Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )
Purple Goto Page: [] [<] 1 2

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

*daje pieniążek*
  *bierze pieniążek*
View Results

iHermes

Tricky Sweetheart

18,925 Points
  • Senpai's Notice 100
  • Novice Mage 100
  • Protector of Cuteness 150
PostPosted: Fri Sep 18, 2009 4:21 am

No pewnie, że za całokształt. I za to, że walisz prosto z mostu i nie szczędzisz na krytyce. :gwałt:

@Hardstyle
Te grupy. Wymieniłeś je, bo tworzą 'prawdziwy' j-rap czy może dlatego, że ich po prostu lubisz?

W ogóle to wytłumaczy mi ktoś ten cały przedrostek "J", że niby ma być to fajne? Rap to rap, pop to pop, etc etc. Czy w innych krajach mówią ludzie pl-rap? x3 Krajs, brzmi to obrzydliwie. Wali komerchą.
PostPosted: Sat Sep 19, 2009 11:56 am

Tak, masz mnie - nie chcę. XD Bo nie lubię mieć zaległości i nie wiedzieć, co się wokół dzieje. Choć nie ukrywam, że równie dobrze nie wiem, co się w tej Gildii dzieje. ;d (Pomijając fakt, że nic.)
Yyyy, jak nie lubisz, gdy ludzie zadają Ci pytania, to przepraszam za moje poprzednie zapytania. XD"

Co do przedrostka "J-", to być może powodem jest typowa wyspiarska przypadłość poczucia inności/ lepszości. Jak by nie patrzeć, wielu ludzi uważa brytyjski rock również za osobny gatunek. ;d
Poza tym muszę przyznać, że poniektóre zespoły japońskie robią z gatunku muzycznego, w jakim śpiewają, prawdziwą osobliwość... o_o' (I wcale nie czepiam się tylko zespołów rockowych - popgwiazdeczki potrafią być równie przerażające. I nie, ja nie mam nic do różu.)

Meditta

Purple-eyed Dreamer

Moonlight Healer

PostPosted: Sun Oct 18, 2009 1:45 am

Someday...
Someday you will understand...

A czy w Japonii tez to nazywają z 'J'? Myślę,z ę to zostało dodane przez fanów, zeby odróżnić made in Japan od reszty. Ale tak na serio to nie mam pojęcia X3 Poza tym wydaje mi się, że j-fani lubią j-muzyke, bo jest po japońsku. melodia nie rózni się tak bardzo od mmuzyki z innych jkrajów, tylko język tak na serio odróznia tę muzykę od reszty.
Szczerze, to wątpię, by większość rozumiała tekty, które słyszy ;3

Nie, Med, nie przeszkadzają mi absolutnie pytania. N atym rozmowa polega. nie przepraszaj w kazdym poście ;3

the reason you were born with wings...
Reply
O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )

Goto Page: [] [<] 1 2

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games