|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 3:53 am
Owiec ichabot ocb? co można 1 na rok i co to jest? xp no majac jeden warunek na rok oznacza to ze automatycznie poprawia sie jeden przedmiot w roku. w zeszlym roku oblalam ostatni kolos ze statystyki czyli w tym roku poprawiam caly przedmiot w tym roku oblalam psychometrie to poprawie ja w przyszlym uczestniczac w zajeciach z trzecim rokiem. juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 4:14 am
ichabot Owiec ichabot ocb? co można 1 na rok i co to jest? xp no majac jeden warunek na rok oznacza to ze automatycznie poprawia sie jeden przedmiot w roku. w zeszlym roku oblalam ostatni kolos ze statystyki czyli w tym roku poprawiam caly przedmiot w tym roku oblalam psychometrie to poprawie ja w przyszlym uczestniczac w zajeciach z trzecim rokiem. juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen a ja dalej nie rozumiem ewentu. emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 5:20 am
Owiec Martinespl Slyszalem wczoraj ciekawa historie. Pewna swieza pani magister, swoja droga bardzo fajna ale niestety juz zamezna, dzielila sie swoimi studenckimi doswiadczeniami. Miedzy innymi mowila zeby nie opuszczac zadnych imprez, a lac na egzaminy , ze zawsze jakos tam sie przykuje i pozalicza. I opowiedziala taka historie, ze mieli takiego psychola co wszystkich oblewal i miala u niego poprawke. I jakos tam zaliczyla ta poprawke, i jak tylko wyszla od tego goscia to ktos wymyslil ze zeby to swietowac to jada do zakopanego i tak jak stali to jechali. Na kupili tony alkoholu, ale no niestety nie bylo pieniedzow na jedzenie. Opowiadala ze tak zle wygladali ze jakis koles im kupil kotleta. I to jest jej najlepsze wspomnienie. Nie wiem jaki z tego moral. To jak Owiec do zakopanego? No to fajny przykład wam daje ta pani. Nauka jest bardzo ważna i nie należy imprezowania przedkładać ponad to. Osobiście nie zatrudniłabym pracownika który jakoś tam zdał egzamin stressed Dla mnie by to oznaczało że ma nikły poziom wiedzy. sweatdrop Co do gór to miałam propozycje wyjazdu z pewnym kolesiem który za mną się ugania nie wiedzieć czemu, ale jakoś mam jeszcze sporo nauki więc nie pojechałam. A ja mysle ze ma troche racji. Nieraz mam wrazenie ze zycie przecieka mi miedzy palcami. Na imprezach mozna poznac przyjaciol, spoko ziomali i zdobyc wspomniania, ktorych nikt nie zabierze. A po tych 30 latach edukacji i tak byle ciec z podstawowka na zmywaku w angli wiecej od ciebie wyciaga. Zawodowy zolnierz, z niepelna zawodowka zaczyna od 1500zl + rozne dodatki. Skonczysz studia i dostaniesz zajebista robote bo masz 5 z filozofii?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 9:33 am
Martinespl A ja mysle ze ma troche racji. Nieraz mam wrazenie ze zycie przecieka mi miedzy palcami. Na imprezach mozna poznac przyjaciol, spoko ziomali i zdobyc wspomniania, ktorych nikt nie zabierze. A po tych 30 latach edukacji i tak byle ciec z podstawowka na zmywaku w angli wiecej od ciebie wyciaga. Zawodowy zolnierz, z niepelna zawodowka zaczyna od 1500zl + rozne dodatki. Skonczysz studia i dostaniesz zajebista robote bo masz 5 z filozofii? Bede miala dobra prace bo mam wiedze, łeb na karku i potrafie kombinowac. A za mniej niz 4000 to mi sie nie opłaca dupy z domu ruszyc. whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 1:02 pm
Owiec Martinespl A ja mysle ze ma troche racji. Nieraz mam wrazenie ze zycie przecieka mi miedzy palcami. Na imprezach mozna poznac przyjaciol, spoko ziomali i zdobyc wspomniania, ktorych nikt nie zabierze. A po tych 30 latach edukacji i tak byle ciec z podstawowka na zmywaku w angli wiecej od ciebie wyciaga. Zawodowy zolnierz, z niepelna zawodowka zaczyna od 1500zl + rozne dodatki. Skonczysz studia i dostaniesz zajebista robote bo masz 5 z filozofii? Bede miala dobra prace bo mam wiedze, łeb na karku i potrafie kombinowac. A za mniej niz 4000 to mi sie nie opłaca dupy z domu ruszyc. whee Tak oczywiscie. Gdyby tak bylo to nie gejts tylkko einstain bylby najbogatszym ziomalem.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 2:13 pm
Baranina ichabot Owiec ichabot ocb? co można 1 na rok i co to jest? xp no majac jeden warunek na rok oznacza to ze automatycznie poprawia sie jeden przedmiot w roku. w zeszlym roku oblalam ostatni kolos ze statystyki czyli w tym roku poprawiam caly przedmiot w tym roku oblalam psychometrie to poprawie ja w przyszlym uczestniczac w zajeciach z trzecim rokiem. juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen a ja dalej nie rozumiem ewentu. emo I jak? Event rozkminiony? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 6:02 pm
Martinespl Owiec Martinespl A ja mysle ze ma troche racji. Nieraz mam wrazenie ze zycie przecieka mi miedzy palcami. Na imprezach mozna poznac przyjaciol, spoko ziomali i zdobyc wspomniania, ktorych nikt nie zabierze. A po tych 30 latach edukacji i tak byle ciec z podstawowka na zmywaku w angli wiecej od ciebie wyciaga. Zawodowy zolnierz, z niepelna zawodowka zaczyna od 1500zl + rozne dodatki. Skonczysz studia i dostaniesz zajebista robote bo masz 5 z filozofii? Bede miala dobra prace bo mam wiedze, łeb na karku i potrafie kombinowac. A za mniej niz 4000 to mi sie nie opłaca dupy z domu ruszyc. whee Tak oczywiscie. Gdyby tak bylo to nie gejts tylkko einstain bylby najbogatszym ziomalem. mierzysz w różnym przedziale czasowym, a tak poza to w zupełnie dwie różne dziedziny porównujesz wiec twoja hipoteza nie ma racji, gdyż pomiar był by nie rzetelny. Ale ten gejts też musiał nie być durniem żeby zdobyć taką kasę. Ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co studiują i rozeznania w swoich możliwościach wspartych wiedzą do niczego nie dochodzą na drodze intelektualnej.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 18, 2008 6:04 pm
ichabot Baranina ichabot Owiec ichabot ocb? co można 1 na rok i co to jest? xp no majac jeden warunek na rok oznacza to ze automatycznie poprawia sie jeden przedmiot w roku. w zeszlym roku oblalam ostatni kolos ze statystyki czyli w tym roku poprawiam caly przedmiot w tym roku oblalam psychometrie to poprawie ja w przyszlym uczestniczac w zajeciach z trzecim rokiem. juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen a ja dalej nie rozumiem ewentu. emo I jak? Event rozkminiony? biggrin nie mam korony sad
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 4:27 am
Owiec mierzysz w różnym przedziale czasowym, a tak poza to w zupełnie dwie różne dziedziny porównujesz wiec twoja hipoteza nie ma racji, gdyż pomiar był by nie rzetelny. Ale ten gejts też musiał nie być durniem żeby zdobyć taką kasę. Ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co studiują i rozeznania w swoich możliwościach wspartych wiedzą do niczego nie dochodzą na drodze intelektualnej. łosz, szpanujesz! xd Ale masz rację, po prostu w różnym czasie i w różnych dyscyplinach naukowych ma się różne możliwości rozwoju kariery. Ot, weźmy na ten przykład słynnego Herona z Aleksadrii, który o mały włos nie rozpoczął rewolucji przemysłowej na jakieś 20 wieków przed jej rzeczywistym czasem. Wtedy było zbyt wielu niewolników, siła robocza była tania, więc nie było potrzeby konstruowania maszyn, które wykonywałyby pracę za ludzi. Jego geniusz zmarnował się na produkcji hydraulicznych mechanizmów i zabawek dla świątyń. Jednym z jego wybitniejszych osiągnięć na miarę czasów niemal współczesnych był w pełni zmechanizowany teatr. Figurki poruszały się w nim samodzielnie do muzyki i odgrywały całe dwudziestominutowe przedstawienie bez ludzkiej ingerencji, muzyka też działała automatycznie. Dla jego współczesnych to było prawdziwe objawienie (naczytała się "Wiedzy i Życia" xd ). Żeby elegancko spuentować: choć wtedy ten gość też miał się całkiem nieźle, w dzisiejszych czasach człowiek o jego potencjale spokojnie mógłby pobić Billa Gates i stać się multimilionerem, zdobywcą Nobla, gwiazdą roku, czym tam chcecie. Ale żył w czasach, kiedy jego pomysłowość miała ograniczone zastosowanie i zdolności nie dawały wielkich szans na drastyczny awans społeczny.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 5:12 am
Owiec ichabot Baranina ichabot Owiec ichabot ocb? co można 1 na rok i co to jest? xp no majac jeden warunek na rok oznacza to ze automatycznie poprawia sie jeden przedmiot w roku. w zeszlym roku oblalam ostatni kolos ze statystyki czyli w tym roku poprawiam caly przedmiot w tym roku oblalam psychometrie to poprawie ja w przyszlym uczestniczac w zajeciach z trzecim rokiem. juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen a ja dalej nie rozumiem ewentu. emo I jak? Event rozkminiony? biggrin nie mam korony sad Może ci Kasmizar pomoże? Ja już się wprawiłem. Na mulku doszedlem do korony w 20 min. Radzę wybrać trzeci kawałek z listy, bo ma tylko 57 strzałek (wiem, bo miałem na nim 100%, chociaż nie jestem pewien czy liczba strzalek sie nie zmienia mrgreen )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 6:57 am
Daedhel Owiec mierzysz w różnym przedziale czasowym, a tak poza to w zupełnie dwie różne dziedziny porównujesz wiec twoja hipoteza nie ma racji, gdyż pomiar był by nie rzetelny. Ale ten gejts też musiał nie być durniem żeby zdobyć taką kasę. Ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co studiują i rozeznania w swoich możliwościach wspartych wiedzą do niczego nie dochodzą na drodze intelektualnej. łosz, szpanujesz! xd Ale masz rację, po prostu w różnym czasie i w różnych dyscyplinach naukowych ma się różne możliwości rozwoju kariery. Ot, weźmy na ten przykład słynnego Herona z Aleksadrii, który o mały włos nie rozpoczął rewolucji przemysłowej na jakieś 20 wieków przed jej rzeczywistym czasem. Wtedy było zbyt wielu niewolników, siła robocza była tania, więc nie było potrzeby konstruowania maszyn, które wykonywałyby pracę za ludzi. Jego geniusz zmarnował się na produkcji hydraulicznych mechanizmów i zabawek dla świątyń. Jednym z jego wybitniejszych osiągnięć na miarę czasów niemal współczesnych był w pełni zmechanizowany teatr. Figurki poruszały się w nim samodzielnie do muzyki i odgrywały całe dwudziestominutowe przedstawienie bez ludzkiej ingerencji, muzyka też działała automatycznie. Dla jego współczesnych to było prawdziwe objawienie (naczytała się "Wiedzy i Życia" xd ). Żeby elegancko spuentować: choć wtedy ten gość też miał się całkiem nieźle, w dzisiejszych czasach człowiek o jego potencjale spokojnie mógłby pobić Billa Gates i stać się multimilionerem, zdobywcą Nobla, gwiazdą roku, czym tam chcecie. Ale żył w czasach, kiedy jego pomysłowość miała ograniczone zastosowanie i zdolności nie dawały wielkich szans na drastyczny awans społeczny. Ot właśnie, A poza tym poziom inflacji stale się zmienia w wyniku czego dochody są ciągle rewaloryzowane i pieniądz nabiera nowej wyższej wartości. Gdyby Martines był grzeczny i nie latał po imprezach wówczas gdy powinien się uczyć to na pewno by o tym wiedział 3nodding xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 7:00 am
ichabot Owiec ichabot Baranina ichabot juz rozumiem o czym mówicie mniej wiecej 3nodding mrgreen a ja dalej nie rozumiem ewentu. emo I jak? Event rozkminiony? biggrin nie mam korony sad Może ci Kasmizar pomoże? Ja już się wprawiłem. Na mulku doszedlem do korony w 20 min. Radzę wybrać trzeci kawałek z listy, bo ma tylko 57 strzałek (wiem, bo miałem na nim 100%, chociaż nie jestem pewien czy liczba strzalek sie nie zmienia mrgreen ) ja na 2 sie czaje razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 9:54 am
Owiec Martinespl Owiec Martinespl A ja mysle ze ma troche racji. Nieraz mam wrazenie ze zycie przecieka mi miedzy palcami. Na imprezach mozna poznac przyjaciol, spoko ziomali i zdobyc wspomniania, ktorych nikt nie zabierze. A po tych 30 latach edukacji i tak byle ciec z podstawowka na zmywaku w angli wiecej od ciebie wyciaga. Zawodowy zolnierz, z niepelna zawodowka zaczyna od 1500zl + rozne dodatki. Skonczysz studia i dostaniesz zajebista robote bo masz 5 z filozofii? Bede miala dobra prace bo mam wiedze, łeb na karku i potrafie kombinowac. A za mniej niz 4000 to mi sie nie opłaca dupy z domu ruszyc. whee Tak oczywiscie. Gdyby tak bylo to nie gejts tylkko einstain bylby najbogatszym ziomalem. mierzysz w różnym przedziale czasowym, a tak poza to w zupełnie dwie różne dziedziny porównujesz wiec twoja hipoteza nie ma racji, gdyż pomiar był by nie rzetelny. Ale ten gejts też musiał nie być durniem żeby zdobyć taką kasę. Ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co studiują i rozeznania w swoich możliwościach wspartych wiedzą do niczego nie dochodzą na drodze intelektualnej. Jest taki ciekawy film pt. Hackers 2: Takedown oparty na faktach autentycznych, pod koniec filmu naslyniejszy Haker swiata idzie do pierdla. Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, w tym zwłaszcza z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.). Uważanie kogoś za hakera jest wśród innych hakerów i osób identyfikujących się z subkulturą hakerską wyrazem wielkiego szacunku. A przecietny programista zarabia kupe kasy. Nastepny film oparty na faktach autentycznych polski tytul "W pogoni za szczesciem" Czarnuch z ulicy bez zadnego wyksztalcenia zostaje maklerem gieldowym poczym staje sie troche bardzo bogaty.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 10:20 am
wiesz, martines, ze faktow autentycznych nie ma?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 19, 2008 12:30 pm
Jukatan wiesz, martines, ze faktow autentycznych nie ma? Jak to nie ? A M jak Milosc??? Nie mniej nie zmienia to faktu, ze wszche wielka wiedza niej jest gwarancja wilekich zarobkow. Ale okej przypuscmy ze tak sie stanie to i tak co bedziesz miec z tego swojego zycia, poza tym ze dzienn dziennie zasuwasz i zarabiasz te swoje 4 tys. I pewnego dnia obudzisz sie w swoim wielkim łozku, w swoim wielkim domie. I stwierdzisz ze zmarnowales cale swoje zycie na robienie kasiorki i z nic tak naprawde nie masz tylko wilekie konto w banku.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |