunk nem tudott befutni, mert régebbi. Pedig angolul olvasva nagyon jó (mint Kaori Yuki minden mangája), de a magyar fordítás kegyetlenül rossz.

Az "Árvácska" nekem tetszett, pont azért, mert szeretem Móricz kegyetlenül szókimondó realizmusát. Nem kendőz el semmit. (Németh Lászlót is ezért szeretem, és az "Iszony" sem egy könnyű olvasmány). Az anime/manga témához nem tudok mit hozzátenni, nem vagyok járatos benne.
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces