Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Parada równości / parada normalności. Festyn czy idea? Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

jestes za paradą równosci czy przeciw?
  za
  przeciw
  nie mam zdania
View Results

Gem_ma

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 7:40 am

Baraninko! chciałabys leczyc? (nie chce wdawać sie w dyskusje czy to choroba, dla ciebie tak dla mnie nie i koniec )
ale spojrzmy dalej, kto miałby ich leczyc, jak storzyc działajaca terapie? i za czyje pieniadze (NFZ?), bo mi wyobraź sobie nie leży jakoś płacenie za leczenie obcych mi osób z choroby nie szkodzacej nikomu.
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 7:47 am

a jesli chodzi o odmóżdzanie dzieci w takiej formie o ktorej opowiadała Baraninka, nie!
mysle ze z nauka co to powinno sie zaczekac do gimnazjum lub liceum kiedy dziecko ma natyle ukrztałtowany mózg ze nie łatwo nim manipulowac, jednak nie było by to w ogóle potrzebne gdyby nie nie tolerancja wpajana w baardzo młodym wieku przez środowisko dziecka.

Gem_ma

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 9:54 am

ILikeGreenChickenLegs

Hej. Według mnie, to parada normalności )jeżeli istnieje) to po prostu kpina.
Przecież jeżeli jest parada równości (homo) i normalności, to w takim razie czy homoseksualizm jest normalny?
może homofoby zrobiły paradę normalności, gdyż uważają , że geje i lesbijki to cos niestosownego.
a homoseksualizm to rzeczywiście choroba psychologiczno-genetyczna, ale jej nie da si wyleczyć.
to tak jakbyś chciał, aby twoja gruszka wyglądała i smakowała jak jabłko.
Poza tym: jest 90% szans, że dziecko będzie heteroseksualne, a do tego na jedną lesbijkę przypada 8 gejów. Skoro są tacy wyjątkowi, to mogą robić zjazdy, tak samo jak np. wielbiciele volkswagenów.
JJa bardziej bym uważał paradę równości jako taki cichy krzyk przeciw polskiemu, homofobicznemu światu, gdyż za granicą geje i lesbijki nie są wytykane palcami i nie są szkalowane głupimi przezwiskami. Dla tego też dużo homoseksualistów wyjeżdża za granicę, aby nie czuć się obrzucanymi obelgami i wyzwiskami.

lol... jeżeli uważasz, że tylko Polacy szkalują, to skąd się wzięło hasło "stay or gay"? rofl
Ja się lubię śmiać z takich rzeczy. Nigdy nie widziałem geja, pewnie jakbym wiedział, że ktoś z mojego otoczenia jest gejem albo lesbijką to bym się powstrzymał. Jak na razie nic o takich osobnikach nie wiem, a śmieję się z tego z czystej ironii i, nie ukrywam, z przyjemności. Aha, uważam, że nawet gdybym spotkał geja i zażartował sobie w taki sposób to nie powinien się obrażać, bo zna na pewno opinię społeczeństwa (nie twierdzę, że nie trzeba jej zmienić), ale powinien traktować to z dużą dozą autoironii. Nie uważacie, że byłoby to komiczne, gdyby sami homoseksualiści zaczęli przezywać się od gejuchów i lezb? xd
Może nie rozwiązałoby to żadnego z problemów, ale na jakimś małym poletku świat stałby się o wiele weselszy ;p

Co do wplątywania w takie gówno jak parada równości dzieci, jestem stanowczo na NIE.

hmm... a co do anala.... jeżeli ludzie lubią i są uświadomieni o zagrożeniu... to ich prawo. Mnie osobiście źle się to kojarzy sweatdrop
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:01 pm

nie gdybaj tyle, ja mam paru znajomych podejrzanych skłonnościach(i 2 lesbijki tysz mrgreen ) czesc jest faktycznie rozpoznawalna na pierwszy rzut oka(takie ą,ę a fe ty brutalu) ale jeden, serio,cichociemny taki był ... no w sumie drobny i w okularkach..ale z ASP! to mnie zwiodło!
dla mnie git dopóki nie startują do mojego tyłka evil

Gem_ma

Owiec

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:04 pm

ILikeGreenChickenLegs

Hej. Według mnie, to parada normalności )jeżeli istnieje) to po prostu kpina.
Przecież jeżeli jest parada równości (homo) i normalności, to w takim razie czy homoseksualizm jest normalny?
może homofoby zrobiły paradę normalności, gdyż uważają , że geje i lesbijki to cos niestosownego.
a homoseksualizm to rzeczywiście choroba psychologiczno-genetyczna, ale jej nie da si wyleczyć.
to tak jakbyś chciał, aby twoja gruszka wyglądała i smakowała jak jabłko.
Poza tym: jest 90% szans, że dziecko będzie heteroseksualne, a do tego na jedną lesbijkę przypada 8 gejów. Skoro są tacy wyjątkowi, to mogą robić zjazdy, tak samo jak np. wielbiciele volkswagenów.
JJa bardziej bym uważał paradę równości jako taki cichy krzyk przeciw polskiemu, homofobicznemu światu, gdyż za granicą geje i lesbijki nie są wytykane palcami i nie są szkalowane głupimi przezwiskami. Dla tego też dużo homoseksualistów wyjeżdża za granicę, aby nie czuć się obrzucanymi obelgami i wyzwiskami.

Homoseksualizm nie jest chorobą genetyczną i da się to wyleczyć.
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:15 pm

Gem_ma
Baraninko! chciałabys leczyc? (nie chce wdawać sie w dyskusje czy to choroba, dla ciebie tak dla mnie nie i koniec )
ale spojrzmy dalej, kto miałby ich leczyc, jak storzyc działajaca terapie? i za czyje pieniadze (NFZ?), bo mi wyobraź sobie nie leży jakoś płacenie za leczenie obcych mi osób z choroby nie szkodzacej nikomu.
Wcześniej napisałam że jednak jest to choroba szkodząca zdrowiu somatycznemu również.
Wiele rzeczy w naszym kraju nie jest refundowane przez NFZ a mimo to ludzie podejmują leczenie. Homoseksualiści są zazwyczaj ludźmi zamożnymi. Jak powiedziałam, nie chcą się leczyć nie muszą. Ale niech nie wyłażą na ulice i niech nie demonstrują w ten sposób swojej odmienności. Bezdomni nie robią manifestów przez warszawę, niepełnosprawni też nie manifestują, ludzie lubiący jeść ogórki z mlekiem też tego zewsząd nie ogłaszają. Więc nie widzę powodów żeby oni z tym się obnażali. Wczoraj przez tą całą paradę karetka miała problem z przejechaniem, bo stado dziczy nie chciało ją przepuścić. Czy to jest normalne??

Owiec

Owiec

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:22 pm

Gem_ma
a jesli chodzi o odmóżdzanie dzieci w takiej formie o ktorej opowiadała Baraninka, nie!
mysle ze z nauka co to powinno sie zaczekac do gimnazjum lub liceum kiedy dziecko ma natyle ukrztałtowany mózg ze nie łatwo nim manipulowac, jednak nie było by to w ogóle potrzebne gdyby nie nie tolerancja wpajana w baardzo młodym wieku przez środowisko dziecka.
Ja swoim dzieciom nie będę na pewno tolerancji wpajała, otrzymają rzetelną wiedzę na ten temat. Małe dziecko jest nieukształtowaną strukturą, można mu wmówić wszystko. Mówiąc mu że homoseksualizm jest ok., tym samym dajemy przyzwolenie, a nawet zachętę do bycia odmieńcem.
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:22 pm

Owiec
Gem_ma
Wcześniej napisałam że jednak jest to choroba szkodząca zdrowiu somatycznemu również.
Wiele rzeczy w naszym kraju nie jest refundowane przez NFZ a mimo to ludzie podejmują leczenie. Homoseksualiści są zazwyczaj ludźmi zamożnymi. Jak powiedziałam, nie chcą się leczyć nie muszą. Ale niech nie wyłażą na ulice i niech nie demonstrują w ten sposób swojej odmienności. Bezdomni nie robią manifestów przez warszawę, niepełnosprawni też nie manifestują, ludzie lubiący jeść ogórki z mlekiem też tego zewsząd nie ogłaszają. Więc nie widzę powodów żeby oni z tym się obnażali. Wczoraj przez tą całą paradę karetka miała problem z przejechaniem, bo stado dziczy nie chciało ją przepuścić. Czy to jest normalne??

Ach czyżbym zapomniał nadmienić iż przeszkadzją mi wszelkie parady i przemarsze od gejowskich po procesje, o ile nie maja naprawde ważnego przesłania? Bo to iz parady równosci stały sie polami przepychanek politycznych i społecznych róznych grup wiadomo mi od dawna.

Gem_ma

Owiec

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:32 pm

Gem_ma
nie gdybaj tyle, ja mam paru znajomych podejrzanych skłonnościach(i 2 lesbijki tysz mrgreen ) czesc jest faktycznie rozpoznawalna na pierwszy rzut oka(takie ą,ę a fe ty brutalu) ale jeden, serio,cichociemny taki był ... no w sumie drobny i w okularkach..ale z ASP! to mnie zwiodło!
Mam na akademiku kilu kolegów którzy są gejami, jakoś dziwnie moja osoba przyciąga takich ludzi.
I powiem że są specyficzni, ale ludzie ich raczej lubią, a jeżeli nie lubią to jest to wynikiem nie ich odmiennych skłonności, a tym że są wredni i złośliwi, lub po prostu nie konkretni i sami nie wiedzą czego chcą. Lub tak jak Marian czy Alen którzy uważają że wszyscy są przeciw nim i ich tłamszą bo są inni, a tak naprawdę to problem lży w nich, bo to oni powodują takie sytuacje i zarzucają ludziom niestworzone rzeczy.
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:36 pm

Gem_ma

Ha! Dobrze powiedziane xd

ad. Owiec: No, chyba wszyscy się zgodzimy, że to co się na tej paradzie dzieje, to nie jest normalne. Mam nadzieję, że ci, którzy biorą w tym udział i to popierają, to zdecydowana homoseksualistyczna mniejszość. Kontynuując myśl o fanach ogórków z mlekiem, czemu nie słychać tak głośno o jakiejś wielkiej paradzie czarnoskórych, albo żółtych? Przecież ludzie też są dla nich często nietolerancyjni. Wniosek nasuwa mi się podobny do zdania baraniny: homoseksualizm rzeczywiście może być chorobą, choć nie twierdzę, że zawsze szkodliwą. Z innej strony, śmieszy mnie trochę ta maniera psychologów, wymyślanie coraz to nowych zespołów, chorób, fobii etc. Bo czasami sam nie wiem co powinienem robić, żeby nie "chorować". Nawet gdybym nic nie robił, to miałbym problem, bo to przecież apatia... heh...

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Owiec

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:44 pm

ichabot
Gem_ma

Ha! Dobrze powiedziane xd

ad. Owiec: No, chyba wszyscy się zgodzimy, że to co się na tej paradzie dzieje, to nie jest normalne. Mam nadzieję, że ci, którzy biorą w tym udział i to popierają, to zdecydowana homoseksualistyczna mniejszość. Kontynuując myśl o fanach ogórków z mlekiem, czemu nie słychać tak głośno o jakiejś wielkiej paradzie czarnoskórych, albo żółtych? Przecież ludzie też są dla nich często nietolerancyjni. Wniosek nasuwa mi się podobny do zdania baraniny: homoseksualizm rzeczywiście może być chorobą, choć nie twierdzę, że zawsze szkodliwą. Z innej strony, śmieszy mnie trochę ta maniera psychologów, wymyślanie coraz to nowych zespołów, chorób, fobii etc. Bo czasami sam nie wiem co powinienem robić, żeby nie "chorować". Nawet gdybym nic nie robił, to miałbym problem, bo to przecież apatia... heh...
To nie do końca tak, procedura zatwierdzenia choroby czy schorzenia jest bardzo skomplikowana, wymaga badań, dokładnych protokołów i innych bajerów.
Aby określić osobę chorą, również potrzeba wnikliwych badań, wywiadów i tak naprawdę to piękne jest to w teorii, bo niestety w praktyce różnie bywa. Choćby idąc do zwykłego internisty z przeziębieniem dowiadujemy się że mamy zapalenie płuc. Którego między Bogiem a prawdą nie powinno się diagnozować słuchawkami
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:55 pm

Zgodzisz się jednak, że rodzajów/nazw chorób jest coraz więcej. Pomimo tych wszystkich bajerów, wydaje mi się to dziwne. Wiem, na pewno są przypadki, które nie da się określić dotychczas istniejącymi pojęciami. Wciąż jednak wydaje mi się to społecznie niepotrzebne. Wierzę w dobór naturalny, po prostu nie lubię jak coś aż tak bardzo go zakłóca. Nie chcę przez to powiedzieć, że ludzie z problemami nie powinni istnieć. Tylko wolałbym, żeby dano im trochę więcej swobody w ich rozwiązywaniu sweatdrop

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Owiec

PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:59 pm

ichabot
Zgodzisz się jednak, że rodzajów/nazw chorób jest coraz więcej. Pomimo tych wszystkich bajerów, wydaje mi się to dziwne. Wiem, na pewno są przypadki, które nie da się określić dotychczas istniejącymi pojęciami. Wciąż jednak wydaje mi się to społecznie niepotrzebne. Wierzę w dobór naturalny, po prostu nie lubię jak coś aż tak bardzo go zakłóca. Nie chcę przez to powiedzieć, że ludzie z problemami nie powinni istnieć. Tylko wolałbym, żeby dano im trochę więcej swobody w ich rozwiązywaniu sweatdrop
Nie ciągnie się ich wołami do lekarza, dopóki nie robią krzywdy otoczeniu, to nie można ich zmusić do leczenia.
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 7:42 am

*Owiec - To dlaczego bliźniaki jednojajowe mają 52% szans na homoseksualizm?
Zazwtczaj metody "leczenia" homoseksualistów nie odnoszą sukcesów.
do tego są straszne, na przykład amputacja piersi, elektrowtrząsy czy kastracja. do tego są też próby celibatu czy wywołania poczucia winy, które zazwyczaj prowadzą do samobójstwa.

to znaczy, że prędzej homoseksualista będzie martwy, niż się wyleczy.
/usuń to sygnatury Owiec, demoralizujesz nas, młodocianych.
do tego nie jest pomarańczową, mała czcionką, powinnaś dostać punkty karne mrgreen

dziki_wieprz

Gem_ma

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 9:11 am

Owiec
Gem_ma
Ja swoim dzieciom nie będę na pewno tolerancji wpajała, otrzymają rzetelną wiedzę na ten temat. Małe dziecko jest nieukształtowaną strukturą, można mu wmówić wszystko. Mówiąc mu że homoseksualizm jest ok., tym samym dajemy przyzwolenie, a nawet zachętę do bycia odmieńcem.

hej, hej! tolerancja to nie wpajanie dzieciom gejostwa!
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces