Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Kacik kinomanow i koneserow filmowych Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sun Dec 12, 2004 1:02 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Sun Dec 12, 2004 1:45 pm

Yosei podszedl do sprawy an podobnej zasadzie...
z horrorow zapomnialem o
-dark watter...rzeczywiscie naprawde super film
thillerow...:
-fight club czyli Podziemny krag-schizowy filmik chciaz mozna je podpiac pod kino psychologiczne o ktory napisze pozniej
3.SF i fantastyka:
-moje ukochane gwiezdne wojny...po prostu kalsyka gatunku-ten swoiski klimat ktory udziela mi sie jeszcze bardzeij gdy gram w cos lub czytam jakas ksiazeczke z calego universum SW
-Blade-super xd
-Balde 2 - te super ale troche zbyt poprzypalany
-Blade 3 Trinity nieogladalem ale widzialem zapowiedzi i wyglada bardzo ciekawie
-czerwona planeta- godny polecenia kazdemu maniakowi odkrywania nowych planet
-animatrix-tego xhyba nie trzeba przedstawiac-po prostu innowacja
-Equilibrium-podobno sciagniete z matrixa a dla mnie jest to zupelnie cos innego...dal tych ktorzy lubia nic nie czuc i ktorzy lubia uczucia
-Blade runner-cyberpunk w calej okazalosci
-obcy czala seria-ale i tak najlepsza jest 2 czesc
-eXsistenZ-zycie jako smietelna gra...kazdy powinien obejrzec jesli bedzie mial taka mozliwosc
-Avalon-j/w z tym ze nie wierze w to ze w Polsce nie da sie nakrecic dobrego filmu a to jest przyklad
-Raport mniejszoci-oj tak zmusza do myslenia czy zycie i przenzaczenie sa ze soba powiazanie...
-Impostor tes na czlowieczenstwo-daftpunk i cyberpunk w barwnych realiach
4.Filmy psychologiczne-filmy do przemyslen:
-Requiem dla snu-powinni go pokazywac zamiast tych filmow edukacyjnych odnosnie narkotykow-co potrafia narkotyki zrobic z zyciem
-K-pax-Kevin Spacey i problemy natury psychologicznej
-Efek motyla--czy mozna zmienic swiat sila woli!!Czy warto zmieniac swiat...
-Ostatni samuraj- honor samuraja czy zycie zgodne z zasadami zachodu...
-memento-czlowiek bez pamieci trwalej spisuje swje zycie codzien przy pomocy tatulazow i stara sie dowiedziec sie czegos wiecej na swoj temat i szuka sensu zycia...
-Instynkt-czym jest zycie i czy zycie wsrod ludzi az tak bardzo rozni sie od innych srodowisk...
-Podaj dalej-oj tak moze mezczyznie wstyd sie przynac ale ogladalem ten film 3 razy i za kazdym razem plakalem...czyli czy mozna stworzyc swiat idealny i zmierzenie sie dziecka z realiami zycia i egzystencji w srodowisku...
-21 gram-film w rezyserii tego samego czlowieka ktory jest odpowiedzialny za Memento...fabula zakrecona ale jak ktos sobie to wszystko pouklada to film okazuje sie ze warto sie zastanowic nad sensem zycia
-na ta chwile to wszystko...z czasem znowu cos dopisze razz

Vykk

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 6:21 am

....no ba!
...jakże mogłem zapomnieć o "Memento" - główny bohater momentami nie wiem czemu przypomina Brada Pitta...no i przecież rola Trinity xd
..."21 gram" nie widziałem, ale mam zamiar...
..."animatrix" - heh - tia - to jest supa, wiele lepsze niż choćby matrix 2 i 3 ...
..."Exiztenz" - osobiśnie odradzam, nie wiem czemu właściwie, ale film dla mnie był zbyt przydługawy i nudnawy, chociaż pomysł ciekawy...no i scena w tej restaruacjji z pistoletem z kości... ninja Jude Law to w końcu bardzo dobry aktor...
...i jeszcze jeden bardzo supa filmik, a mianowicie "Pan i Władca: Na krańcu świata" - film troche nietoypowy i przez to naprawde fajny...ma klimat...
...ha - jeszcze to:
..."Raveonous" w naszym tłumaczeniu "Drapieżcy" bardzo fajny klimatyczny film (super muzyka) ... że tak to nazwę, o jedzeniu...ekhm...
...tu kończe bo mi sie nie chce pisać...
...ide sie pouczyc i zrobic jakis powalony refereat na gere... xp
...trzymajta się - oczywyście możecie na mnie liczyć, jeśli miałbym sie wypowaiadać w stpawie tych całych filmów ... ninja
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 6:25 am

...a "Avalon" ...?
...hm
...jak dla mnie średniawy, chyba głównie przez to, że w główną bohaterkę wcieliła się ta głupia baba...jak jej tam...o - Foremniak...nie lubię jej strasznie...
...więc ogólnie przez to to film średniawy...
...a mogło być tak pieknie
...ide
...sayoinara

RUFUS.ABBYSINIAN

Melania Moon

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 6:29 am

no tak zapomnialam dodac Xmenow ktorzy mi sie raczej tak srednio podobali
a wczoraj lecieli flinstonowie xd
a z komedi to jak moglam zapomniec o "show" xd
hmm i tak jestem ciekawa bo we wtorek na polsacie leci "Gattaca - szok przyszłości" i czy warte to jest obejrzenia?
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 7:52 am

Melania Moon
hmm i tak jestem ciekawa bo we wtorek na polsacie leci "Gattaca - szok przyszłości" i czy warte to jest obejrzenia?

wg mnie warte mnie osobiscie bardzo sie ten film podobal chociaz wiekszosc mowi ze smenty i nudy...film do przemyslen

Vykk

Night_Lady

PostPosted: Tue Dec 14, 2004 4:19 am

Ja uwielbiam królową potępionych, jest najlepsza, a póżniej to Blada, Wywiad z Wampirem, i tego typu rzeczy, choć muszę przyznać, że NIGDY W ŻYCIU zrobiło na mnie duze wrażenie smile
PostPosted: Tue Dec 14, 2004 6:13 am

[ Message temporarily off-line ]

Christoff_Gangrell

Melania Moon

PostPosted: Tue Dec 14, 2004 10:08 pm

Vykk
Melania Moon

wg mnie warte mnie osobiscie bardzo sie ten film podobal chociaz wiekszosc mowi ze smenty i nudy...film do przemyslen

ogladalam i nawet mi sie podobal, choc niektore sceny faktycznie byly nudne
PostPosted: Wed Dec 15, 2004 3:51 am

Cóż ja nie mam tak duzo "ulubinych" filmów sweatdrop
Ale...
Najbardziej zapadnitą w pamięć komedią była "Mafia" (klasyka xd )lubie "humor" tego typu
Akcja? Chyba "Matrix" był on najgłębszym filmem akcji jaki oglądałem.
Horror?
"Piątek trzynastego za extra scene:
Jason dźga nożem kucharskim (sporym wink ) tego policjanta/repoortera (nie pamiętam wink ) a on krzyczy:
-UCIEKAJ!!! ON MNIE ZABIJA! UCIEKAJ!!!!

Film psychologiczny (ulubiony gatunek)
"Wizyta u April"!!! Ten film jest rewelacyjny! Nie można tego wyrazić słowami. Trzeba obejrzeć, zastanowić się, zrozumieć!

Nio...To chyba wsztystko...
Alei tak wole książki wink
Garth Nix RULEZ !!! blaugh

Toolek

[ Kaku ]

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 1:11 pm

mhm..

bez dwoch zdan:
Podziemny Krag (Fight Club, ang) heh..niezla schiza w swietnym wydaniu i ze znakomita obsada. pomyslowe.
Leon Zawodowiec ..mam sentyment do tego filmu. pierwszy raz ogladalem go bardzo dawno temu, teraz chetnie do niego wracam.

z seriali..
M.A.S.H. swojego czasu w polskiej tv, stara, swietna komedia o sanitarujuszach z linii frontu, z motywem wojny w wietnamie w tle.
That '70 Show Rozowe lata siedemdziesiate, naprawde dawno przy niczym tak sie nie usmialem. Grupka przyjaciol + cudzoziemiec + imprezy + star wars + lata '70..doskonale mrgreen
PostPosted: Thu Dec 16, 2004 4:27 am

...aha
...no tak
...filmy Luca Bessona...
..."Leon Zawodowiec" "Wasabi"
...
...choćby "Joanna D'arc"
...
...no i "Kill BIll" (widziałem tylko jedynkę)
...
...do tego wszytkie filmy o tematyce orientalnej/azjatyckiej...no oczywyście oprócz produkcji typu: "Amerykański ninja 4: powrót smoka"...
... ninja
...jak zwykle dopiszę coś jak mi sie przypomni...

RUFUS.ABBYSINIAN

~~lena-undesaid~~

PostPosted: Fri Dec 17, 2004 12:20 pm

Niedawno w TVN-IE leciało "a.e. sztuczna inteligencja" (czy jakoś tak, wrazie pomyłki, poprawcie mnie) Co sądzicie o tym filmie?? Bo jak dla mnie to film był świetnie wyrerzyserowany i aktorzy doskonale dobrani (w szczegół\lości główny bohater) A jakie jest wasze zdanie??
PostPosted: Fri Dec 17, 2004 12:33 pm

galadriella_92
Niedawno w TVN-IE leciało "a.e. sztuczna inteligencja" (czy jakoś tak, wrazie pomyłki, poprawcie mnie) Co sądzicie o tym filmie?? Bo jak dla mnie to film był świetnie wyrerzyserowany i aktorzy doskonale dobrani (w szczegół\lości główny bohater) A jakie jest wasze zdanie??

...to raczej było A.I.
...a film był bardzo fajny, dopóki nie zmarł jego pierwszy reżyser i nie wziął się za niego Spielberg...(czyli tak właściwie to od połowy, może trochę później z tego co wiem) stare
...a Jude Law supa zagrał smile
...no i zakończenie takie naciągane...heh...
...

RUFUS.ABBYSINIAN

Ame-Lina

PostPosted: Fri Dec 17, 2004 12:40 pm

A mi się podobała Amelia.. sweatdrop
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 ... 66 67 68 69 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers